Grootste deel belasting in Suriname uit lonen arbeiders

18
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 27 okt – Wat politici ook steeds mogen beloven, de praktijk blijft moeilijk verteerbaar voor arbeiders. Het zijn en blijven de loontrekkers die traditioneel het grootste van de belastingafdrachten inbrengen. “De breedste schouders moeten de zwaarste lasten” blijft theorie en voer voor de hongerigen tijdens politieke bijeenkomsten.

Voor de vakbeweging is het al lang een uitgemaakte zaak. “Wij roepen al meer dan tien jaar om meer evenwicht bij het betalen van belasting. In mijn optiek ligt het niet eens aan de brede schouders in de samenleving dat ze niet meer belasting afdragen”, zegt Armand Zunder, voorzitter van de Progressieve Werknemers Organisatie, tegenover de Ware Tijd. De schuld moet dus elders worden gezocht.

Hoewel politici de mond vol hebben van ‘meer evenwicht in de belastingsfeer’, komt er niets van terecht. “Dit probleem gaat veel langer terug in onze geschiedenis, waarbij opeenvolgende regeringen gefaald hebben om te zorgen voor evenwicht”, aldus Zunder. Volgens het ministerie van Financiën is in de afgelopen zes jaar ruim negentig procent van de overheidsinkomsten gevoed door inkomstenbelasting.


18 REACTIES

 1. Bij ambtenaren vooral alle toelagen en geneugten, optellen en zwaarder belasten.Dan zullen ze kiezen voor de particuliere produktie sektor.!!!
  Alle auto toelagen en andere toelagen afschaffen van ontheven ambtenaren die zich thuis krom lachen; ook de toelagen van ex-DNA e ex-ministers stopzetten !!!
  Ook van Abrahams,Dino(in de cel USA)!!
  Roofbouw plegende en milieu vernietigende goudzoekers “zwaar” aanslaan op basis van prognose !!


  Maak melding

 2. Is daar ook een belasting voor, voor het film schieten in Suriname door buitenlanders ( buitenlandse productie, regisseur) ? Het is toch vaak cultuurverkrachting, en anderen die daar maar al te graag garen aan spinnen.
  Men moet wat zuiniger waar de naam ‘Suriname’ aan wordt toe geleend. Want niet eenieder is daar van gediend.


  Maak melding

 3. De corrupt verworden steenrijke ndp parasieten en poepvliegen betalen te weinig en in enkele gevallen helemaal niets. De oerdomme ndp paria’s die hebben gestemd op de gewetenloze paarse partij olv van aanbeden misdadigers e pai te deng blauw paars. Neks no fout.


  Maak melding

 4. Mijn ervaring is dat zelfs vrij grote bedrijven informeel opereren om buiten de greep van de Belastingdienst te blijven en dat de Belastingdienst deze belastingvermijding niet aanpakt.
  Onlangs bleek tot mijn grote verbazing dat een vrij groot grondverzetbedrijf met ettelijke dumptrucks , poclains en bulldozers nergens ingeschreven stond als bedrijf. Ze hebben bij mij prutwerk geleverd en willen niks herstellen.

  Navraag bij een medewerker van de Belastingdienst leverde de volgende reactie op: we kennen die man( de eigenaar dus) maar hij is slim. Niks staat op zijn naam dus kunnen we hem niks maken. Flauwe kul antwoord natuurlijk. Als de Belastingdienst beslag legt op de trucks en poclains dan meldt de eigenaar zich wel en kun je wel aanslagen en boetes opleggen. Hij betaalt waarschijnlijk gewoon tjoekoe om geen aanslag te krijgen.
  De ordening goudsector is toch ook gestart met hoog van de toren blazen dat de porknokkers ook belasting zouden gaan betalen. Wat is daarvan terecht gekomen? Niks natuurlijk.
  Zo gaat dat altijd al. De Belastingdienst pakt degenen die makkelijk te pakken zijn en al het moeilijke blijft buiten de belastingheffing maar is ondertussen wel een bron van tjoekoes.


  Maak melding

 5. Vraag maar eens na wat grootaandeelhouders betalen aan belasting. Denk aan Sardjoe, Mohansingh, etc dan kom je tot de ontdekking dat hun de belastingdruk voor hen nog geen 5% is


  Maak melding

 6. Off topic. In die stront land Su zijn weer 2 jonge kinderen uit het leven gerukt op een heel afschuwelijk manier. In je eigen huis, waar je je veilig moet voelen, wordt je door een brand verkoold. Vanwege die stront criminaliteit die het land in de greep houdt moeten mensen zich maximaal beveiligen met traliewerk om de criminelen buiten de deur te houden. Dit met het noodlottig gevolg van een heel pijnlijke dood en uit het leven gerukt. Wanneer gaan de echte criminelen – de autoriteiten van het land- dit probleem op de agenda zetten. Hoeveel levens moeten nog op zo’n afschuwelijk manier eindigen? Dit is een onderwerp die schreeuwt om adequaat aangepakt te worden. Het zou je kinderen maar wezen denk ik.


  Maak melding

 7. En wanneer gaan die “warungs” van de achterban van Somohardjo en Sapoen, waarbij de eigennaars 2 tot 3 luxe auto,s bezitten en ook een taxi-dedrijf hebben, nu eens eindelijk belasting betalen ???


  Maak melding

 8. Mensen laten we over verstandige dingen praten , waarom koopt.China al het hout op omdat het in de uitverkoop is kijk wat andere landen vragen voor hout en waarom verwerkt China het hout niet in Suriname laat China fabrieken in Suriname maken daar heeft Suriname meer aan nee onze asamblee jongens kunnen niet denken alle rijkdom van het land plunderen ze ook met olie en goud en natuursteen uit die in komsten kan de A O W in Suriname makelijk ouderen 500$ per maand geven dat zie de ezels niet


  Maak melding

 9. Dat ons land een drugs doorvoer land is geen twijfel oud nieuws….. dat ons land wordt gerund door een crimineel oud nieuws……dat ons land wordt verpand aan multinationals oldies…100 jaren suralco………. dat surinamers vooral stedelingen oftewel fotomangs slijmballen zijn ze zijn gauw gepakt met een bigie poku band en paketten niggers yu must be a shamed foei toch limbo ravenberg leter en andere ten koste foe deng potie wang……… ze geven hun leven voor een persoon en de rest mag stikken


  Maak melding

 10. Ze gaan die paarse ratten meer laten pinaren en vervolgens gaan ze weer zgn boemang spelen en een paar paketten uitdelen aan de achterban van de paarse ratten partij om ze koel te houden u weet wat er gebeurt wanneer ratten honger hebben dus zo ook maar deze zijn erger dan normale ratten


  Maak melding

 11. Dit is geen geval, emmer met gat; Maar handen met een boodschap! Handen die voeden; Doorzichtige Handen.
  Wanneer ik tegen onrecht ten strijde trekt, wie is er dan een paria, ’trobiman’ ?
  Noem mij voor het gemak maar, Mesijah.


  Maak melding

 12. Een beloningssysteem met slechts 4 loonklassen en het land houdt heel veel geld over voor haar ontwikkeling. Maar waar gierigheid heerst, daar zal zo’n systeem er natuurlijk nooit komen.


  Maak melding

 13. Surinaamse regering laat bedrijven geen belasting betalen en aan de andere kant gaan ze bedelen in een ander land die wel belasting int. bij zijn volk.
  Hoe dom kan je zijn.
  DIT BETEKENT, DE DOMSTE MENSEN VAN DE HELE WERLD.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.