donderdag, april 11, 2024
HomeNieuws uit SurinameStaking bus- en booteigenaren houdt schoolkinderen nog thuis

Staking bus- en booteigenaren houdt schoolkinderen nog thuis

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 okt – De staking van bus- en booteigenaren duurt nog voort. Weliswaar is er een urenlang gesprek geweest tussen belangenorganisatie OBS en minister Jerry Miranda van Openbare Werken Transport & Communicatie. De regering is bezorgd om het stagneren van transport voor onderwijzers en leerlingen. De vervoerders zijn bereid het werk te hervatten.

Intussen zijn ze wel maandenlang blijven rijden en varen zonder subsidie. “Onze leden zijn bereid de staking te beëindigen, maar het probleem is dat ze geen geld hebben om benzine voor hun vervoersmiddelen te kopen”, zegt OBS-bestuurslid Iwan Woon tegenover de Ware Tijd. De staking duurt al enkele dagen en houdt duizenden leerlingen van school. Het betreft vooral kinderen in afgelegen gebieden.

Die zijn voor zowel het vervoer te water als dat te land aangewezen op gesubsidieerd transport. Het probleem met het overmaken van de subsidie doet zich regelmatig voor. De OBS-leden willen niet langer voorschieten, zoals zij dat noemen. Miranda wil werken naar een duurzame oplossing, ook door een betere administratie. Intussen wordt gewerkt aan het zo snel mogelijk betalen van de achterstallige subsidie.

opening
Fernandes Express
BODO Party

7 REACTIES
 1. Volgens Hoefdraad gaat het goed met de overheidsfinancien en stroomt het geld binnen.
  Waarom worden de schuldeisers van de overheid dan niet betaald?
  Het moet nu toch voor iedereen duidelijk zijn dat Hoefdraad liegt en bedriegt. Incompetentie ten top.


  Maak melding
 2. Ze stelen de kas van de AKB leeg en verzuimen de boot en bushouders uit te betalen. En maar populistisch roeptoeteren dat alles op de jongeren gezet moet worden. De paarse fossielen van de Bouta-maffia zijn nog lang niet klaar met roven, stelen, liegen, bedriegen oplichten.


  Maak melding
 3. Surikalekippen kont geld geen zorgen, maar om de leraren de doctoren, boot en bus te betalen, lenen we nog even 3.1 miljard, want wij willen ook loons verhoging, als regering worden we flink onder betaald, dus Boefdraad lenen als de wieden weerga,
  Anders gaan we staken en dan ben je onze stemmen kwijt.
  Sari Tori


  Maak melding
 4. Al die oerdomme soso lobi didibri ndpers die tweemaal stemden op het paarse kwaad, hebben dit aan zichzelf te danken. Wee hun gebeente als zij in 2020 voor de derde keer die oerdomme stomme fout maken om te stemmen op de nationale duivelse partij. Ddb, zijn duivelse trawanten en paars verworden valse profeten en apostelen, gaan ze paars laten brandmerken van ellende. De onrust, onvrede en armoede zal zodanig toenemen net als in Haiti.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES