do 22 feb 2018 04:10
post thumbnail

‘Ondernemers koken voor ouderen’ op zondag 22 oktober

9

De Stichting Dunya Nederland organiseert komend weekend de charity activiteit ‘Ondernemers koken voor ouderen’. Een warm initiatief van ondernemers, dat zich op zondag 22 oktober a.s. voor het tweede jaar voltrekt voor 300 ouderen. Onder de ziedende leiding van ondernemer Robin Goelela wordt in een sfeer van gezelligheid en warmte door ondernemers en vrijwilligers een heerlijk menu gekookt waarbij er een prachtig programma wordt gepresenteerd. De middag wordt opgeluisterd door prachtige muziek en mooie optredens. Alles om de ouderen even in het zonnetje te zetten en hen de alledaagse zorgen en verdriet even te laten vergeten.

Stichting Dunya Nederland bestaat nu precies 9 jaar en heeft tot doel armoede en eenzaamheidbestrijding onder de meest kwestbaren in de samenleving. Zij organiseert diverse activiteiten voor ouderen en vrouwen om hen uit een isolement te halen en te laten participeren in de Haagse gemeenschap. Anderzijds adviseert zij gevraagd en ongevraagd het stadsbestuur over diverse vraagstukken de ouderen aangaande. Dit om het onderwerp op de politieke agenda te houden en beleid te helpen ontwikkelen ten behoeve van de doelgroep. Met inzet van zeer betrokken ondernemers en vrijwilligers infiltreert zij in de haarvaten van de gemeenschap en probeert zij zin en betekenisgeving toe te voegen in de Haagse samenleving.

Een van de bekendste Dunya-activiteiten is de 1000-Kerstbrodenactie waarbij eenzame ouderen worden bezocht en verblijd met aandacht en een Surinaams Kerstbrood. Dit nadat er een kerstbrood van 2,5 meter is aangesneden door een lid van burgemeester en wethouders. Voor deze activiteit heeft Dunya recent de Gouden Wortel toegekend gekregen vanuit het stadsbestuur als actie dat is ingeworteld in de maatschappij. Doorzettingsvermogen en kracht van het bestuur is daarmee erkend en beloond.

Om ‘Ondernemers koken voor ouderen’ mogelijk te kunnen maken heeft Dhr. M.Gokoel belangeloos zaal Tropical beschikbaar gesteld en hebben vele ondernemers alsook de Gemeente Den Haag de financiering voor hun rekening genomen. Met enorme inzet van betrokken vrijwilligers wordt weken tevoren hard gewerkt aan de voorbereidingen om het de ouderen aan niets te laten ontbreken die middag. Mooie is dat veel ondernemers en vrijwilligers zich spontaan melden en dat iedereen graag iets aan die giving-back geste wilt bijdragen. Dunya is daar heel blij mee en gebruikt deze kracht om de meest kwetsbaren te ondersteunen.

Het bestuur van Stichting Dunya Nederland is ervan overtuigd dat de ouderen zullen genieten van deze middag op zondag 22 okt in zaal Tropical van 13.30u-18.00u en wenst hen bij deze alvast heel veel plezier.

<- klik hier om te reageren op dit bericht
99 Reacties | Plaats Reactie

 1. Mooie initiatief!! anderen moeten het ook doen!!

  SUBH DIVALI ALLEN!! MATA MAHA LAKSHMI MA ZIJ MET HUN!!

  Moge dat hun wens(en) uitkomen!
  Jai Maha Lakhsmi Mata ki

  donderdag 19 oktober 2017 om 16:05 uur.
 2. de militairen in Albina Stoelmans eiland zijn bezeten door de He re je-zus..

  dan moet verplicht de heer steef meye onmiddellijk ingrijpen..

  hij is immers benoemt en wordt betaald door de staat om de moordenaar te beschermen voor degelijke gevallen..

  dus wat belet hem om zijn werk te doen, die moet dan in alle dergelijke gevallen inspringen om het volk te beschermen..

  die millitairen zijn tenminste allemaal lantie man/oema

  donderdag 19 oktober 2017 om 16:51 uur.
 3. Ik zou er ook naar toe gaan op uitnodiging van Mw: L Baboelal, maar aangezien veel ouderen met vakantie zijn,
  en een paar die door omstandigheden niet kunnen gaan, heb ik netjes afgezegd ! Deze stichting doet veel voor de ouderen in NL, zoals kerstbrood actie rond de kerstdagen
  Het opknappen van huizen van ouderen etc etc.
  Ik zou zeggen proficiaat aan deze Stichting en haar vrijwilligers !

  Jacko

  donderdag 19 oktober 2017 om 23:44 uur.
 4. @ marcel

  Wat je allemaal schrijft, heeft helemaal niks te maken met
  wat deze stichting doet voor de ouderen, ( out of topic )

  sari tori

  @ Wiep – Ding

  Tum kaisé bhaija ?

  Subh Holy yaar.

  Jacko.

  vrijdag 20 oktober 2017 om 00:04 uur.
 5. Rectificatie.

  Subh Divalli.

  vrijdag 20 oktober 2017 om 00:09 uur.
 6. @Marcel ????????????? Was het bericht én de 1e reactie hierop te positief? Of was u even in de war?
  Bent u een demente oudere die even de weg kwijt is? Geeft niet, kan gebeuren : ook voor u heeft deze Stichting even tijd.
  Aan leden van de Stichting: mensen zoals u maken het grote verschil. Mijn complimenten !!

  vrijdag 20 oktober 2017 om 06:03 uur.
 7. EEN GOED VOORBEELD VOOR DE MEDEMENS,VERDIEND ZEKER EEN RESPECT VOOR DE STICHTING DUNYA NEDERLAND…EN DE VELE VRIJWILLI GERS…JAMMER STAAN GEEN ADRES VAN DE ZAAL TROPICAL…OEPS OF HEB IK NIET GEZIEN..

  vrijdag 20 oktober 2017 om 11:47 uur.
 8. @ Mas KROMO.

  Kuwé arep rono ?

  Het adres is Dekkers hoek in Den Haag, maar je kan niet zo
  maar naar binnen lopen. Je moet je zelf opgeven 3 wkn
  terug,en wel boven de 60 jaar zijn !

  Jacko

  vrijdag 20 oktober 2017 om 12:51 uur.
 9. @ JZwartmans!! Jawel brada ey go. Tu kaise?? U ook subh divali!! God zij met ons en onze SU!!!

  Tek a dey switi mi pa! dat na bung TORI. Soso lobi!!!

  vrijdag 20 oktober 2017 om 13:16 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com