TV programma volgt Hindoestanen in Lloret de Mar

30
TV programma volgt Hindoestanen in Lloret de Mar

Al meer dan 20 jaar vertrekken er jaarlijks duizenden Hindoestanen vanuit Nederland naar de Spaanse badplaats Lloret de Mar. Ze gaan er in de herfstvakantie heen om te ontspannen en te genieten van de warmte en de zon. Het is inmiddels een ware traditie geworden onder Hindoestanen. Llorett de Mar verandert in ‘little Suriname’. Overal klinkt Bollywood muziek uit de appartementen en hangt de geur van Masala doks en Bakkeljauw. In het tweeluik ‘Love, Likes & Lloret de Mar’, dat bij de NTR op NPO 2 uitgezonden wordt, staan verschillende hoofdpersonen centraal die in Lloret vrijheid, maar vooral ook de liefde proberen te vinden.

We volgen Kamla die de relatie met haar dochter Yosida probeert te verbeteren. En Ashwin, die zich na een vechtscheiding op de opvoeding van zijn kinderen stort. Pandit Gangarampanday wil in Lloret de Mar met anderen het Hindoeïstische lichtjesfeest Divali vieren. Alleenstaande moeder Sonakshi wil na een slecht huwelijk, dat zij aanging voor de familie, in Lloret eens een keer iets voor zichzelf te doen.

Allen worstelen ze met de hoge moraal en verwachtingen van de Hindoestaanse cultuur, die voor hen onhaalbaar blijken. Voor sommigen resulteerde dit zelfs in pogingen om zichzelf van het leven te beroven. Toch zoeken zij die cultuur ook weer op door naar Lloret de Mar te gaan. De cultuur lijkt een warm bad te zijn, waarvan de temperatuur net iets te hoog is.

Love, Likes & Lloret de Mar
Uitzending: Maandag 26 nov & 3 dec om 13.45 uur bij de NTR op NPO 2


30 REACTIES

 1. Heeft ook te maken met de roofovervallen in Su op Hindoestanen en Chinezen. Ik hoor het van alle kanten. Ze kiezen liever voor een andere bestemming.


  Maak melding

 2. Het zijn niet alleen de Hindoestanen die dit doen ook de creolen. Ik geef ze gelijk.
  Een ieder heeft het recht te kiezen waar hij of zij vakantie wil vieren.Laten wij eerlijk zijn. Je kan in elk land beroofd of vermoord worden. Wat heeft Suriname aan de toeristen te bieden? Als ze hier zijn worden ze financieel uitgekleed en ook hun kleding en schoenen etc moet je voor de familie achter laten.Het is bedelen van hier tot Tokio. De kans is 10 keer groter dat je beroofd wordt of opgelicht waar je ook komt
  schieten de prijzen meteen omhoog.
  Deze mentaliteit in Suriname is niet motiverend om hier op vakantie te zijn. De schaamteloze vertoningen van kan je mijn huur licht en water betalen. Is de toerist niet hier zouden zij dit soort zaken zelf betalen. Koop een biertje voor mij.
  Deze bedel praktijken zullen nooit ophouden dus ik geef deze mensen gelijk blijf vakantie houden in Europa en genieten jullie er optimaal van.


  Maak melding

 3. @slachtoffer van roofoverval ,

  Soms helpt therapie om over een trauma heen te komen. Als ik zo vrijpostig mag zijn om je te adviseren……. zoek hulp!


  Maak melding

 4. Ik woon zelf ruim 15 jaar in Lloret de Mar en kijk ieder jaar uit naar de “Surinaamse week” zoals dat hier genoemd wordt.
  Heel gezellig en er zijn zelfs restaurants die speciaal voor deze week professionele Surinaamse koks laten overkomen om “echte” Surinaamse gerechten aan te bieden. Ik heb weer heerlijke saté gegeten, iets wat je hier normaal nooit kunt krijgen. Overigens zie je niet alleen maar Hindoestanen, maar alle bevolkingsgroepen van Suriname zijn dan vertegenwoordigd,
  Ik ben in november en december weer in Suriname,maar zal zeker het programma bekijken.


  Maak melding

 5. elwemo
  Ik woon zelf ruim 15 jaar in Lloret de Mar en kijk ieder jaar uit naar de “Surinaamse week” zoals dat hier genoemd wordt.
  Heel gezellig en er zijn zelfs restaurants die speciaal voor deze week professionele Surinaamse koks laten overkomen om “echte” Surinaamse gerechten aan te bieden. Ik heb weer heerlijke saté gegeten, iets wat je hier normaal nooit kunt krijgen. Overigens zie je niet alleen maar Hindoestanen, maar alle bevolkingsgroepen van Suriname zijn dan vertegenwoordigd,
  Ik ben in november en december weer in Suriname,maar zal zeker het programma bekijken.

  =======================================

  Vreemd als ik in Spanje ben will ik paella, gamba pil pil, roodbaars en arroz con pollo eten.


  Maak melding

 6. Koos

  Ha ha. Allemaal heerlijke gerechten die je hier noemt en die ik ook regelmatig eet, evenals nog tientallen andere Spaanse gerechten. Ben echter ook een liefhebber van goede saté, vandaar.
  Overigens, die arroz con pollo eet ik in Suriname ook hoor.
  Dat dan weer wel.


  Maak melding

 7. Boeboe bit sjorie,

  Je scheert iedereen over 1 kam terwijl de meerderheid van de Surinamers niet bedelt. Er zijn genoeg mensen in Suriname die het veel beter hebben dan sommigen in den vreemden.

  Als ik in Su ben wordt ik door zoveel families gevraagd om bij ze te komen eten, ze zitten niet op mijn geld te wachten. Ik neem wel uit mezelf wat voor ze mee maar wat hun betreft, is het niet nodig.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamaka)


  Maak melding

 8. Hallo klootzakken,
  Het moet niet heten Hindoestaanse cultuur maar “Hindoe-cultuur” omdat Hindostaan ruimer is: ook Hindoestaanse Christenen,Moslims, Atheisten etc…
  Waar blijven de “betweters onder de Hindoestanen” bij zo een onderwerp ??


  Maak melding

 9. Dit is al een teken dat grote groepen Surneds hun horizon aan het verleggen zijn en elders met vakantie gaan en Su links laten liggen . De generatie die hier geboren is zal waarschijnlijk die trend volgen . De criminaliteit en onveilige situatie ,of beter gezegd verblijven in een prive gevangenis vol met tralies ,komt velen al de strot uit. Azie is ook veel in trek en geeft een veel veiliger gevoel en heeft ook veel bezienswaardigheden voor een redelijke prijs.
  Als met de tijd ook de hulppakketten en geldzendingen gaan stoppen dan ga je pas zien tot wat Su geworden is ,namelijk een Afrikaanse Staat met alle bijbehorende ellende. en het zijn steeds dezelfde gasten die deze ellende veroorzaken .


  Maak melding

 10. @Atheist,

  Hindoestaan is een geografische benaming van het subcontinent vanaf de himalaya’s tot zuid India de Indische oceaan. Alles wat in dat continent is ontstaan muziek, dans, Yoga, filosofie,, etc. is gerelateerd aan Hindoestaan.
  Het is geen religieuze benaming. Hindoestaan wordt iedereen bedoeld ongeacht ras, geloof, cultuur.
  Zelfs boedhisten, Jainisten, Sikhs, Moslims, Sanatan, Christenen, Joden die in dat Land wonen worden Hindoestanen genoemd. Stan betekent plaats in Sanskrit, geografish bedoeld. Sindh rivier werd door de Perzen als Hind uitgesproken.Alles wat voor bij de rivier Sindh lag werd aangeduid als Hindustan.

  In tegenstelling met wat Pakistan, betekent het, het land van de pure mensen. Geen andere diversiteiten.


  Maak melding

 11. Paar feiten op een rijtje…
  Er gaan al meer dan 20 jaar elke schoolvakantie voornamelijk die in April/Mei & Herstvakantie Surinamers naar Lloret de Mar. Met z’n allen in de bus.
  Trent is sinds een paar jaar om met het vliegtuig te gaan want bus á 80 km/h en af en toe vervelende daroelaals is ook niet heel erg fijn.
  Dit is niet iets van de laatste jaar maar eerder een traditie onder de Surinamers/Hindoestanen in NL.

  Zelf ben ik van ’80 en ben 2x in me leven in Suriname geweest. 1e op mijn 18e en wat was me dat een domper. Neven (leeftijdsgenoten) die stoer doen en ruzie willen maken omdat je in NL bent geboren, spullen van je pakken omdat ik in NL het opnieuw kan kopen, mensen met status die denken dat ze god zijn in Suriname. En tot mijn verbazing dat surinamers (ook politie) ze ook als een god behandelen. De tyfus.

  Ben blij dat me ouders altijd van mening waren dat er meer van de wereld te zien is dan Suriname.

  Ze zeggen in NL dat ik een Surinamer ben omdat me ouders er een kleine 60 jaar geleden zijn geboren. Ze zeggen in Suriname dat ik een Nederlander ben omdat ik een iets meer 35 jaar geleden in NL ben geboren.
  Maar een Indier ben ik schijnbaar niet ook al komt me par-par-adja 135 jaar geleden van India naar Suriname.


  Maak melding

 12. atheist.
  Een witte Collega van mij vroeg mij een keer waarom wij de Hindoestanen Hindoestanen noemen. Is het vanwege hun Hindoe geloof? ik zei: “Neen, dit heeft niets met geloof te maken, want in India woonden en wonen mensen van allerlei geloofsovertuigingen. Naast Hindoes heb je ook Moslims, Christenen, etc. Wij noemen ze Hindoestanen omdat ze uit India vandaan komen en de oude naam van India was HINDOESTAN,vandaar”. Hetzelfde geldt ook voor de Javanen. Denk niet dat alle Javanen uit Java afkomstig zijn. Ze zijn allemaal wel in Java ingescheept om naar Suriname te gaan. Moraal van dit verhaal: de uiterlijke kenmerken van de persoon zijn bij ons Surinamers doorslaggevend.


  Maak melding

 13. @Z.ondernaam

  Niet getraumatiseerd van het feit overvallen te zijn geworden door 4 Ngers.

  Wel getraumatiseerd dat er structureel bepaalde groepen altijd de slachtoffers zijn en bepaalde groepen bijna 99komma99 procent altijd de daders zijn. Zo normaal, dat men dit zo normaal is gaan vinden… Andersom geweest dan was er nu een burgeroorlog waarschijnlijk.

  Bepaalde groepen moeten duizenden euro’s uitgeven aan dievenijzer, camera, alarm enz.enz.enz. en bepaalde groepen kunnen hun woningen 24 u pd open laten en zijn van nature beschermd.

  Vandaar een vakantie exodus van bepaalde groepen naar andere veiligere oorden. Voor deze feiten en conclusie heb ik als nuchtere leek geen prof hulp nodig.


  Maak melding

 14. Dat heeft niet te maken met de situatie in Suriname maar het verschil in geld. Voor een paar tientjes ga je met de bus naar Spanje en voor een ticket naar su heb je een paar honderden nodig.


  Maak melding

 15. Tussen deze lui wil je toch niet dood gevonden worden… het zijn voornamelijk aso Hindoestanen die naar Lloret gaan. Eenmaal daar trekken ze alleen met de eigen soort op en zijn ze te krenterig om iets uit te geven.


  Maak melding

 16. Eerst waren het alleen maar hindoestanen die daar naar toe gingen. Andere bevolkingsgroepen hebben ook lucht gekregen. En dat vind ik niet leuk. Ik ga daar al jaren naar toe. Een week lang je eigen bevolking groep zien, op straten overal. Veel winkeltjes zijn ook van Indiase mensen. Spanje is groot ga ergens anders naar toe waarom altijd achter de hindoestanen aan sjokken


  Maak melding

 17. John,

  Zeg maar tegen die witte collega van jou dat hindoestanen ook met hindoe te maken heeft. India bestond alleen uit hindoes.

  voor de moslims
  De Arabieren hebben ooit een zwaard op de keel van je hindoe voorouders gezet. De dapperen gingen liever dood dan hun geloof opgeven. Het waren de angsthazen en bangebroeken die nu moslim zijn. Daarom durven ze nu nog steeds hun geloof niet op te geven ook al weten ze dat het een verzinsel is.
  Hindoes mochten niet met hun omgaan. Het waren verraders. Nu nog steeds zeggen hindoes dat je een hindoestaanse moslim nooit kan vertrouwen. En dat klopt.


  Maak melding

 18. Suriname heeft zich door zijn bekrompen visum beleid,de weelderig gegroeide misdaad en de torenhoge ticketprijzen uit de markt geprijsd.Wat de Suri’s nu doen is zoeken naar goede alternatieven.Jammer dat de beleidmakers dat in ons land niet inzien vanwege kortzichtigheid en jaloezie!


  Maak melding

 19. A NOM HAT OENOE , MIK DING KOELI GENIET , BIKA FOEROE FOE DING E WROKO TRANGA , MIK WAN FOTO DJUKKA OPO VEEFIE JOEROE MANTING FOE GWA WROKO NOH, AU WIKIE ,MA AU GWE GO FOEFOEROE !!


  Maak melding

 20. Er is een heel groot verschil tussen een koeli en hindoestaan. Ik zal je uitleggen.
  KOELI
  Is iemand die een drager is van goederen van de ene plaats naar de andere. Dus die kan een ieder zijn: een blanke, neger, indiaan, djoeka, chinees, hindoestaan of what ever.

  HINDOESTAAN
  Iemand die in India is geboren wordt HINDOESTAAN genoemd, draagt de status van het land van geboorte.
  Maar een ieder die als een hindoestaan er uit ziet, al is die niet in India geboren zegt men in de volksmond hindoestaan. Dus men gaat van het uiterlijk af. Dit is niet helemaal juist!!!!!@
  Hij of Zij draagt de status van de persoon waar die is geboren. Een zwarte die in Nederland is geboren is geen neger, maar gewoon een Hollander!!!! Punt uit…….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.