zo 18 feb 2018 00:14
post thumbnail

Hendrikschool is dringend toe aan renovatie

Het gebouw van de Hendrikschool in Suriname is toe aan een dringende renovatie. Schoolleider Gusta Kesoemoarso heeft aan de bel getrokken. Woensdag vierde de school haar 130 jarig bestaan. Op dezelfde ochtend van het feest heeft een van de trappen van het houten gebouw het begeven.

Twee stichtingen, te weten ‘Behoud Hendrikschool’ en ‘Stimulering Fonds Hendrikschool’ zijn naarstig op zoek naar middelen om een handje te helpen. De school denkt dat het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur niet genoeg doet om de hoogbejaarde school te redden.

In verband met het 130 jarig bestaan van de school, is er vanavond (zaterdag 11 november) een speciale viering in Nederland en wel te Amsterdam.

<- klik hier om te reageren op dit bericht


11 Reacties | Plaats Reactie

 1. Waarom in Amsterdam ? Suriname wil toch strikt een zakelijke relatie met Nederland. Zelfs de ambassadeur is niet welkom. Heb een donkerbruin vermoeden dat er gebedeld gaat worden in nederland. 40 jaar onafhankelijkheid en het land is geen millimeter opgeschoten. De afrikaanse mentaliteit heeft suriname de das omgedaan.

  zaterdag 11 november 2017 om 10:05 uur.
 2. Laat Hendrik het maar opknappen. Het is toch zijn school?

  zaterdag 11 november 2017 om 10:10 uur.
 3. Pa zegt dat in de toekomst scholen niet meer nodig zullen zijn. Babies krijgen bij geboorte gelijk een chip in hun hoofd met alle kennis erin en de mogelijkheden van kennis-udates. daarom gaat Pa geen cent geven voor renovatie van scholen. Pa is een visionair.

  zaterdag 11 november 2017 om 10:51 uur.
 4. Als je naar de foto kijkt zie je in 1 oogopslag dat het monumentaal gebouw niet meer geschikt is voor een school. Hendrikschool zou eigenlijk een nieuw schoolgebouw moeten krijgen die aan moderne eisen voldoet! Helaas is vernieuwing nog een eng woord in Su.

  zaterdag 11 november 2017 om 10:57 uur.
 5. Inderdaad wel een prachtig mooi gebouw dat in ere hersteld moet kunnen worden. Misschien verkopen aan een persoon of organisatie die er iets moois mee kan doen en met het geld een andere school laten bouwen. De plek is ook ongeschikt voor school te druk.

  zaterdag 11 november 2017 om 11:20 uur.
 6. Scholen, kinderhuizen, huize Asiana staan nooit op de begrotingslijst van de nationale Delinquenten partij. Soortoe skoro ndpers habi fanodoe, na soso misdaadschool met als hoofd ddb en paars corrupte rovers als onderwijzers. Kijk maar na Dinoka en Meribaka, deng go na school, ma nooit leri foe doe boeng gi naaste medemens, na leki deng pa, roof, kiri, bedrieg, misleidt, onderdruk, gi dati joe na habi foe go na skoro want al leriboekoe sfrif eng deng didibri hati. Doet veel kwaad aan je naaste medemens.

  zaterdag 11 november 2017 om 14:03 uur.
 7. Haha dus krijgen Surinamers eindelijk hersens.

  zaterdag 11 november 2017 om 17:27 uur.
 8. Vraag het aan Buitenland en die helpt wel! Ik zal zeker mijn bijdrage leveren!! Ik heb ook daar gezeten en veel geleerd. Ik laat het niet in de steek! Ben wel benieuwd wat de Paarse strontvliegen gaat leveren!!

  Ik hoop dat alle leden van de paarse boeven een maand salaris inlevert!!!

  SU is toch een smeek en bedelland!!

  zaterdag 11 november 2017 om 20:43 uur.
 9. Ai de verworvenheden van 40 jaren onafhankelijkheid en 33 jaren revolutie onder diezelfde idioot bouta.

  zondag 12 november 2017 om 08:52 uur.
 10. Ik heb begrepen dat er zaterdagavond een reunie was in Amsterdam. In mijn omgeving ken ik tientallen personen (die vroeger op de Hendrikschool hebben gezeten) die graag naar deze bijeenkomst zouden komen als ze van te voren informatie hadden gekregen. Zoiets wil je echt niet missen, omdat je zoveel positieve herinneringen heb uit die periode. Het was vroeger de beste mulo school van Suriname en de meeste leerlingen van de Hendrikschool zijn goed terecht gekomen.

  zondag 12 november 2017 om 16:01 uur.
 11. Gewoon geld ophalen gebouw en grond op kopen.
  Renoveren en dan terug verhuren aan de school.
  Gebouw dan zelf onderhouden en dan openstellen voor toeristen en publiek. Staat is niet in staat dit soort panden te beheren. Scholen ook niet hebben de middelen en kennis niet.
  Denk dat je er best goed aan kan verdienen als je hem commercieel gaat verhuren.

  vrijdag 17 november 2017 om 10:10 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com