Surinaamse politieagent steeds minder geneigd op te treden

7
Oppositie Suriname veroordeelt geweld en intimidatie tegen volk

PARAMARIBO, 4 dec – De politie lijkt stees minider geneigd op te treden bij calamiteiten. Dit zegt parlementariër Rosellie Cotino van de regerende Nationale Democratische Partij. Het gaat niet goed met het Korps Politie Suriname, KPS. Agenten zijn zwaar gedemotiveerd. “Deze demotivatie is het gevolg van het wegblijven van bevorderingen, omdat stukken bijvoorbeeld zoek raken”, zei Cotino in het parlement.

Of documenten die moeten bewijzen dat een agent is bevorderd, worden gewoon niet verstrekt. Het is dan ook niet mogelijk na enige tijd te bevorderen naar de naast hogere rang. “Dit, terwijl andere politieambtenaren in dezelfde lichting gewoon doorstromen. Een andere zaak die demotiverend werkt, heeft te maken met de besnoeiing in politie-uitrusting. Er wordt flink besnoeid op vuurwapens”, zei Cotino.

Intussen blijven criminelen seteds betere vuurwapens gebruiken. Dat dwars door de demotivatie heen minister Ferdinand Welzijn van Justitie & Politie besluit dat de misdaad harder zal worden bestreden, doet de wenkbrauwen fronsen. “Het is hazen willen vangen met onwillige honden. De minister kan nog zoveel plannen hebben, maar hij moet niet uit het oog verliezen dat hij afhankelijk is van het politiepersoneel”, aldus Cotino.


7 REACTIES

 1. Met onberechte moordenaars, drugsbonzen en staatskas/bankrovers verworden het gros der aanhangers van zowel de Nationale Dieven Partij ( ndp) en de Alegemene Boeven Opleiding Partij ( Abop) als hun leider, misdadiger. Wo ka, zowel de paarse en zwart gele misdaad vloek teisteren het gehele land en volk. oma taki zeven jaar ndp na soso misdaadvloek.


  Maak melding

 2. Eerlijkheid heeft geen zin voorlopig. Dat zie je aan de meest succesvolle mensen, de rovers winnen aan terrein. En aan het eind komt alles goed maar helaas is het eind nog heel ver te zoeken.


  Maak melding

 3. vindt belachelijk dat politie ondanks hun belabberde situatie misbruik maken om de regering te chanteren. zijn het imbecielen? als je het werk niet aan kan neem dan ontslag en ga ergens anders werken. dit geld ook voor de onderwijzers en de rest.
  jullie weten dat het land heel heel slecht voor staat. komt hier op neer dat het nog slechter zal worden dan het nu is. vakbondsleiders moet het land niet kapot maken maar. helpen het land op te bouwen. vanaf de jaren 70 is mijn ervaring dat de vakbond meer kapot maakt dan goed doet.

  politie: burgers rekenen op jullie als niet geschikt bent en alleen voor het geld daar zit…. op sodemieteren. wat de vakbond verraders ook je in de oren fluisteren.

  tenslotte: het geld zal opnieuw devalueren en de burgers zal het gelach betalen..dat geldt zeker voor de armen maar ook voor de zogenaamde overheid personeel over de hele linie. .
  het kwaad is al geschied het wordt pinaren maar je hebt er zelf voor gestemd. eigen schuld dikke……


  Maak melding

 4. Waarom zou een 4de rangs politieman of vrouw zijn/haar leven gaan riskeren als de grootste crimineel in het land zich president kan laten noemen? En zijn handlangers vrij rondlopen en non stop crimineel bezig zijn.


  Maak melding

 5. Zo de leiders zo de onderdanen, ik durf te wedden dat grote delen van het korps net zo corrupt zijn als hun superieuren.
  In het door de NDP veroorzaakte scenario in Suriname zal de duivel steeds terrein winnen. Conclussie: geef de regeermacht terug aan hen die er werkelijk voor staan om dit land tot eerlijke ontwikkelingen te brengen. Er zijn genoeg integere Surinamers om hun schouders onder de last die wij allen moeten dragen te leggen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.