Surinaamse douanier op werkplek aangehouden in drugszaak

42
politie in Suriname

PARAMARIBO, 21 okt – Een douanier is op de werkplek aangehouden. Justitie verdenkt de man van betrokkenheid bij de spraakmakende zaak rond de vondst van bijna vierhonderd kilo coke in een vrachtcontainer. Op zich lijkt het geen opzienbarende actie van het Korps Politie Suriname, KPS. Toch schiet de manier van aanpakken de douanedienst in het verkeerde keelgat.

Het is in Suriname niet gebruikelijk dat een douanier aangehouden worden tijdens de dienst. “In mijn vijf en dertig dienstjaren heb ik nooit mee gemaaktdat een douane-ambtenaar wordt opgehaald door de politie tijdens het werk”, zegt douanehoofd Iwan Wekker tegenover de Ware Tijd. Het moet er ook vrij spectaculair aan toe zijn gegaan. De politieagenten kwamen met twee dienstwagens en namen de douanier meteen mee.

Collega’s moesten het met lede ogen aanzien. En dat lijkt erg te steken. Wekker neemt het zelfs zo hoog op dat hij zegt te vrezen voor de samenwerking met de politie. De politie blijkt niet bereid uitleg te geven, ook niet aan het hoofd van de douane. “Ik heb wel gebeld naar de politie, maar mensen blijken tegenwoordig lange tenen te hebben en raken geïrriteerd als erop gewezen wordt dat eerder niet zo werd samengewerkt.”


42 REACTIES

 1. Lange tenen probleem en misplaatste solidariteit met een crimineel.
  Als hij thuis was aangehouden was er een stuk gekomen dat het zo erg is voor de kinderen.

  Ook doen ze alsof ze boven de wet staan in hun eigen koninkrijkje. Geeft te denken over hun mentaliteit.


  Maak melding

 2. Dit is weer het zoveelste toneelstuk dat in Su wordt opgevoerd. Welke landbouwer of douanier is financieel in staat om 400 kilo cocaine te kopen en naar het buitenland te exporteren. Deze hoeveelheden kosten miljoenen euro’s en naar SRD omgerekend mag er nog een 0 worden toegevoegd.(koers 1 op 10)
  Deze kleine jongens zijn de pionnen oftewel katvangers van de grote boys. Degene van wie deze handel is blijft op de achtergrond en behoort tot de groep van de grote honden met vermogens van miljoenen van Suriname. Ik zal geen namen noemen, maar een ieder hoort te weten in welke kringen men de organisatoren moet zoeken. Ik houd mijn hart vast want ik weet dat bij elke mislukte zending doden zullen vallen. Denk maar aan Waterval, die met de opbrengst van zijn broodjeszaak een BMW van een haf miljoen euro kon kopen en daarna geliquideerd werd.
  Deze grote jongens houden niet van fouten. Laat de politie deze jongens desnoods radbraken en vierendelen om achter de namen van deze miljonairs te komen. Het zijn deze jongen van wie Suriname gevrijwaard moet worden.


  Maak melding

 3. Maakt niet uit waar hij wordt opgepakt. Opsluiten. Wekker moet zich schamen voor zijn reactie.Wekker dit wil zeggen dat je nieteens weet wat er onder je bevoegdheden gebeurt. Wordt nu eindelijk wakker. Ik vraag mij af of Wekker niet onder een hoedje speelde met degene die is opgepakt.
  Ook een stukje broodverlies voor Werker gezien zijn heftige reactie. Wekker kneep je een oogje dicht? De politie moet Wekker ook aan een verhoor onderwerpen dat komt pas de aap uit de mouw dat hij hiervan op de hoogte was. Corruptie van de bovenste plank.


  Maak melding

 4. Dit is het resultaat van een disfunctionele regering die werkt op basis van verdeel en heers.
  Iedereen gaat voor het eigen resultaat en het beschadigen van de ander.


