dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Nederland moet rol erkennen in Surinames Binnenlandse oorlog’

‘Nederland moet rol erkennen in Surinames Binnenlandse oorlog’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 okt – Het Comité Nabestaanden & Slachtoffers van Politiek Geweld heeft DENK om ondersteuning gevraagd. De driemansdelegatie die Suriname bezocht heeft, zou gebruik kunnen maken van haar positie in de Tweede Kamer. “Om bij de Nederlandse regering erop aan te dringen dat zij haar verantwoordelijkheid erkent in de rol die ze gespeeld heeft in de Binnenlandse Oorlog.”

Den Haag zou dan haar ‘oprechte excuses’ moeten aanbieden. Ook zou één en dertig miljoen euro beschikbaar gesteld moeten worden voor de wederopbouw van het Surinaamse binnenland. Dit bedrag wordt niet zonder meer voorgesteld. “Als de Nederlandse regering één en dertig miljoen Nederlandse gulden kon stoppen in een oorlog, dan moet ze zeker ook één en dertig miljoen euro kunnen stoppen in de vrede.”

Het comité heeft overigens geen gesprek kunnen voeren met de delegatie. “Jammer, dat u geen tijd heeft kunnen vrijmaken om u door ons te laten informeren over pogingen om in Suriname vrede en verzoening te bereiken na ruim dertig jaar van politiek geweld met ruim vierhonderd en vijftig doden en duizenden slachtoffers en nabestaanden,” aldus het Comité Nabestaanden & Slachtoffers van Politiek Geweld.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

57 REACTIES
 1. Denk is gekomen om bruggen te slaan.
  Echter, jullie zijn een brug te ver.
  Als dit een serieuze groep is, en ik heb vooralsnog geen argumenten om dit niet te denken dan blijkt dat Denk hen de moeite niet waard vond.
  Vreemd


  Maak melding
 2. Wat heeft Nederland met de binnenlandse oorlog te maken in Suriname? Liepen in deze oorlog blanken rond om het volk uit te moorden of is het Brunswijk en de zijnen?
  Bij het nader bekijken van de oude opnames zie ik alleen zwarte militairen.
  Is dit een andere manier om geld af te troggelen van Nederland? DENK kan niet denken en deze commite voor nabestaanden denkt steun te krijgen in het Nederlandse kabinet? Surinamers wordt wakker en laat je niet gebruiken Door deze zogenaamde DENK TURKEN. Wanneer houden Surinamers op om steeds met een vinger naar Nederland te wijzen? Nederland is al jaren klaar met Suriname. Surinamers met een psychiatrische ziektebeeld Borderliner gedrag want dat is de invullen van deze comité steeds met een vinger naar de andere wijzen. Steek nu maar de hand in eigen boezem stelletje ezels.


  Maak melding
 3. pico,

  Waar kwamen die vechters vandaan vanuit Nederland toch?
  Die Britten die zijn gesneuveld in die oorlog die kwamen toch vanuit Nederland naar Suriname.
  Brunswijk zijn besluiten werden toch genomen aan het Wilhelminapark in Tilburg onder leiding van een Nederlander.
  Somohardjo en John Kamperveen kwamen vanuit Nederland Suriname bij Pikien kondre om het gevecht te ondersteunen.
  pico als jij niets weet blijf maar weg van dit forum.


  Maak melding
 4. DENK moet eens leren nadenken. Zich verdiepen in de materie en niet zomaar wat praten. Zijn ze in korte tijd geïnfecteerd met het Sylvana Simons-virus?

  Storm in een glas water!


  Maak melding
 5. Het maakt wel degelijk verschil dat men vrijwillig kiest om in Sur.te gaan vechten of dat de Ned. regering je stuurt om daar te gaan vechten.
  De turken hebben gelijk gezien dat deze comite een huichelachtig bende is als de turken zelf en van generlei waarde.


  Maak melding
 6. Wego,
  hoever wil je terug gaan?
  Ik baseer mijn kennis op feiten en niet op kroegenpraat.
  Op de Albert Cuyp, hoor je mensen elkaar napraten:
  het is de schuld van Piet Hein enz.
  Ik bestrijd niet, integendeel, dat Engelse kustvaarders volop geplunderd hebben. Daar stoelt de Klassieke theorie van onder andere David Ricardo op. Waar jij natuurlijk alles over weet.
  Het kenmerkende voor knapen zoals jij is dat als iets hen niet aanstaat zij gaan schelden. Ik sta hierboven.
  Hetgeen erop neerkomt dat jij hier onder staat.


  Maak melding
 7. Wie hebben met alle geweld alles vernield wat er was.

  >> Landbouwmaatschappij Pattamaka
  >> Oliepalm plantage Pheadra.
  >> Oliepalm plantage en Fabriek Victoria.

  Indien Nederland humanitaire hulp gegeven heeft aan het Jungle commando is dat nog steeds een nationale zaak om onderling voor herstel te zorgen.

  Nu 27 jaar na dato dit aankaarten is wel heel er zwak. Het lijkt er op dat Bouterse ook de initiatieven van Hira en co niet meer betaald en dat ze zelf op zoek gaan naar geld in Nederland of all places.


  Maak melding
 8. Moeilijk te bewijzen dat Nederland betrokken is geweest in de binnenlandse oorlog. Bouterse nog Brunswijk heeft ooit deze uitspraken in de mond genomen. Die 2 mannen kunnen dit verhaal staven en zolang dat niet gebeurd, zal het blijven bij speculeren…


  Maak melding
 9. Rol erkennen, jawel !

  Welke Srananmans hebben (met hulp van buitenlandse spionnen) de Gehele Bevolking jarenlang onderdrukt (inclusief hun Moordcommando’s ) ?????????

  Hebben zij hun rol al bekend ?????

  Hebben zij zich al voor de RECHTER verantwoord voor al hun MISDADEN TEGEN HET SRANAN-VOLK EN TEGEN DE SRANAN-STAAT ???????????????
  (met teruggaven van het het toe-geeigende en gestolene)


  Maak melding
 10. Ik zeik weer in mijn broek van het lachten vanwege deze zo doorzichtige afleidingsmanoeuvre ( met medewerking van DENK)

  Nederland moet dus helemaal NIETS!


  Maak melding
 11. Wat moet DENK nou, Surinamers pas op dit zijn handlangers van de dictator van Turkije genaamd Erdogan. Laat je niets wijs maken door hun verhaaltjes het is algemeen bekend dat Turken een hekel hebben aan mensen met een donkere huidskleur zijn gewoon een stelletje racisten.


  Maak melding
 12. @@Prakserie!! Jouw baasje Bouta is er een van de misdadigers!! en let wel, dat er niemand, maar dan ook niemand op komt voor de nabestaanden!! WEES BLIJ DAT er wel mensen zijn wier wel opkomen en dat zijn de Nederlanders!!

  En eerlijk gezegd!! op deze divalidag?? als het aan mij zou liggen, zou ik jouw Surinamers met rust laten en nergens mee bemoeien totdat je eigen baasje jullie wat tot nog toe over is ook van alle kanten pakken. Jij met je, wat moet nerderland!! Nederland MOET inderdaad NIKS!!! laat De SUUS in hun eigen stront verzuipen zou ik zeggen!! Maar je hebt toch mensen met hart!!!

  Dus let wel in het vervolg wat je neer kraait!!
  SUBH DIVALI!!
  Ik hoop dat je de licht wel ziet en uit de duisternis wegkruipt!!

  GOD ZIJ MET ONS SUUUUU!!!


  Maak melding
 13. Er schijnt een ontwerpwet te zijn voor de slachtoffers en nabestaanden politiek geweld. Daarin wordt aandacht besteed aan een dag van Nationale rouw, traumabegeleiding en de oprichting van een fonds voor financiële vergoeding van de slachtoffers en nabestaanden. Onduidelijk is of deze wet door de DNA is goedgekeurd. Indien bevestigend antwoord is mijn conclusie dat deze jongens het beter hebben dan de jongens die in de tweede wereldoorlog en de Korea-oorlog hebben meegedaan. Die hebben geen moer gehad. Niet van Nederland, niet van Amerika en ook niet van Suriname. Er is wel een Koreaan bezig studiebeurzen aan nazaten van de Korea-veteranen te verstrekken.

  De rol die Nederland in de binnenlandse oorlog heeft gespeeld is nog niet duidelijk. De daarop betrekking hebbende stukken zijn nog geheim. Wel was het zo dat zij Brunswijk de vrijheid heeft gegeven om drugs te verkopen en met de opbrengst de nodige wapens aan te schaffen. Dat gebeurde in de periode toen vele drugssmokkelaars werden vrijgesproken wegens gemaakte vormfouten. Ook hebben aardig wat Nederlanders gevochten aan de kant van Brunswijk. Ik denk dat er nu te weinig bewijzen zijn om Nederland met succes te veroordelen. En voor de rest moeten jullie maar bij DDB zijn. Hij kent de geschiedenis van Suriname niet . Als hij meer gelezen had over de bijna 100 jaar durende oorlog tussen de Marrons en het koloniaal bestuur, onder leiding van Silvester, de voorloper van Baron, Boni en Jolie Coeur, Kaikoesie en anderen, was hij nooit aan deze oorlog begonnen.


  Maak melding
 14. pico,

  Ik kom met feiten,ik heb het niet over horen zeggen.
  Niet alleen Brunswijk was daar ook de bevrijdingsraad.
  Misschien kan iemand dat ontkennen.
  Als je alles op jouw grond gebied toelaat dan ben je verantwoordelijk voor toch!
  Dus blijf maar weg van dit forum,je weet gewoon niets.


  Maak melding
 15. Hey stelletje runderen,
  Je hoeft niks aan niemand te vragen ga naar die opgebogen dossiers kijken. Maar dan pas over 60 jaar.
  Stelletje koeien.
  Achterlijke hollandse hielenlikkers.
  Jullie moesten nog onder Hitler deze shit hebben geflikt, wilders wil ook al niks met jullie te maken hebben.
  Bij ons hier in mooi mooi Sranan hebben jullie ook geen plek verraderlijk tuig.
  Kreperen zullen jullie…
  Let maar op!!!
  Mvg
  Boy

  PS
  Dit is n profetie over jullie.
  Ontvang het!


  Maak melding
 16. Aan de DENKloze figuren.

  Jullie zijn zo slim dat je toch weet dat er meer dan 100 strijders uit Libie hebben meegevochten aan de kant van Desi.
  Ook schadevergoeding vanuit Libie????


  Maak melding
 17. Surinamers die hun heil zoeken bij Denk gokken op het verkeerde paard. Die Denk-Turken (de rest telt niet mee) beschouwen zichzelf in de eerste plaats als Turken en kolonisators van Nederland. Ze werken voor Erdogan en zijn AK partij, niet voor het algemeen belang, wat politici worden geacht te doen.
  In het Nederlandse parlement neemt niemand ze serieus en als Denk ergens voor is dan is de rest, 147 parlementsleden, automatisch tegen. Daarom zoeken die Turken wanhopig overal steun waar ze het maar denken te kunnen vinden. Het zal ze niet helpen, ze doen alles fout wat een migrant fout kan doen in zijn nieuwe land.

  Wat zou men er in Suriname van denken als er een paar Chinezen in de Assemblee zouden zitten die alle buitenlanders in Suriname, Guyanezen, Haïtianen, Brazilianen, Nederlanders, op zouden roepen zich te verenigen en een vuist te maken tegen de Surinamers? Dat is wat Denk doet in Nederland en de landverrader RobG zag dat het goed was.

  Laat je Denk je belangen behartigen dan weet je zeker dat je niets bereikt.


  Maak melding
 18. “Jammer, dat u geen tijd heeft kunnen vrijmaken om u door ons te laten informeren”.
  Nee, natuurlijk niet. Zulke zaken interesseert die bende van Denk helemaal niets.
  Deze turken zijn alleen in Suriname om verdeeldheid te zaaien voor eigen gewin en mensen tegen elkaar op te zetten.
  Surinamers pas op u zaak!


  Maak melding
 19. Wego
  Feiten,jongen?
  Weet jij wel wat dat zijn? Wellicht bedoel je feilen.
  Als jij over feiten beschikt toon deze dan aan. Dán zijn het feiten.
  Indien je deze niet hebt. hou dan je grote scheur.
  Indien je deze wel hebt, stap dan naar een advocatenbureau (niet om op te eten) en span een zaak aan. De € 100.000 verdien je dik en dik terug.
  Durf je dit niet, ben je een schijtlaars of heb je alleen een grote scheur.
  Ik heb nu genoeg tijd aan jou besteed. Succes en ga ervoor


  Maak melding
 20. Ndp pai Denk wang monie foe leidt a aandacht af foe a paarse kommer en kwel door hun veroorzaakt. Denk kan niet eens in eigen land orde op zaken stellen en nu komen ze opportunistich leuteren over de rol van Ned. mbt deze oorlog. Oorsprong na wang droga trobi tussen baas en knehct lon. Sindsdien zijn deze twee bij verstek veroordeelde drugsbazen bezig oerdomme aanhangers te kweken die krijsen des for pres, lon for pres. Gelukkig dat Dieno opgesloten zit want dan was er allang een tweede soort binnenlandse oorlog uitgebroken. De Gerechtheid beschermd het anti ddb volk tegen zijn misdadigheden.


  Maak melding
 21. Bij de rechtbank/krijgsraad in Suriname moet ddb bekennen toen hij op 25 februari 1980 de staatsgreep pleegde in de republiek Suriname, hij Nederlander was en dat hij het draaiboek van Kolonel Hans Valk gekregen had om dit met 15 andere soldaten uit te voeren, ondanks dat het om de 8 december 1982 moorden strafzaak gaat.

  Verder dat hij om orde in de chaos, armoede, totale verval die Nederland, hij Hans Valk en de 15 soldaten sindsdien in Suriname veroorzaakt hebben aan wil mee werken om aan Nederland te worden uitgeleverd voor een met de overheid van de republiek Suriname nader over een te komen nettoprijs en uitlevering aan Nederland per direct zal plaats vinden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 22. Nederland had wel degelijk een dikke vinger (of zelf een hele hand) in de pap tijdens de binnenlandse oorlog in Su.
  Er zijn nog velen in leven die dit na kunnen vertellen o.a. Somohardjo, maar die houden hun kaken stijf op elkaar.
  Omdat ze weten dat zij hun eigen land de vernieling in hebben geholpen.

  En wat was de rol van het ZZg (Zeister Zendingsgenootschap) in deze binnenlandse oorlog ! Ja zelf de kerk was bezig om Brunswijk van wapens te ‘foerageren’ ! Onder het mom van hulp en humanitaire goederen werden containers met wapens en een beetje voedsel via Cayenne en St Laurent bij Brunswijk afgeleverd.

  Vraag allen die zgn in het ‘verzet’ zaten waar het geld vandaan kwam waarmee er wapens zijn gekocht ! Ik weet ook nog een torie waarbij het verzet enorm opgelicht is geworden door een nep kolonel in Nederland.

  De nep kolonel had een oude kazerne voor 2 dagen gehuurd en enkele oud militairen weten te strikken voor deze oplichting. Het verzet is toen voor meer dan een ton in Ned guldens belazerd geworden want er was niet eens 1 patroon geleverd, maar de volle mep was wel reeds betaald door het verzet !

  Any way, misschien dat er in Ned een parlementaire enquete gehouden moet worden om de rol van Ned tijdens deze oorlog te belichten.


  Maak melding
 23. ddb ik was Nederlander en ik was dus in dienst van het Nederlandse leger/NAVO. Nederland betaalde mij ook.
  Hans Valk was Nederlander en Kolonel en in dienst van het Nederlandse leger/NAVO en de hoogste in rang in Suriname.
  Het Nederlandse Leger valt onder het ministerie van Defensie van Nederland/NAVO.

  ddb, als ik een bevel krijg van de hoogste in rang van het leger in het buitenland, dan hoort dat ook uitgevoerd te worden als je veel lager in rang bent en dat heb ik dus gedaan op 25 februari 1980. Ik ben geen redie moesoe, dat zijn de su militairen nanga blauw boekoe. mi na blaka boekoe mi bing habbie.

  Holland vond alles goed, want ze gaven financiële steun uit de verdragsmiddelen aan Suriname tot 8 december 1982, ja toch?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 24. Bouterse was juridisch een deserteur als Nederlander in het (buitenland) onafhankelijke suriname, na mij de zondvloed.
  Lees alles over de onafhankelijkheid, en niet alleen wat jullie goed uit komt.
  En dan die Hollander die suriname leeg geplunderd hebben,
  Srafu@ ik smeek u wat hebben die Hollanders geplunderd, leg het nog een keer uit, ik ben echt benieuwd, en leg dan ook uit wat Hollanders wel voor elkaar kunnen op de voormalige plantage, met 6000 slachtvee, het natte land droog maken, om het agrarisch te exploiteren, wat jullie in de laatste 50 jaar niet, met de klem toon niet voor elkaar hebben gekregen.
  Ik smeek je wat is er gestolen, en leg het verdomme uit.


  Maak melding
 25. Nederlnad moet helemaal NIKS ! Nederland heeft niks te maken met de binnenlandse oorlog. De wanhopige suri’s halen nu iedere ladekast over hoop voor een beetje geld.


  Maak melding
 26. Ga meer lezen, onderzoeken, enz en je verdiepen in de materie. Tot dat je meer verstand heb laat dan weer van je horen.

  Ik ga mijn kostbare tijd niet aan te verliezen.

  jij wil ook komen fluiten, maar moet nog een heel lange weg bewandelen jochie.


  Maak melding
 27. Milton@
  Als er een nep kolonel is, heeft deze dan ook een naam, en de kazerne die hij heeft gehuurd, deze heeft ook een naam, vertel het mij en ik ga je misschien geloven fantast, zendelingen zzg, zoude brunsie geholpen hebben, en wat voor wapens waren het, nu moet je niet liegen, waren het goede wapen of slechte,
  Dit moet dan ook bekend zijn bij jou, was het Duits, Amerikaans, Engels, Russisch


  Maak melding
 28. @ Haco ! Breek mij de bek niet open want als ik namen ga noemen val jij recht achterover vanuit jou luie (po)stoel !

  En ik zal ook geen namen noemen, want al deze anti Surinamers van toen verdienen nu heel veel en dik en grof geld in Suriname.

  Ik ken enkele van hen. En die hoor je echt niet klagen dat het slecht gaat in Suriname. Ze verdienen nu heel veel geld omdat ze nu eindelijk zijn gaan werken en hebben geleerd van hun eigen fouten en stommiteit uit de jaren ’80 en ’90.


  Maak melding
 29. Milton@
  Je bent een schijnt, als jij de waarheid wil vertellen en geen onzin wil uit kramen, zal je toch je best moeten doen om geloofwaardig over te komen.
  Dus ga ik er van uit dat je aan het duim zuigen bent.
  De naam van de kazerne kan je gewoon noemen en van die nep kolonel ook, deze namen meer niet


  Maak melding
 30. Zo! Nederland moet EUR 31.000.000,00 betalen.
  Hoeveel moeten de moordenaars van de weerloze mensen die te Moi Wana op beestachtige wijze vermoord zijn betalen? Het comité red de MOORDENAAR zal binnenkort een bankrekening bij een Zwitserse bank openen.


  Maak melding
 31. @W. WHOME

  ZUIVER !!!

  De KERN van het ONRECHT van de MOORDENDE gedeserteerde Surinaamse militaire BENDE legt u bloot !

  MEK DENG PAI ALLA FAMIRI FU DENG VERMOORDE SRANANMANS !

  PS : De LEUGEN-missie vd ingehuurde Nederlandse kolonialist SANDEW, is tot mislukken gedoemd !

  Een ingehuurde BUITENLANDER die Onze Rechtsstaat komt destabiliseren c.q. helpen vernietigen !
  FA A KANG ???????????????


  Maak melding
 32. R.R. moest toen hals over kop vluchten naar het buitenland. En sindsdien nooit meer terug gekeerd. Derby heeft de kans niet gehad om te vluchten anders zou hij zeker de hazenpad hebben gekozen. Dankzij de de SLM werknemersbond is Derby toen bespaart gebleven. De verraders als Paul Somohardjo,Jan Sariman, Ronny Brunswijk en vele anderen. Anderen zijn intussen overleden of vermoord. De regie was toen in handen van een aantal witte Nederlanders. met medewerking van de redimusu.in Suriname


  Maak melding
 33. Nou mensen weet je wat! geen 1 Surinamer of Bouta of vader van Bouta of opa of welk Surinamer dan ook kan Nederland een haar krenken!! Ik zou tegen deze Surinamers willen zeggen, ga liever leren koeien melken, daar heb je tenminste wat aan!!! Soso dong kaws uit Suriname!!

  @@ Henk Molenaar!! Deze keer sjeik Nederland in hun broek!! Hi Hi Hi!!! wat is Nederland bang geworden zeg! ha ha haaaaaa!! en sterker nog, voor de Surinamers ook nog!! Volgens mij schiet Suriname met catapult zoals bij de situaties bij Tigri in Corantijn!! Sorrie jongens!! ik heb nu ook in mijn broek gedaan!! hi hi hiiii!! RobG komt straks schoonmaken!!


  Maak melding
 34. @Haco & Flyer. Vraag het maar aan Somo (als hij er tenminste nog over wil praten) want hij was er toen samen met nog enkelen van de bevrijdingsraad ook bij.

  @Flyer, wil je aub niet schelden persoonlijke aanvallen uitvoeren wanneer jij geen argumenten hebt om hetgeen gepost is te weerleggen.
  Maak jou punt tijdens jou reactie en probeer mij ervan te overtuigen dat wat ik heb vermeld niet juist is !

  Dat kan jij niet beste flyer, dus hou je koest en leer een beetje over de historie van jou land.


  Maak melding
 35. Wego , jij bent het spoor bijster, feit is wel dat er in Nederland geronseld werd onder (ex) militairen met tropenervaring, waaronder ik ook, maar dat er maar bitter weinig op ingegaan zijn, en dan alleen nog op persoonlijke titel, tegen de nederlandse wetgeving in die dienst nemen bij een vreemde mogendheid niet toestaat, dus dat je Nederland daar nooit op kunt aanspreken, dat jij en anderen daar in jullie (paars) vertroebelde geesten anders over denken zegt alles over jullie rationele en verstamdelijke vermogens, maar niets over een Nederlands aandeel, tenzij al die donkergekleurde militairen destijds zwart geschminkte Hollanders waren, wat mij wel heel onwaarschijnlijk lijdt, leg de oorzaak van het probleem daar waar het ligt, bij Bouterse en Brunswijk en stop uit onvermogen met het vingertje naar anderen te wijzen, het maakt je een minderwaardig mens


  Maak melding
 36. De groeten van kolonel VALK (Ned. Mil Inl Dienst) aan Desi en alle Paarse hufters/volksverraders !

  Ik heb jullie als koloniale pion geholpen met jullie staatsgreep en met de onderdrukking van het Surinaamse Volk !

  PS : Zoek het IND-dossier van DESI (Nederlandse nationaliteit) en snap nou eens dat meneer de dictator DDB handlanger is en was van de Nederlandse staat !
  (Daarom ook geen vervolging DDB in Nederland voor het doden van NEDERLANDERS bij de 8 December-massamoord ! )


  Maak melding
 37. milton@
  Je doet weer naar een ander verwijzen, waarom geef je zelf geen antwoord, waarschijnlijk weet je het ook niet, ik wacht nog de namen die kazerne en van de nep kolonel, eerlijk blijven


  Maak melding
 38. Milton,

  je roeptoetert er maar op los, vol met aannames. Maar kom met aantoonbaar bewijs en niet verwijzen naar anderen. Als je niks zinnigs te melden hebt, gebaseerd op feiten , hou dan liever je kakel. En met mijn historische kennis en besef is niks mis. Ik heb meer kennis in de top van mijn pink dan jij in je hele lijf.


  Maak melding
 39. Zolang Suriname zelf de hoofdrolspelers die gemoord en geplunderd hebben beschermen, met allerlei geknutsel met in elkaar geflanste wetgeving kan zij helemaal niets eisen.
  De verdachten van de decembermoorden en binnenlandse moorden gebruiken haar meerderheid in de DNA om allerlei vertragings tactieken toe te passen, om uit handen van het gerecht te blijven. Ondertussen behoren zij tot de rijkste van Suriname.


  Maak melding
 40. @ Milton

  Er zijn genoeg verklaringen die de rol van Somo staven. Hij sliep immers onder de hangmat van Brunswijk.

  Ook al zou Nederland de door Hira opgerakelde dfl 31.000.000 beschikbaar gesteld hebben voor “Humanitaire” doeleinden is dat geen enkel issue om nu iets te claimen want niet Nederland is verwijtbaar dat het geld niet geheel terecht gekomen is waarvoor het bedoeld was.
  Daarnaast is meer dan duidelijk dat buitensporig geweld van beide kanten kwam en na het binnenlands conflict door de politiek is opgelost door dat tegen elkaar weg te strepen (soort van Amnestie).
  Het land heeft besloten het zo af te handelen.


  Maak melding
 41. De zogenaamde “binnenlandse” oorlog, had tot doel de moordende en volks-onderdrukkende militaire JUNTA te Paramaribo, te elimineren !

  Nederland had toen al ingrijpen door de USA weten verhinderen ! (de Ned rol in de Bouta-staatsgreep zou dan namelijk al bekend zijn geworden).

  De Paarse militaire deserteurs hebben vele Surinaamse staatsburgers bij talloze gelegenheden, bruut VERMOORD !

  Zie oa Moiwana en 8 December, en de talloze groepen en eenlingen die zijn vermoord door deze militaire bendes !

  Ge-ouwehoer en leugens over deze gruwelijke gebeurtenissen zijn zeer denigrerend naar de Sranamans die ten onrechte, zijn vermoord door zieke militaire onderdrukkers !

  In elk geval kreeg de democratie, door de strijd, weer een kans in Sranan !

  PS : De huidige aanvallen op de Rechtsstaat door Paars laten zien dat je als VOLK de Rechtsstaat constant moet bewaken ! Stil zitten betekent SLAVERNIJ !!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES