donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenEconomieDetailhandel vreest woede Surinaamse consumenten

Detailhandel vreest woede Surinaamse consumenten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 nov – De detailhandel vreest de weerslagen van de honderdprocentcontrole op de Jules Sedney haven. Raymond Hasnoe, voorzitter van de Vereniging van Winkeliers, VvW, voorziet vooral woedeuitbarstingen van het kooppubliek. Het is niet uitgesloten dat prijzen van allerlei goederen omhoog gaan. Winkeliers zijn dan het eerste aanspreekpunt.

En dus ook het doelwit als de consument gal te spuwen heeft. En dat terwijl de winkelier er weinig mee te maken heeft. De honderdprocentcontrole leidt niet alleen tot hogere diensttarieven, maar ook tot veel oponthoud. “Nu worden de zaken van iedereen vertraagd en worden de mensen gedwongen om extra kosten te betalen. Dit wordt doorberekend in de prijzen in de winkels”, zegt Hasnoe tegenover de Ware Tijd.

Uiteraard is er alle begrip voor de controle. De overheid wil belastingontduiking voorkomen. Het neemt niet weg dat de winkeliers zioch zorgen maken. “Onze zorg is dat de leden vooral te maken krijgen met de woede van de samenleving, die winkeliers er steeds van beschuldigt de oorzaak te zijn van prijsstijgingen”, aldus Hasnoe. Hij vindt dat de controle wat beter georganiseerd kan worden.

opening
Fernandes Express
BODO Party

33 REACTIES
 1. Het dom volk wilde nog 5 jaar toch????
  Wo doro haitie nanga venezuela!
  Bouta is niet geschikt om su te besturen deze idioot
  en awari bouta heeft su falliet verklaard!!!
  Jammer voor de mensen die niet gestemd hebben voor deze criminele bende van opa Desi!!!!!


  Maak melding
 2. Oerdom zijn ook alle ndp geaarde winkeliers. Heel veel paarse kommer en kwel liggen in het verschiet voor zowel winkelier als klant, beiden ndper. Baas e mek deng ka, wahahahahahaha


  Maak melding
 3. Wat een achterlijk gezwets en gezwam van de winkeliers en detailhandel inzake de 100% controle van alle containers die het land binnenkomen.

  Voor de goede orde het volgend reken sommetje van bv een 40ft container met 8 miljoen sigaretten.

  Stel dat de extra (controle) kosten USD 250 bedragen, dan zijn de additionele per sigaret USD 0,00003125.

  Dit is ca SRD 0.00025 / peuk !!!!!! Ergo, vijfentwintig tienduizendste srd cent per sigaret, dus mensen waar parten wij dan nog over ????

  Ook al zou men dit bedrag voor 1 pak sigaretten naar boven afronden zou de prijsstijging alsnog minder dan 1 srd cent bedragen.

  Suri’s laten jullie je niet gek maken door de importeurs en handelaren en blijf nuchter en kritisch denken en let vooral goed op jou portemonnee


  Maak melding
 4. Kom op zeg, Hasnoe.
  Ik heb sterk het idee dat het heel ergens anders om gaat.
  100% controle leidt tot hogere prijzen voor een ieder!
  Het volk heeft dit maar te accepteren.
  -Wil je me nu zeggen dat minder controle tot lagere prijzen zou leiden? Deze asymmetrie is een feit
  -Wil je me nu zeggen dat als de overheid deze controle niet uitvoert en dus belastingopbrengsten mist, zij deze niet op een andere wijze zal (moeten) binnenhalen?
  Linksom of rechtsom maakt voor jou zo te zien wel wat uit.


  Maak melding
 5. -Hansoe heeft wel een punt. Delen van het volk die geen inkomsten hebben of haast niet uitkomen zullen of kunnen inderdaad heel erg boos worden en hun frustratie op een verkeerde manier gaan uiten.
  Het grootste probleem is het feit dat er NIET gecommuniceerd wordt met het volk.

  Boefdraad heeft geld nodig om de salarissen van de ambtenaren uit te betalen, anders hangt hij.


  Maak melding
 6. Gevalletje;Tafel heeft vier poten, dus tafel is pakira!?
  Krijg R droge lippen van!
  Dingens worden met de regelmaat van de klok, uit zn verband getrokken. Om maar destabilisatie, paniek te zaaien. Ook in dit verband weer, levensbehoeften die duurder gaan worden!
  Comes Trouble.


  Maak melding
 7. 1 dag van woede uitbarsting en het is dan muisstil.Surinamers, echt een uniek volk,ze passen zich heel snel aan.Ook hier gaan ze een dag of 2 huilen ,schreeuwen en jammeren en dan komt een korte periode van aanpassing en alles is vergeten en vergeven ,En dan is het wachten op de volgende ramp….


  Maak melding
 8. Hasnoe kan zich beter spullen die het land uitgaat 1000%
  controleren want daar zit juist goederen die niet thuis horen.
  Het is net de omgekeerde wereld in Su, maar goed nog 5
  jaar te gaan dan zal het beter worden !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 9. De importeurs en de particiliere inklaarders zetten hoog in om de overheid af te schrikken. De overheid krijgt eindelijk de kans om gedetailleerd in de keuken van importeurs en inklaarders te kijken.

  Deze twee groepen belazeren de overheid waardoor de overheid veel belastinginkomsten misloopt.Met valse documenten kunnen de inklaarders en importeurs de belastingdienst om de tuin leiden.

  Containers vol met plasma tv’s, computers, dvd’s, enz.worden ingeklaard alszijnde schoolschriften, pennen en papier.Op deze artikelen rust een laag importtarief.

  Er zijn gevallen bekend van dure auto’s en motorfietsen die het land binnenkomen en men betaald een importheffing voor bijvoorbeeld reinigingsmiddelen over deze importen. Dankzij een klokkenluider maakt de overheid een eind asn deze fraude. Men gaat nu alles in details controleren om deze vorm van belastingfraude tegen te gaan.De grote importeurs en inklaarders (allen van de VHP) die het spel meespelen voelen nattigheid.


  Maak melding
 10. @ RobG,

  Kun je bewijzen dat de grote importeurs en inklaarders allen van de VHP zijn.
  Zo ja, laat die zien, zo niet hou je dan muisstil!!!

  Waar jij en nog een paar heel goed in zijn is alsmaar met de vinger wijzen naar vooral de VHP en dan pas naar de NPS of PL.


  Maak melding
 11. RobG.
  jij bent blijkbaar goed ingevoerd in de criminele wijze van belading en inklaring van containers. Duidt er maar weer eens op dat jij onderdeel bent van de corrupte, criminele paarse roversbende en dievengilde van de Bouta-maffia. Als jij die zogenaamde “Azie-reis” hebt onderbroken om met je populistische, paars geindoctrineerde lulverhalen hier het forum te komen bevuilen, dan adviseren wij jou om je gewoon weer te melden in het lokale buurthuis van de Bijlmer voor je hoognodige dagopvang.


  Maak melding
 12. Milton
  Je rekensommetje is niet geheel juist. De extra controle brengt nog meer kosten met zich mee. Denk maar aan:
  Ligdagen van de container.
  dagen dat het artikel mag worden verhandeld omdat de container pas dagen / weken later word vrijgegeven. Stel de vervaldatum ligt op 45 dagen en de container wordt 10 dagen na aankomst vrijgegeven dan moet de importeur deze goederen dus eerder zien te verkopen en dat kan wellicht extra korting met zich mee brengen of dat niet alles wordt verkocht.
  De kosten zijn dan voor rekening van de importeur die dit weer verhaalt op de consument.
  RobG kan u haarfijn, als econoom, uitleggen waarom prijzen zullen stijgen voor de consument.


  Maak melding
 13. Minister Gillmore Hoefdraad om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat intussen de opdracht gegeven is om de stortingen te verrichten. Volgens hem ligt het aan de interne bureaucratie waardoor de gelden op sommige banken niet op tijd zijn gestort.

  Als zelfs de overheid geen geld heeft om de inhoudingen over te maken dan is het hek werkelijk van de dam.
  Boefdraad schei toch uit met je steeds als Dokson te dokken voor jou beleid en visie.
  Geef toe dat er geen geld is.
  Zo financieren de ambtenaren de overheid wat de banken geld kost want zij zullen de ambtenaren geen rente in rekening brengen en de overheid heeft dus minder rente betaald.

  Ik zou zeggen
  Activeer de drukpersen en druk enkele honderd ,miljoen SRD erbij zoals dat in de jaren 80 is gebeurt.
  Goedkope manier van het financieren van de schulden.


  Maak melding
 14. @Robje-huisslaaf-Opa D, u DENKT dat all importeurs en inklaarders VHP-ers zijn ???

  Een ZWARE BELEDIGING voor alle andere bevolkingsgroepen die zaken doen !

  Wat wij wel ZEKER WETEN in Sranan, is dat uw slavenmeester een rondloopt met een Strafvonnis voor internationale harddrugshandel van ELF JAAR !

  Wat ook VAST STAAT is dat uw slavenbaasje rondloopt met een STRAFEIS van 20 JAAR, die tegen hem is uitgesproken in een lopend proces bij de KRIJGSRAAD, voor oa mede-plegen moorden !

  Dus, Robje.. kijk eerst in uw PAARSE omgeving, voordat u ANDEREN, zonder bewijs, beschuldigt/belastert !

  Doe uw Opa D, de groeten van INTERPOL !!!


  Maak melding
 15. Lange rijen voor een fles cola, sigaret, rijst, uien, aardappelen, zoutvlees en vooral bruine bonen is in aantocht. Kunt u zich die tijden herinneren. Stempel van paars dient zich aan, u heeft slapeloze nachten, hij slaapt lekker. Welterusten; paarse stemvee!


  Maak melding
 16. @ Jiyani,
  Je hebt een punt m.b.t. het gestelde door Robg:
  Er zijn geen Chinese importeurs,geen Surinaamse creoolse, Javaanse,Libanese,Mulatten,Dogla’s en Djoeka’s die importeurs zijn.Deze etnische groepen zijn te stom om importeur/inklaarder te zijn. Ze zijn alleen maar goed voor het nemen/vragen van tjoekoe’s, als ik Robg goed begrijp.


  Maak melding
 17. @RobG

  De regering heeft 7 jaar de tijd gehad om dit aan te pakken en die door u aangewezen schuldige VHPers aan te pakken.
  De haven is niet zo groot dat om van klokkenluiders afhankelijk te zijn.


  Maak melding
 18. Bigi Sma,
  ik vrees dat je gelijk hebt. Recentelijk zei de minister van Financiën dat hij niet kon voorspellen hoe SU ervoor zou staan over twee maanden
  Mijn reactie was: over twee maanden? Dit hoef je niet te voorspellen. Dit moet je weten!!
  Ik kan het artikel helaas niet zo snel meer vinden.
  Gevoegd bij jouw opmerking denk ik dat het geld echt op is. OP.


  Maak melding
 19. Gewoon niets kopen als het niet hart nodig is.Suriname moet meer exporteren, brengt geld in het laadje .Broodjes zelf bakken er is voldoende deeg.


  Maak melding
 20. Boeboe bit Sjorie

  Gewoon niets kopen als het niet hart nodig is.Suriname moet meer exporteren, brengt geld in het laadje .Broodjes zelf bakken er is voldoende deeg.

  Ai na soso boeboe deng pikien nanga ouwe van dagen e go doe bakka te blom kong schaars. Net als de periode 1983-1985, De Molen beng rantsoeneer. Er wereden maar vijf broden verkocht per klant. Lange rijen van hoek tot hoek bij vele bakkerijen. Er werd zelfs gevochten. Die tijden komen wis en zeker terug als het zo door gaat, alleen zeven malen erger voor die oerdomme ndpers, als les in het verleden, starks heden. Ndpsma na moro dong sma.


  Maak melding
 21. Jojo, waarom heeft de voorganger van president Bouterse dit vraagstuk niet op de agenda geplaatst en eventueel opgelost? Ventiaan is altijd een marionet geweest van de VHP. Hij was aan handen en voeten gebonden in ruil voor steun van. De belangen van de VHP diende hij met te respecteren.


  Maak melding
 22. @Robje-huisslaaf-van-Opa D : U raaskalt weer, neem nog wat VENEZEPAM tabletjes !

  Weet u wat uw slavenbaasje DB op de Surinaamse agenda heeft geplaatst ?

  a. Staats-faillissement !
  b. Sabotage lopend strafproces !
  c. Bedreiging PG met ontslag !
  d. Devaluatie Sranan munt !
  e. Verdamping ALLE Sranan Reserves, Goud en Valuta !
  f. Verdamping inhoudingen op salaris ambtenaren !
  g. Vermindering Koopkracht Srananmans met ca 70 % !
  h. Ongedekt geld drukken zodra de Kas leeg is gemaakt !
  i. Nep-Amnestiewet voor zeer ernstige Mensenrechten-schendingen !
  j. President met vonnis 11 jaar en strafeis 20 jaar !

  Robje, A agenda fu yu sraf’bassi FURU YERE !!!!!!!!!!


  Maak melding
 23. Ik heb 1 ding goed geleerd en dat is dat je het kwaad bij de wortel moet uitroeien. Wie of wat is de wortel van het kwaad?
  Juist ja, onze incompetente regering en bestuurders. Als deze mensen niet meer terugkomen zult u werkelijk bevrijdt zijn. Dus: in 2020 niet stemmen op de partijen en de mensen die voor uw ellende hebben gezorgd. Deze zijn:
  De NDP
  De BEP
  De HVB
  De Palu.
  Als deze mensen niet terugkomen zal Suriname eindelijk de kans krijgen om een heel andere koers te varen.

  Let op : de nieuwe regering zal niet alleen de puinhopen van Paars moeten opruimen, maar ook opgezadeld worden met al die miljarden leningen. En dan zal DDB weer de kans krijgen om op de soundtruck te gaan gillen dat hij de prijzen omlaag zal brengen. iets wat een loze belofte blijkt te zijn omdat hij het tegenovergestelde heeft gerealiseerd.
  Ik begrijp de oppositie wel. Het is nu niet moeilijk meer om DDB van zijn presidentiële troon af te stoten, maar die puinhopen opruimen en de leningen aflossen zal ze hoofdpijn bezorgen. En figuren als Telting en Waterberg zijn er niet meer.


  Maak melding
 24. Het is verdrietig om te zien dat mensen in de winkel komen om een paar boodschappen te doen. Bij het boodschappen doen hoort 1 rolletje toiletpapier bij. Dat is alles wat hun geld toelaat om te kopen.
  Jammer om te constateren dat deze mensen NDP stemmers zouden moeten zijn. Ik denk zullen ze leren van hun fouten??? Een ezel die zich niet aan de zelfde steen gaat stoten???????? Ik hoop dat deze ezels die hun meester hadden gekozen gaan leren van hun fouten. Whisfull thinking??


  Maak melding
 25. De regering erkent dat onderwijsgevenden een tegoed hebben bij de overheid. Vicepresident (vp) Ashwin Adhin heeft de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) schriftelijk aangegeven dat het moment van uitbetaling afhankelijk is van de financiële situatie van het land.

  RobG
  Eindelijk word toegegeven dat er geen geld is en dat Suriname zijn uitgaven laat financieren door ambtenaren.
  Moet er nog meer worden gezegd?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES