DOE is moe van halfslachtig beleid Surinaamse regering

20
Politieke partij DOE in Suriname
Politieke partij DOE in Suriname

PARAMARIBO, 30 nov – De partij voor Democratie & Ontwikkeling in Eenheid, DOE, baalt van het halfslachtige beleid van de regering Bouterse. “Een go no go-beleid”, volgens DOE’s enige parlementariër Carl Breeveld. Steeds weer wordt met veel fanfare van alles begonnen. Om het dan heel snel te laten uit gaan als een nachtkaars. De voorbeelden zijn talrijk.

Het ene project overtreft het andere in grootsheid. “Wij zouden Parijs maken tot de toegangspoort tot Europa. Vervolgens volgde een debacle rondom de aankoop van een ambassadegebouw in Parijs, een echt go/no-go -project. Wij hebben de zogenaamde erkenning gehad van de republiek Kosovo, maar binnen enkele maanden was het weer ingetrokken”, zei Breeveld in het parlement.

En dan is er de belabberde economie met ooit het voornemen om het IMF binnen te halen. “We hebben een overeenkomst gemaakt met het IMF die met een heleboel trompetgeschal is binnengehaald. Na een tijdje was het dat het IMF koud en berekenend was en wij niet verder gingen met het IMF”, aldus Breeveld. De regering moet gewoon wat zuiniger omspringen met het scheppen van hoge verwachtingen.


20 REACTIES

 1. Deze dominee sleep wel met de bijbel in zijn onder de bed van Bouterse. Nu staat de man te prediken dat er niks klopt van deze regering. Hoe geloofwaardig ben je dan nog.


  Maak melding

 2. Deze judas is net als de rest , hooghart
  (echte naam dyele adongo) , en misikaolo uit dubai en onze kleine boeler amzaad, en pagla koetta (gekke hond) rashid doekhie, en mamas kindje lobo bobo patrick kensenhuis

  Afval


  Maak melding

 3. Wat verwacht je als je een stelletje amateurs de hoogste regeringsposities van een land geeft. Ook al willen ze regeren. De ontvangen hoge beloning maakt ze gek. Op zijn Surinaams gezegd Ding mang nanga oema verdwaal.


  Maak melding

 4. Carl Judas Breeveld. De psychopaat met een vertrouwde vriendelijk en zakelijke stem, maar een gespleten tong.

  Je kan zelfs niet vertrouwen wat je hoort, en ziet.


  Maak melding

 5. Als het om nieuws gaat waar surinamers bij betrokken zijn is waterkant als de kippen bij. Nu wordt de veel besproken nieuws rond een ned/sur serie moordenaar Rahiied A. links gelaten.

  De 21-jarige Rotterdammer Rahiied A. werd twee weken geleden gearresteerd, nadat een van de bewoners van verpleeghuis ‘t Huys te Hoecke in Puttershoek onder verdachte omstandigheden onwel was geworden. De vrouw bleek zonder dat er een medische noodzaak voor bestond insuline toegediend te hebben gekregen.

  Tijdens het onderzoek naar A. kwamen nieuwe feiten naar boven. Humanitas in Rotterdam en het Jasmijnhuis en de Riederborgh – beide in Ridderkerk – deden in totaal twaalf nieuwe meldingen, zo bracht justitie vandaag naar buiten.

  Vermoed wordt dat de man meerdere moorden op zijn geweten heeft.


  Maak melding

 6. Suriname. Foto: dWT Archief
  PARAMARIBO – “Het personeel heeft zijn geld ontvangen! Ik heb de pers niet meer nodig.” Zo beantwoordde Carmen Brondenstein, voorzitter van de bond van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS), een vraag van de krant naar de uitkomst van de algemene ledenvergadering van woensdag.
  Het personeel heeft dinsdag gestaakt omdat het salaris van november nog niet was betaald. Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid had vervolgens een spoedbijeenkomst met de PCS-leiding en gaf de garantie dat het geld zou worden vrijgemaakt.
  Nadat bleek dat de salarissen waren gestort, is de actie direct opgeheven. De bewindsman sprak in De Nationale Assemblee (DNA) van stagnatie bij de verwerking en zei daarbij dat hij een goed gesprek met het bondsbestuur heeft gehad. Ook heeft hij gesproken met de directie en het toezichthoudende orgaan.
  VHP-parlementariër Dew Sharman zei dinsdag in DNA dat de situatie vanaf augustus onhoudbaar is. Het management zou niet meer in staat zijn de bedrijfsvoering en de uitbetaling van salarissen te garanderen. Al geruime tijd heeft het PCS geen subsidie ontvangen.
  Volgens de politicus heeft de instelling alle reserves gebruikt om haar huishouding in stand te houden. Het PCS heeft een structureel tekort aan geld omdat de subsidie op zich laat wachten. Hierdoor is de dienstverlening niet optimaal.

  Zo ondankbaar zitten Surinamers nu in elkaar. Door de pers in te schakelen heb jij je doel bereikt. In plaats van blij te zijn met het bereikte doel, ga je de pers nu een natrap geven.

  Wat je had moeten doen mevrouw de vakbondsvoorzitter?

  De pers bedanken voor hun inzet in deze en de getoonde moeite om de salarissen uitbetaald te krijgen.
  Daar jij het niet heb gedaan zal ik het voor je doen:

  Pers . Blij u te moeten mededelen dat de overheid intussen de salarissen heeft gestort. Zonder uw medewerking zou dit zeker niet op korte termijn zijn gebeurd. Mag ik u namens de bond en alle leden u heel hartelijk dank zeggen voor de getoonde moeite. Ga door met uw goede werken.

  Ik zal mijn best doen om in de toekomst niet meer zo onbeschoft en ondankbaar te zijn.

  VoorzitterPCI


  Maak melding

 7. Geachte heren Misiekaba & Abdoel U vroeg om duidelijkheid met betrekking tot activiteiten die niet door de beugel kunnen.

  In bijgevoegde link kunt u lezen dat Rob A (sm..) en zijn baas Martin W (ir..) in Nederland voor de rechter zich moet verantwoorden hoe zij oa de € 14.000.000 steekpenningen voor de Wijdenbosch bruggen uitgekeerd heeft en daar van mee snoepten.

  Rob A(sm..) was financieel directeur voor Ballast Nedam in Ryadh en van Surinaamse komaf, Plezierig mens die voor Ballast Nedam als laatste klus de Surinaamse bruggen regelde.

  Het dossier is beschikbaar. U hoeft er de PG en de minister van Buza slechts om te laten vragen

  Aub WWW voor voegen

  telegraaf.nl/nieuws/1374529/omkoper-saoedische-prins-sluisde-smeergeld-weg-via-ex-collega

  wat citaten van uit de regie zitting verslaglegging:

  “” Nu gaan verder met (regie)zitting tegen Robby A., voormalig financieel directeur van #BallastNedam, verdacht van verduisteren €1,1 miljoen.

  Volgens het OM roomde Robby A. zowel de Saoedische steekpenningen af, als de €14 mln die #BallastNedam betaalde aan Wijdenbosch en Bouterse.

  Volgens OM kreeg A. ruim €200.000 aan kickbacks betaald uit Suriname, in ruil voor smeergeld van #BallastNedam voor Wijdenbosch en Bouterse.

  De smeergeldbetalingen van #BallastNedam aan Wijdenbosch en Bouterse hadden betrekking op bouw van de “Jules Albert Wijdenbosch-brug”

  Doe Doe er wat aan.


  Maak melding

 8. Durft Carl, de Judas, een motie van wantrouwen in te dienen bij de begrotingsbehandeling tegen zijn “opgeleide leerling” de sjoemelaar Dodson ??
  Carl ing-brede-botro voor zijn leven over de ruggen van de arme Surinamers die geloof in hem hadden en op hem hebben gestemd!!
  Deze awariedomries, zoals Doekhie Rachied ze noemt, hebben allen hun bedje gespreid voor het leven en ook van hun partners !!!


  Maak melding

 9. Ssssssssst Esther!!

  Daar mag niet over gesproken worden. Alleen Su onderuithalen is gewenst op Waterkant.
  Alleen negatieve dingen zeggen over su. Yu Sabi?


  Maak melding

 10. Het valt mij altijd weer op dat Surinamers, een volk dat zogenaamd “vreedzaam” naast elkaar leeft, verbitterd en verzuurd, vol haat en nijd lijnrecht tegenover elkaar staat. Hindoestanen, Javanen, Creolen maken elkaar af in de politiek en media. Dat land is ziek, verrot, crimineel en corrupt tot op het bot in alle geldingen van de maatschappij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.