Rosebel Gold Mines wil op goede voet leven met buren

3

PARAMARIBO, 16 nov – Rosebel Gold Mines wil niets anders dan op goede voet leven met de buren. Dit was de rode draad bij het ondertekenen van een akkoord voor gebruik van de Roma Pit oppervlaktemijn van het goudwinningsbedrijf. De mijn staat in Brokopondo. De ‘buren’, bewoners van het nabijgelegen Nieuw Koffiekamp, mogen voortaan ongehinderd mijnen.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad en de twee partijen hebben in feite een lange periode van wrijving en conflict achter de rug. “Erg belangrijk in elke relatie is vertrouwen, of het nu om een gemeenschap of familie gaat. Er zullen altijd wel verschillen van mening zijn, maar we kunnen er overheen komen. Het gaat om samen te werken en samen te leven”, zei Suresh Kalatil, general manager van Rosebel Gold Mines,

Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen ziet een nieuwe kans voor de goudzoekers uit Nieuw Koffuiekamp: De tijd dat ze als illegale gravers werden opgejaagd en verjaagd is voorbij. “Het akkoord houdt in dat de ondernemers van Nieuw Koffiekamp de gelegenheid krijgen om in de Roma Pit als volwaardige ondernemers goud te winnen. Dit betekent dat we ze niet met een kluitje in het riet sturen”, zei Dodson.


3 REACTIES

  1. Allemaal zogenaamde ondernemers, die nog wat kruimels goud mogen weghalen, heb je geen scholing, dan kun je altijd nog ondernemer in de goudsector worsen.


    Maak melding

  2. Ik heb me eens laten vertellen door een “insider” dat het aandeel van alle porcnockers te samen net zo groot is als van de legale mijnen.

    Toch wel iets om te onderzoeken en te kijken of daar nog wat te halen valt als regering in de vorm van afdracht/belasting etc…


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.