  Maak melding

 5. het lijkt mij dat ze bij de douane met name Iwan Wekker ook geirriteerd zijn omdat de Politie om onbekende reden afwijkt van de normale procedure, wellicht om geen slapende honden ( corrupte douaniers) wakker te maken.


  Maak melding

 6. De drugs wordt deze douanier aangesmeerd door Desi en companenen omdat die weet wiens verderfelijk handelswaar het is. Deze collega werk eerlijk en moet nu het veld ruimen. Deze douanier past niet in het plaatje van de dieven partij. Dit is rancune


  Maak melding

 7. Sinds de jaren negentig hebben vele douaniers hand- en spandiensten verleend aan vele importeurs, smokkelaars van alles en nog wat. Soms vragen velen zich af hoe zo’n douanier een splinternieuwe fully loaded pickup kon rijden en zijn vrouw een in peperdure donkergetinte Suv. Fa wang douane kan tang in so wang paleis dang a mang e verdien wang cowboy monie na lantie. Anyway, alles komt aan het licht, goed of slecht en een ding kan met volle zekerheid worden gezegd, na wang bouta mang, wang oerdomme ndper.


  Maak melding

 8. Hoe zou het verlopen als militaire politie, hoofdcommissarissen van politie ddb zouden gaan ophalen in de boeien slaan op het Kabinet van de president, hem in zijn nekvel pakken, deur van de politieauto openen en zijn hoofd indrukken om zijn kale kop niet tegen de onderkant van de deuropening van de politieauto te stoten en hij op de achterbank ervan plaats kan nemen ?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 9. Waar is de Interne Controle/Controle op het eigen personeel gebleven, meneer WEKKER ??????

  Deze controles hadden deze misdragingen/misdrijven al lang moeten hebben blootleggen !

  PS : Dezelfde figuren hebben eerder bij manipulatie van de systemen van de douane, aangegeven dat zij hun wachtwoorden uitleenden aan collega’s !
  Daarna zijn die fraudes indertijd in de doofpot beland !

  Keihard aanpakken deze corrupte boeven !


  Maak melding

 10. In een democratische land heeft iedereen dezelfde rechten en plichten. De manier hoe de douane voorman zich gedraagt, maakt echt geen goeie indruk. Geeft te denken aan een vriendschap band met een ex inklaarder. Nu adviseur van de president. Bekend als Henna Video Club.

  Van een doodeenvoudige Inklaarder en eigenaar van Henna (modiste) video Club wordt je echt geen Multi miljonair. Er zit meer achter deze zaak. MAN EN MUIS ARRESTEREN EN OPSLUITEN.


  Maak melding

 11. Jojo, ik vind uw reactie zeer zwak en kort door de bocht.Dit heeft niets met de regering te maken. De actie van de politie moet als waarschuwing gelden voor de andere douaniers. Er lopen bij deze dienst veel corrupte typen rond. Met de juiste connecties bij de douane lukt het bepaalde mensen om grote voorraden het land in te krijgen of te exporteren. Het is te gemakkelijk om de regering de schuld te geven. Er zijn genoeg mensen die misbruik maken van deze situatie, terwijl deze mensen helemaal geen banden hebben met de regering.


  Maak melding

 12. Of Topic
  RobG, ik vroeg laatst om een link naar de bevindingen van Het IMF, niet gekregen, lijkt me ook logisch, hun bevindingen zijn dan ook geheel in tegenspraak met wat Boefdraad naar buiten bracht, lees het betreffende artikel er maar op na in Het Dagblad van vandaag


  Maak melding

 13. Wat voor kolder legt de hoofd van de douane uit?!! Als een medewerker betrokken is bij drugshandel dan dient hij net als de andere criminelen hard aangepakt te worden…..dus gewoon arresteren op de werkvloer als het moet……laat dat een les zijn voor anderen die ook corrupte ideeën hebben!!


  Maak melding

 14. Johan, lees het artikel van 17 oktober jl, op Waterkant over de reacties van IMF en Wereldbank over de vorderingen van de Surinaamse economie. Daarnaast is er heel veel informatie te traceren op het internet. Met juiste zoektermen kom je heel ver.


  Maak melding

 15. IMF : Gilmore JOKT !

  De door Sranan in te voeren BTW, bijvoorbeeld, komt er nog steeds niet !

  De inkomsten die de Paarse fantasten ingeboekt hebben als INKOMSTEN op de begroting, KOMEN ER NIET !

  DUS, het ENORME FINANCIERINGS-GAT in de begroting van Sranan wordt NOG GROTER !

  Ons door Paars failliet gemaakte leningenland, komt geen stap verder !

  Het Faillissement verdiept zich en houdt aan !

  PS : NO WAN PRODUCTIE NO E KOME !!!

  Aflossingen en rentes van de tientallen FUFURMANG-leningen, zullen Sranan de komende jaren financieel-economisch blijven wurgen !

  STAATSUITGAVEN HEE TUMSI !!!!


  Maak melding

 16. Ja ja ze moeten elkaar nu pakken toch land in zicht nu is het tijd voor pakkertje ze zijn zo stom die man moet onmidelijk vrij anders moet heel douane korps staken leg alles plat laat zien dat het korps eenheid heeft want zonder brief van PG haal je geen douane op koeien zijn het zonder stal of willen ze weer op hun buik liggen als in 1980 ga een Mp hallen zo aan de Gravenstraat dat ga je pang pang zien.


  Maak melding

 17. Slapen de honden noem je ze wel he he laat politie zijn eigen corrupte mensen pakken dan dat kunnen ze niet eens dus die honden slapen niet ze weten waar ze hun krasie krasie maken hoor maar asan o bos loekoe.


  Maak melding

 18. @Oom Ludig foe Pontbuiten………………………Ik ben het volkomen met je eens.. .Waar laat je ook de M.P.s en douane
  ,die op Zanderij werken (zodro ) ? Bekenden van ons in 5 jaar tijd oso bouw schuld vrij ,Jeep bai . Een paar jaar geleden vroegen we aan een paar ..jongoe pe oeng fin a monie ?.Antw was ..no zeur jongoe. Dus is iets van alle tijden .Wat ik zeg is laat het openbaar ministerie alles onderzoeken en laat een klik lijn komen ..meldt misdaad anoniem…..


  Maak melding

 19. Als de gemiddelde Surinamer dit verbaast, corruptie bij de douaniers, is dit tekenend, voor de gemiddelde Surinamer,
  Na 7 jaar stekker is er nog niks gebeurd, en dat in een democratische land, en dit heeft niets met een zwakke oppositie te maken maar met een regering die nergens voor terug deinst
  En als de wekker blijft zitten vraag ik me af wie Suriname dan nog serieus kan nemen , wat een rot zooitje.
  En vooral deze regering blijven steunen, hoe gek ben je dan


  Maak melding

 20. RobG

  “Jojo, ik vind uw reactie zeer zwak en kort door de bocht.Dit heeft niets met de regering te maken.”

  Beste RobG dit heeft alles met de regering te maken want die is verantwoordelijk wat haar ambtenaren doen.

  U bent wel heel erg inconsequent door via allerlei omwegen politieke partijen die al jaren geen regeer macht hebben voor van alles en nog wat verantwoordelijk te houden en nu te stellen dat de regering niets met de prestaties van de ambtelijke organisatie te maken heeft.

  Is dat niet hypocriet en de stijl van regeren “A no mie”.


  Maak melding

 21. @@Jojo, je hebt groot gelijk met jou mening van::::::19:45 uur.

  Het grootste probleem is het feit dat de NDP regering heel selectief bezig is. De een gaat met ontslag en de ander krijgt gewoon en hoger functie.
  Inderdaad is het zo dat als baas zelf geen goed voorbeeld kan geven dit door gevoerd wordt naar het volk.

  Vanaf Bouterse aan de macht is staat Suriname heel erg slecht aangeschreven op wereld niveau.

  Boefdraad gaat naar verschillende landen om geld te lenen, maar transparantie hierover is ver te zoeken.


  Maak melding

 22. @@Johan, lees hier een stukje tekst en het zegt genoeg over Boefdraad.:::

  +++Dagblad Suriname heeft in de afgelopen jaren een kijkje genomen in de keuken van de vastgoedsector. Van neergang in 2015, tot de langdurige stilstand tot en met 2017 werd gerapporteerd. In reactie op uitspraken van de Financiënminister Gilmore Hoefdraad, als zou de economische situatie in Suriname er beter uitzien, werd wederom een duik genomen in deze sector.
  Uit enkele reacties blijkt dat zaken nog steeds niet zo koek en ei zijn als de Financiënminister zou hebben beweerd, voor de vastgoedsector in ieder geval niet. “Het gaat niet beter. Er worden nog steeds maar weinig objecten verkocht en als er wat verkocht wordt, gaat het om een object in het betaalbare segment. In de meeste gevallen komt de koper uit Nederland”, stelt makelaar Remy van der Hoek van Remy Vastgoed NV.

  William Waidoe, lid vaste commissie Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer, stelt dat de minister Surinamers een verhaal probeert voor te houden, terwijl de vastgoedsector een voorbeeld is van geen geloof en houvast in wat de minister zegt. “Al twee en een half jaar wordt er steeds weer een hoopvol verhaal verteld.
  Maar dat hebben wij niet nodig. Wij hebben concrete zaken nodig. Hoe je het draait of keert: het bestedingsinkomen van de burger is meer dan de helft verminderd.


  Maak melding

 23. Jojo, u moet uw dorpse benadering van de politiek in Suriname overstijgen. De dorpse benadering was schering en inslag in de politiekvoering van VHP en NPS. Nu hebben wij te maken met politiekvoering op een hoger niveau waar er geen plaats meer is voor one-liners and soundbites uit de olifant en groen Jarie. Waarom moet de minister verantwoording afleggen voor een daad gepleegd door een lagere ambtenaar.U slaat de hele hiërarchie waarin deze ambtenaar functioneert over om vervolgens de minister de schuld te geven. U denkt nog steeds simpel over de politiek en politieke zaken.


  Maak melding

 24. Nu hebben wij te maken met politiekvoering op “hoger” niveau, aldus RobGestoord,
  Vandaar natuurlijk ook die “hoge” schulden.
  In een verantwoordelijke regering neemt een minister zijn verantwoordelijkheid maar in de bananenrepubliek wordt de verantoordelijkheid afgeschoven en wijzen ze naar de volksaard met de vinger naar de anderen, uw afkomst verlogend zich niet, RobG


  Maak melding

 25. Johan, jouw vervallen hoofd moet onmiddellijk ge-update worden. Jij snapt niets van de complexiteit van de moderne politiek. De politiek van VHP en NPS is niets anders dan het fabriceren van leugens en verdachtmakingen. Sinds jaar en dag toen zij de mogelijkheid hadden om het volk en het land te verheffen uit de armoede hebben zij er niets van gemaakt. NPS en VHP bestaan al meer dan 60 jaar en zij hebben het totale volk geen welvaart gebracht. Jouw ideale politieke partijen VHP/NPS kunnen niet eens met een actieprogramma voor de dag komen waarin staat hoe zij de economische problemen van het land denken op te lossen. Natuurlijk gaan ze dat niet doen omdat

  Jij en Jojo, gedragen zich als exponenten van de politiek van VHP en NPS. Dat een grote landbouwer en een douanier betrokken zijn bij een grote drugtransport keuren jullie niet af. Het wordt op de een af andere afgedaan als het is de schuld van de regering. Dit noem ik het hardnekkig vasthouden aan een moreel verval dat tot doel heeft VHP en NPS stemmenwinst op te leveren.


  Maak melding

 26. Politiek-voering ‘Op Hoger Niveau’ zegt een Paars
  SLAAFJE, LUKU A UITWERKING DJASO : Je

  Tja een HOOGSTE Paarse Staatsschuld !

  Een HOOGSTE Paarse Leningen-schuld !

  HOOGST aantal gedrukte (Miljarden) Paarse ONGEDEKTE SRD-bankbiljetten !

  Een HOOGSTE Zware criminaliteit !

  De HOOGSTE Paarse politieke CORRUPTIE in Sranan !

  Het GROOTSE begrotingsgat in Paars Sranan !

  Het GROOTSTE OPENSTAANDE Onherroepelijke Strafvonnis op het HOOFD van de president (ELF JAAR) !

  De GROOTSTE Strafeis van de Krijgsraad, voor mede-plegen van Massamoord, van 20 jaar (Twintig jaar) op het HOOFD van de president !

  PS : HOOGST aantal (18.666) ON-GELEVERDE Volkswoningen en andere beloofde Paarse projecten ooit !

  HOOGST aantal geexporteerde KILO’S HARDDRUGS !

  PAARSE POLITIEK VOERING “VAN HOOG NIVEAU”,

  Ijaa baja !


  Maak melding

 27. @RobG

  “Waarom moet de minister verantwoording afleggen voor een daad gepleegd door een lagere ambtenaar.”

  Omdat hij of zij de ministers is, Heeft mevrouw Hennis granaten gekocht, getest, verzonden of opgeslagen en uitgedeeld voor een oefening.
  Nee. Maar zij was politiek klaar toen aan het licht kwam dat de keten gefaald had.

  De leiding legt verantwoording af en draagt de verantwoordelijkheid als het systeem faalt.

  Dat is de organisatieleer van het politieke bedrijf.Dat is niet dorps en heeft al helemaal niets te maken met de VHP fof de NPS die u er bijsleept U geeft politieke organisaties de schuld die al jaren geen verantwoordelijkheid dragen voor wat er in Suriname gebeurt.
  De regering Bouterse heeft haar kansen gehad om Misstanden van de Frontregering te documenteren en ze op te sluiten. Ik heb geen enkele aanklacht gezien of van gehoord althans met bewijs. U roept maar steeds iets en negeert zelfs het bewijs dat de regeringen Bouterse zelf aandraagt voor haar falen.


  Maak melding

 28. RobG , jij snapt er inderdaad niets van en jou conclusie over politieke voorkeuren van anderen zijn niets anders dan aannames die nergens op slaan die alleen maar voortkomen uit jouw door het paarse virus aangetaste hersens, nergens maar dan ook nergens zul jij nl. kunnen lezen dat ik achter de politiek van welke partij zou staan, noit eens bij je opgekomen dat het niet automatisch inhoud dat wanneer je tegen het ene gelijk voor het andere moet zijn, alleen heb ik uit de laatste 25 jaar dat ik regelmatig in suriname vertoef, de ontwikkelingen op de verschillende gebieden redelijk heb kunnen volgen en wat zo mogelijk nog belangrijker is ervaren word door de man in de straat en het rijstveld en dat dit met name nou niet in gunstige zin doorslaat in het voordeel van Bouterse en zijn NDP en dat is een understatement, trek eens een paar laarzen aan en ga met je poten de klei in i.p.v. dat semi intelectueele en academische gelul van je hier te ventileren, dat je nu niet in de gaten hebt dat je hier uitgekotst word door de overgrote meerderheid met je gezwam , je moet wel een plaat van hier tot Paramaribo voor je botte kop hebben dat dat nu nog eens doordringt in de verrote hersens van je


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.