Vakbondsleider bespeurt tweeslachtige houding bij Surinamers

11
Rechter: bonden mogen niet meer staken

PARAMARIBO, 27 okt – De samenleving neemt een tweeslachtige houding aan als het om verstoring gaat van het onderwijsproces. Dit zegt Wilgo Valies, voorzitter van de Associatie van Leerkrachten in Suriname, ALS, en de Bond van Leraren. Wanneer deze vakbonden protestracties voeren, is de samenleving in rep en roer. De vakbonden en leiders worden voor van alles uitgemaakt.

Maar nu een groot deel van het onderwijsproces is lamgelegd door een transportstaking, wordt niets gezegd. “Iedereen piert zijn mond (schreeuwt moord en brand, red.) wanneer de Bond van Leraren en de ALS staken. Maar nu de bus- en boothouders staken, wordt er niet geklaagd”, zegt Valies tegenover de Times of Suriname. Vakbondsacties van de leerkrachten worden steevast vergezeld van verwijten.

De beide vakbonden verweren zich door aan te geven dat ze voor hun belangen moeten opkomen. Vaak is er geen andere weg open dan het werk te onderbreken. De eigenaren van bussen en boten weigeren nog langer de regering voor te schieten. De verschuldigde subsidie moet eindelijk betaald worden. Valies begrijpt de eigenaren: “Als de regering niet wil luisteren, moet je haar dwingen met acties.”


11 REACTIES

 1. De tijd van Schoorsteenpiet is allang voorbij. Maar jij hebt een hobby van gemaakt. Alleen personen met een gebrek doen zulke dingen. Ze weten echt niet van ophouden en kennen ook geen plichtbesef. Maar de Leerkrachten krijgen de schuld. Zie hier hoe een leugenaar tewerk gaat.


  Maak melding

 2. De voornaamste taken van NDP: het volk dom houden, uitbuiten, uitsluiten, insluiten, manipuleren, laten geloven in luchtkastelen, opzadelen met hoge lasten, beledigen, moorden en angst in boezemen….wo ka!


  Maak melding

 3. Het Koffertje moet gaan begrijpen, dat hij zijn tijd in de vakbond al heeft gehad. 35 jaar of langer voorzitter zijn van een vakbond wil zeggen, dat je bent vastgeroest. Het is nu tijd geworden om over te dragen. Jonge leiders met frisse ideeen moet nu zijn plaats gaan overnemen.


  Maak melding

 4. `zolang bouta en lonny aan de macht zijn gaat het niet lukken deze twee criminelen moeten worden uitgeleverd aan frans guyana en opsluiten op duivels eiland en die sleutels in zee gooien en lonny weet dat hij niet opgewasse is tegen de gandamerie die hobias en bakroes gaan niet helpen hij is vreselijk bang als albinees weet ik waarover ik praat ik ben geen marinus bee mi ne okro


  Maak melding

 5. Een ndpers is te vergelijken met een wc worm. Hoe meer stank vol bedrog en corruptie, hoe meer soso lobi ddb, sa e mek deng dong ndper njang dringie soso paarse schiijt en pis vol onvrede en armoede. Vervloekt is het volk dat moordenaars aanbidt.


  Maak melding

 6. Off topic.
  Het zou ook Valies als onderwijsman- als opvoeder van jongeren, sieren om niet alleen de belangen- althans de gelegitimeerde belangen van zijn achterban ter berde te brengen/ te articuleren- maar ook andere prangende en afschuwelijke ontwikkelingen in de Surinaamse samenleving aan te kaarten. Zoals de afschuwelijke dood van 2 kinderen in Boerbuiten. Alles heeft met alles te maken. Er is een relatie met de teloorgang van het onderwijs en met de toename van de criminaliteit in Suriname. De oorzaken van de verloedering van het onderwijs en de teloorgang in het onderwijs en de toename van de criminaliteit heeft te maken met het corrupte en criminele regering van Bouterse.
  Het is een grote misdaad jegens de kinderen en mensen in Suriname die zo aan hun dood moeten komen. Mensen die hun huis als een bastion moeten ombouwen om de criminelen gebroed door het regime Bouterse buiten de deur te houden, waarbij deze zelfde mensen bij een brand als ratten in de val zitten en een afschuwelijke en pijnlijke dood tegemoet zijn gegaan. Dit is ten hemel schreiend en roept naar wraak en karma. God hebbe hun ziel. Ik zal voor deze 2 jonge kinderen bidden. Ik hoop dat hun geest zich hebben getroost met dit afschuwelijke dood. Ik hoop dat anderen dit oproep en deze boodschap oppikken en zo een stukje maatschappelijke betrokkenheid tonen. Want zo kan dit niet langer. Het zou je kinderen maar wezen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.