Rechtszaak tegen Staatsolie Suriname wegens milieuschade

8

PARAMARIBO, 7 nov – Landbouwers in het district Saramacca beginnen een rechtszaak tegen Staatsolie. Ook zullen internationale stappen worden ondernomen. Volgens een collectief wordt al jaren schade geleden door economische activiteiten van het bedrijf. De landbouwers eisen behalve schadevergoeding, ook herstel van het milieu.

Activiteiten van het bedrijf in de Nannizwamp worden namelijk aangemerkt als de grote oorzaak. Daarin zal bij de rechter worden geëist dat de waterhuishouding van de Nannizwamp wordt hersteld. Ook zal de geleden schade worden verhaald. “Er is gedegen onderzoek gedaan naar de schade die de landbouwers hebben ondervonden”, zegt adviseur Winston Ramautarsing tegenover de Ware Tijd.

Ook wordt onderzoek aangehaald van Staatsolie zelf. “Hun eigen onderzoekingen hebben het steeds bevestigd, maar het bedrijf blijft weigeren te erkennen dat het fout is. De productie (van de landbouwers) is gestaag achteruitgegaan”, aldus Ramautarsing. De landbouwers stappen dus noodgedwongen naar de rechter. Ook zal contact worden opgenomen met onder meer het parlement en Green Peace.


8 REACTIES

 1. Op en Top ,iedereen daar bij staatsolie is corrupt.Werknemers worden behandeld als vuil
  daar,alleen degenen met een titel boeren het goed.Zo worden valse papieren voor bepaalde familieleden opgemaakt door de mensen die daar voor het zeggen hebben,voor visumaanvraag naar Amerika of elders,Personen die nooit gewerkt hebben gaan naar de ambassade met een bogus doctorandus titel van staatsolie voor het verkrijgen van een visum.
  1 corrupte boel daar bij staatsolie,Heb je een zus en zwager werkzaam op staatsolie,boi o boi,alles is zo voor je geregeld.


  Maak melding

 2. De beschuldigingen aan het adres van staatsolie zijn niet mals.!!!!!

  Waarom geeft men deze criminele handeling niet door aan de PG?

  Eerst begint men te provoceren alvorens men overgaat tot onderhandelen. Dit is een Surinaams cultuur/gewoonte.

  Ik kies geen partij, maar denkt ook weer niet dat staatsolie handelingen zouden plegen dat druist tegen de landbouwers. Er moet een rede zijn of de landbouwers kennen hun erfpachtrechten niet. Dan praat ik niet over occuperen van gronden van PA LANTI. de landbouwers zullen eerst hun huiswerk in orde moeten maken. Alvorens stappen te ondernemen.


  Maak melding

 3. Schandalig wat StaatsOlie Suriname daar ten toon stelt.

  Al de natuur-en milieuschade, natuur, milieu, openvlakte water, bodemvervuiling enz, schade aan de betrokkenen enz, moet betaald worden en worden hersteld.

  De directeur van staatsolie moet ter verantwoording worden geroepen.Goede zaak dat er een rechtszaak komt, moest al eerder hebben plaats gevonden, waardoor de schade beperkt was gebleven. Ook de slachtoffers moeten ter verantwoording worden geroepen, waarom ze het zo lang hebben laten duren. Ook zij zijn hieraan schuldig evenals milieuactivisten in Suriname, de overheid, enz.

  Er zijn heel veel schuldigen. Hoe komt het dat iedereen doet alsof zijn of haar het niet zag of zijn snor drukte? Er is heel veel mis in Suriname. Heeft de media dan nooit iets hierover gehoord?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. het is eenvoudig,,, de vervuiler betaald..
  dus staatsolie moet gewoon betalen en verder niet zeuren..

  dat is over de hele wereld zo.., los daarvan, die olie komt uit saramacca en dus zou je het district hoog moeten ontwikkelen en het volk niet laten pinaren..


  Maak melding

 5. Trilock,
  Dit hangt er van af aan wie je het vraagt.
  De arme bevolking wil natuurlijk voedsel.
  De beter gesitueerden kopen buitenlands voedsel (met het geld dat zij hebben verdient met de olieopbrengsten)
  En om het arme volk geeft men niets


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.