dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameMeer dan Toerisme: Overbridge River Resort in Suriname

Meer dan Toerisme: Overbridge River Resort in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Suriname kan één miljard USD – omgerekend ruim 850 duizend euro – verdienen met toerisme. Dat zegt minister Welzijn op een toerisme conferentie die onlangs in Paramaribo werd gehouden. Eén van de toeristische attracties is Overbridge River Resort van Henri Wong.

Na een werkzaam leven in Amerika, ging de nu 79 jarige Henri Wong terug naar Suriname en stampte een heus vakantieresort uit de grond: Overbridge River Resort gelegen aan de Suriname rivier op een dik uur rijden vanuit Paramaribo.

In de Radio- en Televisie-serie ‘Meer dan Toerisme’ neemt verslaggever Sam Jones vandaag een kijkje bij een echt no-nonsense vakantie-oord:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
 1. Suriname ziet toeristen also melkkoe,eerst moet die cultuur veranderen.begin bij zanderij! Na 9 uur in het vliegtuig moet je some uren in de rij staan…en niet vergeten prijs verhouding .. suriname heeft ook een cultuur snel rijk Worden..


  Maak melding
 2. Keep on dreaming!
  Allemaal onzin verhalen. Zoveel geld alleen op het binnenland! Dan zal er heel veel moeten veranderennin Su.
  Mensen rekenen zichzelf al rijk. Terwijl er heel veel moeten veranderen on Su.

  Good luck.
  Wanneer komen ze weer met dit soort verhaaltjes.


  Maak melding
 3. Ik denk dat de minister gelijk heeft, Suriname KAN heel veel geld verdienen aan toerisme. Maar dan zal men inderdaad Suriname in alle opzichten aantrekkelijk moeten maken voor die toerist. Klantvriendelijkheid lijkt nu voor veel Surinaamse zaken maar ook instellingen een vies woord. Dat zal moeten veranderen. Ook de prijzen zullen moeten worden afgestemd op datgene wat geleverd wordt. Voor een trip van enkele dagen naar het binnenland vragen sommige aanbieders een te hoge prijs. Er is veel werk aan de winkel. Het beste zou zijn dat de overheid alleen faciliteert en het uitvoeren echt overlaat aan ondernemers. Overbridge is een goed voorbeeld daarvan.

  @Sjammi
  Ik ben het met u eens, men zal inderdaad los moeten komen van de mentaliteit van “over-night” rijk worden.


  Maak melding
 4. Begin eerst op Zanderij….Die aaaapen moeten leren snel te werken en mensen begroeten als iemand voor hun sjmoel staat om een IN stempel te krijgen!!!! Ongemanierd en onbeschoft…..daar beginnen. Sjammie…mee eens!!


  Maak melding
 5. Als je gaat winkelen in een winkel in Par’bo: wordt je aangesproken met : “sang -joe-wannie “!! Daarna: “a-no-de” en keert met jou haar “bille-toe’ en de verkoopster is klaar met jou !!


  Maak melding
 6. @ A tang so,
  Je hebt volkomen gelijk met de ordinaire toestanden op Zanderij ! Je zegt de ambtenaar gedag en de “klootzak” keurt je geen blik waardig tenzij je een lek uitziende “griet” bent met volle gespannen borsten.
  Heb zelf meegemaakt hoe een doaune-ambtenaar probeerde uit te horen waar een “griet-stagiare ” zou gaan logeren en aanbood om haar te helpen als ze Par’bo was !!!


  Maak melding
 7. Jullie hebben allemaal volkomen gelijk!
  En de overheid doet niets met deze FEEDBACK.

  Als Su geld wilt verdienen in de Toerisme, dan geef ik ze een gratis advies:
  Laat een ZEEstrand aanleggen. En niet zeggen, het kan niet. Ga praten met Ned. Baggerbedrijven en kijk wat mogelijk is.
  En dan zijn de faciliteiten in het binnenland een mooie aansluiting hierop. En dan heeft Su veel meer te bieden dan bijv. Aruba, Cuba etc.


  Maak melding
 8. Als je je toerisme wilt ontwikkelen zul je toch echt eerst moeten beginnen die junks en zwervers van de straten te halen. Sommige van deze gekken zijn ronduit eng, maar ook gevaarlijk, en zullen toeristen zeker afschrikken.


  Maak melding
 9. Zanderij mag flink en beter gaan uitbreiden. Zo modern is het niet.
  Wong gaat moeten zorgen voor dagelijks onderhoud van zijn report. Ongedierte vrij.
  De looppaden verfijnen en verfraaien met mooie bloemen. De toeristen zullen komen wanneer zij zich veilig voelen. Want Suriname is niet veilig. Laten wij niet vergeten dat er elke dag mensen worden beroofd en vermoord. Ik schaam mij diep dat dit soort perikelen toeristen wegblijven


  Maak melding
 10. Inderdaad Boeboe, elke dag vinden er berovingen plaats in Suriname. Dit werkt afschrikkend voor toeristen.
  Zanderij is niet een internationale luchthaven waardig.
  Begrijp niet waarom er niet een cursus klantvriendelijkheid is opgenomen in de opleiding van de medewerkers?

  En dit probleem zie je niet alleen op zanderij maar op alle parastatale bedrijven. CBB is een ramp daar werken mensen die nooit van goede morgen/middag gehoord hebben.


  Maak melding
 11. Ik wil ff vragen aan mr wong en de minister waarmee ze bezig zijn. Jullie weten heel goed dat er een rechtzaak tegen wong nu gaande is die door de wettige eigenaren en dat zijn de familie weekers is gevorderd.minister laat u goed informeren minister.we leven nog steeds in een rechtstaat .niet dat wong geld heeft kan hij gewoon de familie haar eigendom eigenen. En weet u dat die plantage geen domein of erfpacht maar eigendom is van de familie


  Maak melding
 12. wat voor zeurverhaal is dat nu roos? die weekers zijn gewoon oude jaloerse zeurpieten die nog nooit wat met dat terrein hebben gedaan. bovendien is het terrein ooit verkocht via een notaris. bijna alle eigendomplantages in suriname zijn bossen geworden omdat de erfgenamen geen cent hebben om het te onderhouden laat staan ontwikkelen. en nu anderen het hebben ontwikkeld komen de grote weke weekersogen. .beste roos, die weekers gaan die rechtszaak nooit winnen en als ze toch winnen dan wordt het gewoon weer een boedel met 1000 erfgenamen. succes ermee.


  Maak melding
 13. Leuk hoe dit alles wordt gebracht.Overbrigde no nonsense vakantieoord . Nou ik ben niet tegen toerisme en ontwikkeling.Maar voordat wij in suriname daar structuur in aan willen brengen moeten wij als mens veranderen.Neem nou een Overbrigde. Een plantage van de fam Weekers, allodiaal eigendom, gekaapt door een zekere Liesdek en snel doorverkocht aan de zogenaamde hardwerkende Mnr Wong. Op dit moment staat de zaak voor de rechter en dan nog gewoon samen met de minister van TCT op 4 december jongsleden aankondigen het hele gebeuren groter te maken. Men gaat zonder enig respect voor de voor de rechtsgang door met de zogeheten plannen.O ja TUI heeft zich hier ook mee in gelaten en misschien weten jullie het nog, die zou 20 miljoen investeren en afgelopen juli beginnen met uitbreiding.
  Zoals het ernu voorstaat moet de rechter nog een.uitspraak doen,staat de genoemde fam in zijn recht volgens titel grond het waarlijk hun eigendom te noemen.
  Ja No nonsense vakantieoord, nou er kleeft een hoop nonsense aan het verhaal vakantieplek Overbridge, Mnr Wong en de.plek die hij toe geeigend heeft. Ja als een plek als deze en de mensen die hier achterzitten zonder respect voor de rechtstaat in Suriname moet leiden tot goede toerisme, dan ik heb mijn twijfels


  Maak melding
 14. Beste john ik vindt je zielig. Dus omdat wij dat geld niet hebben als wong mag hij ons grond jatten. Dat is bigie ai .al wordt t een boedel van een milioen menaen t is van ons.wat we ermee gaan doen is helemaal onze zaak. Stom ding


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES