dinsdag, april 16, 2024
HomeFotoKranslegging bij 164 jaar Chinese Immigratie

Kranslegging bij 164 jaar Chinese Immigratie

-

Does Travel - naar Suriname

Ter gelegenheid van 164 jaar Chinese Immigratie in Suriname was er vanmorgen een kranslegging bij het Vriendschapsmonument aan de Jagernath Lachmonstraat. Verschillende vertegenwoordigers van Chinese organisaties en de Chinese ambassadeur H.E. Zhang Jingxiong legden een krans. Deze plechtigheid werd gehouden bij het Vriendschapsmonument aan de Jagernath Lachmonstraat. Ook VHP voorzitter Chan Santokhi was daarbij aanwezig.

De Chinese ambassadeur sprak zijn waardering uit aan de steeds groter wordende samenwerking tussen China en Suriname. Hij voegde eraan toe dat er inmiddels een groot aantal Surinamers zijn afgereisd naar China, die trainingen en studies volgen. Dat Chinezen de eerste immigranten waren in Suriname is niet bij eenieder bekend. Mede daarom werd door de Chinese vereniging alhier in 2003 een monument opgericht waarop de namen van de eerste Chinese immigranten zijn gegrifd.

Ook werd waardering uitgesproken aan het adres van de VHP voorzitter, die blijk gaf van de grote importantie die Chinezen in Suriname hebben verworven. Dat China in de toekomst de koers van de wereld zal mee bepalen staat vast. Suriname zal er alleen baat bij hebben om op vriendschappelijke voet met deze grote mogendheid te mogen blijven samenwerken, zowel op economisch als sociaal maatschappelijk gebied.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. De chinezen hebben in bedekte bewoordingen duidelijk gemaakt dat in het vervolg Boefie toestemming moet vragen om leningen met andere landen dan China aan te gaan.
  Voor LISP 3 is het laatste dat hij zonder toestemming heeft getekend.


  Maak melding
 2. Nemen jullie een voorbeeld van de Chinezen en met klagen komen jullie niet vooruit. China moet meer dan een miljard mensen voeden. In China heb ik veel gezien, ze zijn aardige, hard werkende op het gebied van landbouw en handel. Daarom zijn ze een van de rijkste land. Onze Surinamers willen slapen rijk worden.


  Maak melding
 3. Het is niet moeilijk deze groep te voeden, als ze alles wat los en vast zit vreten en zo achterlijk als de achtereind van een ezel. Jullie naam heb ik wel meegekregen and whats in a name?

  One Ras one Culture: Surinamese.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES