Frustratie om stagnerende export Surinaams doksenvlees

14

PARAMARIBO, 19 nov – Het blijft haperen met de export van doksenvlees naar het rijkste Caribische eiland. Trinidad & Tobago wringt zich in allerlei bochten om het Surinaamse doksenvlees buiten de deur te houden. Paramaribo lijkt al vier jaar lang niet opgewassen tegen het geweld waarmee dit gebeurt. Grote verliezer is De Doksenclub.

Het bedrijf is keer op keer met een kluitje in het riet gestuurd. Onlangs nog werd binnen de Coted, de Caribische raad voor handel en ontwikkeling, nieuwe hoop gegeven. De raad stelde Trinidad in het ongelijk en eiste het openstellen van de markt. Dat moest volgens de regels van de Caricom, de gemeenschappelijke markt. De bedrijfsleiding van de Doksenclub zag een eind komen aan het keer op keer stellen van nieuwe eisen.

Het werd weer niets. Trinidad blijft het been stijf houden. Het zou nog niet klaar zijn voor het importeren van het Surinaamse doksenvlees. “Het is gewoon ophouden van de zaak. Trinidad heeft zich ertoe verplicht om zijn markt open te stellen voor De Doksenclub en weet dat ze dat moet uitvoeren”, zegt Reina Raveles, topfunctionaris op het ministerie van Handel Industrie & Toerisme tegenover de Ware Tijd.


14 REACTIES

 1. Hij stond erbij en keek ernaar en alles gaat verder zoals het is.
  Alleen hout en goud en olie wordt geëxporteerd naar bevriende landen.
  Landen die steeds bereid zijn een aalmoes te geven en het hele land van zijn rijkdom te beroven.

  Misschien kan RobG een oplossing bedenken want hij volhard in de goede wijze van leiding geven aan een land in verval

  RobG
  Waar blijf je met je mening. Ben je nu al aan het winter slapen


  Maak melding

 2. Niks vreemd aan….huizenprojecten STAGNEREN.
  Treinproject STAGNEERT…
  Zoetwaterproject STAGNEERT…
  Fly-over project STAGNEERT…
  Economie STAGNEERT…
  Aanpak corruptie STAGNEERT…
  2e Dubai STAGNEEERT….

  ETC. ETC.ETC…….


  Maak melding

 3. Het lijkt mij niet verstandig dat Suriname zonder meer Caricom verlaat. Alle economieën in het Caribisch gebied zijn relatief klein. Er zal wel een min of meer natuurlijke neiging zijn om de eigen economie, de eigen markt te beschermen. Men zal zich moeten realiseren dat wanneer men in zo een unie zit als Caricom dat men zich dient te houden aan de vastgelegde verdragsregels. Suriname rest m.i. vooralsnog niets anders dan: 1 te blijven onderhandelen;2 T&T erop attent te maken dat bij volharding wederkerigheid zal worden toegepast.
  We moeten niet altijd direct willen grijpen naar het uiterste middel: uit Caricom stappen. Er zijn mogelijk veel Surinaamse bedrijven die last zouden kunnen krijgen van zo een impulsieve maatregel. Dit is “volwassen spel” daarbij past geen infantiel gedrag.
  Ook de regering Venetiaan had als ik mij wel herinner problemen met de opstelling van T&T.


  Maak melding

 4. Kan de SURINAAMSE regering aan Trinidad en Tobago de garantie geven dat er alleen Doksenvlees in de container wordt geexporteerd. , Reina Raveles, topfunctionaris van ministerie van Handel Industrie & Toerisme u weet heel goed dat geen een buitenlandse handelaren zaken met Suriname wil doen.


  Maak melding

 5. is dagblad s me op internet ook al failliet..

  al dagen geen vernieuwing meer wat het nieuws betreft..

  het einde jaar 2017 is naderende en zal veel meer niet kloppen..

  misschien moet de moordenaar het land in stilte verlaten..


  Maak melding

 6. T&T wil wel doks maar geen gevulde doks. ik vraag men af waarom men zo gehaaid is om doks/pluimvee te exporteren terwijl men kip importeert en voor sur.begrippen is kip ook vrij duur . waarom is doks ook zo duur in Su terwijl het veel minder input nodig heeft dan de kip.
  doks is voor de kleine man haast niet te betalen .
  wat is zo bijzonder aan eendenvlees ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.