vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentPremière voorstelling over etnisch profileren door politie

Première voorstelling over etnisch profileren door politie

-

Does Travel - naar Suriname

‘F*ck the Police!’ is de controversiële titel van een voorstelling over etnisch profileren door de politie. Actueel geworden sinds de bekende Surinaams-Nederlanse rapper Glenn de Randamie, beter gekend als Typhoon, door de politie werd staande gehouden omdat zijn nieuwe auto niet zou passen bij zijn huidskleur.

Zondag 12 november 2017, ging de voorstelling in première in het Bijlmerpark Theater in Amsterdam. Verslaggever Sam Jones ging voor Caribisch Netwerk van de NTR, naar de voorstelling. In de reportage o.a. quotes uit de voorstelling, van regisseur Raymi Sambo(FOTO) en Winston van Geene van de Amsterdamse politie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. Een welbekende fenomeen in NL, maar gek genoeg gebeurt dit alleen met mensen met kroes haar !
  Marokkanen en Turken worden met rust gelaten.
  Domweg, de NL politie is bang voor deze etnische groepering.
  Ik ben wel vaak staande gehouden omdat in een mooie auto rijd, nu rij in wrak word ik met rust gelaten.

  sari tori

  jacko


  Maak melding
 2. Wat een onzn. het is maar net wat je er zelf van wilt maken. Denk je nou echt dat als ze opgeschotenjeugd in een BMW ad Euri 120.000,00 zien rijden met kilo’s goud om hun nek en knetterharde muziek die denken dat ze Schumacher zijn in het verkeer en alles kunnen maken op de weg, maar blank zijn niet aanhouden? Die hoor je niet klagen over etnisch profileren.
  Nu moet ik bekennen dat je blanken dit gedrag niet snel zult zien hebben. Dat heeft overigens niks met racisme te maken maar alles met cultuur en opvoeding


  Maak melding
 3. @De Kindervriend
  Wat een onzn. het is maar net wat je er zelf van wilt maken. Denk je nou echt dat als ze opgeschotenjeugd in een BMW ad Euri 120.000,00 zien rijden met kilo’s goud om hun nek en knetterharde muziek die denken dat ze Schumacher zijn in het verkeer en alles kunnen maken op de weg, maar blank zijn niet aanhouden? Die hoor je niet klagen over etnisch profileren.
  Nu moet ik bekennen dat je blanken dit gedrag niet snel zult zien hebben. Dat heeft overigens niks met racisme te maken maar alles met cultuur en opvoeding

  woensdag 15 november 2017 om 18:15 uur.
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Als jij niet op die mensen lijkt,moet jij jou waffel houden ! jo koe !


  Maak melding
 4. @De kindervriend
  Ik kom in het verkeer inderdaad jongelui met een kleur tegen die al dan niet in een dure auto rijden en zich misdragen. Maar hoe zeer het u misschien zal verbazen kom ik zowel in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht witte jongelui tegen die zich ook misdragen en bovendien bijzonder agressief kunnen zijn als ze met 2 of meer in de auto zitten.
  Over opvoeding gesproken??


  Maak melding
 5. Gefeliciteerd, de witte politie heeft een probleem met hun proliferen. Eindelijk kan de rest van de wereld dat ook zien. In Amerika kan dat zelfs je leven kosten.


  Maak melding
 6. Al mijn witte vrienden zitten in de drugs en dragen dure sieraden en rijden in dure auto’s. Meer dan mijn zwarte drugs vrienden , die houden t laag want hun kleur is al een reden voor staande houding.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES