donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVerdachte Decembermoorden pleegt zelfmoord in Suriname

Verdachte Decembermoorden pleegt zelfmoord in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Ruben Rozendaal, een van de verdachten van de 8 decembermoorden in Suriname, heeft zelfmoord gepleegd en is overleden. Dat meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws. Volgens de site zou Rozendaal zijn linkerarm met een scheermes hebben doorgesneden en zijn doodgebloed.

Ruben Rozendaal (Paramaribo, 21 september 1956) is een Surinaamse voormalige militair die betrokken was bij de militaire staatsgreep in Suriname in 1980. Hij was lid van de ‘Groep van 16’ en tijdens de staatsgreep als militair belast met de verovering van de marinebasis, de Memre Boekoe Kazerne, het hoofdbureau van politie en de munitiebunker aan de Dhoekiweg in Paramaribo.

Auditeur-militair Roy Elgin eiste op 30 oktober tien jaar celstraf tegen Rozendaal. De oud-militair was geschokt door de eis en raakte zeer emotioneel. Hij had vrijspraak verwacht, aldus Starnieuws.

opening
Fernandes Express
BODO Party

64 REACTIES
 1. Domme actie. De moordverdachte Desi staat in zijn Afrikaanse Dubai boven de wet en recht, en zou bescherming bieden aan zijn handlanger. Dus zomaar heeft deze verdachte zijn leven ontnomen


  Maak melding
 2. En zo is er via een omweg het volgende slachtoffer op conto
  van de moordenaar bij geschreven

  Te a sakasaka disi e go krepeer, en ai o tang opo, lijkbewasser o habi foe poti goloe foe tap ing .


  Maak melding
 3. Triest..triest..zielig..geen woorden genoeg dat deze man zijn emoties niet kan beheersen. Dit komt door toedoen van de nog in leven vervloekte duivel. Langs deze weg condoleer ik al de families Rozendaal. Laten we samen bidden voor zijn ziele rust.


  Maak melding
 4. Het is de schuld van de nabestaanden van het 8 Dec. proces dat de man door wanhoop gedreven tot deze daad is gekomen !

  De nabestaanden hebben deze man gebruikt, misbruikt, en achteraf als een baksteen laten vallen.

  Men had hem zeker wel beloofd vrij uit te gaan indien hij tegen z’n voormalige bevelhebber zou getuigen, maar het is heel anders afgelopen.

  Ik denk dat dit proces veel meer djugu djugu in de Surinaamse samenleving zal veroorzaken, echter willen de nabestaanden van het 8 Dec proces dit (vooralsnog) niet weten.


  Maak melding
 5. Wanneer pleegt die hoofdmoordenaar zelfmoord? Reden voldoende voor dit volk om feest te vieren, geloof wel in Dr onschuld van Rozendaal, jammer om zo aan je einde te moeten komen. RIP.


  Maak melding
 6. Rozendaal zijn geweten was ernstig aan het knagen. Bouta is een gewetenloos figuur.
  R.I.P.
  Familieleden en vrienden sterkte met dit groot verlies van.


  Maak melding
 7. Als een nietsvermoedende eenvoudige nakomeling van de eerste mens niet zijnde aap t.a.v. de geschiedenis van de mensheid op het digitale internet op de weg naar ***VREDE*** een zoekactie met de snelle zoekmachine “Google” doet met de woorden “verdachte pleegt zelfmoord”, krijgt hij of zij in de geschiedenis van de mensheid tot zijn of haar verbijstering op de weg naar ***VREDE*** binnen 0,27 seconden 95.700 resultaten op zijn of haar digitale beeldscherm te verwerken.

  Hij of zij kan dan ook in verbijsterde staat op de weg naar ***VREDE*** niet anders dan de condoleances overbrengen aan de familie die dit in juridische zin heeft moeten meemaken, zodat hij of zij in verbijsterde staat op de weg naar ***VREDE*** niet anders kan concluderen dan dat de dames en heren die in de geschiedenis van de mensheid in de nationale en internationale juridische wereld in een oerwoud waarin niemand door de bomen het oerwoud nog kan zien werkzaam zijn op de weg naar ***VREDE*** verkeerd bezig zijn,

  dit uiteraard onder het duurzame motto “Krommer dan dit kan op de weg naar ***VREDE*** het al dan niet tribunale (oorlogs) recht in de nationale en internationale rechtszalen in de doofpotaffaires waarin de nationale staten nu eenmaal met een monopolie het recht hebben verworven om geweld te gebruiken niet zijn.

  De dames en heren heren die in de geschiedenis van de mensheid in de nationale en internationale juridische wereld in een oerwoud van wetten en regels waarin niemand door de bomen het oerwoud nog kan zien werkzaam zijn doen er dan ook beter aan om zich op de weg naar ***VREDE*** te verdiepen in de geschiedenis van de mensheid,

  zoals de oprichting van het ***UN VREDES PALEIS*** in de zichzelf de Internationale Stad van ***VREDE*** (en krommer dan dit kan het recht dat na een zinloos vergietende (Wereld- en of Burger) oorlog altijd te laat komt stad Den Haag.

  En zich op de weg naar ***VREDE*** te verdiepen in de historische feiten dat VOOR de Eerste door Westerse koloniale mogendheden begonnen zinloos bloedvergietende Wereldoorlog op de breuklijnen van het West- en Oost Romeinse Rijk enerzijds en de breuklijnen van het Ottomaanse Rijk historische zinloos bloedvergietende Balkanoorlogen werden gevoerd, enn zicht te verdiepen in het historische feit dat de beroemde Engelse econoom Keynes niets van het verdrag van Versailles, de opmaat voor de Tweede door Westerse koloniale mogendheden te beginnen zinloos bloedvergietende wereldoorlog.

  En zich op de weg naar ***VREDE*** te verdiepen in hetgeen wat Hannah Arendt in het boek “De benaliteit van het kwaad” heeft geschreven over het Eichman proces in Jeruzalem.

  En zich op de weg naar ***VREDE*** te verdiepen in het historische feit dat de uitvoerende macht van de soevereine staat Verenigde Staten van Amerika de zinloos bloedvergietende oorlog met de zelf gecreërde vijand van de mensen van het Rode Gevaar in Noord- Korea tot op de dag van vandaag niet heeft beëindigd, met het gevolg van een in historisch opzicht extreem gevaarlijke Korea Wereld Crisis.

  En zich op de weg naar ***VREDE*** te verdiepen in het historische feit dat de de uitvoerende macht van de soevereine staat Verenigde Staten van Amerika de zinloos bloedvergietende Vietnam oorlog met de zelf gecreërde vijand van de mensen van het Rode Gevaar in de soevereine staat van de Verenigde Naties Vietnam heeft gevoerd, met het gevolg van de in het naburige soevereine staat van de Verenigde naties Cambodja, dat de door de soevereine staat Verenigde Staten van Amerika als aanvoerroete werd gebruik met de ontwrichtende werking op de maatschappij van dien, in de chaos van een machtsvacuüm ontstane leegte van een bestuurlijk vacuüm, waarin de nationalistische heer Pol Pot en gelijk gestemde nationalistische generaals als de uitvoerende macht die de touwtjes in deze chaos in handen hadden gekregen er in fanatisch-nationalistische zin er goed aan dachten te doen om law en order in The Killing Fields te herstellen.

  En zich op de weg naar ***VREDE*** te verdiepen in het historische feit dat Westerse voormalige koloniale “empires” zinloos bloedvergietende vrijheidsoorlogen bijvoorbeeld in India, Indonesië en Suriname hebben gevoerd.

  En zich op de weg naar ***VREDE*** te verdiepen in het historische feit dat Westerse voormalige “empires” na de dood van president Tito met zinloos bloedvergietende bomardementen in de status quo van Joegoslavië hebben ingegrepen, met de gevolgen tot op de dag van vandaag van dien.

  En zich op de weg naar ***VREDE*** te verdiepen in het historische feit dat dat de zinloos bloed vergietende oorlog in de soevereine staat Afhanistan door de soevereine staat Verenigde Staten van Amerika is begonnen.

  En zich op de weg naar ***VREDE*** te verdiepen in het historische feit dat dat de zinloos bloed vergietende oorlog in Irak na de order van chief commander G.W. Bush “Wie niet voor ons is, is tegen ons” door de soevereine staten Verenigde Staten van Amerika en het Verenigde Koninkrijk in het kader van de War on Terror zonder corpus delicti en zonder mandaat van de Verenigde Naties is begonnen.

  En zich op de weg naar ***VREDE*** te verdiepen in het historische feit dat de soevereine staat Verenigde Staten van Amerika in het naburige land Syrië, waarin president Assad in een zinloos bloedvergietende burgeroorlog van iedereen tegen iedereen met alle middelen die hij tot zijn beschikking heeft in de strijd met terreurorganiaties als IS law and order probeert te herstellen.

  En zich op de weg naar ***VREDE*** te verdiepen in het historische feit dat Westerse voormalige koloniale “empires” de president van de soevereine staat van de Verenigde naties Irak, respectievelijk de president van de soevereine staat van de Verenigde naties Libië hebben vermoord, met het gevolg van een burgeroorlog van iedereen tegen iedereen in Libië van dien.


