zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname moet kansen nieuwe ‘zijderoute’ China uitbuiten

Suriname moet kansen nieuwe ‘zijderoute’ China uitbuiten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 dec – Suriname moet de mogelijkheden uitbuiten in China’s inspanningen om de ‘zijderoute’ nieuw leven in te blazen. Er is wel aardig wat huiswerk. Dit zegt voorzitter Winston Ramautarsing van de Surinaamse vereniging van economen. Het seminar in Paramaribo over handelsmogelijkheden was een goede gelegenheden om de kansen aan te merken. China wil meer economische en handeslsamenwerking.

Het gaat dan om samenwerking met Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Daar is het One Belt, One Road-initiatief van de Chinese regering op gericht. Suriname mag en moet er gebruik van maken. “Onze regering is nu niet in de beste positie voor financiële ondersteuning. Dus zouden directe buitenlandse investeringen nu de beste optie zijn voor Suriname”, zei Ramautarsing tijdens het seminar.

China zou Suriname kunnen helpen bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Die kunnen via het initiatief op de Chinese markt worden gebracht. Dat is veel meer dan het exporteren van rondhout zoals nu gebeurd. Suriname heeft er veel meer aan. “Suriname exporteert jaarlijks tien miljoen dollar aan rondhout naar China. Als we kunnen investeren in moderne zagerijen, kan Suriname meer verdienen”, aldus Ramautarsing.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. Ook de economie van China staat op klappen, alleen de fantasie over treft de waarheid, in 2018 zal je een beer horen brommen.
  Hoe moet het verder, de regering weet het ook niet meer.
  Economen hoe zit het, schande waar gaat het naar toe.
  Moderne uit buiging, dit keer kan je Holland niet meer de schuld.
  Na 32 jaar failliet, Sari Tori.
  Wie gelooft er nog in


  Maak melding
 2. Uitbuiten?
  Ik heb altijd gelezen dat de Surinamers andere landen de schuld gaven dat zij Suriname uitbuiten / hebben uitgebuit

  Jullie zullen worden uitgebuit door de Chinezen want ze geven niet zomaar en voor niks geld. Want ook zij kennen armoede onder de bevolking.


  Maak melding
 3. Ons volk wordt al jaren uitgebuit. De Chinezen zijn niet achterlijk om zich te laten uitbuiten. Zij kunnen normaal denken en doen met hun eigen strategie. Wat deze regering doet is hout verkopen voor een appel en een ei. Nu zit Bouta op Cuba over klimaatsverandering te kletsen terwijl hij er geen kaas van heeft gegeten. Wanneer onze bossen worden uitgebuit is er niets meer om grote rampen tegen te houden. Weg met onze mooie natuur.


  Maak melding
 4. Het word tijd dat er frisse jonge hoog afgestuteerden in deze regering komen te zitten om Suriname op Nederlandse maatstaven te doen regeren.het gaat nog steeds op zijn onkunde of op z’n bananen republiek achting daar aan toe.


  Maak melding
 5. Een financiering te kort op de begroting, of een begrotings te kort op de financiering hoe je het uit legt maakt niet uit, suriname is failliet, een tekort op de gezondheidszorg zorg en tekort op betaling salarissen van de ambtenaren, goh hoe zou dat nu komen 1 op de 75 bewoners is ambtenaar, alles wat op en in de grond zit is verkwanseld, zich zelf rijk gerekend van wat nog niet verdiend is, geld lenen zijn geen inkomsten, de rente die straks betaald mag worden, waar moet dat vandaan komen.
  Wie het weet mag het zeggen.
  En dan de corruptie , iedereen in Suriname maakt zich er niet druk over,.
  Het zit ingebakken, wie gaat dit oplossen.
  Het komt er op neer dat dat niemand het doet, want dan moeten ze zich zelf afstraffen, toch Robg@


  Maak melding
 6. China zal het verarmd land uitbuiten in de toekomst. De oerdomme debiele dwaze ndpers verworden nog hun slaven. Kunnen ze de megaschulden niet betalen in de toekomst dan kunnen deze paarse debielen zelfs kiezen…….hoe opgegeten te worden door de chinezen.


  Maak melding
 7. @ Oom Ludwig …
  De kinderen die zij verwekken ,worden gelijk lid van deze “vervloekte sekte”.Het roven,stelen en bedriegen wordt ze met de paplepel ingegeven !! Mischien staat dat allemaal in de bijbel van awariedomri Misieka-bakka van Biafra-SuriDubai


  Maak melding
 8. De zijde route is voor behouden voor mensen met handels geest, en die is er niet bij de paarse regering.
  Die zoeken snel geld waar ze niks voor hoeven te doen, kijk naar goud olie, allemaal goedkope deals, verkwanseld


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES