Parlement Suriname ‘schrikt’ van reeks drugsvangsten

41
Meer coke uit Suriname dan ooit
Archieffoto: onderschepte drugs uit Suirname.

PARAMARIBO, 7 nov – Het parlement heeft geschrokken en geschokt gereageerd op de reeks drugsvangsten van de laatste tijd. Regelmatig is het nieuws te vernemen dat in een of ander land drugs zijn onderschept die vanuit Suriname zijn binnengesmokkeld. Het parlement wil antwoorden van de regering. De hamvraag is of er wel genoeg gedaan wordt.

Kennelijk niet, want steeds weer worden per keer honderden kilogrammen cocaïne gevonden in vrachtcontainers. Het spul blijkt dan steevast verstopt te zijn tussen legale koopwaar, zoals rijst. In het parlement is tijdens de begrotingsdebatten nogal wat afgevuurd op de regering. “We willen weten wie achter de grote drugsvangsten in sporttassen zit”, zei Carl Breeveld (DOE).

Het is een vraag waar ook de samenleving mee zit. Tot nog toe zijn hooguit wat handlangers in de kraag gevat. Gezien de omvang van de smokkelwaar en het toegepaste vernuft, is het moeilijk denkbaar dat een of andere armoedzaaier het allemaal uitdenkt en dirigeert. Het verbaast Breeveld desondanks dat er steeds weer onderzoek wordt aangekondigd, maar geen behoorlijk resultaat op tafel wordt gelegd.


41 REACTIES

 1. Dat er geen resultaat geboekt wordt heeft te maken met het feit dat de criminelen ook in de bovenwereld infiltreren. Sterker nog het vermoeden bestaat dat er sprake is van institutionele criminaliteit waarbij bewindspersonen uit de regering een dikke vinger hebben in deze drugstransporten. Dat kan niet anders !
  Neem nu vb Hans Jannasch, Etienne Boerenveen en Desi Bouterse. Zelfs Pablo Escobar krijgt een natte plasser in zijn graf van deze namen.


  Maak melding

 2. Suriname geeft ons als Surinamers schande in het buitenland.Men betiteld Suriname als een drugs land van de wereld.Vind je het gek als je zo een president hebt die geen goede naam heeft in de wereld.Ook Brunswijk heeft een slechte naam.Al zijn rijkdommen heeft hij te danken aan zulke dingen.


  Maak melding

 3. Dit is het werk van de grote ongrijpbare honden van Suriname, die alles bepalen in het land. Dat de kleine honden worden opgeofferd is natuurlijk afgesproken. Ook ik ben in de getto van Suriname opgegroeid en weet alle ins en outs over de gang van zaken. Wie zich niet aan afspraken houdt loopt zelfs het risico doodgeschoten te worden. Wie succesvol is wordt rijkelijk beloond.
  En als wij het over de grote honden hebben kunnen we ons beperken tot een kleine groep Surinamers aan de top.
  U mag zelf bepalen wie in aanmerking komt: noem de 20 rijkste en invloedrijkste Surinamers van Suriname en je bent er.


  Maak melding

 4. @ Koos

  Zelfs P.Escobar krijgt een natte plasser van die namen in zijn graf, hahahahahaha.
  Dat kan helaas niet meer want als dat zou kunnen, dan zou hij uit zijn graf komen en weer zijn zaakjes hervatten !

  @ totop

  Deze lieden gaan over lijken, waarom zouden wij ervoor schamen ? Ze hebben geen ruggengraad, wij als burgers betalen het gelach, en hun incasseren indien ze niet gepakt
  worden.

  sari tori


  Maak melding

 5. Carl,Carl zijt gij een vreemdeling in Paramaribo?Er is toch geschreven in de pers van wie het huis was,die zogenaamd Boefie gekocht heeft.
  Eigenlijk is het een koehandel geweest.Boefie heeft het huis van een drugdealer voor een appel en ei overgenomen en heeft gezorgd dat de drugsdealer uit het gevang mocht en het laten verlaten kon.
  In onze banana republiek is tegenwoordig elke minister aanklager en rechter.


  Maak melding

 6. Zelfs ndp is skeer. Wat okt ik dan zeggen van het arme volk!
  Desi bouterse probeert het steeds weer met drugs!
  Deze kadaver van een man desi is een grote vloek voor su!
  En zolang deze crimineel pres is blijft er donderen wolken hangen in su!
  Me bar joe!


  Maak melding

 7. Bouterse werd op 16 juli 1999 in Nederland voor zijn betrokkenheid bij een drugstransport van 474 kilogram cocaïne, dat in 1997 werd onderschept in de haven van Stellendam, bij verstek tot zestien jaar gevangenisstraf veroordeeld.

  Nah,je schrikt niet wanneer je een drugsdealer als lijder van een land hebt.


  Maak melding

 8. Het parlement schrikt van de reeks drugsvangsten, behalve die paarse coalitie in het parlement, want die hebben geen moeite met een veroordeelde drugsvoorzitter.


  Maak melding

 9. Daar waar hoefdraad een waterdichte alibi bij te timmeren in de havens van su, worden dat shit ontmanteld door de Fransen in Guadeloupe.
  Bovendien, vertel me wat geen normaalste zaak is in suriname.
  Het voorhoofd van de president is het boegbeeld van containerschepen die drugs vervoeren.
  Bravo aan de paarse idioten, ik schaammij dood als ssurinamer te zijn.


  Maak melding

 10. Hoefdraad zegt 100% controle onder controle te hebben ..NIET DUS!!!!!!
  Doekhie zegt dat het goed gaat met de rijstindustrie (i.c.m. drugstransport)…JA DUS!!!!!
  DDB1 en DDB2 zijn het meest populair bij deze transporten…KLOPT!!!!!!!!


  Maak melding

 11. Hopelijk wordt alles wat deze nietsnutten naar het buitenland smokkelen onderschept. Onderschat de voorzitter van het parlement niet, zij is een racist, en heeft enorm veel op haar kerfstok, waaronder ook handel in verboden waren.


  Maak melding

 12. Hahaha,
  Loekoe wie schrikt !! Carl de Judas !!!
  Schrikt hij niet van zijn volgeling Dodson ???
  Kan hij zijn achterban niet mobiliseren om achter de drugsbende aan te gaan ??


  Maak melding

 13. Deze grote vangsten vergen een behoorlijke investering en heel wat schakels in de keten moeten betaald worden .dus zulke operaties kunnen geen werk zijn van een straatdealer en ook niet van 1 persoon maar van een groep kapitaalkrachtigen in de onderwereld die ook gelieerd zijn in de legale bovenwereld .


  Maak melding

 14. De parlementariërs hebben boter op hun hoofd en doen alsof hun neus bloedt. Ze zijn corrupt tot op het bot en zullen er niks aan doen. Wie houdt wie nou voor de gek?


  Maak melding

 15. Doet me denken aan iets wat ooit in Suriname is gebeurd. De douane had gestaakt en wat gebeurde er? De inkomsten van Suriname in de vorm van invoerrechten etc. namen fors toe.
  Conclusie: niet stakende douaniers douaniers drukten aardig wat geld achterover.
  Wat denk je dat er zal gebeuren als DDB zich terugtrekt of overlijdt. juist ja . De drugsexporten vanuit Suriname zullen enorm afnemen en zelfs stoppen.

  In 2020 NIET op de volgende politieke partijen stemmen:
  De NDP
  de HVB
  de PALU
  de BEP
  reden: deze politieke partijen hebben voor de ellende in Suriname gezorgd. Wet met ze.


  Maak melding

 16. Ja hallo Parlement. Ik begrijp 1000x echt niet dat het parlement schrikt van de drugsvangsten. De handlangers van drugstransporten (boefdraad, jenever, vetklep etc,) en een paar grote drugsbaronnen (lonnie, Misikaba, Desi, Doekhi ) etc. zitten in het parlement. Jenever Simons beschermt ze o.a. amnestie, aanvullend pensioen etc.


  Maak melding

 17. Er is nu een nieuwe politieke partij opgericht om handlangers van alle donkere zaken te huisvesten en het heet Huis van Bewarig,kort gezegd ; HVB. Daar zijn vrouwen en voedselpakketten in overvloed om die handlangers confortabele op te vangen. En dat kan alleen in Suriname. Bijn alle Surinamers zijn van hoog naar laag één pot nat. Ik verbaas me alleen waarom ze zijn geschrokken geworden van het bericht. Alleen maar krokodillentranen. SCHANDELIJK GEWOONLIJK. Er moet nog nieuwe SURINAMERS geboren worden die de criminelen de les laten lezen ala Filipijnen en andere Oost Aziatische landen. Daar worden criminileren in drugs, porono, verkrachters, insest , pedofiel enz. opgehangen en geexecuteerd. Wat kunnen de Siries toch goed toneel spelen


  Maak melding

 18. Ik ben echt GESCHOKT dat het parlement van SRANAN is GESCHROKKEN !

  Een vaste meerderheid van DNA SCHRIKT NIET van :

  1. een Nep amnestiewet die strijdt met de Grondwet !

  2. een Nep begroting met vele gigantische dekkingsgaten !

  3. de bedreiging van de Procureur-Generaal vanuit het regiem !

  4. de beledigingen vanuit de leiding van het land aan de Onafhankelijke Rechterlijke Macht !

  5. de niet-vervolging van openlijke corruptie van vooral politici !

  6. de sabotage van regeringszijde van een lopend strafproces, betreffende een gepleegde massamoord !

  7. de slappe vervolging van de daders van zware dagelijkse gepleegde criminaliteit !

  8. de aanwending van geweld van regeringszijde tegen ongewapende en vreedzame demonstranten !

  9. de censuur die een minister namens het regiem toepast tegen een vrij onbetekenend radio-programma !

  EN NU SCHRIKT HET PARLEMENT PLOTSELING VAN EEN GROTE DRUGSVANGST ???????????

  A NO WI, A NO UNU, A NO UN BASSI, NA EXPORT !

  UN NO SABI NEKS !!!!

  I AM REALLY SHOCKED !!!!!


  Maak melding

 19. Uiteindelijk is de anticorruptie wet toch door het parlement doorgekomen. De drugsdealers is Suriname kunnen nu nog genieten, maar ook hieraan komt een eind, ze zijn allemaal in het vizier van de grote jagers op de kopstukken van deze vervloekte handel. Gelukkig zijn er nog genoeg mensen in Suriname die eerlijk en oprecht de natuurlijke hulpbronnen exploiteren om dit land vooruit te helpen. Aan alles komt een eind ook aan een president die middels wapens ooit aan de macht is gekomen.


  Maak melding

 20. De pres zou SU echt helpen als hij niet meer wakker zou worden. 50% van de coke handel zou wegvallen omdat 1 van de steunpilaren van de export weg zou vallen.
  De intrede van paars heeft ook impliciet ervoor gezorgd dat de handel in het verdovende middel werd gelegitimeerd. Voor paars legale export handel/waar.
  Iedereen aan de top van paars is besmet, bevlekt en wordt geassocieerd met coke.


  Maak melding

 21. Wie onberechte moordenaars, bij verstek veroordeelde drugsbonzen en staatskasrovers aanbidden en vereren als misleider die hen doet lijden zijn oerdom tot het bot, dat zij ndpers in hart en nieren, een misdadig crimineel misdaad minnend paarse sekte. Sind 2010 blijven moord, drugsdelicten en het leegroven van de staatkas door de paarse roverheid olv de grootste misdadiger, stijgen. Zoon en zgn stiefzoon, naast vele oerdomme criminele stommelingen trong leki deng lijder………..MISDADIGER. Wo ka.


  Maak melding

 22. President Desi Bouterse heeft zojuist meegedeeld in De Nationale Assemblee dat bestrijding van criminaliteit als bijzonder zorggebied van de regering wordt beschouwd. Veiligheid is een primaire taak van de regering en dat is bij verschillende gelegenheden benadrukt.

  Indien dit op waarheid berust dan zal Bouterse zich als eerste moeten laten opsluiten want hij is en blijft een crimineel dus graag zelfs dat er niet getwijfeld wordt aan zijn woord.
  Maar hij zal op zijn daden worden beoordeeld en niet op zijn holle frasen die bij woorden blijven.


  Maak melding

 23. Is het jullie niet opgevallen dat de coalitie opmerkelijk stil is nog in het parlement nog buiten het parlement? Dat zegt al genoeg. Een man van de straat kan nooit 500 kilo coke uit zijn zak betalen. Iemand die geld heeft, kan dit doen….dusse….men weet waar men zoeken moet. Hoop dat er mensen zijn in dit land, hetzij buitenlanders, hetzij Surinamers, die deze mensen op zodanige manier volgen dat ze een keer gepakt kunnen worden….netals de zoon van de president en die ene meneer…uhm…Muntslag…Het land Suriname zou vooruit moeten gaan, maar dat zit, voor zo’n geliefd en mooi land, niet meer in…..jammer


  Maak melding

 24. @ Poenie likker

  Daar heb je gelijk in, weet je waarom ze Bouta de schuld krijgt, nee ? Omdat de lading die in Nederland toen de tijd was onderschept op zijn naam stond ! Ik raad je aan om verder Poenie te likken, misschien krijgt je meer goede inzicht in de bepaalde zaken. Maar pas op, dat je tong niet gebeten wordt door de poenie.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 25. De witte mensen in Europa zitten vol smacht op hun witte poeder te wachten. Omdat hun regering zo stom is de behoefte van de bevolking te negeren. De mensen in Europa lijden zo zwaar aan de stress dat wit-wittie ze uit de pinarie moet halen. En dan moeten mensen uit arme landen het risico lopen om die sneeuw bij de Europeanen te brengen. Echt schandalig!


  Maak melding

 26. Het parlement schrikt? Ik lig in een deuk van het lachen.
  Wereldwijd is bekend dat Suriname wordt bestuurd door een drugskartel vanaf de top.Dus hoe zo schrikken? Niemand van het zittend parlement steekt de handen uit de mouwen om strengere regels tot in de bilnaad op te snoeren. De regering doet alsof zijn neus bloed.Mijn naam is haas.Of zijn het de Marokkanen die de drugs verstopt hebben in de containers.
  Deze smet vlek over Suriname mijn mooi land zal nooit ophouden zolang deze regering nog op de stoel zit. Opschonen deze macabere lieden en nieuwe verkiezingen houden zonder dat deze lieden op de lijst voorkomen.Je durft als je in het buitenland op vakantie bent bijna niet tegen de douane op het luchthaven te zeggen dat je uit Suriname komt of je paspoort te laten zien.Ik heb niets te vrezen maar heb vaak meegemaakt hoe Surinamers aan de kant worden gezet en gefouilleerd. Schandelijk. Wij worden aardig te kijk gezet. Stelletje achterlijke hypocrieten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.