zondag, december 10, 2023
HomeNieuws uit SurinameBouterse verlaat parlement tijdens tirade ex-coalitiegenoot

Bouterse verlaat parlement tijdens tirade ex-coalitiegenoot

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 8 nov – President Desiré Bouterse heeft het parlement gedurende enige tijd verlaten tijdens een tirade van zijn voormalige minister van Justitie & Politie, Edward Belfort (ABOP). Belfort gaf Bouterse er verbaal van langs, vanwege diens beleid. Er deugt niets aan. Beloftes die het staatshoofd keer op keer doet, slaan nergens op.

Het vervalt van kwaad tot erger. Zo zijn de wisselkoersen voor de dollar en de euro vrijwel verdrievoudigd sinds Bouterse voor het eerst aantrad in 2010. Burgers hebben het zwaar te verduren vanaf de kust tot in het achterland. “U heeft de mensen voor de gek gehouden met smoesjes, daarom hebben ze de NDP zes en twintig zetels gegeven. Nu kunt u niets waar maken, president”, riep Belfort.

Economisch wordt de ene blunder begaan na de andere. “Ten koste van het arme volk. De mensen hebben het nu zwaar”, zei Belfort. Hij ergert zich eraan dat er desondanks van alles beloofd wordt. Ook vindt de voormalige coalitiegenoot het niet kunnen dat Bouterse zich niet laat vervangen door de vicepresident. Volgens Belfort schrijft de grondwet dit voor in gevallen waarin de president strafrechtelijk vervolgd wordt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

72 REACTIES
 1. Zo is dat…luid en duidelijk maken aan de pathologische leugenaar en volksmisbruiker dat hij er 1 grote teringbende van gemaakt heeft. Financieel / economisch en moreel zwaar naar de klote. Familie, vriendjes en loyalisten puissant rijk gemaakt van staatsgelden. Drugsveroordeeld, strafeis van 20 jaar voor meervoudige moord boven zijn hersenloze kokosnoot. En nu hij daar openlijk mee geconfronteerd wordt loopt hij weg…DE LAFAARD !!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 2. Wat je ook van Belfort mag vinden, maar hij heeft gelijk en weinigen durven het Bouterse recht in zijn gezicht te zeggen, en het geeft ook weer precies aan hoe bouterse in elkaar steekt wanneer hij rechtstreeks geconfronteerd wordt, gewoon weglopen


  Maak melding

 3. Het geachte parlementslid Belfor heeft groot gelijk. De president mocht de vergaderzaal niet verlaten/ weglopen Maar gewoon de schuld op zich hebben genomen. Om te zeggen dat hij de politieke verantwoordelijkheid op zich neemt en is niet gegaan zoals geplant was. Wat hij gedaan heeft is een teken van zwakte en ondoordacht handelen.
  .


  Maak melding

 4. Bouterse is een lafaard die elk debat uit de weg gaat. Alleen in het houden van monologen voor zijn paarse hiele-likkers is hij goed in.

  Opdonderen met deze idioot als president. Het is genoeg geweest.


  Maak melding

 5. Ik ben geen ABOP fan die partij mag geenzins aan de macht komen.Met een grote boef als Brinswijk.Maar de waarheid durven zeggen zoals deze Belfort doet …daar heb ik wel oren naar.Geen fratsen noem het beestje bij zijn naam.Daar mag Chan wel wat van leren.Hij gaat veel te soft om met de problematiek in het land.


  Maak melding

 6. Goed gedaan Belfort, wanneer je de duivel een spiegel voorhoud , ziet het zn eigen lelijke gezicht. En dat deed pijn voor deze lafaard of neppresident, die dan maar wegliep.

  Ook begon MisiKaulo erdoorheen te schreeuwen als een keskesi, waarop Belfort riep: Hey dubai , hori rustig.


  Maak melding

 7. @ avanavero,

  Helemaal met je eens, een grote lafaard is deze moordenaar, eindelijk iemand met ballen die dit hersenloos figuur van rebliek bediend, en dan als een hond met zijn staart tussen de benen de Dna verlaat, want zijn woordenschat laat het hem afweten, om een normaal antwoord te kunnen geven, wat een zielige vertoning voor een president die nooit president van dit land had mogen worden met al zijn strafbladen.


  Maak melding

 8. Dit soort verraders zijn nog erger dan ddb, want ze weten wie hij is, maart hun zucht naar macht en geld maakt hen ziende blind en horend doof. Ze hebben ook voor de vervloekte ddb amnestie wet gestemd. Maar didibri had ze allang door net als de javaanse slang, Somho en de brulaap Lonie. Al bij al is hij debet aan het corrupt paars wanbeleid. Oma taki verrader na moro lagie dagu sma.


  Maak melding

 9. Stelletje runderen,
  Belfort heeft Zn positie als min aan DDB te danken.
  Hij was n pion daarvoor en heeft zich lam gestolen als minister.
  Verder molesteerd hij vrouwen telefonisch en via de app.
  Hij Moet eerst in de Spiegel kijken voordat hij sinterklaas uithangt.
  Trouwens de bevolking heeft hem allang door.
  Onze president is er niet voor been bepaalde groep van marrons.
  Hij is er voor Alle Surinamers, laat dat goed in Belfort Zn oortjes doordringen.
  Wij houden van onze volkspresident en dat zal zo blijven.
  We zijn geen fan belfor, laat hij met Zn gestolen geld gaan spelen.
  Mvg
  Boy

  PS
  Belfort laat die mannen van de stad hun vrouwen met rust, die vrouwen Willen geen aucaner, ze Willen een Surinamer.
  Het liefst Willen ze Desi Delano Bouterse…


  Maak melding

 10. Iedereen weet dat ddb de meest gevaarlijke en misdadigste mens is van verworden misdaadstaat Suribabwe. En dat ndpers de misdadigste mensen zijn.


  Maak melding

 11. Luister hier rund,
  Daarom Moet je niet in onze Staat komen maar blijven waar je n allochtoon bent.
  Onze oom zal je nooit worden want daar ben je veel te stom voor.
  Abrabroki wil je ook niet kennen want daar houden ze niet van judassen en redi musu’s.
  Dus sodemieter maar lekker op met je krultong en je klaverjas gezicht.
  Opzouten misbaksel…
  Mvg
  Boy

  Ps
  We gaan voor je tekenen dat ze je wao gat dichten.
  Wao lul


  Maak melding

 12. PARAMARIBO – Terwijl het DNA-lid Edward Belfort (Abop) dinsdagmiddag zijn betoog hield en daarbij de regering flink op de vingers tikte, verliet president Desi Bouterse de vergaderzaal. Hij bleef even stilstaan en tikte met zijn rechterwijsvinger aan zijn hoofd kijkend naar Belfort, doelende dat het DNA-lid niet goed wijs is. “Gaat u heen in vrede”, beet Belfort Bouterse toe toen die wegliep.
  Iets eerder had hij ook gesneerd naar de president over de strafeis van twintig jaar in het 8 decemberstrafproces. “De tijd dat u uw ambt tijdelijk liet waarnemen door ‘rechtsbuiten’ van u kon u zich verdedigen in de rechtszaal”, sprak de parlementariër, doelend op vicepresident Ashwin Adhin.
  Belfort hekelt het dat de president steeds weer het Openbaar Ministerie bedreigt. Dat deed Bouterse bij een structurenvergadering enkele maanden terug in Ocer en tijdens een massameeting van de NDP in Onverwacht. Het DNA-lid maakte gehakt van het regeringsbeleid. Volgens hem verdienden politieambtenaren en anderen in 2007 omgerekend zevenhonderd US dollar per maand. Nu ligt hun maandsalaris op iets meer dan tweehonderd US dollar.
  Met het Nationaal Leger en het Korps Politie Suriname is het volgens de parlementariër zo slecht gesteld, dat de manschappen geen veiligheidsschoenen dragen, maar gympen. Belfort haalde ook aan dat personen in het achterland voor een liter unleaded tussen SRD 10 en 13 moeten neertellen. Hij vindt dat het staatshoofd het volk steeds weer verhaaltjes voorhoudt.
  Bron: de ware Tijd.

  Commentaar : Dit had die klootzak DDB nog te goed van Belfort omdat hij in de DNA Belfort een politieke necrofiel (lijkenneuker) had genoemd. Daar de voorzitter niet wist wat dit woord betekent werd hij niet afgehamerd.
  Goed zo Belfort.


  Maak melding

 13. Boy, Ik ben van de Ramgolamweg,
  Ik heb nooit gereageerd op de postings van Oom Ludwig van Abrabroki omdat ik mij ook voelde als iemand van Abrabroki en ik mij zeker kan verenigen met zijn reacties. Een beetje respect voor deze man is zeker op zijn plaats.
  Mijn oproep aan het Surinaams volk voor het jaar 2020 is daariom als volgt:
  Volk van Suriname : 2020 is voor u bijltjesdag. Niet stemmen op de volgende partijen:
  NDP
  HVB
  BEP
  PALU
  Reden: deze partijen hebben voor uw ellende gezorgd. Straf ze af als u de kans krijgt.


  Maak melding

 14. Slachtvee @ Boy
  Je bent niet eens geschikt om bij welk feest dan ook geslacht te worden. Zelfs de aasgieren {tingi fowru’s} lusten je niet.

  Ga bij die b….r van Onderwijs om je te laten omvormen tot
  ” something that did not exist “…. want alleen ….. zit in je voor- en achterhoofd.


  Maak melding

 15. De emotionele uitbarstingen van de haatdragende Belfort zijn we zo zoetjes aan gewend.Elke keer als hij president Bouterse tegenkomt lijkt het alsof hij door wespen (marbonsoes) wordt gestoken.Het steekt hem dat hij van de president de eer kreeg alszijnde de slechtste minister van justitie allertijden is. Van deze stempel komt hij niet meer af. Alleen een psychiater kan hem van deze zware ladt verkossen. Belfort moet maar eens goed in de spiegel naar zichzelf kijken. Tijdens zijn ministerschap lag hij continu overhoop met de politiebond en de bond van cipiers.

  Maar wij kennen de S-bochten en de U-bochten de Belfort gaat maken. Tigrie barba die snel op zijn teentjes is getrapt gaat heeft een labiele persoonlijkheid. Het was ook Santokhi die hem voor alles en nog wat had uitgemaakt tijdens zijn ministerschap.Nu zit deze draaikont met Santokhi het beleid te criticeren van de regering.Belfort is helemaal niet te vertrouwen.


  Maak melding

 16. @RobG

  En weer zo’n walgelijk paars op de man spelen. Jullie paarsen tonen keer op keer.
  -1-Onfatsoenlijk en onbeschaafd te zijn.
  -2- Niet instaat tot een inhoudelijke discussie.
  -3- verslaafd te zijn aan jullie Baas (en zijn producten).
  -4- Opportunistische egoisten te zijn.

  Jullie zijn zo ver heen, zo gedeformeerd en verpest dat de noodzakelijke resocialisatie haast uitgesloten is. Ik vraag mij dan ook serieus af hoe jij en je maties het jaar 2020 gaan overleven.


  Maak melding

 17. Nou je hebt me met je posting verlicht..ik was en zal nooit een fan worden van ABOP dwz nooit een fan van Belfor.Omdat ik respect heb voor mijn medemens maar ik echt vind dat er mede door de keuze van het volk van alles maar ons volk mag vertegenwoordigen in de assemble .Ik schaam mij soms de ogen uit van het niveau van deze lieden.De president vindt deze Belfort de slechts functionerende minister van JUSPOL.Een steeds groter wordend deel van het volk vind hem dus de president de slechts functionerende president aller tijden.Je zou dan verwachten dat beide mannen veel gemeen hebben en een betere saamhorigheid ten toon zouden spreiden.Met het ouder worden verlies je kracht en boedt je in aan schoonheid en dan gaat je wijsheid door de jaren verkregen je persoonlijkheid classificeren.Dat geldt niet voor de president daarvoor heeft hij teveel stempels..bedrieger,drugsbaron,beticht van moorden, zelfverrijking,belazeren van het volk,etc etc etc..in elk geval niet sierlijk en niet getuigend van enig respect naar land en volk.Als iemand de surinaamse president dat aan zijn verstand kan brengen dan graag. PRESIDENT VAN SURINAME ;”Laat het volk met rust en stop met het neerkijken op het volk middels bedriegerijen en verdraaiingen”


  Maak melding

 18. Ik vind dat Belfort dit eerder had moeten doen…toen hij nog minister was…..Dat heeft meer waarde dan nu…..Er zijn zeker meerdere mensen in dat kamertje tegenover het Onafhankelijkheidsplein die zo denken maar hun mond niet durven te openen….sari tori….Heer Belfort, goed gedaan, maar té laat. Maar ik wil wel 1 ding zeggen: liever te laat dan nooit


  Maak melding

 19. Wat is democratie toch een mooi ding. Een drugsveroordeelde crimineel die de lakens uit deelt, een parlement die er bij staat en ernaar kijkt en luisterd??een volk die lamgeslagen is en blijft hosselen tegen elke prijs.
  Suriname vooruit. Lang leve de Revolutie


  Maak melding

 20. Bouterse belazerd al jaren het volk omdat ze bang zijn dat ze opgepakt en doodgeschoten kunnen worden als in 1982.Het arme volk weet niet beter.Zolang deze man de president is in Suriname komt het nooit meer goed.Die geesten van die doodgeschoten mensen heerst nog in het land.Die daders moeten hun straf krijgen punt uit.Al die lul verhalen van Bouterse en zijn handlangers ten spijten.


  Maak melding

 21. Belly proficiat. Zo hoort het in een democratie oppositie te worden gevoerd.

  San-tokki, ga bij Belly een cursus volgen met je leden. Geldt ook voor de NPS.


  Maak melding

 22. Heb ik niet eerder betoogd dat die hondenlul het intellectueel moet afleggen in elk redelijk debat in het parlement. En dat die man aan het dementeren is. En zo iemand is LIJDER van dit land geworden. Ja lijden doen ze nu het allemaal in Suriname. Het is een moord president. Intellectueel infantiel en opletten: dementie is al ingeslopen en voordat je weet gaat het een sprint nemen.
  Weet je mijnheer Dubai verdient: een stok.
  De LIJDER van dit land: veel te dom om dit land te besturen. Paars is de associatie met misdaad, criminaliteit en het negatieve spiraal in het land.


  Maak melding

 23. Bij de meeste NDP´ er is dialoog niet mogelijk, alléén monoloog gesprekken kunnen en willen ze voeren !
  En als ze geen antwoordt kunnen geven op vragen die gesteld worden lopen ze kwaad weg, erger nog dan zijn ze verbaal heel grof. Ik merk het al op deze forum, je kan met deze Kuparie´s geen normale gesprek voeren ze zijn vaak
  te dictatoriaal georienteerd en misdadig ingesteld !
  Klopt allemaal precies in hun straatje, omdat men vaak geweld gebruikt waar de hersenen ontbreekt .

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 24. Een president die bang is voor de WERKELIJKHEID, WEGRENT en een parlementslid beledigt !

  Een president die niet kan debatteren en geen financiele en economische feiten kan produceren en het door PAARS veroorzaakte FAILLISSEMENT van het land,
  niet onder ogen durft zien !

  Een president die de Krijgsraad beledigt en de Procureur-Generaal bedreigt met ontslag !

  Een president die bang is voor feiten, ook voor die FEITEN mbt de MARTELING en de MASSAMOORD op Onschuldige en Ongewapende burgers in December 1982 te Paramaribo, Fort Zeelandia !

  Een president die bang is zich voor de Krijgsraad te verantwoorden voor marteling en moord op Surinaamse staatsburgers, die door het muitende leger, onder zijn bevel, zijn gepleegd !

  Een president die bang is voor het feit, dat hij met een onherroepelijk Nederlands strafvonnis rondloopt, van ELF JAAR Celstraf, voor internationale HARDDRUGSHANDEL !

  Een president die niet begrijpt dat het Openbaar Ministerie voor de Krijgsraad een celstraf van TWINTIG JAAR tegen hem heeft geeist, wegens het medeplegen van massamoord op ongewapende burgers !

  Een president die VLUCHT voor de WERKELIJKHEID in het Land !

  PS HELAAS voor het VOLK en voor Ons Land !!

  KIEST ONBESMETTE POLITIEKE LEIDERS EN VOER PERMANENTE SCREENING IN VOOR ALLE POLITICI EN HOGERE AMBTENAREN !


  Maak melding

 25. Een ieder die beweert dat Belfort NIET de waarheid heeft gesproken typeer ik als een ordinaire leugenaar die evenals de president niet de waarheid spreekt


  Maak melding

 26. Surinamers maken zich belachelijk. Su is verworden tot een banabaka republiek .definitie : alles wat God verboden heeft , is mogelijk in zo’n republiek.
  de hoofdschuldigen voor deze puinhoop Aaron en Bruma .
  kijk naar het resultaat van 42 jaar srefi densi .ik denk dat als Su een kolonie was gebleven , we er veel beter voor zouden staan op elk gebied .


  Maak melding

 27. Wordt het nationale (politieke) beleid door 1 persoon geschreven of anders gezegd: bestaat DNA uit 1 persoon? Bestaat de Surinaamse regering uit 1 persoon? Hoe kan je 1 persoon verantwoordelijk houden voor het totale landsbeleid terwijl het land uit meerdere politieke partijen bestaat die samen het beleid vorm geven? Hoe bekrompen kun je zijn? Als het stoplicht het niet doet, is het de schuld van Bouterse. Als de criminaliteit toeneemt is het de schuld van 1 persoon. Hoe dom en achterlijk kun je zijn om je te focussen op 1 persoon terwijl het beleid door meerdere partijen wordt bepaald.


  Maak melding

 28. @Smatje
  Maar alles komt toch uit de koker van die ene psychopaat met grootheidswaan. Niemand mag toch iets doen zonder zijn goedkeuring!!
  En ja als het stoplicht het niet doet is de kans heel groot dat de achterliggende oorzaak ook bij Bouterse ligt omdat:
  – zijn vriendje bij EBS het land dit van stroom kan voorzien.
  – zijn vriendje op OW compleet ongeschikt en de lichten nooit onderhoud.
  – zijn vrienden al het geld voor nieuwe lampen hebben gestolen ( vergelijk de KB).
  – zijn chinese vrienden ondeugdelijk materiaal leverden waarvoor, volgens de nota, 3 maal de normale prijs voor betaald is.
  – etc.


  Maak melding

 29. Het geeft geen pas, hoe de president hier mee omgaat.
  Je hoort, wie je ook bent, niet weg te lopen en al helemaal niet gebaren te maken. Dit laatste kan natuurlijk zijn geweest dat hij jeuk had aan zijn hoofd.
  De (plaats-vervangend) voorzitter keek er naar en zeiniets?
  Ik heb hem recentelijk nog horen eisen dat een woord gebezigd door een parlementariër moest worden teruggetrokken.
  Toen ging het over een woord.
  Nu gaat het over fatsoen!
  Ik heb me nooit gemengd in de discussie over de president. Simpel weg omdat hij gekozen is. Waar ik wel over mee discussieer is het (financiële) beleid.
  Maar fatsoensnormen is iets anders. Een voorbeeld voor de jeugd.
  Je loopt niet weg als iets je niet bevalt.
  Nu ik dit schrijf, herken ik deze zijn. Ik heb het wel eens aan mijn zoon gezegd


  Maak melding

 30. @RobG, dit is wat ik bedoeld. Iemand spreekt de waarheid uit richting Bouterse en nu is het zo dat Belfor die man haat.

  Ik ben geen fan van Belfort en niemand is beter dan een ander, maar velen bij de coalities zijn echt zieke mensen.

  Bouterse heeft geen ballen om op te treden tegen mensen, wel weet hij zijn volk voor de gek te houden om aan de macht te blijven.

  In ieder geval daalt Suriname steeds verder weg door deze groep NDPérs die geroepen hebben dat Bouterse de juiste persoon is die het land naar grote hoogte gaat brengen.


  Maak melding

 31. -Voor de mensen die dit nog niet gelezen hebben. DICTATOR gedrag van deze NDPérs. Vriendjes politiek onder Bouterse:::::::

  =Politie-inval bij Onderwijsafdeling Vervoer

  PARAMARIBO – Suriname mag dit jaar voor het eerst de jaarlijkse Canqate-conferentie die in lidlanden van de Caricom wordt gehouden, organiseren. Als gastorganisatie treedt op het Accreditatieorgaan van Suriname (Nova).

  Aan deze driedaagse conferentie, die woensdag begint, nemen vertegenwoordigers van accreditatieorganen en kopstukken uit het hoger onderwijs uit de Caribische landen deel. Deskundigen belichten vraagstukken over het accreditatie- en kwaliteitsbeleid.

  De conferentie biedt aan het hoger onderwijs in Suriname een unieke gelegenheid om in contact te komen, netwerken te ontwikkelen en ervaring en kennis te delen met collega’s uit de regio. Er is gelegenheid tot discussie over het hoger onderwijs.

  Ruim zestig deelnemers uit onder meer Barbados, Belize,Grenada, Guyana, Jamaica en Trinidad en Tobago hebben zich aangemeld voor deelname. Normaliter vaardigt Suriname één vertegenwoordiger af, maar omdat het land zelf gastheer is, nemen er meer landgenoten deel.

  “We dachten: dat moeten wij doen! Door de conferentie hier naartoe te halen geven wij het hoger onderwijs een boost”, zegt Nova-voorzitter Lilian Callender. “Je krijgt zoveel kennis in één keer, vandaar dat de conferentie belangrijk is voor Suriname”.

  Het hoger onderwijs in Suriname is in ontwikkeling. Er zijn zes onderwijsinstituten met twintig opleidingen. “We hopen dat ze het belang van accreditatie inzien met deze conferentie.” Accreditatie betekent een externe toetsing van de kwaliteit van een onderwijsinstelling wat voor Callender belangrijk is.


  Maak melding

 32. @ Smatje

  “Wordt het nationale (politieke) beleid door 1 persoon etc”

  Smatje.
  De Baas is verantwoordelijk. Niet voor elk wisse wasje maar wel voor het beleid van de regering en voor het gedrag van de NDP (hij is immers haar voorzitter, demissionair).

  Bouterse is dus verantwoordelijk voor het mooi weer blijven spelen toen de grondstoffen prijzen niet door groeiden en zelfs afnamen,
  Bouterse is verantwoordelijk voor het leeghalen van Staatsolie,
  Bouterse is verantwoordelijk voor de explosie van Subsidies,
  voor de Slechte deal met Newmont,
  voor de Soap met Alcoa,
  voor de niet duurzame en slechte sociale wetten,
  voor het verdwijnen van project financiering en de deviezen voorraad,
  voor de devaluaties,
  voor de explosie van Schulden

  Waardoor Suriname over een paar jaar per jaar meer aan de Schulden moet betalen dan waarvoor Venetiaan het land liet functioneren en groeien.

  Smatje het gaat niet om een kapot stoplicht of een kuil in de weg maar een kapot land en volk.


  Maak melding

 33. Eindelijk durft iemand deze van moord verdachte president te confrontreren met de waarheid.Ik dacht dat deze dag nooit zou komen.En die lafaard loopt beledigend weg alsof de man die hem heeft confronteerd met de waarheid geestelijk gestoord is.
  Een paar dagen geleden nog moest het programma 7 even uit de lucht vanwege zogenaamde beledigingen.Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel.


  Maak melding

 34. Belfort kan het wel weten. Hij maakte deel uit van het as van kwaad in Suriname. Hij verbood enkelen om een rechterscursus te volgen uit politieke overwegingen. Zijn hand in het versterken van onrecht in Suriname is nog steeds zichtbaar.


  Maak melding

 35. Bouta heeft last van gewetenswroeging en ontvlucht de realiteit die hij met zich meegebracht heeft. Hij is te ziek en oud en durft niet in gevecht te gaan.Zijn misdadige verleden zal hem inhalen en zelfs amnestie zal hem niet redden..


  Maak melding

 36. @ Smatje

  ” Hoe dom en achterlijk kun je zijn om je te focussen op 1 persoon terwijl het beleid door meerdere personen wordt bepaald ? ”

  Mijn vraag: ” hoe DOM en ACHTERLIJK kun je zijn om je
  NIET te focussen op 1 persoon, daar deze ENE
  persoon ACHTER de schermen het BELEID
  BEPAALT ? ”

  Maar ja !! Ik kan het een behoorlijk NAÏEF kind dat in Nederland geboren is uit Surinaamse ouders, NIET kwalijk nemen dat die zo denkt.

  Neem rustig de tijd en ga de GESCHIEDENIS na, van ” Desiderius”, de PAARSE STRONTVLIEG met WALLEN onder de ogen, en ontdek dan de WERKELIJKHEID c.q. de PAARSE FAÇADE !!!

  Ha det så bra ! Chavéz


  Maak melding

 37. Met de staart tussen de poten en een bek vol (kunst)tanden DNA uitgevlucht. Ware aard is hiermee maar weer eens aangetoond…vluchtgedrag, bij gebrek aan verbale weerbaarheid en met een hoge graad van LAFHEID !!!!!!!!!!!!!!!
  betonrot in het paarse bolwerk wordt steeds meer duidelijk. Staat op instorten.


  Maak melding

 38. Hulde aan Belfor dat hij de verdachte van meervoudige moord tevens veroordeelde Drugscrimineel flink van langs heeft gegeven dat hij moest weglopen.

  Deze veroordeelde Drugscrimineel kan de waarheid niet aanhoren. Ik heb dit meerdere keren aangegeven dat Suriname regelrecht afstevent richting afgrond.


  Maak melding

 39. dit is precies de juiste snaar, om dit regime naar huis te sturen..

  het hele oppositie moet nu collectief optreden om deze bende gezamenlijk naar huis te sturen zonder aanziens des persoon.

  ze moeten nu alle besluiten van deze bende negeren afkeuren aangezien de motie niet is aangenomen, maar het ka volk zal t.z.t. zelf ondervinden wat de gevolgen zijn..

  wat blijft ” we zijn moe ” nu dan.. waarom komt men niet meer op straat voor het eigen belang..

  we pinaren no ka en toch zitten we thuis..

  belli heeft groot gelijk


  Maak melding

 40. Natuurlijk gaat de excellentie Bouterse niet in debat met Belfort. De man reageerde emotioneel en onbeschoft. Met zulke idioten moet je niet willen praten.


  Maak melding

 41. Boy

  Luister hier paars domme rund,
  Als paarse verworden verdoemde stinkende darmparasiet die leeft van de paarse schijterij vol van corruptie in de buik van ddb ( ndp) is jouw debiele idiote reactie paars normaal, zoals bij al die oerdom tot op het bot zijnde paars verworden zombies. Neks no fout a wiens wi e ka njang dringie baas eng paarse schijt en stinkende pis, soso lobi a mang. Oe tang ka. Zelf een (1) mier is van nature tienduizenden malen slimmer dan al die verdoemde misdaad ddb vereerders sa e meki deng ka. Wahahaha ndpers zijn de ware oorzaak van alle achteruitgang van a tot z. Vele ndpers zijn verworden moordenaars, drugscriminelen en rovers, net als Dino e ka, Meriba e ka, net als hun lijder ddb. Ndpers zijn de domste mensen in het gehele land.


  Maak melding

 42. @Smatje, ik denk dat je terug moet naar de schoolbaken.
  @@Jojo heeft al genoeg aangegeven.

  =Je ouders zijn verantwoordelijk voor jou opvoeding, dus Bouterse is verantwoordelijk het land Suriname om goed te begeleiden en dit kan hij NIET.


  Maak melding

 43. Het zijn alleen die domme ndpers die ddb en maffiabende die ze aan de macht wilden kunnen afzetten en Bello is geen ndper, dus a no e go luk, a wiens fa je warskow ddb en oerdomme aanhangers op de waarheid, aoro nanga moro gaan ze je haten en zelfs doden. Want ze zijn moordenaar ddb aanbidders en vereerders. Ndpers zijn een paars misdadig dom kloterig volk, velen met hetzelde debiel denkvermogen zoals een paars domme Dong Boy op dit forum


  Maak melding

 44. Wanneer mogen we die landvernietiger bouta komen begraven????
  Ik zal de eerste zijn die feest gaat vieren en een bom zal laten vallen op ocer bika a ma goed bouta nak panja a herie konde


  Maak melding

 45. @ Parbo

  ‘” Natuurlijk gaat de excellentie Bouterse niet in debat met Belfort. De man reageerde emotioneel en onbeschoft. Met zulke idioten moet je niet willen praten.”

  Beste Parbo
  Als je sterk in je Schoenen staat dan laat je je niet kennen door gekrijs van Belfort buiten de Orde van de vergadering maar vraag je aan de voorzitter de gelegenheid tot het weerleggen. Helaas vlucht de President en verlaagd hij zich door bij het verlaten van de zaal op de zijkant van zijn hoofd te tikken.

  Beste Parbo beiden zijn van het zelfde niveau. Politieke Hosselaars.


  Maak melding

 46. Belfort, goed dat je tot inkeer bent gekomen over de crimineel Bouterse. Maar je hebt ook een tijd onder hem gediend en hebt hem gehoorzaamd. Dat blijft een smet. Maar goed dat je de zaken nu publiekelijk benoemd. Maar helaas, het Surinaamse volk is laks, of zoals wij dat zeggen: saka saka. Ze gaan de straat niet op, althans niet voor langere tijd. Bouterse kent hun mentaliteit maar al te goed: “Geef ze brood en spelen en ze vinden je geweldig.” Bouterse weet dat dit een volk is met een waardeloze mentaliteit. Dit volk gaat hem niet afzetten door te betogen. Dat is ook de realiteit. Een Caraïbische lente? Forget it!


  Maak melding

 47. Goed zo Belford. Dat Bouta de vergaderzaal heeft verlaten is een teken van zwakte en lafheid.Dit is zeker een harde confrontatie geweest. Een rein geweten vreest geen enkele aanklacht. Weglopen wil zeggen ook de waarheid niet willen aanhoren en het aan zijn schoenzolen lapt.Dat wij het in ons land erg moeilijk hebben maakt het niets uit. Hij leeft en denkt in een bubbel. Hij kan zich amper goed verwoorden in het Surinaams laat staan in het Nederlands. Laten wij met zijn allen goed luisteren wat hij zegt en hoe. Wat een blunder. Ik schaam mij diep en vraag mij af of deze man niet onder invloed is? Wanneer hij een zogenaamde speech houdt. De ene belofte na de andere.Wat een fantasie. De realiteit gaat het totaal voorbij.Het wordt hoogtijd om op te stappen.


  Maak melding

 48. Alla monnie, gowtu nanga deviezen fu Sranan kondre FLUKTE GWE !

  Alla deng Paarse leningen FLUKTE GWE !

  A mang FLUKTE dji Krijgsraad !

  A mang FLUKTE dji INTERPOL/Vonnis fu 11 Jari !

  A mang LEE takki surdati sutu burgers sang beng FLUKTE !

  A mang FLUKTE a momenti di BELFORT kari deng EKTE HEBI sang Paars tja kong ini a kondre, so leki Staats-faillissement nanga bedreiging Rechter nanga PG !

  A MANG DISI LOBI SOSO FLUKTE !!!!!!!!!!


  Maak melding

 49. Wanneer ik een reactie plaats wat betreft Bouterse en krijg je contra agresieven reactie terug maar er is daar een crimineel aan de macht zie staats greep en December moorden dat uitschot hoort in de gevangenis thuis.. En als President kwaad weg lopen uit het Parlement tijdens een discussie in in Nederland niet mogelijk …..Een ge,emigreerde Surinamer


  Maak melding

 50. Bravo! Bellie…Eindelijk iemand die in de DNA deze man een oorwassing geeft. Steeds weer mooie verhalen komen voorlezen terwijl de realiteit anders is.Lekker makkelijk om een monoloog te houden en wanneer je met de neus op de feiten gedrukt wordt met je start tussen de benen vluchten. En de man voor gek verklaren. Deze man heb ik nooit een debat zien voeren . De Koning van de monologen.


  Maak melding

 51. Belfor moet oppassen dat Bouterse weer naar zijn wapen grijpt en hem dood schiet.Deze president is een gevaar voor de maatschappij.Dat is mijn waarschuwing als Surinamer.Een kat in het nauw gedreven maakt rare sprongen.Het land is al failliet gemaakt door deze president en zichzelf verrijkt ten kosten van alles.Ik zie het dagelijks in Suriname.Niemand durft zijn mond open te doen.Hij is de slechtste president die Suriname heeft gehad en nog steeds heeft.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 52. Bouterse kan niet debatteren en daarom loopt hij weg om naar zijn wapen te grijpen om te schieten als in 1982.Als je niet veel verstand hebt doe je zulke dingen om je vijanden voor te zijn.Ik snap het niet dat het volk massaal op de NDP hebben gestemd maar ze zijn allemaal bang voor de kogel.Brunswijk en Somohardjo hebben de Amnestie wet goed gekeurd dus die zijn mede aansprakelijk wat er in Suriname gebeurt.


  Maak melding

 53. Dat had DDB niet verwacht.Hij dacht een rustige voorlees dag te hebben, totdat een dan lid (Belly) eindelijk opstond en met zijn neus op de feiten drukte. Rutte loopt niet weg als hij van Wilders ervan langs krijgt, maar gaat het debat aan.


  Maak melding

 54. Ai boi ik heb net geluisterd naar Belfort op in de Branding.
  Boi deze man heeft meer ballen dan de president in zijn grote broek.
  Boi hij heeft Bouterse uitgedaagd maar tot en met vandaag a mang mofo dédé


  Maak melding

 55. Whoooooow een meerdere die weg loopt voor een mindere in rang zooooooow dat gaat de geschiedenis in ben je nou laf of ben je laf ik zou slapeloze nachten krijgen maar no spang zand er over non is de!!!
  Dus laat me


  Maak melding

 56. Houden van Bouta no e foeroe oeng bere.
  Houden van brengt geen melk en brood voor de armen dagelijks op tafel. De armen worden armer en de rijken worden rijker. Ik snap de zogenaamde aanhangers van de ndp
  niet. Zij van de ndp zijn de grootste bedelaars met een grote mond.


  Maak melding

 57. Geheel gelijk. Suriname heeft ongekende mogelijkheden maar er is behoefte aan reëel leiderschap. Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel……..Bouterse is een vreselijke sta in de weg. Onlangs was ik voor het eerst in bijna 40 jaar in Suriname. Ik wilde mijn zoons, 21 en 18 het land laten zien. Ook zelf wilde ik het weer zien,iets waar ik met mijn helaas veel te jong overleden Italiaanse vrouw, Mariella Lombardo, al lang over had gedroomd. In ons vakgebied, biomedisch onderzoekers, is er altijd veel te reizen en was het er nooit van gekomen. Wat ik aantrof was een ongekende schoonheid van het binnenland en een ongekende verwaarlozing sinds 7 jaar van de stad, het moreel gezag van de overheid en armoede / honger van een flink aantal mensen. Dat is Suriname onwaardig, dat is wat mensen als Bouterse en geestverwanten het land hebben aangedaan. Eeuwig zonde!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES