Centrale Bank Suriname: nieuwe biljetten om oude te vervangen

28
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 4 dec – De nieuwe Surinaamse dollarbiljetten die in omloop zijn, betekent niet dat er monetair wordt gefinancierd. Dit stelt de Centrale Bank van Suriname, (CBvS. In een persbericht worden geruchten van de laatste tijd met klem ontkend. Het was hoog nodig om oude biljetten te vervangen. De bank heeft zich te houden aan afspraken.

Zoals in de overeenkomst die is getekend met het ministerie van Financiën. Dat was ten tijde van het aantrekken van het Internationaal Monetair Fonds. Toen is overeengekomen dat de CBvS zou stoppen met het financieren van de regering. Volgens de bank slaan suggesties over het acuut bijspringen van de regering nergens op. Bankbiljetten moeten lang van tevoren worden besteld.

“Bestel je dus laat dan loop je risico’s dat het binnenlands betalingsverkeer niet meer vlot verloopt”, stelt de bank. Het ging er gewoon om de oude versleten biljetten te vervangen. De geldhoeveelheid verandert dus niet. Dat geen ruchtbaarheid is gegeven aan de vervanging heeft alles met veiligheid te maken. “Om veiligheidsredenen” wordt ervoor gewaakt berichtgeving te doen over geldverschepingen.


28 REACTIES

 1. Mensen . bouta is wederom van plan zijn eigen waardeloze versie van bankbiljetten in omloop te breng,Eerder heeft hij hetzelfde gedaan en het heeft geen enkel winst ,geen enkel voordeel voor ons opgeleverd, ..misschien gaat deze keer zijn kop prijken op de bankbiljetten… akelig …gewoon waardeloos net als eerder,


  Maak melding

 2. bouta laat op het ogenblik een paar miljaard geld drukken

  abdoel zal schreewen moni de

  misie ka keba we zijn opweg dubai te worden

  boefdraad de economie draait weer

  de domme ndp massa leve de ndp


  Maak melding

 3. Regering is niet te vertrouwen,eerder heeft Boefdraad ook mensen voor de gek gehouden day er is geen monitaire gefinanceerd is terwijl hebben zei 2 miljard geld in omloop gebracht….sari Tori…volgende rond komt eraan.


  Maak melding

 4. Duidelijk draaien de geldpersen weer op volle toeren. Deze pathologische leugenaarsbende beloofde ook geen devaluatie. Bij de vorige monetaire financiering kwam Hoefdraad ook achteraf pas met de waarheid. Let op:…voor 1 Maart is de koers 1:11


  Maak melding

 5. Conservatief Suriname.

  Ik dacht.. ik ga effe de ochtend bladen door spitten en dat ik zou lezen: Minister LVV Per Direct ontslagen…
  De Gevangenis in.

  kan zijn dat ik in de verkeerde bladen heb rond zitten neuzen maar ik heb er nix daar om trend kunnen vast stellen.

  Waar gaan we naar toe met dit land.. als iemand wat uit de winkel pikt gaat hij de bak in… Op regering nivo gebeurt dat dagelijks.. blijkbaar is dat legaal geworden.

  Ik stel voor om ons geliefde land terug te geven aan de oorspronkelijke bewoners.. de indianen ..


  Maak melding

 6. Het is maar wat je wilt geloven,want dit paarse geboefte weet namelijk met alles aan elkaar te liegen, en met valse beloften, in het zadel te blijven zitten, en zullen er alles aan doen, met allerlei listen en bedrog, De verkiezingen van 2020 te winnen.


  Maak melding

 7. A begin keba. Wie nog steeds volhardend oerdom blijven geloven in dit paars monetair wanbeleid zijn olv de verderver van land en volk is paars ddb bezeten. Duivels bezeten. Oma taki ai laat die oerdomme paarse aanhangers maar kreperen onder het corrupt beleid van ddb en gebvoefte. Opa taki, Surineds no e go jepi neks, na deng sreef sa musu ruim ddb en roversgangsta op, zoniet voor 2020 koers na leki in 1999, 4000 vo 1 US.


  Maak melding

 8. Kan, de uitleg van De CBvS klinkt logisch. Maar de financiele autoriteiten en met name Boefdraad hebben we al op 1000 leugens betrapt dus vertrouwt niemand ze meer.
  Eerst zien en dan geloven. Als de koers binnenkort weer stijgt dan weten we zeker dat ze geld erbij hebben gedrukt


  Maak melding

 9. Als ze dit vooraf gemeld hadden was het wat netter geweest.
  Waarom moet het weer pas achteraf als er paniek is ontstaan.
  Komt de koers allemaal niet ten goede.
  regeing moet vooraf en open comuniseren naar zijn burgers.


  Maak melding

 10. Niemand ja geen ene burger kan controleren als de oude biljetten uit de roulatie zijn genomen.
  stel 1.000 oude 100 SRD biljetten worden zogenaamd vervangen door 1.000 nieuwe biljetten.
  achteraf blijkt dat Hoefdraad opdracht heeft gegeven de oude biljetten te gebruiken om de subsidies te betalen aan de dagopvang etc.
  Dus zijn er toch 2.000 biljetten in omloop dus is de SRD 50% in waarde afgenomen.
  DUS NU DE VRAAG wat is waar


  Maak melding

 11. AAY MI BOI……SURI People wordt nu weer in de MALING genomen met de KLIEK van de Paarse Bende.
  Nu wordt een paar miljard SRD gedrukt.Dan wordt er gezegd,dat ze de oude gaan vervangen. GI WAN BREAK!!!
  Dus NEKS NO FOUT –MONI DE…..CHE CHE!!!!.
  Nog 5 jaren…….Hahaha!!!!!


  Maak melding

 12. Het kan zijn dat het inderdaad niet gaat om monetaire financiering maar om vervanging van bankbiljetten die uit de roulatie worden gehaald, zoals door Hoefdraad aangegeven….Maar inmiddels is er zoveel gebeurd dat de gehele regering niet meer wordt vertrouwd. @ jaar geleden werd beweerd dat geen devaluatie zou plaatsvinden…We weten nu wat er is gebeurd. Er zou voldoende geld zijn om aan alle verplichtingen van de overheid te voldoen….Ziekenhuizen krijgen niet datgene waar ze recht op hebben, ambtenaren moeten maandelijks zowat smeken om hun salaris, etc, etc. Men werkt het zelf in de hand dat men niet wordt geloofd.


  Maak melding

 13. A monie-boto foe Sinterklaas nanga aan boord Pieterbaas Misika-kaba Dubai tjaar a monie gie Hoedraad kabba ! Wang container vol bankbiljetten !!!
  Wi e-go-prei Sinterklaas nw in Ocer !!


  Maak melding

 14. Ik en de redimusu’s hebben gezellig en lekker de €€€€€’s!! Stop de valse SRD’s in de reet van de paarse strontvliegen!! na soso ka ding sa go vreet!!

  Fijne St.Nicolaas feest en prettige kerstdagen en een zalig uiteinde!!! Piet ey kong!!! fu Wiep Ding stronters vd paarse Fronters!!


  Maak melding

 15. Broodje ei srd 15.000,- met sap in plastiekzakje met rietje srd 3.000,- Jaren 1999-2005 komen wis en zeker terug. 3de handse auto bij Hilly’s srd. 4.000.000,-. Wo ka, ndp dongsma.


  Maak melding

 16. Wat gaat met die oude biljetten gebeuren????

  Heeft iemand dat zich wel afgevraagd indien dit verhaal op waarheid is berust…

  Hetzelfde als wat met cocaine gebeurd als het terecht komt bij de politieburo’s, cocaine veranderd in bakpoeder, oude srd veranderd in krantenpapier en niemand die het zal merken en kunnen die oude biljetten onder de grote rovers verdeeld worden..

  De koers gaat in januari naar 12 of 13….


  Maak melding

 17. De komende downgrade van Moody’s naar B hakt er nu al flink in. Deze overheid heeft zoveel schulden dat zij steeds weer nieuwe leningen moet aangaan om aan de verplichtingen van andere leningen te kunnen voldoen.

  En de kapitaalmarkt is nu niet meer bereid geld te gaan uitlenen.

  De Surinaamse banken gaan nu ook niet meer uitlenen om de ambtenaren salarissen te betalen.

  En om de problemen bij de DSB op te lossen heeft men kennelijk alvast flink veel geld moeten storten voor het behouden van vertrouwen.

  Gevolg is dat er nu dus helemaal geen geld meer is want men zit nu helemaal vast.

  Eind deze maand gaat het heel spannend worden, want er is geen geld meer.


  Maak melding

 18. Als gevolg van Paars overbestedingsbeleid zijn er al SRD-bankbiljetten van duizend, vijfduizend en tienduizend geleverd, om in zetten als de SRD volledig instort !

  Alle contracten met bedrijven en leveranciers zijn door het regiem opgezegd, waardoor er opnieuw ontslagen zullen vallen en de werkloosheid verder zal toenemen !

  Het verdoezelen van het STAATSFAILLISSEMENT wordt steeds moeilijker voor de Paarse regeringsclan !

  Vrijwel geen instantie krijgt op tijd geld van de Sranan overheid en ambtenaren bidden/smeken om eind van de maand hun salaris te mogen ontvangen !

  PS : Er is zogenaamd SPOEDBERAAD van de Paarse politieke top, echter met BABBELS kunnen de gaten in de OLO-OLO-Begroting niet worden gestopt !

  Met PAARSE BABBELS kunnen de TIENTALLEN Onnodige Leningen, plus rente, niet worden afgelost !

  SET THE SURINAM PEOPLE FREE !!!!!


  Maak melding

 19. Robg@
  Wat een uitleg zeg, ik val stijl achterover, wat een intelligente uiteen zetting, de kennis druipt er van af.
  Hebben ze bij jou ook de geld kraan dicht gedraaid jammer.
  We hebben nog 400 jaar om een tweede Dubai te worden, hou vast


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.