dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaams OM wil tien jaar celstraf voor Ruben Rozendaal

Surinaams OM wil tien jaar celstraf voor Ruben Rozendaal

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 31 okt – Tegen ex-militair Ruben Rozendaal is tien jaar gevangenisstraf gevorderd. Rozendaal, lid van de Groep van 16, wordt ook medeplichtig geacht aan moord op vijftien burgers op acht december 1982. Rozendaal is de enige verdachte die bezwarende verklaringen heeft afgelegd.

Tijdens een eerdere zitting van de krijgsraad zei de oud-militair dat Desi Bouterse Surindre Rambocus en Cyriel Daal had doodgeschoten. Voordien had Rozendaal verklaard dat Bouterse niet in het Fort Zeelandia was tijdens de moorden. Hij is dus op zijn verklaring terug gekomen. Volgens auditeur-militair Roy Elgin is Rozendaal schuldig aan ‘dubbel opzet’ bij de gepleegde strafbare feiten.

Rozendaal heeft bekend dat hij enkele van de later vermoorde mannen heeft thuis heeft opgehaald. Ook is hij betrokken geweest bij het in brand steken van gebouwen. Ruben Rozendaal is tot nog de enige verdachte die minder dan twintig jaar straf tegen zich heeft horen eisen. Tegen onder meer hoofdverdachte Bouterse is twintig jaar gevorderd. Rozendaal zegt gehoopt te hebben op een eis om vrijspraak.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

16 REACTIES
 1. Vrijspraak hoe dan? Dat je bekend hebt is om je geweten te zuiveren. Daar is niets mee Rozendaal.Je heb een misdaad gepleegd en daar zit een straf op. 10 jaar oud en nieuw vieren in Santo Boma is ook leuk.Tijd zat om een boek over de misdaden te schrijven. Niet op de tijd letten en op je kalender kijken gewoon van je afschrijven. Werkt therapeutisch. Voordat je boek gepubliceerd wordt is Bouta allang dood en begraven.


  Maak melding
 2. Volk van Suriname, wees waakzaam en laat u niet door wolven in schaapkleding om de tuin leiden.

  ddb en gangsters zijn wolven in schaapkleding, die u sinds 25 februari 1980 zand in de ogen strooien, moord en verderf, heel grote armoede hebben gebracht en verval in Suriname tot stand hebben laten komen. Ze zijn zeer zware moordenaars, zeer zware criminelen en zware misdadigers. Zij buiten u uit en verrijken zich zelf.

  zie:
  – hun bungalows,
  – hun helikopters,
  – domeingronden,
  – bankrekeningen,
  – houtconcessies,
  – scalians die goud delven,
  – hun limousine,
  – zwarte prado’s auto’s,
  – inkopen doen in Parijs,
  – hun grote feesten die ze voor zichzelf geven,
  – het SLM-vliegtuig als hun eigendom gebruiken, voor reizen naar nutteloze bestemmingen voor eigen privé doeleinden.
  enz, enz, enz,

  zie ook de/uw armoede en ellende, waaraan velen hebben meegewerkt door op paars te stemmen voor zeer zware criminelen. Zulke zware paarse criminelen heeft Suriname tot nu toe niet gekend. Andere Surinamers hebben ook aan meegewerkt dat deze criminelen aan de touwtjes trekken door op 25 mei niet naar de stembus te zijn geweest en niet te hebben gestemd. Ook de overlopers van de PL, Sa poentje en Chitan en de BEP van Waterberg zijn schuldig aan de armoede in Suriname.

  Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht

  Justitia, Pietas, Fides (Gerechtigheid, Vroomheid, Vertrouwen)

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 3. een misdaad is een misdaad. Minderstraf krijgen door je medewerking en bekentenis en als getuige optreden.
  Hier is niets mis mee. Heb je 10 jaar minder straf gekregen.
  En een boek schrijven levert wel de nodige SRD en of valuta op.
  Alleen nog een uitgever zoeken om jou boek uit te geven.

  ik denk dat de biografie van Bouterse wel meer zal opleveren dan de jouwe Rozenblad.
  Maar het verhaal moet kloppen en moet kunnen worden ondersteund door waarheidsgetrouwe weergave van gebeurtenissen.
  Is de vraag of Bouterse dat kan schrijven want hij is een gemotoriseerde leugenaar die de waarheid niet kent in zijn vocabulaire


  Maak melding
 4. Wat een loser, wat een lul van mietje die dacht te kunnen liegen over zijn vroegere collega’s om zo vrij uit te kunnen gaan. Het een en ander zit goed fout in het brein van deze she-man. Deze man heeft een persoonlijkheidsprobleem. Hij durft niet uit de kas te komen over zijn geaardheid. Hij moet de enige persoon zijn die in de bak mag gaan nadenken over zijn meineed. Wat een flikker.


  Maak melding
 5. Rozie het siert jou dat je de moed heb gehad om de waarheid over de decembermoorden te vertellen aan het Surinaamse volk. De geschiedschrijving zal je dankbaar zijn.
  Dat je geen notoire moordenaar bent geweest dat zal de geschiedenis en de geschiedschrijving onderkennen. Het was de situatie, het momentum van het toen, het je als individu niet kunnen onttrekken uit de collectieve waanzin en de collectieve moordpartijen die onder ander zijn geëntameerd door de grote LAFFE LIJDER VAN SURINAME. Zo werken groepen Rozie. Groepen hebben hun eigen sociale – en repressieve dynamiek.
  Maar we vonden het wel dapper van jou Rozie dat je het aangedurfd om de waarheid te vertellen. We weten dat het zwaar is om de last van de geschiedenis van de moordpartijen die zich hebben plaats gevonden in fort Zeelandia als individu te dragen. De geschiedenis zal begenadigd over je spreken en wie weet zal de geschiedenis je nog vrij pleiten.


  Maak melding
 6. Rozendaal is een redimusu. Deze lafoe heeft een ruggengraat van bara beslag. Een echte revolutie strijder zou nooit collaboreren met de vijand. Alleen daarom al zou Fort Zeelandia weer in ere herstelt moeten worden.


  Maak melding
 7. Weg met al deze lieden met A no mi syndroom, en ook aan alle aanhangers van hun ! Ding gogo é puru smoko noja, de zielen van de slachtoffers zullen niet rusten voordat de daders niet de pijp uit zijn ! Wang fu wan ding o k@, Gado no é weri pyama zoals Roué Verveer é taki.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 8. Rozendaal is te laat tot inkeer gekomen. Daarom terecht dat deze eis tegen hem is uitgesproken. Ook een dienstopdracht wordt begrensd door de eisen van het redelijke, toelaatbare, logische en menselijke. Als zijn meerderen hem hadden gevraagd om van de toren van Financiën te springen, zou hij het 100% niet hebben gedaan. Dat hij tot inkeer is gekomen, vind ik een goede reden voor strafvermeerdering. Hij laat zich niet kennen als een lafaard zoals Bouterse, die wegloopt voor zijn verantwoordelijkheid met zijn “a no mi” en “ik was niet in het fort” leugens. Bouterse had natuurlijk nooit verwacht dat de nabestaanden van de 15 slachtoffers zouden volhouden. Dat is zijn straf. Brunswijk heeft het leed en de eer van zijn volk en de binnenlandse slachtoffers verkocht in ruil voor materiële rijkdom. Brunswijk is dus net zo een grote lafaard als Bouterse. En de nabestaanden van die slachtoffers zijn in zekere zin ook lafaards. Zij hebben het leed en de eer van hun omgekomen familieleden verkocht voor het geld van Brunswijk. Maar God slaapt niet!


  Maak melding
 9. Ik vermoed een complot van het OM en de Rechterlijke Macht in deze zaak. Het is een afleidingsmanoeuvre.Ruben Rozendaal hoort 10 jaren tegem hem eisen om uiteindelijk te worden vrijgesproken door de Krijgsraad. Ik vermoed dat er erachter de schermen een deal heeft plaatsgevonden tussen de drie partijen, t.w. Ruben Rozendaal, het OM en de Rechterlijke Macht. Ruben Rozendaal kwam op zijn eerdere verklaring terug door nu zijn vroegere collega’s te beschuldigen in ruil voor iets ” lekkers “. Hij pleegde meineed om o.s. de NPS te pleasen. Dit zal niet geaccepteerd worden.


  Maak melding
 10. RobG,
  je paars geindoctrineerde lulkoek staat weer bol van de vermoedens en aannames. Jij bezit het talent om structureel met NIET onderbouwde kretologie hier het forum te komen bevuilen. Blijf weg hersenloze loser, want het begint zielig en pijnlijk te worden voor jou.


  Maak melding
 11. @Robje-huisslaafje-van-Opa-D : u bazelt weer, nu over Rechters, Openbaar Ministerie en verdachte Roozendaal !
  U denkt dat de Krijgsraad en het Openbaar Ministerie ook zo een POPTJI PATU-karakter hebben, als dat van de president en zijn paarse regering !

  U vergist zich en u onderbouwt uw waanzin-stelling met geen enkel feitelijk argument ! U verzint het gewoon !

  Krijgsraad en Openbaar Ministerie hebben tot nog toe niet gebogen voor Paarse Sabotage, Haat en Geweldsdreiging !

  PS : Internationaal Recht nanga Internationale Jurisprudentie o JOKO OPA D !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES