dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse: regering voor zakelijke relatie met Nederland

Bouterse: regering voor zakelijke relatie met Nederland

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 7 nov – De regering wil een zakelijke relatie met Nederland. Dit zei president Desiré Bouterse in het parlement. Het was het antwoord op vragen van parlementariërs over de stand van de betrekkingen met Nederland. Dit ook tegen de achtergrond van het uitblijven van de accepatie van een nieuwe Nederlandse ambassadeur.

Het laatste lijkt voorlopig niet aan de orde voor de regering. “Wat het Koninkrijk der Nederlanden betreft, de regering staat een zakelijke relatie voor, gestoeld op wederzijds respect en voordeel en geen inmenging in interne aangelegenheden”, zei Bouterse. Met Frankrijk staat de relatie “geheel in het teken van onze grenslandenpolitiek, ook omdat we samen met hen deel uitmaken van het Zuid-Amerikaanse continent.”

Er is speciaal beleid nodig. “Suriname zal een belangrijke rol spelen in de Franse wens om de Franse antillen meer te integreren in de regio”, aldus Bouterse. Waar nodig worden relaties aangepast, zoals met Rusland. “Suriname heeft in de relatie met de Sovjet Unie de mogelijkheden van deze supermogendheid onvoldoende benut. We zijn continu bezig het buitenlands beleid te evalueren en te veranderen, ook op basis van veranderende geopolitieke omstandigheden.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

40 REACTIES
 1. De regering wil een zakelijke relatie met Nederland, aldus ddb.

  Landen in de wereld die bondgenoten of tegen over elkaar staan zijn, economische belangen hebben zijn gewoon zakelijk met elkaar bezig of zijn om te overleven, vrede, veiligheid. Menselijke belangen of (natuur)rampen, vluchtelingen, milieuaspecten, vervuiling, ontbossing, enz-, hebben ook vaak te maken met eigenbelangen, verantwoordelijkheid, uitbuiting dan met emoties. Zaken als veiligheid, vrede, enz hebben ook daarmee te maken. Een lastige luis wordt gewoon uitgeschakeld of wordt in eigen belang samen meegewerkt of genegeerd, waar ook ter wereld.

  Nederland wilt ddb die voor 11 jaar gevangenisstraf voor drugshandel naar Nederland door de rechtbank in Nederland veroordeeld is hebben, op grond van zakelijke grondslag, internationale juridische wetgeving, overtreding van drugshandel, uitleveringsverdrag, wetgeving in Nederland achter slot en grendel.

  De relatie van Nederland tot ddb is niet gebaseerd dat ze hem op het (tong)zoenend af of verliefd op hem zijn en met hem in de kast/bed willen kruipen. Als hij naar Nederland komt is het van de Internationale Luchthaven Schiphol linea recta naar de gevangenis van Scheveningen en een bericht in de media, krant, radio en teevee.

  Nederland heeft nog een appeltje te schillen met ddb t.a.v. het draaiboek dat Kolonel Hans Valk, het Nederland leger/NAVO aan de Nederlander ddb gegeven had voor de staatsgreep van 25 februari 1980. Nederland zit hiermee lelijk in zijn maag opgecheept (inter)nationaal. Vandaar dat het dossier voor 60 jaar achter slot en grendel zit. Nederland weet dat zij ook schuldig zijn aan al dat rotzooi dat erin Suriname hierna is ontstaan en wil haar gezicht schoonwassen.

  Nederland heeft hierdoor enkele problemen met de Surinamers of omgekeerd. ddb heeft zijn (enige) eigen persoonlijke probleem/problemen met Nederland en omgekeerd. Ondanks dat is de verhouding van Surinamers met Nederland als een ruiter op een paard. Hard maar waar.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 2. Zo zie je maar, deze hersenloze crimineel, is stil blijven staan in zijn denkvermogen met zijn Sovjet Unie, wat al lang verleden tijd is, verder is deze moordenaar op de solotoer, betreffende zakelijke relatie met Nederland, doordat hij een probleem heeft met Nederland,maar niet Suriname.


  Maak melding
 3. Net zo dom als de woordvoerster van trump. Sovjet unie bestaat al lang niet meer. Dus waar heeft hij het erover. Woordvoerster van trump had het erover dat de presidenten Jfk en kennedy twee verschillende personen zijn
  Sovjet unie is al jaren verleden tijd.Deze man wil de de moegabe van zd amerika worden en dan terzijnertijd de vrouw waarmee hij dan is president maken van su.


  Maak melding
 4. President Desi Bouterse heeft zojuist meegedeeld in De Nationale Assemblee dat bestrijding van criminaliteit als bijzonder zorggebied van de regering wordt beschouwd. Veiligheid is een primaire taak van de regering en dat is bij verschillende gelegenheden benadrukt. Er zijn succesvolle projecten geïnitieerd. Bouterse zei dat de verhoogde surveillance van politie en militairen merkbaar zijn bij onder andere de roadblocks. De harde aanpak van de criminaliteit wordt gecontinueerd en tot beheersbare proporties teruggebracht.

  De president heeft meegedeeld dat de Anti-corruptiewet intussen is afgekondigd. De uitvoeringsbesluiten worden voorbereid door het ministerie van Justitie en Politie. Er moet een anticorruptie commissie worden ingesteld door de president. Drie voordrachten moeten gedaan worden door Justitie en Politie, verder het Openbaar Ministerie, CLAD en Belastingen. De commissie zal belast zijn met de preventieve werking van corruptie en zal signalen van misstanden vroeg kunnen signaleren.

  Bouterse merkte op dat de historische ontwikkelingen bij de rechterlijke macht duidelijk te merken zijn. De opmerkingen van de waarnemend Hofpresident en de procureur-generaal spreken volgens de president boekdelen. Hij stelde dat deze instituten erkenning en waardering toegekend worden.
  Het project Safe City is in voorbereiding, waarbij diverse ministeries betrokken zijn. In het eerste kwartaal 2018 zal dit project worden uitgevoerd. De president ging in het algemeen in op de vragen die gesteld zijn de vorige week tijdens de algemene politieke beschouwing. Hij merkte op dat tijdens de begrotingsbehandeling ingegaan zal worden op details.

  Bron Starnieuws


  Maak melding
 5. PARAMARIBO – Terwijl het DNA-lid Edward Belfort (Abop) dinsdagmiddag zijn betoog hield en daarbij de regering flink op de vingers tikte, verliet president Desi Bouterse de vergaderzaal. Hij bleef even stilstaan en tikte met zijn rechterwijsvinger aan zijn hoofd kijkend naar Belfort, doelende dat het DNA-lid niet goed wijs is. “Gaat u heen in vrede”, beet Belfort het staatshoofd toe toen die wegliep.
  Daarvoor had hij ook gesneerd naar de president over de strafeis van twintig jaar in het 8 decemberstrafproces. “De tijd dat u uw ambt tijdelijk liet waarnemen door ‘rechtsbuiten’ van u (doelende op vicepresident AshwinAdhin) kon u zich verdedigen in de rechtszaal.” Belfort hekelt dat de president steeds weer het Openbaar Ministerie bedreigt. Dat deed Bouterse bij een structurenvergadering enkele maanden terug in Ocer en tijdens een massameeting van de NDP in Onverwacht.
  Het DNA-lid maakte gehakt van het totaal regeringsbeleid. Volgens hem was het salaris van voornamelijk politieambtenaren in 2007 omgerekend zevenhonderd US dollar. Nu verdienen ze slechts iets meer dan tweehonderd US dollar. Hij zei dat het zo slecht gesteld is met het Nationaal Leger en het Korps Politie Suriname dat de manschappen niet met veiligheidsschoenen lopen maar met gympen. Belfort haalde ook aan dat personen in het achterland voor een liter unleaded tussen SRD 10 en 13 moeten neertellen. De parlementariër vond dat het staatshoofd het volk steeds weer verhaaltjes voorhoudt.

  Bron: De ware tijd


  Maak melding
 6. Nederland moet alle belangen in Suriname afbouwen en het land het putje in duwen. Nederland heeft Suriname niet nodig.

  Suriname lijdt aan grootheidswaazin.


  Maak melding
 7. De regering/Bouterse wil een zakelijke relatie met Nederland.Ik vraag me af wat er in de bovenkamer van deze man omgaat.Heeft hij zich wel afgevraagd of nederland in deze fase van bestuur in Suriname enige relatie met Suriname wil?Hij denkt dat zijn alleenheerschappij ook ver buiten de grenzen reikt.Beste pres…dat geblaf van je eindigt bij de grens…niemand geen enkel land heeft enige interesse..behalve een paar corruptievelingen in zuid-amerika.”Birds of a feather flock together”


  Maak melding
 8. Nederland heeft heel veel gedaan voor Suriname. Maar nog steeds zijn de nep nationalisten ondankbaar. Welke artsen hebben recent Suriname bijgestaan in het ziekenhuis? Altijd afgeven op die bakra’s je kan lullen als je wilt, maar voor 1975 stond Suriname er beter voor dan nu.
  Toen was het land wel in handen van Holland. Waarom is het land eigenlijk onafhankelijk geworden was het nodig?

  Jullie zijn bijna 42 jaar een soeverein staat maar jullie zijn straatarm. En nog steeds op de bedeltoer !!!!!


  Maak melding
 9. Suriname is totaal geen issue meer in Nederland. Nederland, de snelst groeiende economie en 1 der rijkste landen heeft geen boodschap aan corrupte, criminele apentuinen zoals Suriname met een drugsveroordeelde, meervoudig moordenaar als president.


  Maak melding
 10. Zakelijk: Wat moet dat inhouden, gezien het mislukken van het diaspora-beleid. Jaja, ik snap het al; paketteneconomie en geldtransacties aan familie, vrienden en kennissen plus alle noodlijdende NGO’s. Verder seponeren van het opgelegde straf en betaling van het restant bedrag uit het toescheidingsverdrag.


  Maak melding
 11. Zakelijke relatie met Nederland, bestrijding criminaliteit, anti-corruptiewet ingevoerd, erkenning en waardering voor de rechtelijke macht.
  Ho, Ho. Tegen wie heeft Bouta het?? Tegen een stelletje ezels????????
  Zakelijk relatie met Nederland wordt in de weg gestaan door zijn persoonlijk belang.
  Bestrijding criminaliteit?? Hoeveel van onze kinderen moeten nog de vuurdood ondergaan in tot een vesting omgebouwd huis alleen om de criminelen – paars is het broedplaats geweest van criminelen – buiten de deur te houden.
  Anit-corruptiewet?????? Paars heeft een corruptie faciliterend beleid gevoerd de afgelopen jaren.
  Respect voor de rechterlijke macht????? Hoe?? Door ze te dreigen met fysieke eliminering door het paarse gebroed in het parlement onder aanvoering van Dementie.


  Maak melding
 12. Inderdaad. Nederlanders doen nooit iets uit vriendschap. En als ze het wel doen, dan herinneren ze je voortdurend eraan, waardoor het weer een zakelijke daad wordt. Zo zijn ze gewoon. Dus zo moet je ook met ze omgaan. Helemaal tercht, die zakelijke relatie.
  Die Bolle met z’n LaTina en de 3 vogeltjes Azalia Ahalia en Akalia zijn ook allemaal heel zakelijk ingesteld.


  Maak melding
 13. Jesse jij snapt het ¿?????????
  OoK na 1995 geboren zelfs te lui om onderzoek te doen, wat wat die bakras, voor miljarden in dat mooie land gestopt hebben, misschien ben je wel een niksnut


  Maak melding
 14. Nederland is onze redding.Geen enkel Caricom lidland zal ons kunnen redden ,ook niet de de rest van de arme landen waar mee bouta bevriend is en ook geen enkel dictator vriend van hem.In het nauw gedreven maakt bouta rare sprongen,hopelijk meld hij zich aan bij de politie en nemen we ons land over .uit zijn bloedige klauwen,


  Maak melding
 15. Ray,

  Nederland heeft nog nooit een ander land kunnen en willen redden. Zelfs hun eigen Sint Maarten durfden ze niet te redden. Eerst moest de regering daar weg.
  Staar je niet blind op Nederland! It’s a low land!!

  Alleen gezond verstand kan een mens/groep/land redden.


  Maak melding
 16. Ja, Jesse.
  Nederland vertikt het om geld te geven aan de corrupte regering. De plaatselijke bevolking roept het zelf.
  Als Nederland geld geeft aan de regering komt het niet bij ons terecht. Nederland kan het geld beter zelf houden in dat geval, roepen ze in koor.
  Geld dat bedoeld is voor de wederopbouw en niet bedoeld is voor corrupte functionarissen.


  Maak melding
 17. Pico,

  Welke regering is niet corrupt? Zelfs de Nederlandse regeringen zijn corrupt. In het Nederlandse leger worden recruten verkracht en dit wordt doodgezwegen. Er is nergens zoveel bedekte corruptie als in Nederland. Al het kapitaal wordt weggesluisd naar de Kaaimaneilanden mbv wetten die de regering speciaal daarvoor maakt.
  Open je ogen!


  Maak melding
 18. Jesse…

  resultaat is dat Nerderland een snel groeiende economie en 1 der rijkste landen is, en jullie in die corrupte, criminele dictatoriale apentuin zijn verworden tot een bedelende, klagende, vragende, liegende en bedriegende bacovenlandje, dat onderdrukt wordt door een drugsveroordeelde meervoudig moordenaar met een strafeis van 20 jaar boven zijn kokosnoot en 2 zonen voor jaren achter de tralies. En in 2020 staan kansloze losers als jij weer met hun handje op te bedelen om gratis een lauwe soft en een bak oud vreten om de demente, seniele, terminale en fossiele drugsbaron Bouterse te steunen. Hoe laag kan je zinken. Jij en je paarse volkje HEEL diep dus.


  Maak melding
 19. @Jesse
  Het is Nederland waar de dokters zonder grenzen vandaan komen en operaties verrichten,het is Nederland die doneert het zij rolstoelen,medicamenten of medisch apparatuur.
  Jij denkt dat de politici in Nederland zich druk gaat maken om een sint maarten feest?!Mens dat hebben organisatoren van het feest zelf bepaald!Ze hebben toegegeven aan de grillen van de zwarte mens.Wees blij dat zij niet eruit geschopt werden.Ze moeten blij zijn dat Nederland naar hun waanzin luistert.Hier zouden ze naar Fort zeelandia gesleept worden als ze kritiek zouden leveren op de ndp regering.In Nederland heb je zoveel vrije tijd dat je op alles en iedereen kritiek kan leveren zonder bang te zijn voor je leven!


  Maak melding
 20. DDb heeft zijn paarse darmparasiet ‘ Dong Boy’ uitgepoept om het forum paarsdom vuil te bekladen met zijn paarse idioterie vol dwaze kronkelingen. oma taki, a Boy disie rijp gie Lawmang oso.
  opa takie, alla dong ndpers rijp gi a lwamang oso sa neng Nationale Debielen Partij. Alla soortoe paars debiel e verkondig o heilig a moro bigi didibri foe kondre de.
  oma, dan heb je bis schop Meye, a mang habi goudconcessie ooktoe, da ja wang tra takroe fisi nanga hati didibri valse profeet, Misjiesosodubai, dan heb je weer bobo Dodgsoi, slijmbal eerste klas en al die verradelijke politieke hoeren en overlopers. Maar toch zijn al die oerdomme paarsdomme aanhangers het meest te beklagen voor de ddb misdaadvloek die het gehele land teistert. Nauwelijks baas go wroko of drie sma vermoordt bakka, 750 kg paarse spul onderschept, lijk in verre staat van ontbinding………wie e sjie oma taki, a didibri ddb e regeri bakka.


  Maak melding
 21. In narcisten taal betekent dit : Ik zou heel graag euros willen van Nederland, omdat we dit heel hard nodig hebben.

  Dat is eigenlijk wat de nep-president bedoeld met het nieuwsartikel


  Maak melding
 22. Bouta wordt wakker.Nederland is reeds jaren gestopt met het pompen van ontwikkelingshulp aan ons land. Wat is er al die jaren met dat geld gebeurt. Op enkele landgenoten na hebben een paar zich algemeen ontwikkeld.Ons land is een derde wereld land gebleven die steeds verder de afgrond in wordt geholpen.Nederland wil niets zakelijks te maken hebben met Suriname.Het zaken doen zoeken zij ergens anders maar niet meer met Suriname.Hoofdstukje Suriname is reeds jaren afgesloten. Wake up. Er zijn welvarende landen waarmee Nederland zaken doet. Suriname is geen welvarend land.


  Maak melding
 23. Het land is naar de afgrond gegleden en zal nooit meer bovenop komen. Deze regering heeft het land naar de klote geholpen. De naam Suriname moet vandaag veranderd worden in Surhaiti !!!!!


  Maak melding
 24. Oerdom zijn ddb eb stel criminele paarse roverbende en zijn roverheid. Je spreekt de Ned. taal, velen leren en hebben geleerd vanuit en in Ned. Niets eens de taal kan ddb en bende spreken. oma taki ma wel de criminele taal. Wo ka nanga ddb en gangsters aan de macht, oerdomme ndpers.


  Maak melding
 25. Er wordt volop stelling genomen tegen Jesse.
  Ik ben het niet geheel met hem oneens.Op sommige punten heeft hij gewoon gelijk
  Zijn instemming met de opmerking dat Bouterse een zakelijke houding moet aannemen tegenover Nederland (en omgekeerd) is juist. Dat doen immers alle landen tegenover elkaar.
  Zijn opmerking dat politici hier ook corrupt zijn is juist.
  Voorbeelden zat.zelf vandaag de dag.
  Of nog schrijnender; politici die falen krijgen een andere betere baan. Commissaris van de Koning
  Het is slecht gesteld met de betrouwbaarheid in Su, maar laten we niet denken dat het hier zoveel beter is.
  Een van de verschillen is dat in Su 90% bevolking weinig tot niets heeft en een kleine 10%(corrupte) groep bijna alles heeft.
  Wij voelen het hier minder, omdat wij genoeg hebben.
  Met dank aan Nederland


  Maak melding
 26. ja ja langzaam weer kontakt zoeken met nederland zodat er weer een paar miljoen euro komt aanwaaien. Dan kunnen bouta en de zijnen het lekker in eigen zak stoppen. Hopelijk wil nederland niks te maken hebben met deze idioot.Wel heel erg zielig voor het arme volk


  Maak melding
 27. Eerst fatsoenlijk Nederlands leren schrijven alvorens je een artikel schrijft. Vanaf het begin zoveel spelfouten dat het onmogelijk is tot het einde te lezen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES