Protesterende padieboer hekelt desinteresse Surinaamse politici

7
Protest om ongunstige opkoopprijs van padie in Suriname

PARAMARIBO, 24 okt – De protesterende padieteler Radjoe Bhikharie uit Nickerie is een illusie armer. Hij had steun verwacht vanuit het parlement bij zijn protest tegen het beleid van de regering. Die zou volgens de voorzitter van de Bond van Surinaamse Padieproducenten, BSP, geen oor en oog hebben voor hun ellende. Bhikharie houdt wekelijks een dag lang een eenmansprotest bij het parlementsgebouw in Paramaribo.

Ongevoeligheid bij politici is in Suriname meer dan eens hot issue, of het nu aan borreltafel is, in een wat serieuzer debat tussen jongeren of gewoon om een mop te spijzen. Je raakt er aan gewend en probeert er mee te leven. Toch steekt het speciaal bij dit protest. Geen van de één en vijftig parlementariërs kwam ook maar even kijken, zelfs de vijf uit Nickerie niet. Het komt behoorlijk hard aan.

Van de vijf Nickeriaanse parlementsleden zitten twee bij de coalitie en drie bij de oppositie. Op een of andere manier werd toch wat meer interesse verwacht. “In feite ben ik teleurgesteld in alle parlementariërs. Maar ik had van tenminste de vertegenwoordigers van Nickerie, die ook door de rijstboeren daar zijn gekozen, enige attentie verwacht”, zegt Bhikharie tegenover de Ware Tijd. Hij blijft wel door protesteren.


7 REACTIES

 1. Nickerie is een melkkoe voor de paarse bende, ellendelingen bij elkaar. Straks gaat de mad-dog blaffen wat hij al dan niet voor Nickerie kan betekenen, die Kaffer Doekhie!


  Maak melding

 2. Heel vervelend voor de heer Bikharie, maar de parlementariërs weten dat de Surinaamse boer niet kan concurreren met de buitenlandse rijstboeren. De Surinaamse rijstboeren produceert te duur. Een goede prijscalculatie zou meer inzicht kunnen geven in de productiekosten van de rijstboeren. Het is jammer maar de Surinaamse rijstboeren prijzen zich uit de markt. Zij voeren de prob.kosten onnodig op. Willen zij zo snel mogelijk rijk worden?


  Maak melding

 3. O,meneer Bhikharie..een ieder voor zichzelf en God voor ons allemaal.
  Algoe hagoe en de plesjident van Nickerie doekhie moesten een kijkje komen nemen.Alles wat met rijstteelt te maken heeft daar bemoeien deze 2 idioten zich mee.Adron teelt ddb1-en 2 rijst en wij zijn het lang vergeten ,Algoe hagoe plant rijst op een stukje veld van 1×1,foto stunt allemaal.
  Waarom doen de rest van de padieboeren niet mee aan deze actie?! We doen het op zijn surinaams…slechts 1 persoon vecht namens de rest.De rest van de padie boeren steunen de acties niet .De oppositie is niet bij machte beslissingen te nemen en elke dag herinnert Santokhi ons hoe slecht het gesteld is met Suriname.
  Jou woede moet gericht zijn aan de coalitie inclusief doekhie de plesjident van nickerie,


  Maak melding

 4. Nu de regering ook het Waakay water wil verkopen aan de boeren,is het tijd dat de Nickeriaanse boeren een time out nemen.
  De planters van het hoogland rijst zullen zorgen dat het volk toch rijst op tafel heeft.


  Maak melding

 5. Het protest van 1 persoon zet je wel aan het denken. Feit is dat men moet kijken naar de Internationale markt. Als de prijs voor dezelfde kwaliteit padie goedkoper is, dan zou deze man serieus moeten kijken naar zijn productiekosten. Het is ook opvallend, dat men haast elk jaar klaagt, maar elk jaar wordt er geproduceerd. De rijstsector zou nu al jarenn kapot moeten zijn.


  Maak melding

 6. RobG waarom de schuld bij de rijstboeren neerleggen. Wat heeft de overheid gedaan vb in caricom verband om de rijstboeren te ondersteunen ? Waarom heeft de overheid geen subsidies verstrekt tav innovatie op gebied van rijsteelt. Ook de overheid heft daar profijt van.

  Het is te makkelijk om de rijstboeren de schuld te geven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.