Zelfmoord opmerkelijk kort na eis vrijspraak andere verdachten

47
Verdachte Decembermoorden Ruben Rozendaal pleegt zelfmoord in Suriname

PARAMARIBO, 2 dec – Het voornemen van Ruben rozendaal om zichzelf van het leven te beroven komt op een opmerkelijk moment. De oud-legerofficier pleegde zijn daad nauwelijks enkele dagen na de eis tot vrijspraak voor enkele andere verdachten. Rozendaal had het al moeilijk na de eis van de auditeur-militair om hem voor tien jaar weg te zetten.

Zijn reactie na de eis van tien jaar celstraf sprak boekdelen: “Ik ga dit niet kunnen dragen. Het doet pijn en misschien moet ik mezelf opofferen opdat de samenleving ziet dat Rozendaal geen planning heeft gemaakt en niet aanwezig was bij de moorden.” Hij gaf wel toe twee van de later doodgeschotten mannen thuis te hebben opgehaald. Ook stak hij het hoofdkwartier van vakcentrale De Moederbond in brand.

Dat zou ‘in opdracht’ zijn gebeurd. Ruben Rozendaal heeft tegenover de krijgsraad Desi Bouterse bezwaard. Hij kwam daarmee terug op eerdere verklaringen dat Bouterse niet in het Fort Zeelandia was. Rozendaal zei zelfs dat Bouterse zelf de trekker heeft overgehaald. De twee voormalige boezemvrienden gingen al lang niet meer door één deur. Rozendaal zal gemist worden bij de gedenkdiensten voor de slachtoffers, die hij de laatste jaren bijwoonde.


47 REACTIES

 1. Wij,de rechtgeaarde surinamers geloven al lang niet meer in het rechtssysteem van Suriname die van alle kanten corrupt is.
  Je bent te snel geweest Rozendaal ,misschien zou vrijspraak volgen , met de rechters die deze zaak behandelen weet je het maar nooit . 1 telefoontje en 1 bezoek van moordenaar bouta,en vrijspraak volgt.
  Maar goed tot zolang kunnen we straf vermijden,eens komt de tijd dat men gaat boeten voor zijn zonden. Jou tijd was rijp, de rest volgt nog…
  Maar goed dat je berouw hebt getoond dat is goed voor je ziele rust.


  Maak melding

 2. wie volgt na deze meneer..

  de hoofd verdachte moordenaar misschien..

  we benne benieuwd hoe het zich zal ontwikkelen, want er komt nu een tijd, dat het volk wordt bevrijdt uit die jaren lange ellende waarin we nu verkeren..

  let wel,, ook hij neemt niks mee naar zijn graf..

  dus al die gestolen goed van het volk blijft op deze aarde liggen..


  Maak melding

 3. Koos , psychopaten en narcisten plegen nooit zelfmoord. Zij genieten juist van andermans leed en leven hier zelfs langer door. (google energy vampires)

  Iemand zal de hoofdverdachte moeten opruimen, of hij moet door de v.s worden opgesloten, want vanuit Suriname (justitie) hoef je niets te verwachten, ook al is er een eis van 2 x 10


  Maak melding

 4. Sorry hoor maar van zelfmoord geloof ik geen moer!!!!!
  Rust zacht Ruben. Je had het hart op de juiste plek
  Rechtvaardigheid zal altijd zegevieren hoe dan ook.


  Maak melding

 5. Koos , psychopaten en narcisten plegen nooit zelfmoord. Zij genieten juist van andermans leed en leven hier zelfs langer door. (google energy vampires)

  Iemand zal de hoofdverdachte moeten opruimen, of hij moet door de v.s worden opgesloten, want vanuit Suriname hoef je niets te verwachten, ook al is er een eis van 2 x 10


  Maak melding

 6. Eerst waren er 16.
  Toen ging er eentje door.
  Toen waren er 15
  er ging weer eentje dood.
  er bleven 14 over
  etc etc etc
  Toen bleef er eentje over.
  Zijn naam is DDB.
  Het vermoeden bestaat dat hij direct en ook indirect een beetje heeft bijgedragen in de dood van de 15 anderen


  Maak melding

 7. Starnieuws: ” Gisteravond is het ontzielde lichaam aangetroffen in EEN woning aan de Maikoestraat ”

  Betrof het dan een ANDERE woning dan de ZIJNE……..??!!

  Roy Horb had ook op een goeie dag” zelfmoord ” gepleegd in de NOR volgens de verklaring van ” Desiderius “,de STRONTVLIEG, en zijn GANG MEMBERS !!!

  Sterkte toegewenst aan zijn kinderen die hun vader op een onnatuurlijke wijze zijn kwijtgeraakt.

  Trevlig helg och kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 8. Ze gaan allemaal op wredemanier sterven ,het is de vloek van de ouders die hun zonen hebben verloren , vloek vloek en ogen eens vloek.wies wast fase door jongeren ai


  Maak melding

 9. Mijn God ik dacht dat opa desi bouta dood was!
  Wie dood moet gaan gaat niet dood en wie niet moet gaat dood!
  Bouta pleeg’t u ook zelfmoord dan is hele su verlost van u we zijn u zat teveel aaaaaarmoedeeee!


  Maak melding

 10. Koos@
  Zelfmoord daar is bouta te laf voor, veel geschreeuw weinig wol, die man heeft zich zo verschrikkelijk vergist in zich zelf.
  Kan zich bepaald niet meten met castro, mugabe, en andere dictators, het is een minkunkel, je hoeft je niet goed te duiden, woorden schieten te kort om deze flapdrol te omschrijven.
  Sari Tori


  Maak melding

 11. Eerst alle vingers van die laffe moordenaar tevens coke dealer afhakken en daarna laten doodbloeden….
  Branden in de hel moet je laffe moordenaar….


  Maak melding

 12. Ik denk dat deze man gewoon vermoord is.
  Zijn er bewijzen van zelfmoord???.
  Het moet een vernedering voor deze man zijn geweest om hem te veroordelen.
  Erg hoor.


  Maak melding

 13. @ Haco
  Kan je a.u.b aktie ondernemen tegen Bouterse. Hij regeert al 36 jaar. We wachten allemaal op zijn dood want we kunnen niets anders dan hier klagen. Kan jij ons helpen.


  Maak melding

 14. Moest 2 personen ophalen thuis in opdracht door1 Kanker Gast dat aangeboren afwijking heb en dat gepaard gaat met 1verstandelijke beperking ach jammerlijk en kort daarna zijn ze wreeddadig zonder pardon gefusilleerd.Alles wat je in dit gemene wereld doet keert weer terug!Meer te verklaren hebt geen zin.Mijn vraag is wie volgt binnenkort??????? van de overgeblevenen{14}Gods molen maalt langzaam maar maalt 100% ZEKER. NO SRIBI WIKI


  Maak melding

 15. Is het mischien ook nie ons eigen schuld dat suriname nog steeds nie helemaal zelfstandig is wij kiezen nie met verstand en dan gebeuren er ongeluken deze rozendaal heeft de zwaare last gedragen van 1982 tot nu het kan dat hij door eigen toedoen is over leden maar het zou ook heel goed van bouterse kant komen het zou beter zijn voor het land dat bouterse en deze regering aftreed maar ja zal vast nie uit eigen beweging zijn ik vind het raar en erg dat een land als het onze zo lang vecht voor recht en recht spraak van mensen en leed bloed en pijn verdriet van vele nabestaanden dat moest niet zo zijn en het is al helemaal vreemd dat die zelfde man die hooft verdachte van zo veel leed pijn en verdriet president kan worden en dan als bonus het hele land de afgrond in trekt mensen wij volk van surinaame moeten ons toch niet zo laten gebruiken en kapot maken door een zo kleine groep stop dit voor onze kinderen want zij moeten verder met ons mooier land en hoe langer deze ndp blijf zitten hoe grote de kans dat onze kinderen niets niets meer hebben ruim deze troep op geef 1982 zijn recht en laat surinaame bloeien en groeien in liefde samen voor een land surinaame vraag venetiaan om een regering samen te stellen mensen met hart en ziel voor volk en land surinaame leve nps leve nieuwfront leve surinaame


  Maak melding

 16. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  De moor heeft zijn werk gedaan. Het is volbracht!

  Hij voerde een bevel uit als militair op slachtoffers thuis op te gaan halen en naar Fort Zeelandia te brengen en gebouwen in brand te steken, niet wetende van het vuile plan van aanpak door anderen die dit gemaakt hadden. Zoals het naar uit ziet, ontlopen sommigen of zullen sommigen die bij het beramen van het vuile plan van aanpak gemaakt hadden hun straf omdat er geen overtuigende bewijs is om een eis van de rechtbank/krijgsraad te krijgen.

  Soldaat dobru gaf aan dat hij niet wist waarvoor hij misbruikt werd door hogere in militaire rang.

