zondag, april 21, 2024
HomeFotoVHP-voorzitter ontvangt VS ambassadeur in Suriname

VHP-voorzitter ontvangt VS ambassadeur in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft gisteren de Amerikaanse ambassadeur Edwin Nolan in het partijcentrum van de VHP ontvangen. Glenn Oehlers(r), plaatsvervanger van de VHP voorzitter, was ook aanwezig bij het bezoek van de Amerikaanse diplomaat. Diverse actuele onderwerpen zijn tijdens het gesprek aan de orde gekomen.

Tijdens de bijeenkomst is er gesproken over samenwerking tussen de beide landen, de ontwikkelingen en standpunten ten aan zien van de buitenlandse politiek van Suriname en de Verenigde Staten. Verder is aan de orde gekomen, de politieke situatie in ons land waaronder de rechtsstaat en de financieel-economische situatie in het land.

Er is voorts gesproken over hoe Suriname uit deze penibele situatie kunnen geraken en wat de lichtpunten zijn in de toekomst. Hoe de VS en de internatioale gemeenschap ondersteuning kunnen geven voor de wederopbouw van het land. In de komende tijd zullen de gesprekken voortgezet worden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

50 REACTIES
 1. Hoe je uit deze penibele situatie moet komen? Heel eenvoudig, die moordenaar opsluiten en de rest van die paarse bandieten vervolgen, wegens het achteroverdrukken van gemeenschapsgelden en het schenden van de grondwet, betreffende die omstreden amnestiewet.


  Maak melding
 2. Misikeba, je weet het he!

  Ik zou je wegjagen van mijn erf met een stok of houwer, want jou gezicht lijkt op ie rovers uit latour. A das jas ne jepie,


  Maak melding
 3. Je zou denken dat Chan Santokhi namens de regering is gaan onderhandelen. Dit mag men niet als een bijeenkomst maar meer als onderhandelen met een vreemd mogendheid, er is gesproken over samenwerking tussen de beide landen, de ontwikkelingen en standpunten ten aan zien van de buitenlandse politiek van Suriname en de Verenigde Staten. Verder is aan de orde gekomen, de politieke situatie in ons land waaronder de rechtsstaat en de financieel-economische situatie in het land.

  Dit is meer een onderhandeling dan een beleefdheidsbezoek aan de VHP voorzitter. En waarom legt hij de nadruk op de aanwezigheid van Glenn Oehlers?
  De VHP voorzitter mis de protocollaire handelingen en gedraagt zich als een regeringsvertegenwoordiger.

  Deze man heeft een gebrek en ziet de dingen als een stomme Aziaat.


  Maak melding
 4. Discussie was over locatie grootte van de cel voor bouta in de USA. De n d plee is zo bankroet dat de paarse debielen niets eens geld meer hebben voor een internet verbinding.


  Maak melding
 5. Zeer opmerkelijk, dat de president van de republiek Suriname niet bezocht wordt door de hoogwaardigheidsbekleders uit het buitenland, maar wel zijn onderdanen wel. het moet niet gekker worden in Swietie Sranang


  Maak melding
 6. De Amerikaanse ambassadeur was twee weken terug ook al in grun dyari, dus vraag ik me af waar deze mensen mee bezig zijn.
  Zal deze ambassadeur ook nog een bezoek brengen aan PL, ABOP en de NDP ?????


  Maak melding
 7. Oow ja. Onlangs heeft deze meneer ook een bezoek gebracht aan de korpschef van de Surinaamse politie !
  Wat doet een ambassadeur bij het hoofd van een gewapende macht in het land waar hij resideert ???

  Zal deze ambassadeur ook een bezoek brengen aan het nationaal leger om ook met de bevelhebber te praten ???


  Maak melding
 8. Chan ik zou voorzichtig zijn met deze duivels (amerikanen)
  De berichten liegen er niet om VS ambassade in Jeruzalem en grote militaire oefening met Zuid Korea.Alleen maar zaken die voor meer onrust zorgen in deze al onstabiele wereld.DIK Trump is de grootste gek die de wereld heeft voort gebracht.Geen Poetin,Erdogan,Kim zullen de 3 wereldoorlog beginnen maar deze gek delta tango.Code voor DIK Trump.Maar misschien zegt dit ook wat over je denken Chan.


  Maak melding
 9. Een PAARSE massamoordlover waarschuwt : “Chan ik zou voorzichtig zijn met deze duivels (amerikanen)”

  CHAN, wees NOG VOORZICHTIGER met de PAARSE DUIVELS die SRANAN LEEG HEBBEN GEROOFD, ONGEDEKTE MILJARDEN SRD HEBBEN GEDRUKT en Ons Land FAILLIET HEBBEN GEMAAKT !

  STOP THE PURPLE SLAVERY IN SURINAM !!!!!


  Maak melding
 10. Mundo
  Chan ik zou voorzichtig zijn met deze duivels (amerikanen)
  De berichten liegen er niet om VS ambassade in Jeruzalem en grote militaire oefening met Zuid Korea.Alleen maar zaken die voor meer onrust zorgen in deze al onstabiele wereld.DIK Trump is de grootste gek die de wereld heeft voort gebracht.Geen Poetin,Erdogan,Kim zullen de 3 wereldoorlog beginnen maar deze gek delta tango.Code voor DIK Trump.Maar misschien zegt dit ook wat over je denken Chan.

  ============================================

  Beste Mundo,

  Trump ruimt de troep op van Bush, Clinton en Obama. Het verplaatsen van de Ambassade naar Jeruzalem was door congres unaniem aangenomen. De oude bewindspersonen hebben het keer op keer tegen gehouden. Het oude beleid heeft ook geen vrede gebracht. In tussen is wereld in rep en roer maar er wordt niets gezegd over de grenzen van een toekomstige Palestijnse staat. Een tweestatenoplossing
  waar Oost Jeruzalem de hoofdstad van de Palastijnen wordt is nog steeds beste oplossing.

  De VS blijft de absolute millitaire macht.

  *Budget: 536 miljard euro
  *Actief personeel: 1.400.000
  *Tanks: 8.848
  *Vliegtuigen: 13.892
  *Duikboten: 72

  Als we de andere landen uit de top nemen, dan nog hebben ze niet zo veel uitgegeven als de Verenigde Staten. Het Amerikaanse leger heeft een vloot van tien vliegdekschepen, en dat is een voordeel waarmee ze veel andere landen nog aftroeven. Voorts heeft het leger van de Verenigde Staten de modernste technologie en een enorme getrainde strijdmacht. En natuurlijk heeft geen enkel land in de wereld meer kernwapens dan de VS.

  Poetin, Erdogan en Kim zullen het uit hun hoofd laten om een oorlog beginnen tegen de VS. De VS moeten gezegend zijn met deze president. Eindelijk iemand met ballen.


  Maak melding
 11. Ramsingh en al die andere randdebielen.
  Het geld van Suriname zit op de HSBC bank in Zwitserland. Saritokhi en de rest van de VHP moeten laten onderzoeken wie die 7 Surinamers zijn die bij elkasr $780 miljoen hebben uitstaan. Niemand durft namen te noemen stelletje klootzakken. Geheid dat driekwart van die 7 mensen VHP ers zijn. En Sarithoki met z’n companen denken dat de VHP dan een oplossing heeft voor de situatie van ons land?.
  Zowel de NDP als de oude politiek moet uit Su verdwijnen. Jullie allen hebben van dit land een puinhoop gemaakt.
  Drugscriminaliteit aanpakken?. Begin bik de VHP en de vele koelie toko’s in Rotterdam/Den Haag.


  Maak melding
 12. Ga jij maar lekker terug naar Calcutta klojo. Onze marron voorouders hebben gevochten voor de bevrijding van Suriname. Ze waren niet laf. Dus als je problemen hebt met de afro Surinamers: wie houd je tegen on terugvte gaan naar India.


  Maak melding
 13. Heel goed gedaan Santokhi.De VS gaat naar jou luisteren.Vraag ze alle hulp die er bestaat en laat ze desnoods bouta gevangen nemen,hij kan dinootje gezelschap houden want die leeft heel eenzaam daar in zijn cel.


  Maak melding
 14. @Merheba
  Vreemd ,de nakomelingen van je voorouders zijn te schuw om te vechten en we zitten nog steeds gevangen in de greep van bouta.
  Heb je al gevochten voor je gratis bordje bb met r?!
  Mars ga terug naar Afrika,


  Maak melding
 15. @Meheba
  Suriname is nooit in oorlog geweest met niemand.
  Geen enkel buitenlands mogenheid heeft Suriname ooit aangevallen en ik denk niet dat ze jou en je voorouders graag zouden willen erven.
  Jou soort heeft de geschiedenis helemaal verkeerd.Verbaast mij niet ,jullie wonen in het bos,


  Maak melding
 16. Vhp heeft suriname kapot gemaakt en nu verzoek voor weder opbouw. Raar dat dromende firstlady (gajadin) niet aanwezig was.Wie kan een ontwikkeling van vhp noemen, behalve ray want het is al zover dat hij nergens geholpen kan worden. zijn hersenen zijn doorgeslagen.


  Maak melding
 17. @eddy, je schrijft::::Vhp heeft Suriname kapot gemaakt en nu verzoek voor weder opbouw.

  Als het goed is zou Bouterse meer dan de helft van de VHPĆ©rs opsluiten als hij aan de macht zou komen, maar dit is tot heden niet gebeurd.
  Zonder deze groep mensen is Suriname ook nergens, omdat de bedrijvigheid in handen is van hun en daarnaast zijn het ook nog de chinezen.

  Deze Amerikaanse ambassadeur is naar de VHP en NPS geweest tijdens hun meeting, maar waarom dan ook niet bij de anderen partijen en niet te vergeten bij de NDP die nu aan de macht is???

  Er komt straks een bank van China in Suriname om zaken te doen in de regio.


  Maak melding
 18. @Merhaba,

  Citaat: Onze marron voorouders hebben gevochten voor de bevrijding van Suriname.

  Nooit gehoord dat een marron Merhaba heet !!
  De marrons hebben noot gevochten, ze zijn gevlucht in het bos.


  Maak melding
 19. De leeghoofden die sympathiseren met de oppositie begrijpen maar heel weinig van het Amerikaanse spel en denken dat uncle Sam het men hen meent. De nieuwe Amerikaanse doctrine ‘ America first ‘ laat aan duidelijk niets te wensen over. De Amerikanen gaan uit van de ” zero sum game “, hetgeen eenvoudig uitgedrukt wil zeggen dat in een onderhandelingssituatie de winst van de een het verlies is van de ander. Alles draait thans om Amerikaanse belangen. Suriname pas dus op je ganzen.

  Hun strategie is duidelijk. De ambassadeur heeft een opdracht gekregen vanuit het Witte Huis en dat moet verzilverd worden in Amerikaans voordeel. De enige manier wanneer Amerika wint is al de ander verliest. Dus als Suriname een lucratieve deal weet te sluiten met een Amerikaans bedrijf is dit in de ogen van de Amerikanen een groot verlies voor hen.

  Internationaal zijn de gevolgen reeds merkbaar. Steeds meer landen hebben geen vertrouwen meer in Amerika en schuiven richting China en Rusland. Saoedie Arabie, Egypte en vele andere landen in het midden oosten en Azie doen grote wapenaankopen in Rusland. In de EU landen is er ook paniek uitgebroken door de houding van Amerika t.a.v. hun, dus de EU belangen. Alleen laten de EU bobo’s hun paniek niet aan ons zien. Daar hebben ze grote afleidingsmanoeuvres voor . We worden thans continu bestookt met o.a. ‘ fake nieuws uit Rusland ‘. De Russen krijgen de schuld van ‘ Brexit’, de Cathalaanse afscheiding,enz,enz.


  Maak melding
 20. Wat me opvalt is dat als iemand helemaal verkeerd is ,iedereen verkeerd is, het is niet leuk voor die gene die dit leest hij heeft met die dingen niets te maken.
  stom.


  Maak melding
 21. Robg@
  Rob wel je info bij houden, de Chineze economie staat er slecht voor, net als in 2008 een grote lucht bubbel. Zwakke economie Rusland.
  En weet je nou wat je zegt grote wapen aankopen, dit is doorgaans geheim, niemand van buiten die dat weet.
  Betweter
  Saoedi Arabiƫ moet ook een stap terug doen, en verkoopt buitelandse belangen uit geld gebrek.
  Waar heb ik dat meer gehoord??????
  Econoom Rob ik wacht op uit leg, aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, vermoed ik dat je dit niet kunt


  Maak melding
 22. Doing Business

  America First, Suriname Second!,
  China First, Suriname Second!,
  India First, Suriname Second!
  The Netherland First, Suriname Second!,
  France First, Suriname Second!
  Brazil First, Suriname Seconds!
  enz, enz.

  Alle grote en rijke landen zijn first en Suriname kan er het beste naar streven tweede te zijn. Suriname komt pas kijken. Suriname moet niet vanuit gaan Suriname first en de grote en rijke landen gelijkwaardig of second. Wees redelijk en bekijk zaken realistisch. Het is zo en niet anders.

  Suriname moet daarom heel goed uitkijken wie haar op een hogere level kan helpen en een goede bondgenoot van moet zijn. Als Surinamers hun mentaliteit veranderen zouden ze met familieleden vooral uit Nederland een veel beter en hogere level van leven kunnen hebben en daarmee zal het land er beter van worden. Men zal dan goed moeten letten waar het geld in geĆÆnvesteerd wordt. Welke prioriteiten of doelen zijn belangrijk. Plan van aanpak.

  China en India zouden dan ook een bijdrage hierin kunnen leveren. Welke prioriteiten zijn belangrijk. Rondhout zo massaal naar China exporteren, tientallen nieuwe Chinese supermarkten, enz. Is dat wat Suriname moet hebben? Echt niet!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 23. Haco, de economie van China groeit harder dan het IMF en vele andere deskundigen hadden voorspeld. Zij hadden berekend dat de economische groei van China dit jaar op 6,5% zou uitkomen maar nu is de gemiddelde groei 6,7% tot 6,9%. Experts verwachten dat de stijgende lijn van deze groei de komende kwartalen gehandhaafd gaat blijven.

  Op grond van deze harde cijfers kan men concluderen dat het goed gaat met de Chinese economie. De economische macht van China is zo groot waardoor het land als grootste geld-donor van Amerika kan optreden.

  Vorige maand tijdens de ASEAN meeting was Trump o.a. op bezoek in China om deals af te sluiten met de Chinezen. De Chinezen kochten voor 300 miljard US dollars aan passagiersvliegtuigen in Amerika en ze sloten ook grote gasdeals voor de levering van tientallen miljarden US dollars aan Amerikaans gas voor China.
  Iedereen dacht dat Trump het mooi had geflikt om deze grote orders voor de Amerikaanse industrie binnen te halen. Wat bleek achteraf hierachter te zitten, een feit waar Trump zich op had verkeken. De deals zijn niets anders dan terugbetalingen van Amerika aan China. De Amerikanen hebben een schuld van duizenden miljarden aan China en deze moeten ze maar gaan terugbetalen.

  M.b.t. de Russische economie kan ik je alleen maar zeggen dat de Russische economie hard aan het groeien is. Door de internationale boycot van dat land zijn de Russen hun eigen productie gaan opvoeren. Van veel landbouw- en vleesproducten die zij voorheen uit de EU importeerden zijn zij thans een exporterend land geworden. Dat ging heel snel.


  Maak melding
 24. Ray en Gwabe;

  Tjah: Blijkbaar hebben jullie nooit iets geleerd op school inzake de Surinaamse geschiedenis. Wie vochten tegen de kolonisators:Ooit gehoord van Barron-Bonnie- Jolie Couer etc?
  Het waren geen lafaards; zij ‘ vluchten’ naar het binnenland om terug te komen voor hun broeders en zusters om die te bevrijden.
  En ik weet ook niet of jullie ‘ Ray’ en Gwabe heten. Een Marron die ‘ Merhaba’ heet? Waarom niet. Kennen jullie de verschillende Marron-namen dan?


  Maak melding
 25. Santhoki verkijkt zich op de Amerikanen; deze man ziet zichzelf al als president van de Republiek. Hoezo de VHP een ‘ nationale’ partij. Is zij nooit geweest en zal het nooit worden vanwege hun ziekelijk etnisch denken. Onderling maken zij zichzelf al kapot: De Arya’s tegen de Sanathans; de Samaadjs tegen de Arya’s. Als Chan niet in staat is de partij bij elkaar te houden; hoe moet hij dan straks het land bij elkaar houden( Ć”ls hij president wordt). De VHP kennende: Chan zal de belangen van zijn groep gaan behartigen en die van het buitenland. Suriname is nu toe aan een nieuwe vorm van politiek-voering: geen NDP-NPS-PL-ABOP-VHP troep. gewoon nieuwe geesten met een frissen internationale kijk.
  Nu wordt ons land voor een appel en een ei verkocht aan China( een kinderhand is gauw gevuld).
  Politici nemen tjoekoes’ massaal onder tafel van die chinezen. Straks is ons oerwoud foetsie. Een paar geasfalteerde wegen, en de jongens en meisjes schreeuwen ‘ hoera’.

  Sari tori: ons land wordt bestuurd door drugsverslaafden/ alcoholisten en pedofielen.


  Maak melding
 26. @ RobG

  “Haco, de economie van China groeit harder dan het IMF en vele andere deskundigen hadden voorspeld. Zij hadden berekend dat de economische groei van China dit jaar op 6,5% zou uitkomen maar nu is de gemiddelde groei 6,7% tot 6,9%. Experts verwachten dat de stijgende lijn van deze groei de komende kwartalen gehandhaafd gaat blijven.”

  Beste RobG
  Wel eens van een bubbel gehoord, Heeft u wel eens van de failliete regioā€™s en vastgoedprojecten gehoord.


  Maak melding
 27. Merhaba senile fucking idioot. Je voorouders waren redi moesoes die voor kralen en spiegels elkaar veraden. De trotse marron wilt niets met de slager van Moiwana en zijn handlangers te maken hebben.


  Maak melding
 28. Mooi!!!

  Uit je tatastoel kankeren. Verlopig hebben wij niks aan Baron, Bonie en Jolie Jumper, aan Gandhi ook niet. Kom, in Su en doe. Chan doet op z’n minst iets goeds. Zeker ook weer niet goed??? Omdat hij koelie is???

  De djoeka stammen onderling, leven in harmonie??? Mooi!!!

  Zeg liever niks over de moslims, die komen je nog uit je kankerstoel halen.


  Maak melding
 29. Jojo, de bubbel die door U en Haco worden aangehaald is van een andere orde dan de bubbel op die de huizenmarkt heeft getroffen. De huizenprijzen in grote Chinese steden toont dezelfde trekken als de prijzen voor huizen in London of NewYork. Het gaat China op economisch gebied heel goed.

  De belangrijkste oorzaak van de forse prijsstijging is dat Chinezen weinig opties hebben om hun geld in te investeren. Aandelen zijn geen aantrekkelijke alternatief na de beurskracht in september 2015 en de spaarrente ligt historisch zeer laag. Daarnaast zorgen strenge kapitaalcontroles van de overheid ervoor dat Chinese gezinnen hun vermogen niet in het buitenland meer kunnen investeren. Er blijft daarom maar Ć©Ć©n optie over: de huizenmarkt8.

  De bubbel die Amerika hard trof had te maken met de geldleningen die mensen niet meer in staat waren aflossen. Hierdoor kwamen banken in grote problemen. De prijsstijgingen op de woningmarkt in China kunnen zegt men ” van speculatieve aard zijn ” en dat kan een probleem worden als de huizenprijzen mochten dalen. Maar hetzelfde geldt ook voor de huizenprijzen in o.a. Amsterdam. Mensen moeten veel meer betalen voor woonruimte in Amsterdam.Voor een driekamerwoning, soms een bouwval betaalt met binnen de ring van Amsterdam al gauw 450.000 tot 600.000 euro.


  Maak melding
 30. ā’ø Robg@ en Mundo@
  Dit is de aanleiding van het bezoek van Usa ambassadeur
  Aan suriname

  REUTERS
  ROTTERDAM – De rol van Suriname als exportland van cocaĆÆne neemt enorm toe. In Rotterdam werd donderdag opnieuw een grote partij coke ontdekt in Rotterdam, afkomstig uit dit land. Ook andere Europese landen zien een hausse aan cocaĆÆne uit Suriname.

  Het Openbaar Ministerie Rotterdam maakte donderdag bekend dat eerder deze week in de haven in een container uit Suriname 184 kilo coke is ontdekt. Voor de smokkel is een 77-jarige man opgepakt.

  Gedurende het hele jaar zijn forse partijen coke uit Suriname in de Rotterdamse haven onderschept. Dat begon in januari met een vangst van 473 kilo. In augustus werd, verdeeld over meerdere containers, 800 kilo ontdekt. Half september volgde een partij van 363 kilo. Toen pakte de politie een havenmedewerker op met een Surinaamse achtergrond. De waarde van alleen al deze grote vangsten bedraagt bijna honderd miljoen euro.

  Frankrijk

  Het smokkelprobleem speelt ook in andere landen, als BelgiĆ«, Spanje en Frankrijk. Frankrijk wordt overspoeld door Surinamers met cocaĆÆne. Dit jaar zijn op luchthavens ongeveer 5000 smokkelaars opgepakt, waarvan een kwart tot een derde uit Suriname komt. Ze vliegen vooral vanuit Cayenne in Frans-Guyana. Op het eiland Guadeloupe werd vorige maand op een containerschip dat op weg was naar Antwerpen, 750 kilo ontdekt. Spanje boekte in oktober een record met de vangst van 4000 kilo cocaĆÆne uit Suriname.

  De Amerikaanse Drug Enforcement Administration luidde eerder dit jaar al de noodklok over de exploderende cocaĆÆne-export vanuit Zuid-Amerika en via Suriname. Een van de redenen voor de toename is de toegenomen productie van cocabladeren. Tussen 2013 en 2016 in Colombia bijvoorbeeld met 136 procent. In Nederland werd in 2016 een recordhoeveelheid van 13.000 kilo coke ontdekt. In Antwerpen zelfs 30 ton.

  De oppositie in Suriname heeft meermalen zware kritiek op president Desi Bouterse geuit. Die zou veel te weinig doen aan de bestrijding van de smokkel en die zelfs oogluikend toestaan. Het aantal cokeverslaafden is explosief gestegen. Carlo Lansdorf, directeur van afkickcentrum De Stem en ex-politieman, zei onlangs in het Surinaamse onlinemagazine Waterkant dat dit komt omdat ā€™Suriname zich laat gebruiken als doorvoerhaven voor drugstransporten


  Maak melding
 31. Beurs
  Koersen
  Tech
  Cryptocurrency
  Z Life
  Opinie
  TV
  Zwaar bewolkt met lichte sneeuwval 1 Ā°
  4 files
  0km
  AEX
  547.22
  Buitenland
  IMF wil dat China schuldenprobleem gaat aanpakken

  07 december 2017 07:17
  IMF wil dat China schuldenprobleem gaat aanpakken
  Bouwvakkers aan het werk in Shanghai. Beeld Ā© ANP
  Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dringt opnieuw aan op financiƫle hervormingen in China. De forse schulden maken niet alleen het land zelf kwetsbaar maar de hele wereldeconomie en het is daarom belangrijk dat er wat aan gedaan wordt.

  China maakte de afgelopen decennia een stormachtige groei door en die is nu aan het afzwakken. Om toch vast te houden aan die groei gaan bedrijven en huishoudens leningen aan. Het gevolg is een flinke schuldenberg, aldus het IMF.

  Voor het bedrijfsleven geldt dat deze schuld 165 procent van het Chinese bruto binnenlands product (11,2 biljoen dollar) is, voor huishoudens 79 procent van het bbp. Vijf jaar geleden lag dit cijfer voor huishoudens nog 15 procentpunten lager.

  Schaduwbanken
  Door die kredietgroei zijn er allerlei schaduwbanken gekomen. Dit zijn instellingen die niet onder het reguliere financiĆ«le toezicht vallen. Daarnaast bestaat er in China nog steeds een tendens om slechtlopende firma’s koste wat het kost in stand te houden, in plaats van ze failliet te laten gaan. Dit gebeurt met name op lokaal niveau


  Maak melding
 32. RobG

  U praat weer recht wat krom is. De groei cijfers van China zijn heel fors gemanipuleerd voor politieke doeleinden. Ja zij zijn de fabriek van de wereld geworden binnen een periode van 40 jaar. Gaat u echter achter de schermen kijken en u ziet ten koste van wat. Failliete regioā€™s, Massale Milieu problemen, etc.

  U focust zich op percentages en handels overschotten en vereenzelvigd dat met welvaart. Dat is banaal want veel van die welvaart bereikt 80% van de mensheid niet. Die Welvaart wordt door West Europa, de VS en de top van de nieuwe economieƫn uit arme landen en vooral de arme delen van China gezogen. Verstandige mensen gaat het niet meer om welvaart en roofkapitalisme maar om WELZIJN en ONTWIKKELING. Beide ontbreken in China & Suriname.

  China is op dit moment het ultieme voorbeeld van Roofkapitalisme. Economische groei gaat altijd ten koste van iets. Het enorme overschot van China verdampt als sneeuw voor de zon als deUSdollar in waarde daalt en/of de Yuan in waarde stijgt. De percentages zeggen niets zolang de chinese staat vooraf kan dicteren hoeveel groei zij wil,


  Maak melding
 33. Geachte Surinamer

  Deze samenwerking met de VS is essentieel voor de opbouw van Suriname. Zeker zal Suriname weer bloeien. Er zal hard gewerkt moten worden om alle Surinamers er weer boven te halen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES