Surinaamse artsen morren weer om uitblijven vergoeding

10

PARAMARIBO, 7 dec – De Vereniging van Medici in Suriname, VMS, staat weer eens op het punt acties aan te kondigen. Aanleiding is, weer eens, het uitblijven van vergoeding voor geleverde diensten. De artsen zitten nog in de wachtkamer van het Staats Ziekenfonds. Zij vinden het niet kunnen daar de diensten in november zijn geleverd. Het water staat de geneesheren, en –vrouwen, aan de lippen.

De economische misère in het land laat maar weinigen onaangeroerd. De nood is hoog. Volgens de Times of Suriname is al een brief gericht aan het management van het Staats Ziekenfonds. In de brief wordt aangegeven dat de dienstverlening aan cliënten van het fonds zal worden stopgezet. Dat kan al binnen enkele dagen gebeuren. Gevraagd wordt dat de betaling zo snel mogelijk plaats vindt.

Het is niet de eerste keer dat de artsen dreigen met acties. In oktober werd besloten tot ‘aanpassing’ van de dienstverlening. Alleen ‘levensbedreigende gevallen’ zouden nog aandacht krijgen. Aanleiding toen was een achterstand in de vergoeding voor diensten verleend aan gesubsidieerde patiënten. Deze groep valt onder het zogenaamde Bazo-systeem van de overheid.


10 REACTIES

 1. Ach volgens paarse guru RobG hebben de ziekenhuizen genoeg geld in de kas. Indien mogelijk moeten ze verspilling tegen gaan.

  In tussen gaan patiënten dood. Hoeveel doden wil Bouterse nog op zijn geweten hebben ? Het is bij de beesten af. De man weigert in zee te gaan met het IMF.


  Maak melding

 2. Waar blijf je lobo Pengel met je mooie praatjes. En waar is Shrek voor de bushouders / school problemen.

  Shrek peneu is een vrouw in een mannenlichaam


  Maak melding

 3. Desi heeft op elke ‘minister’ post een creool gezet met opzet. Want hij weet deze alles zullen vernietigen, en dat zorgt weer voor onenigheid onder de mensen. En het werkt.

  ps neem het woord minister niet al te serieus in de dubai van desi en misikeba


  Maak melding

 4. Oh ,bouta maakt zich niet druk,Hij heeft zijn huisdokter in Cuba.
  De surinamers mogen doodgaan ,hij geeft toch niks om ze,hij vermoord ze liever. ,Cuba geeft zijn artsen op tijd de nodige subsidies vandaar dat patient bouta zich laat behandelen daar,
  waar de artsen nooit dreigen te staken.Al de subsidies bestemd voor de nodige sectoren in Suriname , stopt gek bouta in zijn zak.


  Maak melding

 5. Koos
  RobG doet letterlijk wat Bouterse zegt “go dok” hij is in geen velden of wegen te bekennen.
  Hij geeft geen asem omtrent zaken o.a.
  Monetaire financiering
  Begrotingstekort
  Geen geld meer zoals Miesikaba aangeeft a monie no dé
  Geld drukken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.