zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVrijspraak geëist voor drie burgers in zaak Decembermoorden

Vrijspraak geëist voor drie burgers in zaak Decembermoorden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 nov – Het Openbaar Ministerie heeft vrijspraak geëist voor Imro Themen en de voormalige ministers Winston Caldeira en Dick de Bie. Auditeur-militair Roy Elgin zegt dat er geen bewijs is dat Caldeira zich in het Fort Zeelandia bevond ten tijde van de executies van acht december 1982.

Weliswaar had een getuige verklaard dat Winston Caldeira zich in het fort bevond. Caldeira zelf heeft steeds ontkend dat hij ter plekke was op acht december 1982. Elgin zei tijdens de zitting van de krijgsraad dat Caldeira een sluitend alibi heeft. Zijn vader was op acht december 1982 overleden en de ex-minister bevond zich de hele dag bij familie. Daarom ook is vrijspraak geëist.

Ook Dick de Bie mag van de vervolging vrijuit gaan. Hij was ten tijde van de moorden hoofd van de Nationale Voorlichtingsdienst, NVD. Op gezag van de NVD zijn interviews afgenomen van de later doodgeschoten gevangenen Jozef Slagveer en André Kamperveen. Tegen Imro Themen is geen bewijs gevonden van betrokkenheid bij de moorden. Zelf heeft hij altijd ontkend.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. Als er geen wettig en overtuigend bewijs is geleverd in een strafzaak rest een rechter niets anders dan vrijspraak. Ook al vinden degenen die op een veroordeling hadden gehoopt dit moeilijk te verteren.
  Zo is het (tenminste in een rechtsstaat).


  Maak melding
 2. @ get a life
  Vertel dat maar aan de diktators op deze side. Hebben hun mond vol van democratie maar o w als iets niet naar hun zin is.
  Gelukkig zijn en blijven ze onbelangrijk.


  Maak melding
 3. De staat Suriname zal bankroet worden,door die enorme claim die er zal volgen,dit komt door die illegale rechtbank daar zij niet weten waaraan ze begonnen zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES