Voorlichtingssessies Stichting Lobi over veilige seks

12
Voorlichtingssessies Stichting Lobi over veilige seks

Tienermeisjes in Suriname krijgen tijdens een voorlichtingssessie over veilige seks een instructie over het omdoen van een condoom. Stichting Lobi biedt met financiering van de Pan-American Health Organization/World Health Organizations (PAHO/WHO) en Global Affiars Canada, gratis diensten aan jongeren uit Latour en Pontbuiten in de leeftijd van 16 tot 25 jaar. Deze activiteiten zijn onderdeel van het project Engaging Youth/Adolescents in Sexual Reproductive Health.

Stichting Lobi heeft daarom jongeren uit kwetsbare gebieden geselecteerd, waarvan 45 zijn getraind in educatie over: liefde, relaties, seksualiteit, gender, voorbehoedsmiddelen, anticonceptie, HIV (en andere seksueel overdraagbare infecties) en seksuele reproductieve rechten.


12 REACTIES

 1. Ik hoop maar dat deze jonge dames, dit in de praktijk ook willen en zullen toepassen ! Ik weet \dat de Sranang boys niet van condoom houden, en als de dames in verwachting raken lopen deze boys hard weg. Erger nog ; deze sexuele contact
  kan ook gevolgen hebben indien één van de boys, of dame besmet is. Besmetting kan leiden tot levensbedreigende ziekten met alle gevolgen van dien ! Ik kan me nog heugen
  vroeger hadden wij in Su de NVSH uit NL, Ned. Ver. Sexuele Hervorming; toen de Ptata´ s daar waren, werden ze bekogeld door de Surie´s. Dit speelde zich af in de 60,de NVSH werd niet in dank afgenomen door het volk er de Regering van Su,

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. Veilig seks bestaat niet. Je hebt seks om je voort te planten met diegeen je van houd; Je alles mee deelt. In je go pompen of de hoeren je geld laten zien, is GEEN seks, maar drift; Verkrachting.


  Maak melding

 3. Ja zwartmans. De heer Brummel van de AMS/Kweekschool was toen de gebeten hond, aal ik het goed heb.
  Meisjes van tegenwoordig: jullie verkeren onder zeer gunstige omstandigheden. In onze tijd was sex taboe. Daar werd niet over gesproken. Gevolg: jongens waren seksueel groen en hoe een vrouw in elkaar zat interesseerde ons ook niet. We waren seksuele egoïsten, Ik hoop dat de omstandigheden in positieve zin veranderen voor jongens en meisjes.
  Voor de meisjes moet gelden: Boy, No condom, no love.


  Maak melding

 4. ergens staat in één van de kranten,,, s me moet de relatie met Turkije uitbuiten..

  de vraag is,, wie moet/zal dat doen ” ..

  de meeste ambtenaren zijn ongeschoold, ongeletterd, idem de ministers ook, kunnen een a van een b niet onderscheiden, hebben geen algemene ontwikkeling, zijn slecht of helemaal niet geschoold over de wereld politiek..

  ze weten amper waar s me ligt op de wereld kaart zie maar naar de betwiste gebieden , de kinderen op school leren alleen maar rotzooi over aardrijskunde met een valse kaart..

  de Turken zijn kei harde onderhandelaars, wat gaat s me kunnen zeggen, moet alleen maar slikken en aannemen wat er gezegd wordt..


  Maak melding

 5. Leer toch van de dieren. Die doen aan seks zonder voorlichting. Ze weten precies wat waar zit en wat je waarin moet steken en hoe lang en hoe hard je moet pompen. Alles dus op instinct. Ze zoeken ook nooit de poepgat op. Alleen de stinkende mensen doen dat.


  Maak melding

 6. Seks is bedoeld om zwanger te raken en nergens anders voor. Dus condoom is overbodig. De wereld kampt nu al met een gebrek aan gezonde mensen. Dat komt omdat al het gezonde zaad wordt verspild en als vuil wordt opgevangen in condooms die dus dienen als vuilniszakjes voor zaadcellen. Walgelijk gewoon. En dan is men verbaasd dat er ziekelijke kinderen geboren worden, want het allerbeste en gezondste zaad wordt verspild in condoomzakjes.


  Maak melding

 7. Seks wordt ook aangemoedigd op jonge leeftijd. Bekende Surinaamse muziekgroepen brengen muziek tot gehore : Wij zijn de jongens van de landbouwschool we leren zaaien !!!!
  Wij zijn de meisjes van de huishoudschool we leren N……… !!!!!!. En ga zo maar door !!!! In het binnenland hebben ze naaimachines !!!!

  Kaboela muziek is letterlijk droogn………n.


  Maak melding

 8. Voorlichting over voorbehoedsmiddelen is een goede zaak. Ook van huis uit als ouder is het je plicht om voorlichting te geven. Niet van No mik jonkoemang soet vinga inie Joe ai.
  Zoals het vroeger werd vertelt. Vaders voor de zonen.Moeders voor de dochters. Weg met die valse schaamte. Vroeger sprongen de jonge zwangere meisjes uit angst dat het ontdekt werd door de ouders door gebrek aan voorlichting de dood tegemoet bij de Marinetrap.Het zal je eigen kind maar zijn.


  Maak melding

 9. In plaats van die meisjes te leren hoe ze een condoom bij een man moeten omdoen, kunne we ze beter leren wat hoogstaande normen en waarden zijn. Namelijk, bewaar je kuisheid en duik niet met iedere man bij wie je een condoom om kunt doen het bed in.
  Je lichaam is geen weggeefproduct en je eer zit niet in een condoom. Neen, je eer zit in jou en die eer deel je met één man. Niet met alleman.


  Maak melding

 10. Ja Larry, ze zijn weer eens verkeerd bezig, leer het juist aan de mannen die het “aan moeten trekken”. Dat zou makkelijk moeten zijn om ze te overtuigen, vertel ze over al de sexuele overdraag bare ziekten met foto’s van gonorhea tot aids, dan leren ze het snel. Leer de meisjes dat een teenagerzwangerschap een leven in armoede met vele kinderen van vele vaders betekent en dat deze kinderen in de gevangenis of net als hun moeders weer de cyclus gaan voltooien. Pure bare naked facts.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.