Surinaamse zakenman vast in zaak cocaïne Guadeloupe

16
De lading wordt onderzocht (foto Franse douane)

PARAMARIBO, 11 nov – In de zaak rond de cocaïnevondst in de haven van Guadelope is een zakenman aangehouden. Volgens de Times of Suriname betreft het de rijstexporteur R.J. Na de aanhouding door het Korps Politie Suriname, heeft de justitie besloten de inverzekeringstelling te gelasten. Het betekent dat de man voorlopig vast blijft.

Volgens advocaat Hemradj Matawli ontkent zijn cliënt elke betrokkenheid. De cocaïne zat vertsopt in een lading rijst die naar België vervoerd moest worden. Het gaat om een partij van zevenhonderd en vijftig kilogram cocaïne, volgens de Franse justitie. De aangehouden zakenman zegt dat de rijst vanuit Nickerie getransporteerd is naar zijn magazijn in Paranmaribo. Bij het overzetten van de rijst van de ene container in de andere is controle uitgevoerd door ambtenaren van het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij en de douandienst.

Kennelijk was er toen niets aan de hand, want de vrachtcontainer waarin de rijst zat, mocht worden afgesloten. De container mocht toen overgebracht worden naar de Jules Sedney haven in Paramaribo. Volgens de advocaat heeft R.J. geen onregelmatigheid bespeurd bij het overplaatsen van de rijst door vijf arbeiders. Volgens de advocaat is R.J. ervan overtuigd dat het spul in Nickerie tussen de rijst is vertopt.


16 REACTIES

 1. Daarom wilt plee-si-dent bouta meer graanschuren. 750kg cocaine heeft een groothandelswaarde om en nabij 4 miljoen US dollars. Hoeveel Surinamers zijn in staat om een risico te nemen met dat bedrag, behalve de familie bouta met hun handlangers? Geen enkele zichzelf respecterende exporteur wilt een risico nemen dat ze nooit meer Suriname kunnen verlaten of ergens geen visa voor krijgen. De DEA moet maar zelf de drugslijnen van en door Suriname grondig onderzoeken. En de plotselinge promotie van advocate van dijk silos is meer een indirecte betaling voor zwijggeld.


  Maak melding

 2. Beste sranangman ,

  Het zou goed zijn de nep-president , een president te noemen.
  Je moet narcisten nooit de benaming geven die zij totaal niet waard zijn, ongeacht status opleiding of achtergrond.

  Neppresident raad ik aan om te gebruiken, wanneer je comments plaatst op social media’s of forums.

  Door het president te noemen, streel je het beest eigenlijk over het hoofd. Belfort , mijn respect naar jou is enorm groot. Je hebt gedaan wat velen uit lafheid niet durften. Dank u


  Maak melding

 3. Heb zuchtigheid leid tot vernietigging !
  Ik vraag me zelf af hoe deze coca, ondanks
  controle door de douane ambtenaar, in de container
  is terecht gekomen. ( Er is zeker hebie tjoekoe betaald )

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. In die coca zaak is bouterse tuurlijk medeplichtig!
  En zogenaamd wordt iem nu opgepakt en ingesloten en over 3 mnd is ie alweer vrij!
  Zo gaan de dingen hier in su!
  Bouta hagu alla fasie je proberie Omdat ie bankroet a herie mppppp kondre!


  Maak melding

 5. Ik ben belly. Ook deze lading was van Desi
  Coke en cannabis, dat wordt de voedselschuur van SU, die Desi Bouterse bedoelde.


  Maak melding

 6. Altijd zo; a no mi!!

  Maar als het spul niet was ontdekt en wel verkocht………zou men ook een advocaat nemen om te zeggen dat het geld van het verkocht spul van niemand is? Ik denk dat ze dan als kippen er bij zijn, want moni meki


  Maak melding

 7. Denk dat het na controle door Rob G is geladen met coke voor zijn baas doet hij alles.na de controle waar de eigenaar zelf bij is geweest is het toch niet moeilijk om alsnog coke in container te stoppen dit gebeurd in opdracht van desi bouterse en jou naam als exporteur gaat kapot en je wordt opgepakt. Heel het systeem is opgezet men stop het na controle er gewoon in en jij als exporteur weet niet meer wat er in jou container zit.


  Maak melding

 8. Een schande voor Suriname als land.In het buitenland zien ze ons land als een drugsland al jaren.Ook Bouterse maakt een rommeltje van het land als president.Zijn naam komt vaker voor in zulke dingen.Waar moet het naar toe met Suriname is de vraag.


  Maak melding

 9. Starnieuws: 06 Nov, 14:39
  750 kg drugs zijn ontdekt in haven van Guadeloupe.
  De Franse douane heeft in Guadeloupe 750 kilogram cocaïne aangetroffen in een container uit Suriname. De drugs waren verborgen in rijst, met als eindbestemming Antwerpen (België). De waarde van de drugs wordt geschat op 30 miljoen euro.

  De Franse douane onderschepte de cocaïne vrijdag. De container is gecontroleerd op basis van een risico-analyse. Het schip is grondig onderzocht voordat het naar Europa vertrekt. Ondanks de honderd procent controle van de containers op de haven, is de cocaïne hier niet ontdekt.

  De cocaïne was verborgen in 850 zakken rijst. Het gaat om twintig pakken drugs. Eerder is er ook cocaïne onderschept uit Suriname in de haven van Guadeloupe. De Franse justitiële autoriteiten zijn bezig met het onderzoek.

  OPMERKING:
  In een 20 feet container is standard lading toegestaan 21.800kg. netto (total bruto met gewicht container is 24.000kg)
  Rijst uit Suriname wordt meestal verpakt in 50kg en 25kg.
  850 zakken x 25kg. 21.250kg.
  Gewicht cocaine: 750kg. (30 zkn 25kg)
  Totaal 22.000kg.
  Of 820 zakken rijst 20.500kg
  30 zakken spul 750kg.
  Of 880 zakken 22.000kg.
  Om niet te laten opvallen zal dat spul in dezelfde verpakking als de rijst verpakt.
  Volgens de Times of Suriname betreft het de rijstexporteur R.J.
  De aangehouden zakenman zegt dat de rijst vanuit Nickerie getransporteerd is naar zijn magazijn in Paramaribo. Bij het overzetten van de rijst van de ene container in de andere is controle uitgevoerd door ambtenaren van het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij en de douandienst.
  Aangezien bij elke container verscheping, vooraf bij de instantie moet worden aangegeven o.a. om de hoevelheid en gewicht. Kortom de verschepingsdocumenten geven aan wat verscheept is. Aan de hand
  van de gegevens kan eventueel kan worden nagetrokken of dat spul bewust is geladen.


  Maak melding

 10. Bouta bouta deze vervloekte awari moet gaan rusten nu !
  Het heel land heeft u naar de verdoemenis gebracht!
  U weet toch bouta dat u geen lang leven meer heeft?
  U weet wat voor ziekte u heeft toch?
  Breek mij de bek niet open!
  Go go fie rustig en no draai Kong moro want om joe alla sma ey pina!


  Maak melding

 11. The police have arrested Andre Poonai, the shipper of five containers of rice in which 147 pounds of suspected cocaine was found in one of the containers destined for Belgium, Western Europe.
  The discovery was made last Saturday.
  Poonai was arrested early this week. The bags in which the rice was packed bore the label of Golden Grains Investment—a company owned by Poonai.
  Kaieteur News has learnt that the company is operated out of a property located at Lot 111 Barr Street, Kitty. That building is partly owned by the broker who has also been arrested.
  The police are now trying to determine whether the broker has any linkage to the cocaine that was unearthed.
  This newspaper has been informed that Poonai had made a similar shipment in 2012 and has since been under the radar.
  The discovery of the illegal substance was made at the John Fernandes Wharf by ranks from the Customs Anti-Narcotics Unit (CANU). They were assisted by operatives from the Container Control Programme (CCP).
  According to information received, the substance was discovered hidden in sealed 45-kilogram bags of rice destined for export to Belgium.
  Kaieteur News was informed that the raid commenced at the wharf since Friday last, and the cocaine was uncovered just before noon the following day. The bags of rice were in five containers but the substance was found in one of the containers.
  CANU said that the exercise saw the offloading and searching of five 20-foot containers filled with rice. The containers were scheduled to leave Guyana the same evening that the raid started.
  Both men are said to be assisting in the investigation.


  Maak melding

 12. Hey Djoeka: Jij vergeet wat DDB bedoelt met zand erover.
  Ik zal dit even verduidelijken aan de hand van een voorbeeld die ik uit oude kranten heb gehaald. het gaat om de Dang dang familie Peneux.

  Vreemde draai zaak ex-directeur Bruynzeel Suriname, die dit bedrijf kpot heeft gemaakt.
  1 oktober 2011 | 13 reacties | Justitie en politie | Nieuws uit Suriname

  PARAMARIBO, 1 okt – De strafzaak van Patrick Peneux, ex-directeur van Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij en broer van onze minister van Onderwijs, heeft een bizarre draai gekregen. Het lijk van de man die door toedoen van Penuex overleed, is verdwenen. Het stoffelijk overschot van Su Yong Fu lag tot voor kort opgebaard in het lijkenhuis van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De nabestaanden weten intussen wat er gebeurd is. Begraven door de staat.(zand erover). Zoals dat gebeurt met lijken waar niemand naar omziet. En dat is minimaal frappant. Het dodelijke incident met Peneux deed zich begin dit jaar voor. In het lijkenhuis liggen lijken veel langer, soms echt jaren. Audrey Tjon A Sie, advocaat van de familie, vindt het maar raar. Ook al omdat justitie liet weten dat de familie het lijk had meegenomen. Dat was het antwoord van het OM op een verzoek van de familie om het lijk te mogen ophalen.
  Het lijk zou zijn afgestaan op verzoek van de familie. Volgens Tjon A Sie is er nooit eerder om gevraagd. In de brief aan het OM wordt ook gevraagd om hoger beroep. Peneux zit nu een celstraf van een jaar uit. De familie en ook het OM is daar niet content mee. De procedure voor het aanvragen van hoger beroep is intussen ingezet. Su Yong Fu is aangereden met een auto en dan bewerkt met een knuppel (Hindoestaans: Dang Dang). Peneux verdacht hem van diefstal. Ook de minister van onderwijs heeft vaak gedreigd met de knuppel. Ik noem deze familie daarom: de dang dang familie.
  Dit is een heel mooi voorbeeld van de term Zand erover en het bewijs dat er aardig wat figuren zijn omgekocht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.