dinsdag, april 16, 2024
HomeFotoExtra veiligheidsmaatregelen bij Griffie der Kantongerechten

Extra veiligheidsmaatregelen bij Griffie der Kantongerechten

-

Does Travel - naar Suriname

De veiligheid rond de Griffie der Kantongerechten in Paramaribo was vandaag opgeschroefd in verband met de voorzetting van de Decembermoordenzaak in Suriname. Auditeur-militair Roy Elgin heeft vrijspraak geëist tegen de verdachten Dick de Bie, Errol Alibux, Winston Caldeira en Imro Themen. Het OM komt bewijs te kort om een strafvoorstel te formuleren tegen deze vier.

De Bie was ten tijde van het bloedbad rond 8 december 1982 in het Fort Zeelandia, hoofd van de Nationale Voorlichtingsdienst (NVD). Themen staat terecht voor uitlokking in de 15-voudige moordzaak op tegenstanders van het toenmalig militair bewind, waarvan Alibux naar verluidt een adviseur zou zijn. Allen hebben gedurende het onderzoek ter terechtzitting alle aantijgingen ontkend.

In juni had de auditeur militair 20 jaar geëist tegen de hoofdverdachte, president Desire Bouterse. Hij was ten tijde van het bloedbad leger- en regeringsleider.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. De veiligheid rond de Griffie der Kantongerechten in Paramaribo was vandaag opgeschroefd in verband met de voorzetting van de Decembermoordenzaak in Suriname.

  Waarom?
  Verwacht men dat nabestaanden hun boekje te buiten zullen gaan?


  Maak melding
 2. Laat de rechter zijn werk goed uit voeren er geen politieke mensen bemoeien met de zaak wie schuldig is gelijk op sluiten al heb je een hoge functie maar je ben geen jezus Christus opsluiten dan hebben de nabestaanden ook zijn rust opsluiten 😅👍👏🎓


  Maak melding
 3. Ik snap zowaar niet dat er voor Errol Alibux vrijspraak is geëist , hij heeft toch het draaiboek voor de moorden gemaakt die is uitgevoerd door onze bevelhebber?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES