Beëdiging 118 nieuwbakken officieren in leger Suriname

17
Beëdiging 118 nieuwbakken officieren in leger Suriname

President en Opperbevelhebber der Strijdkrachten van Suriname, Desire Bouterse, feliciteert 118 nieuwbakken officieren na hun beëdiging afgelopen dinsdag. Bouterse heeft de nieuwe officieren daarbij opgeroepen doordrongen te zijn van de historische taak, om het leger te helpen brengen naar een hoger niveau binnen de nationale ontwikkeling.


17 REACTIES

 1. loesoebere dagoe ka bouta probeert met officiers benoemingen leger aan zijn kant te houden terwijl salarissen van ambtenaren niet betaald kunnen worden. Hopelijk kunnen ze nu met al hun manschappen en officieren onder de heldhaftige generaal loesoebere dagoe ka bouta Tigri gaan overnemen.


  Maak melding

 2. 118 officieren??? voor 8 soldaten. 500.000 inwoners

  Whoehoeiiii hahaha i love dubai!!
  Sosssso lobi hahaha. Best comedy kondre ter wereld. Roue, 1en1is3, braam jullie kunnen inpakken. I love su & dubai


  Maak melding

 3. Is dit ook een van de verworvenheden van de revolutie. veel armoede lijden met een grootmacht aan strijdkrachten. Desi Bedankt…
  Heb je daarvoor zoveel moorden op je geweten?


  Maak melding

 4. In suriname bevorder je in het leger niet op basis van opleidingen maar op basis van gezicht, kleur, politieke loyaliteit. Ik heb jaren in het leger gezeten en weet hoe het werkt.Deze officieren die nu bevorderd zijn hebben echt geen opleidingen gevolgd.
  Dit zijn gewoon populistische bevordering.


  Maak melding

 5. Als je heldendaden van dit leger moet samenvatten dan heb je genoeg aan een halve A4tj3. Stuk voor stuk laffaards. Voor zo’n werkgever wil je toch niet werken.

  Bouterse benoemt nu 118 officieren terwijl de surinaamse economie op haar rug ligt. De schuldenberg is ongekend hoog, burgers kunnen nauwelijks rondkomen en criminaliteit stijgt naar record hoogtes.
  In tussen is corruptie onder ambtenaren de normaalste zaak van de wereld.

  Wat Bouterse nu doet is consolideren van zijn macht. De man denkt nog steeds dat hij de revo leider is en het leger achter hem heeft staan. Er komt een moment dat soldij niet meer betaald kan worden. Dan gaat het pas spannend worden.


  Maak melding

 6. Suriname heeft geen leger nodig wat moeten die mannen dan doen.Er is geen geld dus het leger kan opgedoekt worden.Dat is mijn advies.Zet maar padvinders in die kosten toch niets.Suriname heeft niets te vrezen want niemand gaat arme Suriname aanvallen want ze weten dat wij niets hebben.Bouterse heeft al ons geld gestolen alle reserve van het land is weg zonder het te verantwoorden.Surinamers durven hun mond niet open te doen anders worden ze opgepakt en weer doodgeschoten als in het verleden.


  Maak melding

 7. Costa Rica is een van de weinige landen ter wereld zonder leger. Er is wel een kleine nationale garde.

  Op 1 december 1948 schafte president José Figueres Ferrer het leger af, nadat hij een burgeroorlog had gewonnen. Sindsdien is Costa Rica, in tegenstelling tot de andere Centraal-Amerikaanse landen, gevrijwaard gebleven van geweldsuitbarstingen. Het geld dat vrijkwam door het afschaffen van het leger werd uitgegeven aan onderwijs, veiligheid en cultuur. Het Cuartel Bellavista, een voormalige kazerne, werd symbolisch omgevormd tot museum.

  Sinds 1986 is 1 december een nationale feestdag in Costa Rica.


  Maak melding

 8. Het leger waar hij in 1980 leiding aan gaf heeft onder zijn bevel voor heel veel ellende, dood en verderf gezorgd. Vele manschappen zijn na de binnenlandse oorlog ook weggevlucht, anderen drugsverslaafde zwervers geworden. Van de vele soldaten zijn ddb en nu regerende drugsgangsters de weinigen die leven als een koning in het land der paars domme dove blinde aanhangers die dagelijks een paas ddb schijt poepen. Land en volk zijn door deze man en zijn bende nu wederom verworden, een leeggeroofd land en volk. Hoe ziet de toekomst eruit als deze man en bende rovers aan de macht blijven? Paars duister misdadig armoedig somber voor het gros der oerdomme paars debiele idiote dieharde ndp zombies. Deng ka keba, houden ze het uit tot 2020?


  Maak melding

 9. Vele van de manschappen die in de jaren 1980 en binnenlandse oorlog hebben meegemaakt, toen Bouters commandant was van het leger. Zijn ook naar Nederland vertrokken. Waaronder ik, en vele zijn hier in Nederland doorgedraaid en zijn wervers geworden.


  Maak melding

 10. Als ik al die speldjes zie, bekruipt mij het gevoel van lachen, officieren met al die speeltjes op hun borst verkregen bij de boter bonnen, heldhaftige stoel zitten, binnenlandse slachtingen, coup plegers, mlv speldjes, een leger van 150 man en een officier staf van 118 man walgelijk gewoon, maar ja wat wil met een sport leraar als president, het zijn niet meer dan glamour boys
  Ja Meer is het niet


  Maak melding

 11. Na Joe oeng ai kong opo dati no wang regering het met ons meent. De een nog slechter dan de anderen. Soso geboeften.pee a wang no abo wang sani a trawang sang kong sdong abo a sani. Ze vullen elkaar aan. Roversbende a beri politiek. Alle politieke partijen zijn dat. Een klein volkje van nog geen miljoen inwoners ee dangra sranang so! Kijk maar naar onze buurlanden, ze streven ons voorbij! Want terwijl ze ook corrupt zijn laten ze toch wat kruimels voor hun volk. Maar Su? No way!


  Maak melding

 12. @ Redskin

  “Beetje zielige opmerking. Waarom indianen erbij halen. Laat zien hoe achterlijk jij bent als mens.”

  Het is een gezegde Redskin die niet discrimineert want ook de indianen hebben opperhoofden. Wind je aub niet op over niets


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.