  Maak melding
 8. God vergeeft niet Rozendaal.
  Een waarheidscommissie kan je vergeven,pater choennie kan je vergeven ,maar wat heb je aan hun vergiffenis?
  Het is God die beslist en hij heeft zijn oordeel geveld.
  Had jij je leven doorgebracht als eerlijk mens en niet als een crimineel dan zou je deze wrede dood bespaard zijn gebleven.
  Jij hebt ons aardig geholpen met je getuigenis en dat zien wij als een laatste goede daad van jou
  Nogmaals,het is God die beslist..
  .


  Maak melding
 9. Groot kans dat de gemaskerde bende van Desi zijn woning is binnengedrongen en zelfmoord in scene heeft gezet.

  De hoofdverdachte Desi heeft 1 kogel nodig door zijn schedel en verder, zand erover. Dit gezwel moet zsm opgeruimd worden.


  Maak melding
 10. Het lijkt me dat Rozendaal een integer mens was, hij kon de schande om (on terecht?) voor moord veroordeeld te worden, niet verdragen. Onze hoofdverdachte Excellentie heeft daar blijkbaar totaal geen last van, schaamteloos gaat hij door, ondanks een strafeis van twintig jaar, de president uit te hangen. Hij kan niet eens de beschaving opbrengen af te treden, laat staan zelfmoord te plegen.


  Maak melding
 11. @Milton
  Zenuwachtig aan het worden,wel ja je moet zenuwachtig zijn nu ,je baasje zijn beurt volgt nog.
  De tot wanhoop gedreven baasje van je denkt de dat smeken om vergiffenis,sandew hira en choennie en een waarheidscommissie hem van zijn straf zal beschermen.
  Wel die mogen doorgaan met hun show ,zij mogen hem vergeven en alles vergeten in naam van de duivel,het is uiteindelijk God die zijn vonnis gaat uitspreken.In de rechters van Suriname hebben wij weinig of helemaal geen geloof als het om je baasje gaat..Hun werk zal de natuur afmaken.Hetzelfde is met Rozendaal gebeurd,Natuur heeft zijn werk gedaan.
  Beef en sidder Milton de tijd nadert voor je baasje. ……


  Maak melding
 12. Oma taki, wi sjie nanga jeri bakka adjeng fa a moord/drugs/roofvloek e tang grijp om zich heen. In de jaren tachtig waren de vele moorden het hoogst onder militairen, burgers en zelfs kinderen en babies. En nu sinds 2010 is het weer geactiveerd doordat oerdom tot op het bot zijnde debiele idiote ndpers stemden op de grootse verderver en moordenaar van het land ddb. De moord/drugs/roofvloek treft vaker ndpers, zowel daders en slachtoffers zijn ndper’s.
  Opa taki hoe kunnen ndpers blijven geloven en hopen in de vele leugenprofeten en paarse awariedomries zoals Meyje die vaker vals paars heeft geprofeteerd dat ddb, rust, vrede en voorspoed zal brengen of een Misjieka Dubai. Oma taki ddb heeft ze in zijn macht en betaald ze voor het vertellen van paarse sprookjes. Paars dom gelovig zijn de sekteleden van de ndp om te volharden in hun verering en aanbidding van de paarse vloek ddb en co. Do ka.


  Maak melding
 13. Wanneer schaffen ze die nutteloze leger van Su af. Nutteloos. Heeft geen enkele meerwaarde. Kost alleen maar geld en genereert alleen maar ellende. Door de militaire dictatuur is het nu in Su geworden wat het nu is. Een gore puinhoop. Allerlei soorten ellende heeft toen zijn ingang doen vinden. Zoals het algemeen en alledaags worden van coke. Land in een neerwaartse spiraal terecht gekomen. Wat het gebaard heeft is een militaire klasse die zich onbeschaamd heeft verrijkt. Zie Bouta, zie Abraham, zie Boerenveen en nog vele anderen.
  Leger van Su is een repressieve leger. Nooit in staat geweest om de grenzen en integriteit van de staat Su te beschermen.


  Maak melding
 14. @Kakafowru Het is in de geschiedenis van de mensheid een feit dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel voor een rechtbank onomstotelijk zonder enige reasonable doubt is bewezen, dus in de geschiedenis van de mensheid tot het einde der tijden kort samengevat “Wie wijst, bewijst.”

  Dus degene die onomstotelijk voor een rechtbank van een soevereine staat van de Verenigde Naties zonder enige reasonable doubt heeft bewezen dat een verdachte in een soevereine natie van de Verenigde Naties een geldende regel heeft overtreden, heeft diegene dan in de geschiedenis van de mensheid het recht verworden om in de betreffende soevereine natie van de Verenigde Naties de eerste steen op de in de rechtbank voorgeleide verdachte te werpen.

  Het is in de geschiedenis van de mensheid dus tot het einde der tijden duidelijk, als een nietsvermoedende eenvoudige nakomeling van de eerste mens niet zijnde aap op de weg naar ***VREDE*** op het digitale internet een zoekactie met de snelle zoekmachine “Google” doet met de woorden “verdachte pleegt zelfmoord”,

  en hij of zij in de geschiedenis van de mensheid op de weg naar ***VREDE*** achter zijn of haar digitale computer op zijn of haar digitale scherm tot zijn of haar verbijstering binnen 0,27 seconden geconfronteerd wordt met 95.700 resultaten, dat zal hij of zij niet anders kunnen concluderen dan dat dit uiteraard in de geschiedenis van de mensheid uiteraard tot het einde der tijden geen “resultaten” genoemd kunnen worden.

  Vandaar dan ook dat bijvoorbeeld in het eindrapport van de parlementaire enquêtecommissie Screbrenica “Missie zonder Vrede” in het hoofdstuk “INLEIDING” in het hoofdstuk 1.1. “Voorfase” in het hoofdstuk 1.1.1. “Algemene opmerkingen” het gedeelte is opgenomen

  “Op deze plaats wil de commissie graag benadrukken dat wat haar betreft de moord op naar schatting achtduizend bewoners van de enclave Screbrenica en de gebroken levens van de talloze nabestaande een drama is dat alle andere vraagstukken rond de val overstijgt. Dat de commissie desondanks veel aandacht aan (ook) die andere vraagstukken besteedt, vloeit voort uit de haar gegeven opdracht door de Kamer, die zich primair richt op de gezags- en verantwoordelijkheidsslijnen binnen Nederland. Dit mag wat de commissie betreft echter nooit leiden tot het op de achtergrond raken van het drama dat zich in Screbrenica zelf heeft voltrokken.”

  Dus hier staat met zoveel woorden dat de commissie zich uiteraard niet bevoegd acht om een uitspraak over het drama dat zich heeft voltrokken te doen.

  Dus hier staat met zoveel woorden dat de Tweede Kamer van de soevereine staat van de Verenigde Naties Nederland er beter aan aan gedaan om geen goedkeuring aan de missie zonder vrede te geven, en de Tweede Kamer van de soevereine staat van de Verenigde Naties Nederland op de weg naar ***VREDE*** als gastland van het ***UN VREDESPALEIS**** in Den Haag waar probleempjes tussen strijdende partijen in no-time zonder een druppel zinloos vergoten bloed worden opgelost er beter aan had gedaan om strijdende partijen naar het ***UN VREDESPALEIS*** door te verwijzen, in plaats van geconfronteerd te worden met mosterd na de maaltijd van onder de pet gehouden en kennelijk in de doofpot achter te houden toestanden van bijvoorbeeld een mislukt filmrolletje van opnamen van het drama dat zich heeft voltrokken.


  Maak melding
 15. Efu na komedi den man e plei, dan meki dem tan plei go doro.

  Te wowojo yagi dan un sa si suma seri.moro furu.
  Srananman un bigin fu dringi dresi wakti siki

  Ik vraagt zeer beleeft aan de nabestaanden, adviseurs en sympathiserenden die in Nederland woonachtig zijn om op de dag van de uitspraak in Suriname aanwezig te willen zijn.

  Voorkomen is beter dan genezen.


  Maak melding
 16. 1 psychopaat hoeft alleen opgeruimd te worden, en de afrikaanse Dubai kan weer bloeien. Zoals belly zei, 1 man, slechts 1 mpp houdt alles op.

  Deze mpp ingi vernietigd alles sinds 1980 !! hopelijk rekent de natuur snel af met dit stuk ongedierte.


  Maak melding
 17. milton
  Het is de schuld van de nabestaanden van het 8 Dec. proces dat de man door wanhoop gedreven tot deze daad is gekomen .====

  De logica van een Paarse Rat,


  Maak melding
 18. Anoniem
  Wanneer schaffen ze die nutteloze leger van Su af. Nutteloos. Heeft geen enkele meerwaarde.
  Als je een verzekering afsluit ben je toch blij dat je deze niet hoeft te gebruiken? Bijvoorbeeld, ongevallen-,brand- diefstal-, inbraakverzekering? Liever niet gebruiken, maar prettig als je een ongeval hebt.
  Zo ook het leger.

  Neus
  Twee opmerkingen
  1. Weet je wel wat het woord proleet betekent?
  Nee, dat weet je niet. .
  Gebruik geen woorden waar je de betekenis niet van kent
  2. Je richt je tot een ander, dat hij zijn tijd niet moet besteden aan enz.
  Je doet hiermede hetzelfde.
  Het is niet verplicht om alhier te posten. Al helemaal als je niets te melden hebt


  Maak melding
 19. @Redskin

  vertel waar ray in zijn posting bedrijging uit???

  —————————————————————–

  Had ik het tegen jou ongeletterde dwaas? Het is bedreiging. Geen bedrijging.


  Maak melding
 20. Sang ding blaka mang e tjier ding srefie so.Blaka oeng no tjier oeng srefie anders oeng o kong weinig dang oeng no mang draai sranang moro sranang na foe wie

  ng weinig.Oeng mosoe mang drei sranang kondre go doro


  Maak melding
 21. @Anoniem N.a.v. uw in historische zin retorische vraag

  “Wanneer schaffen ze die nutteloze leger van Su af?”

  kan tot het einde der tijden in tijden van oorlog en ***VREDE*** op de weg naar ***VREDE*** niet anders geconcludeerd worden dan dat u met “ze” uiteraard niet alleen de uitvoererende, wetgevende en rechterlijke machten in Suriname bedoelt die uiteraard het nutteloze leger van de soevereine staat van de Verenigde naties Suriname in stand houden bedoelt, maar uiteraard alle uitvoerende, wetgevende en rechterlijke machten van alle soevereine staten van de Verenigde naties die nutteloze legers in stand houden at van de Verenigde Naties, zodat niet anders geconcludeerd kan worden dan dat u met “ze” uiteraard in de eerste plaats doelt op de uitvoerende, wetgevende en rechterlijke macht van de soevereine staat van de Verenigde naties Verenigde Staten van Amerika.

  Waar dus de mensen van het volk in historische zin nu eenmaal in de spannende democratische “The winner of the Republicans or the Democrats takes it all” verkiezingen voor hun uitvoerende macht in de democratische stemhokjes van de Joe Naait het Steeds van Amerika de rest van de wereld wensen te tonen dat zij in de democratische stemhokjes niet alleen in staat zijn om bijvoorbeeld de woorden “Mrs. Clinton” of “Mr. Trump” te kunnen lezen,

  maar als klap op de vuurpijl ook nog in staat zijn om het gelezene aan te kruisen, dus te vergelijken als met de democratische gang van zaken in de soevereine staat van de Verenigde Naties Verenigde Brexit, waar de mensen dus in de democratische stemhokjes in staat bleken te zijn om de woorden “Exit” or “Remain” niet alleen te kunnen lezen, maar als klap op te vuurpijl ook nog te kunnen aankruisen, waar uiteraard niemand met een hoog, laag of honger loontje in de soevereine staten van de Verenigde Naties van terugheeft,

  om hierna als klap op de vuurpijl hun democratische bereidheid te tonen om het in stand te houden Second amendent van de Grondwet en het hierbij in stand te houden monopolie op geweld exorbitante bedragen voor de secret toys for the (cow)boys and the (cow)girls van de door de staat in de staat het Pentagon in stand te houden geweldsmonopolie exorbitante bedragen voor de wapenindustrie neer te leggen,

  maar de mensen van het volk van de soevereine staat van de Verenigde naties Joe Naait Het Steeds van Amerika nu wel enorme bedragen voor de secret toys for the (cow)boys and the (cow)girls van de staat in de staat het Pentagon neer kunnen leggen opdat het Second amendent van de Grondwet en het hierbij in stand te houden monopolie op geweld met de verreweg grootste wapenindustrie in stand kan worden gehouden,

  maar de met deze wapens van de verreweg grootste wapenindustrie met zelf gecreëerde vijanden bevochten zinloos vergietende (Wereld, en /of Burgeroorlogen een probleempje uiteraard niet kan oplossen, zodat er uiteraard voor de uitvoerende, wetgevende en rechterlijke macht van deze soevereine staat van de Verenigde naties in de nooit door deze soevereine staat beëindigde zinloos bloedvergietende oorlog met de zelf gecreëerde vijand van de mensen van het Rode Gevaar in de in historische zin extreem gevaarlijke Korea Wereld Crisis geen militaire oplossing is om deze zinloos bloed vergietende Korea oorlog te beëindigen, laat staan dat het een oplossing zou kunnen zijn om onder het duurzame motto van het Mutual Assured Destruction een atoombom op de de zelf gecreëerde vijand van de mensen van het Rode Gevaar in Noord-Korea te laten vallen.

  Zodat u uiteraard tot het einde der tijden volledig gelijk heeft dat dit volstrekt nutteloos is, het dan ook in historische zin geen enkele meerwaarde heeft, het in historische zin alleen maar mensenlevens kost, en het in historische zin alleen maar voor soevereine staten van de Verenigde naties exorbitante bedragen aan geld in wapenwedlopen kost, en in historische zin alleen maar ellende van onbeschrijfelijk leed genereert.

  Om de simpele reden dat ieder soeverein volk in iedere soevereine staat van de Verenigde naties en alle overige soeverein te noemen landen sinds de scheiding van kerk en staat en de scheiding der machten in de Trias Politica, de historische broncode van Montesquieu waarop alle moderne democratieën die met respect voor minderheden beginnen op gebouwd zijn in een democratisch proces de uitvoerende, wetgevende en rechterlijke macht kiest dat het soevereine volk wil en in historische zin in uitzonderingsgevallen verdient,

  kan hetgeen wat u op de weg naar ***VREDE*** evenwel stelt in

  “Door de militaire dictatuur is het nu in Su geworden wat het nu is. Een gore puinhoop. Allerlei soorten ellende heeft toen zijn ingang doen vinden. Zoals het algemeen en alledaags worden van coke. Land in een neerwaartse spiraal terecht gekomen. Wat het gebaard heeft is een militaire klasse die zich onbeschaamd heeft verrijkt. Zie Bouta, zie Abraham, zie Boerenveen en nog vele anderen.”

  uitsluitend in het “UN VREDESPALEIS” in Den Haag met terugwerkende kracht van historische zaken in formele zin beoordeeld worden,

  zodat op de weg naar ***VREDE*** in de soevereine staat van de Verenigde naties Suriname de uitvoerende, wetgevende en rechterlijke macht bijvoorbeeld via de uitvoerende, wetgevende en rechterlijke macht van de soevereine staat van de Verenigde naties Nederland met terugwerkende kracht een formeel verzoek hiertoe hoeft in te dienen.


  Maak melding
 22. Na1 lange periode weer op Waterkant.Die gast had ook ooit gerelateerd in dat soort beestachtige daden en nu heb hij zich opgeofferd en doet dat intrinsiek,geen enkele andere rationele beslissingen kon deze gast niet nemen.Mijn gemene vraag is ahahahaaa Wie is de EERST volgende van de partij?Wij gingen ooit huilen,niet kunnen slapen,eten,etc etc.Het hele volk ging je ooit molesteren omdat je opdracht kreeg van iemand dat Syndroom heb.Jammer,zo kan ik gaan speculeren.


  Maak melding
 23. @Haco ***VREDE*** is een situatie in de geschiedenis van de mensheid waarin de mensheid alleen maar tot het einde der tijden en duurzaam hierna in wenst te leven.

  Als u in de geschiedenis van de mensheid alleen maar tot het einde der tijden en duurzaam hierna achter een computer met deze situatie vanwege een door u niet begrepen “proza” waar u niet goed van wordt moeite heeft, dan is dit in de geschiedenis van de mensheid alleen maar tot het einde der tijden en duurzaam hierna in een soort agreement to diasagree helaas niet anders.

  Wat uiteraard niet wil zeggen dat verreweg de meeste van de ca. 7 miljard eenvoudige nakomelingen van de eerste mens niet zijnde aap u op de weg naar ***VREDE*** tot het einde der tijden en duurzaam hierna een prettig weekend in een Nationaal Vaderland van een soevereine staat van de Verenigde Naties en duurzaam hierna toewenst!


  Maak melding
 24. “(…) en hij of zij in de geschiedenis van de mensheid op de weg naar ***VREDE*** achter zijn of haar digitale computer op zijn of haar digitale scherm tot zijn of haar verbijstering binnen 0,27 seconden geconfronteerd wordt met 95.700 resultaten, dan zal hij of zij niet anders kunnen concluderen dan dat dit uiteraard in de geschiedenis van de mensheid uiteraard tot het einde der tijden geen “resultaten” genoemd kunnen worden.”


  Maak melding
 25. Wat wil je. Die anderen hebben geen geld om priesters, dominees, rabbi’s, pandits, imams, voodoo experts enz. in te huren om voor hem te bidden.
  Blijkbaar helpt al dat gebid wel, want deze onkruid wil maar niet vergaan.


  Maak melding
 26. Nou ik heb meerdere malen op mijn verzekering een beroep moeten doen. Je wil dat niet weten. En geloof mij het Surinaamse leger is echt geen verzekering. Alleen een groot schadepost. Nutteloos.
  Zie Tigri dat het leger nutteloos bleek te zijn. Toetertijd hebben de soldaten het hazenpad gekozen toen het Guyanse leger waren geland. Ze hebben niet eens een poging gedaan omdat te verijdelen. Een paar barrels had goed werk kunnen verrichten.

  Ik kan je ook een geval vertellen van Zanderij na de decembermoorden dat helikopters van het Braziliaanse leger waren geland. De soldaten op Zanderij hebben gauw hun soldaten kleren uitgetrokken en zijn toentertijd gevlucht. Bang dat ze waren. Ze dachten dat een interventiemacht van de Amerikanen waren geland.


  Maak melding
 27. Het wordt tijd dat desi hetzelfde doet,deze man heeft veel bloed aan zijn handen en heeft nu heel suriname kapot gemaakt alleen maar voor zijn eigen belang en gaat vrolijk door.
  Fijn he bouterse en rijk te worden door te moorden en te rommelen met geld dat is bedoeld voor de burgers.Een vuurpeleton is nog te goed voor je.


  Maak melding
 28. Mie gado ik dacht dat desi bouterse dood was!
  Ik had South South west die band al opgebeld om voor een feest te organiseren ma jammer moest het afzeggen omdat ik van mijn vriendin te horen kreeg dat het rozendaal was die dood is!
  Desi doet u aub het zelfde dan is het volk bevrijd van armoede!


  Maak melding
 29. @Haco Just for your information were in the government yard in The Hague in the neighbourhood of the ***UN PEACE PALACE*** about 17 Million very peaceful, nice and beautiful Dutch simple descendants of the first human being not being a monkey like all the other about 7 Billion very peaceful, nice and beautiful simple descendants of the first human being not being a monkey on the planet earth oba observing the ‘ypocrites, and were mingling with the good good people we had just met. Good friends we have, oh, good friends we’ve lost along the way.

  In this great future you can’t forget your past. So dry your tears, I seh no, woman, no cry. No, woman, no cry, ‘Ere, little darlin’, don’t shed no tears. No woman, no cry.

  Said, said, said, I remember when-a we used to sit in the government yard in Trenchtown And then Georgie would make the fire lights, I seh a log wood burnin’ through the night.

  Then we would cook cornmeal porridge, I seh of which I’ll share with you. My feet is my only carriage. And so I’ve got to push on through. But while I’m gone everything’s gonna be all right. So no woman, no cry. No woman, no cry. I say, oh little oh little darling, don’t shed no tears. No woman, no cry.Oh little little darling, please don’t shed no tears. No woman, no cry.

  Said, said, said. Give ***PEACE*** a chance.

  Kleine wasjes. Grote wasjes.

  Doe ze in je wasmachine.

  Laat maar lekker draaien.

  Steeds meer in die wasmachine.

  Kleine wasjes.

  Grote wasjes.

  Stop ze in je wasmachine.

  Laat maar lekker draaien.

  Steeds weer in die wasmachine.

  Zoals je weet heb ik geen tijd.

  Dus zocht ik een leuke meid.

  Om voor mij de was te doen, maar die dame die vroeg steeds meer poen.

  Om voor mij de was te doen, maar die dame die vroeg steeds meer poen.

  Maar misschien per ongeluk mijn wasmachine ging stuk

  Maar ik had er geen erg in want die dame die kreeg steeds meer zin.
  Maar ik had er geen erg in want die dame die kreeg steeds meer zin.

  En die dame die vond het zo fijn, ze hing zelf aan de lijn.

  Allemaal even de was buiten hangen!

  Allemaal even de was buiten hangen!

  Ik wil de was even zien!!

  Allemaal even … hangen hangen hangen hangen hangen hangen hangen hangen hangen hangen.

  Allemaal handen omhoog nee nee ik zei de handen niet de voeten, allemaal handen omhooog !!

  Kom on.

  Hangen hangen hangen hangen hangen hangen.

  Een beetje wasverzachter alsjeblieft.


  Maak melding
 30. We were all wounded at Wounded Knee, you and me.
  We were all wounded at Wounded Knee, you and me.
  In the name of manifest destiny, you and me, you and me, you and me.

  They made us many promises but always broke their word.
  They penned us in like buffalo, drove us like a herd.
  And finally on the reservation where we’d gone for our preservation, we were all wiped out by the seventh cavalry.

  You and me, you and me.

  We were all wounded at Wounded Knee.

  You and me.
  We were all wounded at Wounded Knee.

  You and me.
  In the name of manifest destiny.

  You and me.

  You and me.

  You and me.

  Now we make our promises.
  We won’t break our word.
  We’ll sing, sing, sing out our story ’til the truth is heard.
  There’s a whole new generation.
  Braves who dream of veneration who were not wiped out by the seventh cavalry.

  You and me.

  You and me.

  We were all wounded at Wounded Knee.

  You and me.

  We were all wounded at Wounded Knee.

  You and me.

  We were all wounded by Wounded Knee.


  Maak melding
 31. Zo werkt Gods molen meneer Bouterse je komt nog aan de beurt met die moorden die je op je geweten hebt.God slaapt niet moordenaar no 1 van Suriname en nu president van het land.Een schande voor de hele natie.


  Maak melding
 32. God bestaat niet en kan aldus ook geen molen hebben. Iedereen sterft op een dag ongeacht wat men bij leven heeft misdaan of goed gedaan. Er is geen God die alles berecht en wat er niet is kan ook niets verkeerd noch goed doen.

  Ieder heeft recht van zelfbeschikking, dus ieder mag weten wat hij/zij met zichzelf doet. En wie zelfmoord wil plegen mag gerust zijn ding doen wanneer men denkt dat het ergens goed voor is. Zelfmoord vloeit niet voort uit vervloekingen noch uit slechte daden, maar het is de mens zelf die beslist over zijn eigen leven.

  Van mij mogen er meerdere uitverkorenen het aardoppervlak subiet verlaten, en vooral voor de gelovigen is er een plaats in de hemel gereserveerd.

  Omdat het Surinaamse volk geloviger is dan de Paus geef ik haar het advies om nu direct naar de Here daarboven te gaan in plaats van morgen, want opgeruimd staat netjes, en beschouw ook dit heengaan als de wil van uw God.

  En wacht niet tot uw religieuze broeder Desi Bouterse of wie dan ook zichzelf van het leven gaat beroven, want wie eerder heen gaat dan de Surinaamse slechteriken kan er een stokje voor steken dat ze ongestraft de hemelpoort binnengaan. Ja Toch! http://www.debijbelzegt.nl/recht.htm


  Maak melding
 33. @ Neus,

  Waarom moet Theo Benschop geblokt worden?
  Een ieder mag zijn/haar mening geven.

  Gewoon niet lezen indien reacties van bepaalde reaguurders je niet bevallen. Ik ben halverwege zijn eerste reactie al gestopt met verder lezen, dus de rest van zijn reacties heb ik ook niet gelezen.

  Heel simpel hoor Neusje, gewoon negeren.


  Maak melding
 34. “(…) En zich op de weg naar ***VREDE*** in juridische zin te verdiepen in de historische feiten dat VOOR de Eerste door Westerse koloniale mogendheden begonnen zinloos bloedvergietende Wereldoorlog op de breuklijnen van het West- en Oost Romeinse Rijk enerzijds en de breuklijnen van het Ottomaanse Rijk historische zinloos bloedvergietende Balkanoorlogen werden gevoerd.

  En zich op de weg naar ***VREDE*** in juridische zin te verdiepen in het historische feit dat de beroemde Engelse econoom John Maynard Keynes niets van het verdrag van Versailles,

  dus in historische zin de historische opmaat voor de Tweede door Westerse koloniale mogendheden te beginnen zinloos bloedvergietende wereldoorlog,

  moest hebben.”


  Maak melding
 35. @Neus Volledigheidshalve slechts tot het einde der analoge tijden van de analoge mensheid en duurzaam hierna voor uw informatie in goede orde ter kennisgeving op uw digitale computerscherm:

  Now I’ve been happy lately.Thinking about the good things to come. And I believe it could be. Something good has begun.

  Oh I’ve been smiling lately, dreaming about the world as one
  And I believe it could be, some day it’s going to come

  Cause out on the edge of darkness, there rides a peace train
  Oh peace train take this country, come take me home again

  Now I’ve been smiling lately, thinking about the good things to come
  And I believe it could be, something good has begun

  Oh peace train sounding louder
  Glide on the peace train
  Come on now peace train
  Yes, peace train holy roller

  Everyone jump upon the peace train
  Come on now peace train

  Get your bags together, go bring your good friends too
  Cause it’s getting nearer, it soon will be with you

  Now come and join the living, it’s not so far from you
  And it’s getting nearer, soon it will all be true

  Now I’ve been crying lately, thinking about the world as it is
  Why must we go on hating, why can’t we live in bliss

  Cause out on the edge of darkness, there rides a peace train
  Oh peace train take this country, come take me home again

  Together – we will go our way
  Together – we will leave someday
  Together – your hand in my hand
  Together – we will make our plans
  Together – we will fly so high
  Together – tell all our friends goodbye
  Together – we will start life new
  Together – this is what we’ll do

  [Chorus 1]
  Go west – life is peaceful there
  Go west – in the open air
  Go west – where the skies are blue
  Go west – this is what we’re gonna do
  Go west – this is what we’re gonna do

  [Verse 2]
  Together – we will love the beach
  Together – we will learn and teach
  Together – change our pace of life
  Together – we will work and strive
  Without you – I know you love me
  I want you – how could I disagree
  So that’s why – I make no protest
  When you say – you will do the rest

  [Chorus 2]
  Go west – life is peaceful there
  Go west – in the open air
  Go west – baby you and me
  Go west – this is our destiny
  Go west – sun in winter time
  Go west – we will do just fine
  Go west – where the skies are blue
  Go west – this is what we’re gonna do

  [Bridge]
  There where the air is free
  We’ll be what we want to be
  Now if we make a stand
  We’ll find our promised land

  [Verse 3]
  You know that – there are many ways
  To live there – in the sun or shades
  Together – we will find a place
  To settle – where there’s so much space
  The outbound – and the pace back east
  The hustling – wrestling just to feast
  I know when – ready to be too
  So that’s what – we are gonna do

  [Chorus 1]
  Go west – life is peaceful there
  Go west – there in the open air
  Go west – where the skies are blue
  Go west – this is what we’re gonna do

  [Bridge]
  Life is peaceful there – go west
  In the open air – go west
  Baby you and me – go west
  This is our destiny

  [Chorus 3]
  Go west – sun in winter time
  Go west – we will feel just fine
  Go west – where the skies are blue
  Go west – this is what we’re gonna do
  Go west

  We’re leaving together,
  But still it’s farewell
  And maybe we’ll come back
  To earth, who can tell?
  I guess there is no one to blame
  We’re leaving ground (leaving ground)
  Will things ever be the same again?

  It’s the final countdown
  The final countdown

  Oh

  We’re heading for Venus (Venus)
  And still we stand tall
  ‘Cause maybe they’ve seen us (seen us)
  And welcome us all, yeah
  With so many light years to go
  And things to be found (to be found)
  I’m sure that we’ll all miss her so

  It’s the final countdown
  The final countdown
  The final countdown
  The final countdown
  Oh

  The final countdown,oh
  It’s the final count down
  The final countdown
  The final countdown
  The final countdown
  Oh
  It’s the final count down
  We’re leaving together
  The final count down
  We’ll all miss her so
  It’s the final countdown
  It’s the final countdown
  Oh
  It’s the final countdown, yeah

  Out of the ruins, out from the wreckage
  Can’t make the same mistakes this time
  We are the children, the last generation
  We are the ones they left behind
  And I wonder when we are ever gonna change?
  Living under the fear, till nothing else remains

  We don’t need another hero,
  We don’t need to know the way home
  All we want is life beyond the Thunderdome

  Looking for something we can rely on
  There’s got to be something better out there.
  Mmmm, love and compassion, their day is coming
  All else are castles built in the air
  And I wonder when we are ever gonna change?
  Living under the fear, till nothing else remains.

  All the children say,
  We don’t need another hero,
  We don’t need to know the way home
  All we want is life beyond the Thunderdome

  So what do we do with our lives?
  We leave only a mark.
  Will our story shine like a light,
  Or end in the dark?
  Give it all or nothing!

  We don’t need another hero,
  We don’t need to know the way home
  All we want is life beyond the Thunderdome

  All the children say,
  We don’t need another hero,
  We don’t need to know the way home
  All we want is life beyond the Thunderdome

  In the government yard in The Hague in the neighbourhood of the ***UN PEACE PALACE*** about 17 Million very peaceful, nice and beautiful Dutch simple descendants of the first human being not being a monkey like all the other about 7 Billion very peaceful, nice and beautiful simple descendants of the first human being not being a monkey on the planet earth oba observing the ‘ypocrites, and were mingling with the good good people we had just met. Good friends we have, oh, good friends we’ve lost along the way.
  In this great future you can’t forget your past. So dry your tears, I seh no, woman, no cry. No, woman, no cry, ‘Ere, little darlin’, don’t shed no tears. No woman, no cry.
  Said, said, said, I remember when-a we used to sit in the government yard in Trenchtown And then Georgie would make the fire lights, I seh a log wood burnin’ through the night.
  Then we would cook cornmeal porridge, I seh of which I’ll share with you. My feet is my only carriage. And so I’ve got to push on through. But while I’m gone everything’s gonna be all right. So no woman, no cry. No woman, no cry. I say, oh little oh little darling, don’t shed no tears. No woman, no cry.Oh little little darling, please don’t shed no tears. No woman, no cry.
  Said, said, said. Give ***PEACE*** a chance.
  Kleine wasjes. Grote wasjes.
  Doe ze in je wasmachine.
  Laat maar lekker draaien.
  Steeds meer in die wasmachine.
  Kleine wasjes.
  Grote wasjes.
  Stop ze in je wasmachine.
  Laat maar lekker draaien.
  Steeds weer in die wasmachine.
  Zoals je weet heb ik geen tijd.
  Dus zocht ik een leuke meid.
  Om voor mij de was te doen, maar die dame die vroeg steeds meer poen.
  Om voor mij de was te doen, maar die dame die vroeg steeds meer poen.
  Maar misschien per ongeluk mijn wasmachine ging stuk
  Maar ik had er geen erg in want die dame die kreeg steeds meer zin.
  Maar ik had er geen erg in want die dame die kreeg steeds meer zin.
  En die dame die vond het zo fijn, ze hing zelf aan de lijn.
  Allemaal even de was buiten hangen!
  Allemaal even de was buiten hangen!
  Ik wil de was even zien!!
  Allemaal even … hangen hangen hangen hangen hangen hangen hangen hangen hangen hangen.
  Allemaal handen omhoog nee nee ik zei de handen niet de voeten, allemaal handen omhooog !!
  Kom on.
  Hangen hangen hangen hangen hangen hangen.
  Een beetje wasverzachter alsjeblieft.

  We were all wounded at Wounded Knee.
  You and me.
  We were all wounded at Wounded Knee.
  You and me.
  In the name of manifest destiny.
  You and me.
  You and me.
  You and me.
  They made us many promises but always broke their word.
  They penned us in like buffalo, drove us like a herd.
  And finally on the reservation where we’d gone for our preservation, we were all wiped out by the seventh cavalry.
  You and me.
  You and me.
  We were all wounded at Wounded Knee.
  You and me.
  We were all wounded at Wounded Knee.
  You and me.
  In the name of manifest destiny.
  You and me.
  You and me.
  You and me.
  Now we make our promises.
  We won’t break our word.
  We’ll sing, sing, sing out our story ‘til the truth is heard.
  There’s a whole new generation.
  Braves who dream of veneration who were not wiped out by the seventh cavalry.
  You and me.
  You and me.
  We were all wounded at Wounded Knee.
  You and me.
  We were all wounded at Wounded Knee.
  You and me.
  We were all wounded by Wounded Knee.


  Maak melding
 36. [Classical music is playing in the background. Basil is putting up a picture. Sybil walks in.]
  Sybil: Don’t forget the menu.
  Basil: I beg your pardon?
  Sybil: Don’t forget the menu.
  Basil: I thought you said you want— Right! I’ll do the menu!
  [He puts down the picture, walks over to a typewriter and sits down.]
  Sybil: You could have had them both done by now if you hadn’t spent the whole morning skulking in there listening to that racket.
  Basil: Racket? That’s Brahms! Brahms’ Third Racket!
  [pause]
  Basil: [mutters] All morning? I’ve only had two bars!
  Basil: Hello, Fawlty Towers. Ah, yes, Mr. O’Reilly. Well, it’s quite simple. When I asked you to build me a wall, I was rather thinking that instead of just dumping the bricks down in a pile, you might find time to cement them together one on top of the other in the traditional fashion. [to Melbury] Could you fill it in, please? [to O’Reilly] Oh, splendid! Yes, but when, Mr. O’Reilly? [to Melbury] There. There. [to O’Reilly] Yes, but when? Ah, I see: the flu. [to Melbury] Both names, please. [to O’Reilly] Yes, I should have guessed, Mr. O’Reilly; that and the potato famine, I suppose.
  Melbury: I beg your pardon?
  Basil: Could you put both your names please? [to O’Reilly] Well, can you give me a date?
  Melbury: I only use one.
  Basil: You don’t have a first name?
  Melbury: No. I am Lord Melbury, so I simply sign “Melbury.”
  Basil: [Now realising that Melbury is of high class] [to O’Reilly] Go away. [hangs up] So sorry to have kept you waiting, your lordship. I do apologise.
  Basil: Sybil, I forbid you to open that safe. [She does so] Sybil, I forbid you to take that case out! [She does so] Sybil, you cannot open that case! I FORBID it! [She does so]
  Basil: [to Melbury] Well, how are you, Lord Melbury? ‘Ow are yer then? All right, mate? ‘Ow’s me’ old mucker? [He gently slaps Lord Melbury on the cheeks and pulls his ears] Any valuables to deposit, Sir Richard? Any bricks? [Lord Melbury panics and runs away] [to Richard] I do apologise…[to Melbury] You bastard!
  Basil: [To Sir Richard and Lady Morris] Where are you going?
  Sir Richard: We’re leaving!!
  Basil: Oh, don’t! Please stay. You’ll like it here.
  Sir Richard: I’ve never been in such a place in my life! [They drive away]
  Basil: [yells] You snobs! You stupid, stuck up, toffee-nosed, half-witted, upper class piles of… pus!
  Mr. Waering: [furious] A gin and orange, a lemon squash, and a scotch and water, please!
  Basil: [smashing the picture, vexed] Right!
  [He frog marches Mr. Waering to his table to be served.]
  The Builders[edit]
  Sybil: O’Reilly, I have seen more intelligent creatures than you lying on their backs at the bottoms of ponds. I have seen better-organised creatures than you running round farmyards with their heads cut off. Now collect your things and GET OUT!! I never want to see you or any of your men in my hotel again!
  Basil: Ah, hello, Mr. O’Reilly. How are you this morning? Oh, good, good. No rare diseases, or anything? Oh, I do beg your pardon: Basil Fawlty, you remember? The poor sod you do jobs for? Well now, how are things your end? Oh, good. Good, good, good. Well now, how would you like to hear about things my end? Oh, well, up to your usual standard I think I can say. A few holes in the floor, the odd door missing; but nothing you can’t be sued for.
  Basil: [down the phone to O’Reilly] …No, I don’t want to debate about it, if you’re not over here in twenty minutes with my door I shall come over there and insert a large garden gnome in you. Good day.
  Sybil: [Seeing Basil walking down the road with a large garden gnome] Where are you going, Basil?
  Basil: I’m going to see O’Reilly, dear! [mutters] Then I think I’ll go to Canada.
  Manuel: [pretending to talk to someone on the phone] Manuel Towers. How are you? Is nice, today. Good! Goodbye.
  Delivery man: Where’s the boss?
  Manuel: ¿Que?
  Delivery man: The, the… the generalissimo!
  Manuel: [looks at him incredulously] In Madrid!
  Tibbs: Don’t do anything we wouldn’t do.
  Basil: Just a little breathing, surely?
  Basil: Are you going to take something like that seriously?!
  O’Reilly: Well… well, I thought I might…
  Basil: YOU THOUGHT YOU MIGHT?!?!! What kind of man ARE you!?! Are you going to let her talk to us like that?!
  O’Reilly: But she did!!
  Basil: No, no, no, she only thinks she did. But we’ll show her! We’re not only going to take that door out and put the other one back, we’re going to add that new door and block that one off as well. We’re going to to the BEST day’s work you’ve EVER done, O’Reilly!!
  [Basil has just tripped over Sybil’s garden gnome behind the reception desk]
  Basil: What is this!! What is this doing here?! What is going on here??
  Polly: Your wife ordered it. Call O’Reilly!
  Basil: That golfing puff-adder?! What does she want a stupid… [begins strangling the gnome]
  Polly: [bangs phone on counter] CALL O’REILLY!
  Basil: WHAT!?!
  Polly: Shall I call him?
  Basil: No no I’ll do it! I’ll call him, you go and see if the roof’s still on!
  The Wedding Party[edit]
  Basil: Did you ever see that film, How To Murder Your Wife?
  Major Gowen: “How To Murder Your Wife”?
  Basil: Yes, awfully good. I saw it six times.
  Basil: Always reminds me of somebody machine-gunning a seal.
  Major Gowen: The heat?
  Basil: No, no. My wife’s laugh.
  Basil: [about Sybil’s laughter] Please don’t alarm yourself, it’s only my wife laughing. I’m afraid her local finishing school was bombed.
  Mrs. Peignoir: [shocked] Oh dear!
  Basil: No, no, not really. Just a thought. Well now, what can I get you?
  Mrs. Peignoir: Do you have any Ricard?
  Basil: [confused] I’m sorry?
  Mrs. Peignoir: Any Ricard?
  Basil: [unsure what Ricard is, he pretends to check the bar] Uh, we’re just out of it, I think…
  The Hotel Inspectors[edit]
  Mr. Hutchinson: OH NO NO, come on now, this is quite absurd, I’m sorry, I do not want the omelet!
  Manuel: Is nice!
  Mr. Hutchinson: I don’t WANT the bloody thing, I’ve already sent it back!
  Basil: Here, give it to me.
  Mr. Hutchinson: I fail to see how this sort of thing can happen!
  Basil: There, I’ve torn it up. You’ll never see it again.
  Sybil: Don’t shout at me. I’ve had a difficult morning.
  Basil: Oh, dear, what happened? Did you get entangled in the eiderdown again? Not enough cream in your eclair? Hmmm… or did you have to talk to all your friends for so long that you didn’t have time to perm your ears?
  Basil: I would find it a little easier to cope with some of the cretins we get in here, my little nest of vipers, if I got smidgen of co-operation from you.
  Sybil: Co-operation? That’s a laugh. The day you co-operate, you’ll be in a wooden box. I’ve never heard such rudeness.
  Basil: Spoons, eh?
  Mr. Hutchinson: Sorry?
  Basil: SP-THTHTHTHTH-OONS!
  Mr. Hutchinson: I beg your pardon?
  Basil: I understand you’re in the spoon trade.
  Mr. Hutchinson: Oh, yes. Yes.
  Basil: Fascinating. How very absorbing for you.
  Mr. Hutchinson: Well…
  Basil: So much more interesting than being a HOTEL INSPECTOR!!
  Mr. Hutchinson: Y’What…?
  Mr. Hutchinson: There is a documentary on BBC2 this evening about Squawking Bird, the leader of the Blackfoot Indians in the late 1860s. Now this starts at 8.45 and goes on for approximately three-quarters of an hour.
  Basil: I’m sorry, are you talking to me?
  Mr. Hutchinson: Indeed I am, yes. Now is it possible for me to reserve the BBC2 channel for the duration of this televisual feast?
  Basil: Why don’t you talk properly?
  Mr. Hutchinson: I beg your pardon?
  Basil: No it isn’t.
  Mr. Hutchinson: What?
  Basil: It is not possible to reserve the BBC2 channel from the commencement of this televisual feast until the moment of the termination of its ending thereof, thank you so much.
  Gourmet Night[edit]
  Basil: He’s drunk!
  Sybil: Drunk?
  Basil: Drunk! Soused! Potted! Inebriated! Got it?!
  Sybil: I don’t believe it!
  Basil: Neither do I. Perhaps it’s a dream. [pounds his head on the desk several times, sits up, looks around.] Nope, it’s not a dream. We’re stuck with it.
  Basil: [yelling at his car] Come on! Come on! Start! Start, you vicious bastard! Come on! Oh, my God! I’m warning you! If you don’t start… I’ll count to three! 1, 2, 3! Right! That’s it! [leaving the car, he starts yelling at it] I’ve had enough! You’ve tried it on just once too often! Right! Well, don’t say I haven’t warned you! I’ve laid it on the line for you time and time again! Right! Well, this is it! I’m going to give you a damn good thrashing! [he leaves the frame, returns holding a branch and starts thrashing the car over the bonnet]
  The Germans[edit]
  Basil: [calling up the stairs, with Manuel holding onto him] Right, ladies and gentlemen, sorry to disturb you. Could I have everyone down here, in the lobby. There is something I think I ought to mention.
  [The guests all gather in the lobby]
  Miss Gatsby: What is it?
  Basil: The point is, can I put it this way… Fire.
  Miss Gatsby: Fire?
  Basil: Fire.
  Major Gowen: Fire?
  Basil: Fa-fa-fa-fa-fa-fire! Fire! FIRE!
  [All the guests leave the hotel]
  Basil: Listen, don’t mention the war! I mentioned it once, but I think I got away with it all right. [returns to the Germans] So! It’s all forgotten now, and let’s hear no more about it. So, that’s two egg mayonnaise, a prawn Goebbels, a Hermann Goering, and four Colditz salads.
  Basil: Is there something wrong?
  Elder Herr: Will you stop talking about the war?
  Basil: Me! You started it!
  Elder Herr: We did not start it!
  Basil: Yes you did — you invaded Poland.
  [Basil is in hospital and a nurse is tending to his injuries]
  Basil: Don’t touch me! I don’t know where you’ve been!
  Sister: Yes, yes. We must have our little jokes, mustn’t we?
  Basil: Yes, we must, mustn’t we? My God, you’re ugly, aren’t you? Mind boggling!
  [The nurse is shocked by Basil’s comments]
  Sybil: Basil?!
  Sister: I-I’ll get the Doctor.
  Basil: You need a plastic surgeon, dear, not a doctor.
  Sister: Mr. Fawlty, we’re concerned about your health.
  Basil: Well, I’ll live longer than you.
  Manuel: [hidden behind front desk, with moose head in plain sight] How are YOU, sir? I can speak English. I learn it from a book.
  Series 2[edit]
  Communication Problems[edit]
  Mrs. Richards: What is going on here? I ask him for my room, and he tells me the manager’s a “Mr Watt,” aged forty.
  Manuel: No, no. Fawlty.
  Mrs. Richards: Faulty? What’s wrong with him?
  Polly: It’s all right, Mrs. Richards. He’s from Barcelona.
  Mrs. Richards: The manager’s from Barcelona?
  Manuel: No, no. He’s from, er, Swanage.
  Mrs. Richards: Now listen to me. I booked a room with a bath. When I book a room with a bath I expect to get a bath.
  Basil: [confused] You’ve got a bath.
  Mrs. Richards: I’m not paying seven pounds twenty pence per night plus V.A.T. for a room without a bath.
  Basil: [goes into the bathroom] There is your bath.
  Mrs. Richards: You call that a bath? It’s not big enough to drown a mouse. It’s disgraceful…
  Basil: [quietly] I wish you were a mouse, I’d show you…
  Mrs. Richards: And another thing. I booked a room with a view.
  Basil: [quietly to Manuel] Deaf, mad, and blind. [Goes to the window] Yes, this is the view as I remember it, yes, yes, this is it.
  Mrs. Richards: When I pay for a room with a view, I expect something more interesting than that.
  Basil: That is Torquay, madam.
  Mrs. Richards: Well it’s not good enough.
  Basil: Well, may I ask what you expected to see out of a Torquay hotel bedroom window? Sydney Opera House, perhaps? The Hanging Gardens of Babylon? Herds of wildebeest sweeping majestically…?
  Mrs. Richards: Don’t be silly. I expect to be able to see the sea.
  Basil: You can see the sea. It’s over there between the land and the sky.
  Mrs. Richards: I’d need a telescope to see that.
  Basil: Well, then, may I suggest you move to a hotel nearer the sea? [mutters] Or preferably in it.
  Mrs Richards: Now listen to me. I am not satisfied. However, I have decided to stay. But I shall expect a reduction.
  Basil: Why, because Krakatoa’s not erupting at the moment?
  Mrs Richards: Because the room is cold, the bath is too small, the view is invisible, and the radio doesn’t work.
  Basil: No, the radio works. [mutters] You don’t.
  Mrs Richards: What?
  Basil: I’ll see if I can fix it [mutters] you scabby old bat.
  Basil: Madam, may I ask do you by any chance have a hearing aid?
  Mrs Richards: A what?
  Basil: [shouting] A hearing aid!
  Mrs Richards: Yes I do have a hearing aid!
  Basil: Would you like me to get it mended?
  Mrs Richards: Mended? It’s working perfectly alright.
  Basil: No it isn’t!
  Mrs Richards: I haven’t got it turned on at the moment.
  Basil: Why not?
  Mrs Richards: The battery runs down. Now what sort of reduction are you prepared to give me on this room?
  Basil: [whispering] 60% if you turn it on.
  Mrs Richards: What?!
  Basil: My wife handles all such matters, she’ll be delighted to discuss it with you.
  Mrs Richards: I shall speak to her after lunch.
  Basil: [muttering] You heard that all right, didn’t you…
  [Mrs Richards comes down the stairs]
  Misses Tibbs and Gatsby: Good afternoon.
  Mrs Richards: First they give me a room without a bath, then there’s no lavatory paper. [goes to the reception desk and starts banging the bell]
  Misses Tibbs and Gatsby: Oohh.
  Miss Gatsby: Would you like some of ours?
  Miss Tibbs: We keep an extra supply
  Miss Gatsby: Yes, would you like some of ours?
  [Mrs Richards ignores them and continues to bang the desk bell]
  Mrs Richards: Hello! [Polly comes out of the office] Girl. There’s no paper in my room. Why don’t you check these things? That’s what you’re being paid for, isn’t it?
  Polly: Well we don’t put it in the rooms.
  Mrs Richards: What?
  Polly: We keep it in the lounge.
  Mrs Richards: [shocked] In the lounge?!
  Polly: I’ll get you some. Do you want plain ones, or ones with our address on it?
  Mrs Richards: [still shocked] Address on it?!
  Polly: How many sheets? [Mrs Richards looks appalled] Well how many are you going to use?
  Mrs Richards: [banging the desk bell] Manager!
  Polly: Just enough for one? Tell me!
  Mrs Richards: Manager! Manager!
  Mrs Richards: [To Polly, after looking everywhere for her glasses] Are you blind? They were on my head! Didn’t you see them?
  Polly: Yes!
  Mrs Richards: Didn’t God give you eyes?
  Polly: Yes, but I don’t use them, because it wears the batteries out!
  Mrs Richards: [Leaving the room] I can get down stairs by myself.
  Basil: “Down” the stairs? Oh well, don’t stop when you get to the basement! Keep straight on! Give my regards to the Earth’s core!
  Sybil: [to Mrs Richards] Are you sure you can manage?
  Basil: If you give us any more trouble I shall visit you in the small hours and put a bat up your nightdress!
  The Psychiatrist[edit]
  Basil: He gets paid for sticking his nose—
  Sybil: Oh, Basil—
  Basil: No, I’m going to have my say! Into people’s private… um… details. Well, just speaking for myself, I don’t want a total stranger nosing about in my private parts— details!
  Sybil: You’re only single once.
  Basil: Twice can be arranged!
  Psychiatrist: There’s enough material there for an entire conference.
  Terry: Mr. Fawlty, take it easy!
  Basil: Now listen here. I don’t pay you to tell me to take it easy. I pay you to take it– no, I pay you to tell you to take it easy, so take it easy!
  Waldorf Salad[edit]
  Mr. Hamilton: What I’m suggesting is that this place is the crummiest, shoddiest, worst-run hotel in the whole of Western Europe.
  Major Gowen: [angrily] No! No, I won’t have that. There’s a place in Eastbourne.
  Basil: This is typical. Absolutely typical… of the kind of… ARSE I have to put up with from you people! You ponce in here, expecting to be handwaited on hand and foot while I’m trying to run a hotel here! Have you any idea of how much there is to do? Do you ever think of that? Of course not! You’re all too busy sticking your noses into every corner, poking around for things to complain about, aren’t you? Well, let me tell you something—this is exactly how Nazi-Germany started! A lot of layabouts with nothing better to do than to cause trouble! Well, I’ve had fifteen years of pandering to the likes of you, and I’ve had enough! I’ve had it! Come on, pack your bags and get out!
  Mr. Hamilton: Could you make me a Waldorf salad?
  Basil: [puzzled] A wal….
  Mr. Hamilton: Waldorf salad.
  Basil: Uh, I think we’re just out of Waldorfs.
  Mr. Hamilton: [angrily] I don’t believe this!
  The Kipper and the Corpse[edit]
  Basil: [Sarcastically] Rosewood, mahogany, teak?
  Mr. Leeman: I beg your pardon?
  Basil: What would you like your breakfast tray made out of?
  Mr. Leeman: I don’t really mind.
  Basil: Are you sure? Fine! Well, you go and have a really good night’s sleep then, I’m hoping to get a couple hours later on myself but I’ll be up in good time to serve you your breakfast in bed. [shouting] If you can remember to sleep with your mouth open you won’t even have to wake up, I’ll just drop in small pieces of lightly buttered kipper when you’re breathing in the right direction if that doesn’t put you out!
  Dr Price: You mean to tell me you didn’t realise this man was dead?
  Basil: Well, people don’t talk that much in the morning. Look, I’m just delivering a tray, right. If the guest isn’t singing “Oh, What a Beautiful Mornin’,” I don’t immediately think “Oh, there’s another snuffed it in the night! Another name in the Fawlty Towers Book of Remembrance.” I mean, this is supposed to be a hotel, not a Burma railway!
  Basil: Don’t say anything to anybody, but he’s dead.
  Major Gowen: Oh. Shot, was he?
  Basil: No, No. Died in his sleep.
  Major Gowen: In his sleep. Well, you’re off your guard, you see.
  Basil: I mean, it does say ‘hotel’ outside. Maybe I should be more precise, ‘Hotel for people who have a better than 50% chance of making it through the night’!
  The Anniversary[edit]
  [After Sybil disappears, Basil is shocked when guests arrive.]
  Basil: They’re here! They’re here! What do I say? …What am I going to say?
  Polly: Oh… say she’s… er… um…
  Basil: She’s “er, um”—oh, brilliant! Problem solved. She’s “er, um.”
  Manuel: Is surprise party.
  Basil: Yes?
  Manuel: She no here.
  Basil: Right?
  Manuel: That is surprise!
  Virginia: There is something very peculiar about all this. I won’t stand here while an old friend like Sybil—
  Basil: Look, it’s perfectly Sybil. Simple’s not well. She lost her throat and her voice hurt. The doctor came and said it was a bit serious. Not a lot; a bit. He went away, she started to puff up, he’s coming back later this afternoon, and it’s best for her to be on her own. Now what is so peculiar about that?
  Roger: Her driving round in the town.
  Basil the Rat[edit]
  Terry: Look: all kitchens are filthy, Mr. Fawlty. In fact, the better the kitchen, the filthier it is. Have you ever read George Orwell’s experiences at Maxim’s in Paris?
  Basil: No! Do you have a copy? I’ll read it out in court!
  Manuel: I say to man in shop “Is rat.” He say “No, no, no. Is a special kind of hamster. Is filigree Siberian hamster.” Only one in shop. He make special price: only five pound.
  Basil: Have you ever heard of the bubonic plague, Manuel? It was very popular here at one time. A lot of pedigreed hamsters came over on ships from Siberia.
  Mr. Carnegie the Public Health Inspector: Mr. Fawlty?
  Basil: [waves] Hello!
  Mr. Carnegie the Public Health Inspector: These premises do not come up to the standard required by this authority. Unless appropriate steps are taken instantly, I shall have no alternative but to prosecute or recommend closure to the appropriate committee of the council. Specifically, lack of proper cleaning routines, dirty and greasy filters, greasy and encrusted deep fat fryer, dirty, cracked, and stained food preparation surfaces, dirty, cracked, and missing wall and floor tiles, dirty, marked, and stained utensils, dirty and greasy interior surfaces of the ventilator hoods.
  Basil: About the deep fat fryer…
  Mr. Carnegie the Public Health Inspector: Inadequate temperature control and storage of dangerous foodstuffs, storage of cooked and raw meat in same trays, storage of raw meat above confectionery, with consequent dripping of meat juices onto cream products, refrigerator seals loose and cracked, ice box undefrosted, and refrigerator overstocked.
  Basil: Yes, say no more…
  Mr. Carnegie the Public Health Inspector: [continues] Food handling routines suspect, evidence of smoking in food preparation area, dirty and grubby food handling overalls, lack of wash handbasin…which you gave us a verbal assurance you’d have installed on our last visit six months ago… and two dead pigeons in the water tank.
  Basil: Otherwise, okay?
  Sybil: [Figuring what to do with Manuel’s rat] Perhaps we could find a home for him.
  Basil: Alright, I’ll put an ad in the papers, “Wanted: kind home for enormous savage rodent! Answers to the name of Sybil.”
  [The rat’s head pokes out of the biscuit tray]
  Basil: [To Mr. Carnegie] W-W-Would you care for a rat, or…?
  [Awkward pause]
  Basil: Just the biscuits then, please, Polly.

  Wie eine Blume am Winterbeginn
  und so wie ein Feuer im eisigen Wind,
  wie eine Puppe, die keiner mehr mag,
  fühl’ ich mich an manchem Tag.
  Dann seh’ ich die Wolken, die über uns sind
  und höre die Schreie der Vögel im Wind.
  Ich singe aus Angst vor dem Dunkeln ein Lied
  und hoffe, dass nichts geschieht.
  A little loving, a little giving
  to build a dream for the world we live in,
  a little patience and understanding,
  for our tomorrow a little peace.
  A little sunshine, a sea of gladness
  to wash away all the tears of sadness.
  A little hoping, a little praying
  for our tomorrow a little peace.
  Que puis je faire avec une chanson
  mais pourquoi me taire, il n’y a pas de raison.
  Pour faire la guerre c’est mieux ton cadeau
  il y a qu’a trouver l’unison.
  Een beetje vrede, een beetje liefde
  voor onze wereld waarop wij wonen,
  een beetje vrede, een beetje vreugde
  erover dromen dat doe ik al.
  Moins de frontières, moins de misères,
  moins d’égoisme, de mots enismes,
  moins de paroles et de symboles,
  plus de tendresse, moins de promêts.
  Soy solo una puerta que quiero lograr
  con mis canziones mas cerca ilegrar.
  Paloma de paz, oh, yo quiero ser
  y asì puedo embara paz.
  Paz y esperanza ruego al hielo
  aldran senor con nos conzega
  que en este mundo en que vivimos
  para el manana un poco de paz.
  Ein bisschen Frieden, ein bisschen Träumen
  und dass die Menschen nicht so oft weinen,
  ein bisschen Frieden, ein bisschen Liebe,
  dass ich die Hoffnung nie mehr verlier’.
  We are feathers on the breeze,
  sing with me my song of peace.
  Da s’ercome on chante encore,
  ma prière: la paix sur terre.
  Sing mit mir ein kleines Lied,
  dass die Welt in Frieden lebt.
  Singt mit mir ein kleines Lied,
  dass die Welt in Frieden lebt.

  Kleine wasjes. Grote wasjes.
  Doe ze in je wasmachine.
  Laat maar lekker draaien.
  Steeds meer in die wasmachine.
  Kleine wasjes.
  Grote wasjes.
  Stop ze in je wasmachine.
  Laat maar lekker draaien.
  Steeds weer in die wasmachine.
  Zoals je weet heb ik geen tijd.
  Dus zocht ik een leuke meid.
  Om voor mij de was te doen, maar die dame die vroeg steeds meer poen.
  Om voor mij de was te doen, maar die dame die vroeg steeds meer poen.
  Maar misschien per ongeluk mijn wasmachine ging stuk
  Maar ik had er geen erg in want die dame die kreeg steeds meer zin.
  Maar ik had er geen erg in want die dame die kreeg steeds meer zin.
  En die dame die vond het zo fijn, ze hing zelf aan de lijn.
  Allemaal even de was buiten hangen!
  Allemaal even de was buiten hangen!
  Ik wil de was even zien!!
  Allemaal even … hangen hangen hangen hangen hangen hangen hangen hangen hangen hangen.
  Allemaal handen omhoog nee nee ik zei de handen niet de voeten, allemaal handen omhooog !!
  Kom on.
  Hangen hangen hangen hangen hangen hangen.
  Een beetje wasverzachter alsjeblieft.


  Maak melding
 37. We were all wounded at Wounded Knee.
  You and me.
  We were all wounded at Wounded Knee.
  You and me.
  In the name of manifest destiny.
  You and me.
  You and me.
  You and me.
  They made us many promises but always broke their word.
  They penned us in like buffalo, drove us like a herd.
  And finally on the reservation where we’d gone for our preservation, we were all wiped out by the seventh cavalry.
  You and me.
  You and me.
  We were all wounded at Wounded Knee.
  You and me.
  We were all wounded at Wounded Knee.
  You and me.
  In the name of manifest destiny.
  You and me.
  You and me.
  You and me.
  Now we make our promises.
  We won’t break our word.
  We’ll sing, sing, sing out our story ‘til the truth is heard.
  There’s a whole new generation.
  Braves who dream of veneration who were not wiped out by the seventh cavalry.
  You and me.
  You and me.
  We were all wounded at Wounded Knee.
  You and me.
  We were all wounded at Wounded Knee.
  You and me.
  We were all wounded by Wounded Knee.


  Maak melding
 38. Benschop kraait allemaal onzin uit, en al zijn bullshit word wel geplaatst. Maar het commentaar van sommige mensen die ook wat te zeggen hebben word geweigerd. Dit zijn de eerlijke en vooruitstrevende Surinamers die Suriname zienderogen de afgrond in helpen.


  Maak melding
 39. Er zijn mensen die na een ernstige misdaad 35 jaar nodig hebben om met zichzelf in het reine te komen. Er is vast meer aan de hand dat het daglicht niet kan verdragen.


  Maak melding
 40. @Anoniem

  Inderdaad, militairen van SU zijn echt bangerikken. Ze kruipen onder het bed als er gevaar dreigt ipv hun werk te doen.
  Door een militaire pak te dragen en een geweer in de hand te hebben, voelen zij zich geweldig en denken macht te hebben. Als het er op aan komt vluchten ze.

  De meeste geüniformeerden in SU denken dat ze door het uniform te dragen meer macht hebben. Hersens hebben ze meestal niet. Stelletje ongeschoolden.
  Het leger is de grootste schadepost in SU


  Maak melding
 41. Hallo Ray, jij schermt je achter god en je spreekt voor hem noh. Die god van jou zal jou laten creperen mi boi. Jij wenst anderen de dood terwijl jij geloviger ben dan de paus zoals de rest van de Suribevolking. Ook jij zal door jou slechte god worden gestraft, want jij speelt rechter en de uitverkorene van god noh? Gado ow kir ju mars.


  Maak melding
 42. Hallo Oom Ludwig van Abrabroki. Je praat alweer poep zoals gewoonlijk dus. Zeg eens iets zinnigs naar je leeftijd en niet zanikken over mensen die je niet kent. En als de waarheid aanbreekt dan verschuil jij je het liefste onder de rokken van vrouwen. Ju takru yere mi pikin boi. Gado ow kot yu skin gi en didibri ow kot yu wan faya bakaede klap.


  Maak melding
 43. theo benshop!!! ik heb in 2017 de verzamel cd gekocht!!! ja de liedjes werden door mijn buurman gedraaid in de 2e islam straat (skyport straat, 2e rijweg)….de opa van bryan!!!


  Maak melding
 44. Zelfmoord was een oplossing…ik vind het bijna stijlvol!!!

  Maar ik vind dit een laffe daad deze man had veel kunnen vertellen …maar uit angst dacht hij mn familie moet blijven leven.

  Dus…zelfmoord is gewoon de beste optie …of ik medelijden heb?

  Hell no


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES