International Mall of Suriname ‘meer dan commercie’

14

PARAMARIBO, 6 nov – De International Mall of Suriname moet meer gaan betekenen dan alleen maar commercie. Dit stellen de initiatiefnemers die een aanvang hebben gemaakt met het uit de grond stampen van hun miljoenenproject in het zuiden van Paramaribo. Langs de Ringweg Zuid moeten klanten tegen eind volgend jaar al kunnen winkelen. Ook komt er een evenementenhal.

Daar zal allerlei entertainment worden aangeboden. Op de parkeerruimte aan de voorzijde van de mall, kunnen honderd auto’s worden geplaatst. Er is geleerd van de ervaring met andere soortgelijke projecten in Suriname. Parkeerplaatsen zijn er vaak schaars en onvoldoende ingericht. Bezoekers en hun voertuigen worden dan al gauw een last voor omliggende bedrijven en buurtbewoners.

De parkeerplaats van de International Mall of Suriname wordt ook zodanig aangelegd dat het makkelijk afslaan wordt vanaf de rijweg. Bij het ontwerp en in de uitvoering wordt gehecht aan de sleutelwoorden moderniteit, veelzijdigheid en ruime opzet. De aanleg zou al eerder aanvangen, maar is gestagneerd door de inval van de economische crisis. De investeerders zien echter geen weg terug.


14 REACTIES

 1. Was de bouw van deze Mall op Meerzorg of Lelydorp niet een betere locatie dan de huidige?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Eerst treinverbindingen, dan flyovers, brede snelwegen etc.etc,.Nu een internationale mall. Wanneer gaan wij Surinamers eindelijk beseffen dat hoogmoed voor de val komt.
  Suriname is zoals het nu is al een paradijs al het andere is fantasie. Dus initiatiefnemers besteed je geld lieveraan een goed doel. Er is genoeg ellende in de wereld ook in Suriname met de boevenbende van een zekere plesident daar.


  Maak melding

 3. Whahahah bepaalde boeven en coruppte ndp ambtenaren kunnen niet met hun geld naar het buitenland dus moet men het wel in Suriname opmaken of investeren in gebakken lucht.hier is weer een project die gedoemd is om te mislukken. Niemand heeft geld er is totaal geen economie. Weer groot spelen en er komt geen moer van terecht. Ik wil wedden dat dit nooit tot stand komt.


  Maak melding

 4. Ik snap niet waarom surinamers op alles commentaar hebben op wat er ook maar gedaan of gebouwd wordt in dit land. Ding no sab notie moro dang fu broko ding egie kondre. Kraboe mentaliteit ding abi. Prefu ung bondru makandra fu tja a kondre kong na fesie oeng e fetie nanga makandra. Worden jullie wakker!!!!!!


  Maak melding

 5. Wordt niet gezegd wie zijn de geld schieters,van was komt Al die geld.een ding is zeker er gaat on zwart geld die kan je op deze manier wit wassen.su heeft geen koopkracht wie gaat kopen toeristen??


  Maak melding

 6. srudatie
  Wie het kind lief heeft, kastijdt het.
  In Rotterdam hebben ze toch een super de luxe overdekte markt gebouwd. Werkelijk, een trekpleister voor toeristen. Het wordt intussen een totale fiasco. Ondernemers blijven weg want de huur van een stand is veel te hoog. Ook het publiek blijft weg of koopt heel weinig omdat de prijzen veel te hoog zijn. Ditzelfde zie ik met de mall in Suriname gebeuren. Weggegooid geld dat best voor iets anders kan worden gebruikt. Maar ja, misschien zien die investeerders, net als onze meneer Boefdraad, het licht in de tunnel dat er niet is. We zijn dus niet negatief maar kritisch.


  Maak melding

 7. John,

  Het zijn zakenmensen, ze weten bliksem goed waar ze aan begonnen zijn. Het wordt zeker geen fiasco maar een groot succes.

  Surinamers kennende zullen met grote getallen daar naar toegaan. Voldoende parkeergelegenheden waar men gemakkelijk kunnen parkeren om hun bolides te showen.

  Stel dat men van alles en nog wat daar accomodeert, bijvoorbeeld een een top supermarkt, een topfastfood, een top grand cafe, een top sportschool, een top kledingszaak, een top evenementenhal enzovoort. Nou, Surinamers en de vakantiegangers zullen massaal de mall bezoeken.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamaka)


  Maak melding

 8. Kwamma, keep dreaming. Kijk naar al die andere malls met wInkels met top merken. Als je er loopt zie je nooit veel mensen iets kopen. Veel winkels zijn bijna of geheel leeg op het personeel na (dat veelal verveeld aanwezig is). De druktst bezochte gelegenheden zijn de eetgelegenheden.
  Op zaterdagen is het drukker, maar veelal ook alleen met mensen die er alleen maar uit verveling komen Er wordt nauwelijks genoeg omzet gemaakt door de meeste winkels mijns insziens om maar enig positief resultaat (althans officieel) te maken.
  Kwamma niets zal er TOP zijn. Zeker niet als men zich met het buitenland wil vergelijken. De gewone Surinamer heeft gewoon niet genoeg geld om luxe/semi luxe artileken te kunnen betalen. Ma Retraite Mall is ingestort en de Hermitage Mall stelt ook niet echt wat voor. Toeristen zullen er niet met grote getale inkopen doen. Kunnen ze in hun eigen land (VS, NL) veel beter en goedkoper. En de parkeergelegenheid voor 100 auto’s lijkt mij ook een lachertje. Als men groots wil doen stelt dat toch niet veel voor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.