Fransen melden rijstlading uit Suriname met cocaïne

28
De lading wordt onderzocht (foto Franse douane)

PARAMARIBO/BASSETERRE, 7 nov – Op het Franse Caribische eiland Guadeloupe is een lading cocaïne ontdekt. Dit meldt de Franse officiële website douane.gouv.fr. Volgens de Fransen gaat het om maar liefst zevenhonderd en vijftig kilogram cocaïne uit Suriname. Het spul zat verstopt in een vrachtcontainer rijst.

De cocaïne is ontdekt op de zeehaven van Guadeloupe. De rijstlading was bestemd voor België. Volgens de Franse douane heeft de coke een straatwaarde van minstens dertig miljoen euro. Opmerkelijk is dat een dergelijke grote partij drugs door de controle heen is gekomen op de Jules Sedney haven in Paramaribo. Op de haven geldt sinds kort honderdprocentcontrole op alle containerverschepingen.

In de container zaten achthonderd en vijftig balen rijst. De twintig pakken cocaïne zijn ontdekt tijdens een grondige inspectie van de lading. Er zijn speurhonden ingezet. Er is een justitieel onderzoek ingesteld. Onder meer wordt nagegaan in hoeverre de bemanning van de verboden lading afwist. Op Guadeloupe zijn de laatste jaren vaker grote ladingen drugs onderschept afkomstig uit omliggende landen.

- Advertentie -

28 REACTIES

 1. Met de opbrengst van deze lading was het de bedoeling van Desi alle parlementariërs van de VHP om te kopen met elk 1 miljoen euro.

 2. Opa desi bouterse probeert het steeds zelfs ndp is sfeer dan wat moet ik zeggen van het arme volk baja!
  Bouta deze idioot doe met su hoor!
  Bouta een advies aan u ga liever rustig slapen u bent ook ziek en laat het land over aan degenen die het beter kunnen besturen want May day May day you ship is sinking!

 3. Die controle op de Jules Sedney haven, waarbij het zogenaamd opmerkelijk is, dat deze partij zonder problemen de 100 procent controle heeft doorstaan, is gewoon in opdracht van die veroordeelde drugscrimineel geweest, die nu president van deze bananenrepubliek is.

 4. Bouta het volk is u spuugzat!
  Joe koulo varken u heeft su naar de afgrond gebracht!
  Die coca van opa desi was bedoeld om belford en beetje
  En brunsie om te kopen!
  Opa desi dit keer gaat het u niet lukken want karma ow kierie joe mppppp rioolrat!

 5. Jullie vergeten een ding. 1 op 10 drugstransporten van het Moorddadig regime van Desi wordt slechts onderschept. Ik weet alles. En de ene pres van staatsolie is medeaandeelhouder. Boefdraad zorgt voor de witwas.

 6. Iemand heeft zitten slapen op Nieuwe haven 🙂 of het computersysteem op Nieuwe haven deed het ‘even’ niet om de controle uit te voeren hahaha

 7. Alweer een onderschepte lading van DDB. En zoals te doen gebruikelijk zullen er weer enkele mysterieuze doden vallen.

 8. De vraag van uit Europa en andere westerse landen is zeer groot.De vraag is groter dan het aanbod.Kijk maar naar die clown die afgelopen zondag heeft gemoord in de VS en zoals ze het zelf zeggen het zal niet de laatste keer zijn.Misschien had hij meer van dit spul moeten krijgen nadat hij klaar was met het moorden buiten de VS.

 9. De internationale gemeenschap moet Suriname op de zwarte lijst zetten. Iedere container moet aan 100% controle onderworpen worden. Ook op Schiphol moet men 200% controles invoeren. Verantwoording afleggen in je adams kostuum moet tot de mogelijkheden behoren. Ook mensen die garantstaan moeten uitgebreid gescreend worden.

  In Suriname is sprake van institutionele criminaliteit en land is afgegleden naar een narco staat waar een bij verstek veroordeelde drugscrimineel de scepter zwaait. Alle bewindspersonen moeten op de zwartelijst gezet worden en bank tegoeden moeten bevroren worden.

 10. @Ansie,

  Volkomen eens met je, a zaka zaka, ons mooi land nationaal en internationaal naar de klote.

 11. koos@ Ergens kan ik je tegemoet komen! Maar moeten we dan gaan generaliseren? Dan maar ook de afnemers aan heksenjacht onderwerpen? zeg maar een duterte allesomvatend!

 12. De douaniers worden natuurlijk allemaal per direct uit hun functie ontheven en vervangen door anderen met dezelfde kwaliteiten.

 13. Suriname was in de afgrond en nu is het naar de beerput!! Komt nooit goed met het land!! Mensen zet SU 500 meter onder water en vlucht elders!!!

 14. jullie groenen en oranjes zijn de gezwellen van het volk.
  er is nergens geschreven dat het schip vanuit de Surinaamse haven is vertrokken.shame on you people.
  door mensen als jullie komt Suriname ook niet vooruit.

 15. ik denk eerder dat sathoki hier iets mee te maken heeft.
  rijst nickeri corantijn.
  makkelijk inladen dus un go luku ding hindustani ini nickerie

 16. Ricardo
  Lees:
  1.Volgens de Fransen gaat het om maar liefst zevenhonderd en vijftig kilogram cocaïne uit Suriname!!!!!!!!!!!!
  2.”er is nergens geschreven dat het schip vanuit de Surinaamse haven is vertrokken”
  3.”ik denk eerder dat sathoki hier iets mee te maken heeft.
  rijst nickeri corantijn”

  Welk stuk begrijp je niet?
  2 en 3 heb jij geschreven

 17. Wie weet, baas no beng sikie neks, ma na tori dis a mang beng sitie for gi alla oerdomme ndpers wang lekkers te owroejarie doro. Sinds baas begin wroko a misdaad vnl drugs en moord e stijg bakka. Wo ka dong mpp ndpers.

 18. Nu een samenwerking met Marokko? Dat wordt dus de volgende doorvoerhaven voor de Surinaamse cocaïne. De criminele regering van Suriname weet van geen ophouden. Wanneer gaat Trump zijn war on drugs oppakken? Zou een goede manier zijn om van dit zooitje ongeregeld af te komen.

 19. Het valt me op dat elke reactie van de af gezanten van pres uitblijven…Ben benieuwd wat ze te melden hebben…Waar blijft Rob G?

 20. Honderd procent controles op onze luchthaven? Dan zit er een mol tussen de werknemers. Onderwerp deze gasten aan een streng onderzoek. Van wie is deze landing rijst afkomstig.Wie werkten hieraan mee bij het inladen.Is er zelf controle uitgevoerd door de inklaring douane en rechercheurs en de militaire politie? Er gaan zaken niet goed en het wordt steeds erger.Drugshonden inzetten die sporen ook de daders op met de hun geurtjes die blijven hangen. Kom op toch. Het buitenland krab weer met zijn nagels achter de oren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.