zondag, december 10, 2023
HomeOnderwerpenEconomieReorganisatie van de belastingdienst in Suriname

Reorganisatie van de belastingdienst in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Minister Gilmore Hoefdraad(m) van Financiën afgelopen week op een seminar over de op handen zijnde noodzakelijk reorganisatie van de belastingdienst in Suriname. De regering wil uiteindelijk overgaan tot invoering van BTW. De belastingdienst kapt echter met een aantal organisatorische uitdagingen om daartoe over te gaan. Het doel van de transformatie is: modern adequaat functionerende belastingdienst die in staat zal zijn om te zorgen voor een duurzaam begrotingsevenwicht en op termijn een schuldquotereductie door verhoging van de landsinkomsten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

8 REACTIES
 1. BTW is je reinste diefstal. Nederlanders zijn erg goed in deze vorm van diefstal. Die Bolle met z’n LaTina en het trio Azalia, Akalia en Ahalia worden mede gefinancierd dmv deze vorm van diefstal.
  En nu willen ze in Suriname ook deze vorm van bloedzuigerij invoeren.


  Maak melding

 2. @Jesse.
  Het blijkt wel dat je wereldvreemd bent want OVERAL ,behalve in Suriname wordt er normaal belasting betaald,
  Dat het tot op de dag van vandaag nog niet is ingesteld komt doordat de opeenvolgende bestuurders het niet aandurfde uit eigenbelang, uit angst stemmen te verliezen, dus…. heeft niets met Nederland te maken.
  Wel omdat Hoefdraad nergens meer kan lenen en nu toch het IMF om hulp moet vragen vandaar deze move. Wat overigens geen slechte maatregel is hoor, een ieder wil vooruitgang maar dat kan niet alleen door leningen.


  Maak melding

 3. om enige verlichting te brengen in de hoogste nood van de mensen,, zou je bijvoorbeeld enig maatregel moeten treffen..

  kijk,, de gemiddelde lantie man-oema verdient/krijgt rond 250 US$ in de maand dat is rond 2000 s r d bruto

  de toppers krijgen meer dan 10000 tot 100000 in de maand, velen krijgen zelfs 14 tot 24 maanden van het zelfde per jaar..

  wel nu, je zou om één lijn te trekken niemand en dan ook niemand meer dan 10000 s r d per maand moeten geven de rest afromen en deze middelen aan de minst bedeelden verdelen, zodat zij enig verlichting kunnen hebben..

  lijkt mij eerlijk en komt een ieder ten goede..


  Maak melding

 4. …..om te zorgen voor een duurzaam begrotingsevenwicht en op termijn een schuldquotereductie door verhoging van de landsinkomsten.

  De minister van Financiën brengt het mooi.
  Als ik meer geld heb is mijn tekort minder. Hij vergeet echter het een en ander.
  1. Je moet dan ophouden met een verkwistend beleid.
  Honderden adviseurs, commisies, reizen naar landen waarbij je weet dat je er niets te zoeken, ambassades/consulaten. (ik laat om het zuiver te houden diefstal buiten beschouwing)
  2. De inkomsten kunnen niet ten goed komen aan de bevolking, omdat je het land hebt opgezadeld met torenhoge schulden.
  De inkomsten kunnen (en laten we dat vooral hopen) stijgen volgens een rekenkundige reeks (2,4,6,8), maar de schulden (inclusief rente) stijgt volgens een meetkundige reeks. (3,9 enz)

  In dit ene zinnetje van de minister zegt hij namelijk niet alleen als we meer geld hebben hebben we een kleiner tekort zullen hebben, nee hij zegt we zullen zoveel meer hebben dat we een overschot zullen hebben.
  Het oude verhaal, de mensen zeggen wat ze willen horen en niet wat het daadwerkelijk is.
  Voor degenen die het niet begrijpen, beter gezegd niet WILLEN begrijpen: het zit in het woord schuldreductie. Je kan dit pas doen als je geld over hebt en dit geld daadwerkelijk gebruikt om oude schulden af te lossen ( en natuurlijk geen nieuwe schulden aangaat)


  Maak melding

 5. @ Jesse

  Het koninklijkhuis van Nederland kost per jaar ongeveer € 40.000.000.. Dat is veel geld voor een functie als staatshoofd.
  Presidenten kosten vaak veel meer omdat ze slechts 4 tot 10 jaar in functie zijn en als zij met Pensioen gaan hun staf vaak ook vervangen.

  Kijk even naar het kabinet van de president van Suriname. Dat kost jaarlijks SRD 400.000.000 dus ongeveer evenveel als Willem Alexander, familie, staf, auto’s, vliegtuig. Etc.
  Alleen in Nederland is de totale overheidsbegroting (BTW is een substantieel deel) ongeveer € 260.000.000 of wel het staatshoofd van Nederland kost 0,015% van de begroting. De president van Suriname kost 5% van de Surinaamse begroting.
  Venetiaan koste met staf 0,75% van de begroting.

  Jesse graag leren rekenen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES