Vernieuwen riolering Zwartenhovenbrugstraat in Suriname

47
Vernieuwen riolering Zwartenhovenbrugstraat in Suriname

Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie(l) in Suriname, heeft woensdag het project Vernieuwen riolering Zwartenhovenbrugstraat officieel gelanceerd. Het werk zal worden uitgevoerd door het aannemingsbedrijf Baitali NV. Het project zal twee jaar duren en is opgedeeld in vier vakken, waarvan het eerste vak (tussen Nassylaan en Keizerstraat) meteen na het startsein is aangevangen.


47 REACTIES

 1. Joe mppppp bouta!
  In plaats ie luku a volk je doe Soso ka!
  A volk ey pina!
  A rekening ndp ow kisten inie 2020.
  Een ezel stoot zich niet 2 keer tegen dezelfde falend beleid van opa desi bouterse !


  Maak melding

 2. De grootste hoeveelheid qua volume en catchment area water dat uit Paramaribo wordt afgevoerd komt uit de Sommelsdijkkreek zo land dat deze niet uitgediept, gepompt of uitgeforceerd gaat worden richting oceaan gaat niets werken. Nassylaan moet noord draineren en Keizerstraat zuid. Alle voormalige ministers van O W waren academies opgeleide idividuen die ten minste logies konden denken en de beste was Ir Hoost. Sorry maar Jerry Miranda is maar een half was.


  Maak melding

 3. Ik hoop dat Miranda ook aan degelijk fietspaden en voetgangerspaden denkt bij het op knappen en herinrichting deze drukke straat met een wirwar van chaotisch verkeer. De hele omgeving is qua verkeer onoverzichtelijk en levensgevaarlijk voor voetgangers, fietsers. Bushaltes met veilig in en stroken. Zelfs Afrika boekt vooruitgang met verkeerstelligheid. Misiekeba schijtlaars met je apenbril op je kop waar blijft onze Dubai?Schreeuw lelijkerd.


  Maak melding

 4. Ga er maar gerust van uit dat het project 5 jaar duurt want na 3 maanden betaalt deze regering de rekeningen niet meer en wordt het project on hold gezet. Na 2020 zal een niet-NDP regering dit project afmaken.
  De zogenaamde rehabilitatie van het onafhankelijkheidsplein is een mooi voorbeeld van de projecten van deze regering.


  Maak melding

 5. Het is alleen maar klagen en afkraken. In sommigen hun ogen wordt er niks goed gedaan in Suriname. Is het weer niet goed dat de riolering vervangen wordt????.
  Misschien is het eerst volgende project uitdieping van de Sommelsdijkkreek.

  Ik zou tegen de beter wetenden zeggen, gaan jullie een bijdrage leveren aan de opbouw van Suriname. Met alles en nog wat roepen, hoe het wel moet of niet, komen we geen stappen verder.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamaka)


  Maak melding

 6. Ram singh,
  Dat is altijd mijn grote vraag geweest. Waarom lopen alle kanalen via Paramaribo. Jij hebt de Sommelsdijksekreek aangehaald, maar jij vergeet al die grachten zoals Limesgracht, Drambrandersgracht etc. Ook het Saramaccakanaal liep via Beekhuizen. Dat is nu een beetje verlegd. Probleem van Paramaribo. Het rioleringssysteem kan zoveel water niet meer aan. Het moet totaal vervangen worden en niet de Zwartenhovenbrugstraat alleen. Overigens zij vermeld dat ik in het bezit ben van een oude foto van de fotografen Curiel uit 1905 met een ondergelopen Domineestraat.
  Sommige dingen veranderen dus niet in ons geliefd Suriname.


  Maak melding

 7. Comando
  Wat nu gebeurt is toch juist in het belang van het volk. Een ieder, bedrijven en burgers hebben hier baat bij.
  Zaak is dat er duidelijke afspraken zijn gemaakt.
  Oftewel voorkomen moet worden dat er een principaal-agent probleem ontstaat in de toekomst.
  Beide hebben een gezamenlijk belang, maar zij hebben ook hun eigen belang.
  Dit houdt grofweg in dat de agent (degene die het werk gaat uitvoeren) halverwege niet zegt: het zal een stuk duurder worden. De principaal (de opdrachtgever moet dan wel akkoord gaan, anders is hetgeen al betaald is verloren geld)

  Niet alles wat de overheid doet is slecht of fout.


  Maak melding

 8. Het werk is nog niet uitgevoerd en de veroordelingen en vooroordelen komen alweer uit de lucht vallen.
  Dat schiet lekker op!

  Ongelooflijk wat een stelletje randdebielen.


  Maak melding

 9. @Kwamma,en bewoner.
  Jullie eten de woorden van Jerry ,van de tom en jerry show, als een bordje BB met R.Voor jullie 2 smaakt het,
  Heeft Jerry jullie 2 ook een plan laten zien hoe het het verkeer geleid zal worden tijdens de werkzaamheden?
  O,ja dubai is er nog niet en de plannen waren reeds gemaakt….
  Blijf in de ndp sprookjes geloven…..


  Maak melding

 10. @ Ray

  Even ter herinnering:

  De opdracht is reeds gegeven onder NPS/Nieuw Front 2008 aan Baitali.

  Daarnaast wat heb ik met een bordje BB en R en NDP te maken? Ik lust niet eens bruine bonen.
  Je veroordeelt al iemand voor je weet wie hij/zij is!
  Dat geeft overgens wel jouw nivo aan maar dat ter zijde.

  Er is daarnaast uitgebreidt geinformeerd hoe het verkeer geleidt gaat worden per fase/blok.

  Maar het maakt jou allemaal niet zo veel uit of het wel of niet goedgaat zolang jij maar kunt blijven klagen en domme dinges roepen en mensen veroordelen.

  Wees blij dat de weg en riool eindelijk wordt aangepakt.


  Maak melding

 11. @ Ray

  Even ter herinnering:

  De opdracht is reeds gegeven onder NPS/Nieuw Front 2008 aan Baitali.

  Daarnaast wat heb ik met een bordje BB en R en NDP te maken? Ik lust niet eens bruine bonen.
  Je veroordeelt al iemand voor je weet wie hij/zij is!
  Dat geeft overgens wel jouw nivo aan maar dat ter zijde.

  Er is daarnaast uitgebreidt geinformeerd hoe het verkeer geleidt gaat worden per fase/blok.

  Maar het maakt jou allemaal niet zo veel uit of het wel of niet goedgaat zolang jij maar kunt blijven klagen en domme dinges roepen en mensen veroordelen.

  Wees blij dat de weg / riool eindelijk wordt aangepakt.


  Maak melding

 12. @ Ray

  In mijn ogen ben je niks anders dan een papegaai die alleen maar iedere keer hetzelfde schreeuwt.
  Niet iets wat jezelf hebt bedacht maar wat je naschreeuwt van anderen.
  Helaas ligt het niet in jouw vermogen om zelf na te denken. Naschreeuwen en napraten zoals een kulekule dat is het enige dat jij kunt.

  En als mensen niet gelijk alles afkraken zijn ze NDP’er hahahaha. Zeker alleen kleuterschool gehad bij de Papegaaitjes


  Maak melding

 13. @Bewoner
  Grappig maar een papegaai dat ben jij…jij bent precies de papegaai die de ndp nodig heeft.Fasen ….kan jij de fasen voor ons opnoemen van bv fase 1 is dit,,,,
  Fase 2 is dit,,,enz….Straks ga je ons wijs maken dat de trein rijd ,dat de weg naar Brazilie bestaat,de snelwegen en dubai 2 bestaan, Jongen ga je zelf voor de gek houden of bete nog laat je voor de gek houden ,zo slim ben jij niet zoals je van je zelf denkt..Wat een grap ,nu moeten wij projekten overlaten aan de ndp,Hahahaaaa…alles wat onder hun ogen komt is zo vernietigd.Palmolie produkt was ook tijdens de nps en wie heeft het vernietigd alvorens het waar te maken?DE NDP!!
  Zoveel projekten van de ndp…leguanen kwekerij.hennep plantage.rijst ddb1- en 2,produktie 1×1 areaal,o, en zoveel meer…geen succes…hahahaaha en dan komt bewoner mij anansie tories vertellen?!Hahahaha


  Maak melding

 14. @Ray

  Yepp je doet het weer…..kulekule

  @ Misababoi

  Je vergeet ook de aanleg van de weg zelf en het nevenriool in de bermen. Eerlijk gezegd vindt ik 2 jaar behoorlijk snel voor deze klus.


  Maak melding

 15. Ray,

  Gezien jouw postings die altijd inhoudsloos zijn, kan ik met zekerheid constateren dat jij niet aan het niveau van Minister Jerry Miranda kan tippen.

  Zou jij dan van begin tot eind zo’n project kunnen plannen en begeleiden? Hoewel je in het leven niemand mag onderschatten, bekruipt me wel het gevoel dat jij het niet zou kunnen. Je hebt altijd kritiek op de bestuurders in Suriname maar je draagt nooit oplossingen aan. Jij bent 1 van de Beste Stuurlieden aan wal op Waterkant.

  Ga je al scheldend door het dagelijks leven? Iemand die geregel post dat een persoon een moordenaar is terwijl je het zelf niet kan opbrengen om sommige posters respectvol te benaderen, is mijn inziens geen haar beter dan een moordenaar.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamaka)


  Maak melding

 16. Zoek het woord frustratie op dan zie je een foto van Ray. Het is een zij dat zegt genoeg. Bij het zien van die naam als de bliksem scrollen is mijn advies. No reageer a sma ziekie.


  Maak melding

 17. Zal tijd worden mooi zo.
  Overal moeten de riolering worden aangepakt.
  Maar een begin is een begin.
  Half suriname loopt onder water bij elke regenbui a no kang toch.
  De grenzeloze hebzucht van de rijke landen laat het klimaat veranderen en dat treft de arme landen jammer toch.


  Maak melding

 18. Opa taki, na wang mpp ndp gelieerde corrupte aannemer e go tjies a wroko disie. Oma taki, da na driemaal a mpp corrupte aannemer e go meki a prijs gi lanti. Opa taki, fromoe Jerry e go tjies zeerlekker wang paars corrupte lekkernij foe a aanemer. Oma taki ze noeme het in et Nederlands………paarse steekpenning. Na belasting betaler, ndper of niet e go pai a prijs. Opa taki, ndp olv ddb na wang mpp didibri fromoe partij.


  Maak melding

 19. Kwamma@
  Is dat de verledetijd van komma, jij en bewoner hebben alle bij gelijk, het gaat geweldig met suriname, als we letten op geld onwaarding, projecten die stil gelecht zijn, vandaar de uit verkoop van stekkers, die ze overal uitrekken, dus stekkers genoeg, daar hoven ze geld meer voor te lenen.
  Zet eens op een rijtje, wat er allemaal gerealiseerd is, moet je wel doen, anders betichten ze jullie ook inhoudslose gezwets.
  Ik ben benieuwd.


  Maak melding

 20. Bbewoner@
  Doen ze aan de noordzee 3_5 maanden, dat heet mouwen opstropen.
  In Nederland word de aan besteding publiek gemaakt, en meerdere offertes aangevraagd, of is er weer groepering die daar weer geld in z’n zakken steekt, door het bedrag te verhogen boven op de aanneem prijs wie controleerd wie


  Maak melding

 21. Terwijl zijn volk pinaart is opa desi bezig met andere dingen!
  Opa u moet eerst naar uw kijken voordat u begint met asfalteren etc.
  U zult straks een gouden kerst hebben met blue label terwijl anderen geen eten hebben!
  Daarom vloekt het volk u van zo heb je me niet!
  U heeft toch prostaatkanker dus….. ga go go fie rustig want ie vernietig a kondre kba!


  Maak melding

 22. Hebben jullie niks te toen? Pak de tram en ga werken in palmolieplantage. In Holland is dit werk in 2 maanden gedaan en jullie vindt 2 jaar snel. Als je slome hersens hebt dan is 2 jaar snel.


  Maak melding

 23. Redskin@

  Dan zou ik zeggen:

  Zet die grote bek van je om in daden en zorg dat deze klus in 2 maanden gerealiseerd wordt.
  Je hebt geen idee wat er allemaal gedaan moet worden maar wel een grote bek opzetten alsof jij weet wat wel en wat niet.
  Stuurman op de wal ben je.

  Er komt ongeveer 6 km aan riolering in de weg. Bij vrije uitvoering (dus zeg maar in een weiland zonder enig obstakel) zou dat in ca. 75 werkdagen gerealiseerd kunnen worden. Dat is al bijna 4 maanden . Hier moet ditzelfde werk gedaan worden in fasen in 1 van de drukste verkeersaders van Paramaribo waarbij ook nog eens drie strengen riool worden aanglegd + alle huisaansluitingen, kolken etc etc. En daarnaast dient ook nog eens de weg ad 2 km te worden aangelegd inclusief alle toeters en bellen.

  Je weet dus niet eens hoevee riool men kan leggen in Holland, Je weet niet wat de werkzaamheden zijn die hier gedaan oeten worden en toch een grote bek op zetten over ons?

  Gewoon weer lekker overal tegen aan trappen, maar zelf nog nooit wat gepresteerd.


  Maak melding

 24. Redskin@

  Dan zou ik zeggen:

  Zet die grote bek van je om in daden en zorg dat deze klus in 2 maanden gerealiseerd wordt.
  Je hebt geen idee wat er allemaal gedaan moet worden maar wel een grote bek opzetten alsof jij weet wat wel en wat niet.
  Stuurman op de wal ben je.

  Er komt ongeveer 6 km aan riolering in de weg. Bij vrije uitvoering (dus zeg maar in een weiland zonder enig obstakel) zou dat in ca. 75 werkdagen gerealiseerd kunnen worden. Dat is al bijna 4 maanden . Hier moet ditzelfde werk gedaan worden in fasen in 1 van de drukste verkeersaders van Paramaribo waarbij ook nog eens drie strengen riool worden aanglegd + alle huisaansluitingen, kolken etc etc. En daarnaast dient ook nog eens de weg ad 2 km te worden aangelegd inclusief alle toeters en bellen.

  Je weet dus niet eens hoevee riool men kan leggen in Holland, Je weet niet wat de werkzaamheden zijn die hier gedaan moeten worden en toch een grote bek op zetten over ons?

  Gewoon weer lekker overal tegen aan trappen, maar zelf nog nooit wat gepresteerd.


  Maak melding

 25. Bewoner@
  En die aan besteding is na 10 jaar nog geldig,??????
  Hoe kan dat, geld ontwaarding, materialen duurder, arbeid duurder, en ga zo maar door, en let op dit is geen aanval op jou,maar leg mij uit hoe dit nog kan, 10jaar na dato


  Maak melding

 26. @ Haco,

  Men is gewoon nooit gestart.
  En op het moment dat men een ander aannemer wilde in schakelen stonden ze klaar met hun vinger van ho ho wij hebben de opdracht.
  Het leuke is wel dat het conract destijds exorbitant was (Vene wou nog even een vriendje in het zadel helpen voor het einde van zn regeerperiode). Wisselkoers van toen 3,35 tegen de dollarprijs van nu. Het contract is dus zeg maar gehalveerd in geld. Dat is dan weer het positieve van het “lange” wachten.


  Maak melding

 27. Waarom zo lang gewacht?

  Ik heb van horen zeggen dat OW niet blij was met het contract en dus nooit de voorschotnota hebben betaald.
  Nu de prijs ongeveer gehalveerd is schijnbaar wel.


  Maak melding

 28. @ Haco,

  Men is gewoon nooit gestart.
  En op het moment dat men een ander aannemer wilde in schakelen stonden ze klaar met hun vinger van ho ho wij hebben de opdracht.
  Het leuke is wel dat het conract destijds exorbitant was (Vene wou nog even een vriendje in het zadel helpen voor het einde van zn regeerperiode). Wisselkoers van toen 3,35 tegen de dollarprijs van nu. Het contract is dus zeg maar gehalveerd in geld. Dat is dan weer het positieve van het “lange” wachten.

  vrijdag 17 november 2017 om 13:18 uur.


  Maak melding

 29. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Bewoner

  @ Haco,

  Men is gewoon nooit gestart.
  En op het moment dat men een ander aannemer wilde in schakelen stonden ze klaar met hun vinger van ho ho wij hebben de opdracht.
  Het leuke is wel dat het conract destijds exorbitant was (Vene wou nog even een vriendje in het zadel helpen voor het einde van zn regeerperiode). Wisselkoers van toen 3,35 tegen de dollarprijs van nu. Het contract is dus zeg maar gehalveerd in geld. Dat is dan weer het positieve van het “lange” wachten.

  vrijdag 17 november 2017 om 13:18 uur.


  Maak melding

 30. Bewoner

  Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Bewoner

  De postings staan een beetje door elkaar omdat WKN tegenwoordig net als de regeering ook aan inkrimping van de vrijheid van meningsuiting doet schijnbaar

  vrijdag 17 november 2017 om 13:28 uur.


  Maak melding

 31. Bewoner@
  Wat was de aanneem som toen en wat is de aanneem som nu????
  Van aannamen en horen zeggen kan ik pap van maken, maak maar hard dat de prijs gehalveerd is in 10 jaar tijd met deze betrouwbare bestuurders, sorry dat ik wantrouwig ben


  Maak melding

 32. @ Haco

  De exacte aanneemsom weet ik niet precies. Wat ik wel weet is dat OW de wisselkoers hanteert van de contractdatum omgezet in SRD.
  Stel toen 10.000.000 dollar x 3,35 = 33.500.000 SRD
  Nu 33.500.000 SRD / 7,5 = 4.466.667,00 dollar

  De SRD waarde blijft hetzelfde de tegenwaarde echter niet.
  Als ze nu niet waren gestart was er wel een andere aannemer gestart tegen datzelfde bedrag en had men een hele lange rechtzaak tegemoet kunnen zien.
  Maar om Baitali toch wat tegemoet te komen heeft men ze ook nog wat ander werk beloofd, maar dan dienden ze wel nu te starten.


  Maak melding

 33. Bewoner

  @ Haco

  De exacte aanneemsom weet ik niet precies. Wat ik wel weet is dat OW de wisselkoers hanteert van de contractdatum omgezet in SRD.
  Stel toen 10.000.000 dollar x 3,35 = 33.500.000 SRD
  Nu 33.500.000 SRD / 7,5 = 4.466.667,00 dollar

  De SRD waarde blijft hetzelfde de tegenwaarde echter niet.
  Als ze nu niet waren gestart was er wel een andere aannemer gestart tegen datzelfde bedrag en had men een hele lange rechtzaak tegemoet kunnen zien.
  Maar om Baitali toch wat tegemoet te komen heeft men ze ook nog wat ander werk beloofd, maar dan dienden ze wel nu te starten.


  Maak melding

 34. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Bewoner

  @ Haco

  De exacte aanneemsom weet ik niet precies. Wat ik wel weet is dat OW de wisselkoers hanteert van de contractdatum omgezet in SRD.
  Stel toen 10.000.000 dollar x 3,35 = 33.500.000 SRD
  Nu 33.500.000 SRD / 7,5 = 4.466.667,00 dollar

  De SRD waarde blijft hetzelfde de tegenwaarde echter niet.
  Als ze nu niet waren gestart was er wel een andere aannemer gestart tegen datzelfde bedrag en had men een hele lange rechtzaak tegemoet kunnen zien.
  Maar om Baitali toch wat tegemoet te komen heeft men ze ook nog wat ander werk beloofd, maar dan dienden ze wel nu te starten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.