Artsen bezorgd om geldtekort gezondheidszorg in Suriname

11

PARAMARIBO, 24 okt – Het Staats Ziekenfonds, SZF, is toch maar rond de tafel gaan zitten met de ontevreden medisch specialisten. Het fonds beweert weliswaar dat het geen maandenlange achterstand heeft in de verrekening van behandelgeld. Maar volgens artsenvereniging VMS is voor dit jaar nog niets overgemaakt. Intussen krijgt het management bij de ziekenhuizen het steeds meer benauwd.

Gevreesd wordt voor de effecten als de specialisten het werk neerleggen. Daar wordt mee gedreigd. De specialisten willen zeker voor een week alleen spoedeisende gevallen in behandeling nemen. Manodj Hindorie, voorzitter van de Nationale Ziekenhuisraad, heeft opgeroepen tot overleg. Volgens de voorzitter van de VMS, Pieter Voight, moet nu vooral aandacht worden besteed aan de financiering.

De overheid reserveert steeds minder geld voor gezondheidszorg. Wat ook de reden mag zijn, het knijpt. Alleen al het aantal patiënten dat een gesubsidieerde prothese moet krijgen, maar niet in aanmerking komt, groeit. “Het hele land zit in crisis, maar we moeten kijken wat we kunnen betalen. Een model is de overheid te vragen de premies te subsidiëren tot alles weer in rustig vaarwater terecht is”, aldus Voight.


11 REACTIES

 1. .,’Pe a moni de,’bouta en boutisten!!
  Wij hebben de luxe niet om voor een behandeling naar Cuba te vliegen!! Begin het geld op te hoesten en de artsen en specialisten hun salaris te betalen,


  Maak melding

 2. Hoger even geduld a.u.b…., ik ben er bijna met een lening! Boefdraad heeft al aangegeven enkele miljarden te willen hebben. Gilli, zet je schoen maar buiten, anders kan ik het misschien niet vinden in je paleisje…..


  Maak melding

 3. Dit zijn ernstige zaken en er zijn er mensen die zich druk maken om zwarte piet.
  Het land is heel hard achteruit gegaan, het is onmogelijk om het land te redden. De schuldenlast van het land zullen generaties lang moeten afbetaald worden.

  Zelfs in 2020 als er een andere regering komt is het toch niet mogelijk om stabiliteit te brengen.


  Maak melding

 4. de paarse ddb en ndp gang, inclusief de paarse kakkerlakken met overlopers hebben er zorg voor gedragen dat er Suriname een enorme grote armoede is, geen normen, zeer hoge criminaliteit, moord, mensenhandel, grote prostitutie, vele boelers, zware militaire wapenhandel, drugshandel, doorvoerland van drugs, a no mi, roversnest, ontwaarding srd, hoge koersen valuta, hoge brandstofprijzen bij de pomp en voor de ondernemingen, geen medicijnen, geen salarisaanpassingen leraren, stakingen, enz, enz.

  Als Surinamers echt een andere koers willen, zullen ze allemaal het land door middel van stakingen plat moeten leggen voor langere periode met als doel nieuwe algemene verkiezingen voor de DNA.

  de gang van ddb en paarse partij is en zal niet in staat zijn de uitdagingen die Suriname op te lossen. Daar zijn ze veels te dom voor. Zie maar 3 x skeer van Suriname. Deze gasten zijn met hun enige eigen belang bezig sinds 25 februari 1980.

  Sranansma Oe Wiki, niemand gaat het voor jullie doen.

  Time4Change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. De Surinamers hebben toch een leider nodig ..
  Er is massaal op NDP gestemd, op Bouterse ..
  Wahaha .. tik dja ..
  NDP de grootste partij van de Surinamers, grootste partij van de Hindoestanen ..

  Dit is pas het begin ..


  Maak melding

 6. Beste sranangmang hebt geduld, ik heb jullie beloofd dat ik van Suriname een 2e Dubai ga maken !!!
  We hebben nog 3 jaar de tijd, ik ben al bezig met de voorbereidingen. In 2020 zie je een heel ander Suriname met wolkenkrabbers !!!!


  Maak melding

 7. End
  “Zelfs in 2020 als er een andere regering komt is het toch niet mogelijk om stabiliteit te brengen”

  Ik ben het niet met je eens.
  Het zal erom gaan dat je het vertrouwen van het buitenland wint.
  Bovendien kunnen bepaalde zaken worden herzien.
  Bijvoorbeeld oneigenlijke verkregen goederen,in de ruimste zin van het woord. Dit laatste zal geld kosten, omdat je hiervoor buitenlandse deskundigen MOET inschakelen. De arm van de crimineel kan immers ver reiken.
  Suriname is dus zeker niet verloren, maar het zal ook niet direct beter gaan als er een andere regering aan de macht komt. Dit is wel noodzakelijk


  Maak melding

 8. Sinds de boscreolen de bossen hebben verlaten en hun bosgeesten niet meer aanbidden, gaat het vreselijk mis in Suriname. Mensen, keer terug naar je bossen en aanbid je bosgeesten weer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.