  A No Mi was volgens zijn zeggen niet in Fort Zeelandia aanwezig op 8 december 1982. Hij kwam met een alibi dat hij aan de Swalembergstraat in Paramaribo was en zijn rug bolde op 9 december 1982. Een alibi dus die van tafel werd gehaald door de rechtbank omdat televisiebeelden/filmmateriaal van de STVS aantonen dat hij in Fort Zeelandia op 8 december 1982 bij Jozef Slagveer en Andre Kamperveen aanwezig was samen met horb en a no mi en aan het koortje van zijn zwembroek hen dwongen om een verklaring af te leggen, ook Derbie die op 8 december 1982 in Fort Zeelandia was heeft gezegd dat a no mi in Fort Zeelandia aanwezig was.

  RIP militair dobru. Sterkte aan de familie.
  Zijn waarde/betekenis zal in de toekomst uitwijzen als dit in de geschiedenis wordt vast gelegd.

  Hoe Zal Zijn Begrafenis Zijn? Een familiebegrafenis of een staatsbegrafenis, militaire ceremonie? Ik ben benieuwd of ddb ea militairen uit zijn periode er naar toe gaan om hem de laatste eer te bewijzen bij de laatste groet? Wat zal ddb hier over deze man zeggen?, Over de man die zei dat ddb CD en Rambocus persoonlijk heeft doodgeschoten? ddb liet op het pleintje een pamflet drukken en verspreiden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 17. Ik ben van oordeel dat met de eis van 10 jaar, de auditeur militair ook rekening heeft gehouden met de psychische conditie van deze man, hoe tragisch het ook voor hem verlopen mocht zijn. Jammer is helaas dat hij het definitief vonnis niet heeft afgewacht.

  Het recht moet zijn loop hebben, want zijn aandeel in de december moorden van 1980, liegt er immers niet om en mag niet gebagatelliseerd worden. Ruben Roozendaal kan m.i getypeerd worden als een geboren looser en opportunist die dacht dat hij wellicht met zijn halfslachtige getuigenis, zijn quasi oprechtheid en consideratie met de nabestaanden ermee weg kon komen.


  Maak melding

 18. “dood wensen” ???????????

  Heel Sranan is al een tijdje Economisch en

  Financieel DOOD gemaakt door de MUITENDE

  LEGERBENDE en HAAR PAARSE AANHANG !


  Maak melding

 19. Ieder gaat een keer dood en het maakt niet uit wat men heeft uitgevreten gedurende zijn levensjaren. Er is geen God die de mens berecht na zijn dood, want wat niet bestaat kan ook niets misdoen.

  Ieder heeft recht van zelfbeschikking, dus ieder mag weten wat hij/zij met zichzelf doet. En wie zelfmoord wil plegen mag gerust zijn gang gaan wanneer men denkt dat het ergens goed voor is.

  Wat mij betreft mogen er meerdere naar hun Here gaan daarboven. Voor de gelovigen is een plaats in de hemel gereserveerd door hun kwaadaardige god.

  Ga daarom nu gelovige volk van Suriname in plaats van morgen, want opgeruimd staat netjes. En wacht niet tot Desi Bouterse of wie dan ook zichzelf van het leven beroofd, want wie eerder heen gaat dan de Surinaamse slechteriken kan er een stokje voor steken dat ze de hemelpoort binnengaan. Ja Toch!


  Maak melding

 20. Ruben is een held, ja dat meen echt serieus. Hij stierf voor het volk. Suïcide of vermoord maken nasr mijn mening geen donder uit. Hij pleegde zelfmoord omdat hij met het volk meende en vermoord dat hij eerlijk was geweest bij de krijgsraad.


  Maak melding

 21. Die onhandige uitspraak van Rozendal (zelfmoord) heeft hem de das omgedaan. Hij heeft daarmee zelf de alibi voor z’n dood verschaft. De immer beramende Boze Geest van Suriname heeft daar handig misbruik van gemaakt.
  En die Sandew Hira, die l.l wil nog steeds verzoenen!!


  Maak melding

 22. Er lag alleen nog maar een strafeis. De uitspraak van de rechter zou nog maanden op zich laten wachten. Waarom dan NU zelfmoord plegen??!!

  Het past ook helemaal niet bij het karakter van die man. Hij was altijd een opportunistische wakaman uit op eigen gewin. Iemand die altijd weer een uitweg zocht. Daar past deze daad helemaal niet bij. Ik hoop dat er een heel gedegen en gedocumenteerd forensisch onderzoek is uitgevoerd.


  Maak melding

 23. Deze man stormde in de 80-tiger jaren vaak het politie bureau op Domburg binnen, zwaar bewapend en dirigeerde de politie en comandant om bepaalde opgebrachte dieven/schurken onmiddelijk vrij te laten. Agenten plasten in hun broek toen op post Domburg en lieten zo snel als mogelijk de gevagenen vrij !!!
  Laten agenten die toen daar waren dit ontkennen !!!


  Maak melding

 24. Die illegale rechtbank heeft die man vermoord,wat een grote smet op deze illegale rechtbank.
  Hij geloofde toch in deze illegale rechtbank?
  Die hele rechtelijke macht is aan zuivering toe.
  Ding ede djeers djaga da boro oso.


  Maak melding

 25. De vloek van feb.1980 dentert voort het is nog lang niet afgelopen. De hoofd schuldige van deze ellende hoeft geen zelfmoord te plegen. Het advies aan hem is nog meer veel slapeloze nachten. Begin alvast met het schrijven van je memoires het volk zal dan zelf bepalen in welk rijtje je als leider herdacht zal worden Kadafi… Idi Amin… Sadam Hussein… Vul de rest zelf maar in


  Maak melding

 26. Zolang zelfmoord van R Rozendaal via onafhanwklijke sektie /autoptie niet is vastgesteld mag men op grond van het bovenstaande verhaal ervan uitgaan dat er sprake is van moord door degenen die hem als kronngetuige wildden laten opruimen.


  Maak melding

 27. Het is nogmaals de schuld van de nabestaanden van het 8 Dec. proces en is het ook nog niet afgelopen !

  Deze nabestaanden en hun adviseurs weten heel goed dat de rechter geen uitspraak zou kunnen doen, want er is nooit enig onomstotelijk bewijs geleverd wie wat heeft of zou hebben gedaan.

  Alle nabestaanden van het 8 Dec. proces kunnen straks een weder proces tegemoet zien, want zij hebben deze meneer Rozendaal tot wanhoop gedreven om zichzelf van het leven te beroven.

  Ik zou de nabestaanden van meneer Rozendaal willen vragen om alles in het werk te stellen om te gaan procederen tegen de organisatie van het 8 Dec. proces.


  Maak melding

 28. Eenb LAFFE zombie tracht hier NABESTAANDEN, die

  VECHTEN voor BERECHTING van de MASSA-

  MOORDENAARS van HUN FAMILIELEDEN, een TRAP NA

  TE GEVEN !

  Het is een GRONDWETTELIJK RECHT en een

  MENSENRECHT om op t komen voor de BESTRAFFING

  van MASSAMOORDENAARS/SERIEMOORDENAARS !

  GEEN enkele nabestaande kan dit RECHT worden

  ontnomen, ook niet door een PAARSE ZOMBIE !

  De NABESTAANDEN treffen geen enkele blaam, zoek dat bij de Massamoordenaars !

  PS : De gedeserteerde Sranan-soldaten hadden de gehele familie van de ZOMBIE moeten doorzeven met kogels ! Dan zou hij nu op een heel andere wijze reageren, de Paarse
  Lafaard !!!!!


  Maak melding

 29. R.I.P.man.Deze wereld is niet rechtvaardig.Hoe beestachtiger hoe langer ze blijven op deze planeet.Het zal geen wonder heten als deze Bouterse heel oud word.


  Maak melding

 30. Bouta heeft opnieuw geld laten drukken 1 miljard om overheid salaris in dec te kunnen betalen.
  Sakasaka moordenaar niks blijft geheim hoor!
  Zelfs combe markt gaat falliet u heeft geld daar geleend om mensen om te kopen tijdens verkijzingwekkende 30 miljoen dollar en kan het niet meer terugbetalen waardoor combe mensen zal ontslaan in 2018!
  Foei toch koulo bouta!
  Pleegt u ook zelfmoord dat is heel su verlost van u!


  Maak melding

 31. Bouterse is een vloek voor Suriname en het komt nooit meer goed in het land.Vanaf die december moorden in 1982 is het slechter gegaan in Suriname. het land moet af van deze moordenaar zo dat er rust komt.Iedereen is bang voor die satan.Hij heeft het land al leeggeroofd van al zijn reserves en nog is het niet genoeg.Brunswijk/Somohardjo zijn mede schuldig aan de chaos in het land.Alleen de amnestie wet helpen goedkeuren betekend voor mij dat deze 2 mannen zondaars zijn.


  Maak melding

 32. Hij heeft de ultieme prijs betaald . Ik zou er niet van opkijken ,als hij een handje is geholpen. Dat kwam heel goed uit, door wat hij na het horen van de eis heeft gezegd. Alle Surinamers die het weten willen, weten welke prijs Cyrill Daal, Horb en zij die een andere mening hadden , hebben betaald.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.