Somohardjo niet bang voor ‘gevaar’ vanuit hoek Bouterse

24

PARAMARIBO, 17 okt – Het ‘grote politieke gevaar’ dat dissident Raymond Sapoen moet voorstellen, is niets meer dan een scenario. Voorzitter Paul Somohardjo van de politieke partij Perjajah Luhur, PL, prikt er met gemaak doorheen. Het is een scenario vanuit kringen rond Desi Bouterse. Die zijn er met de dissidenten uit PL op uit terrein te winnen dat traditioneel Somohardjo toebehoort. Die laat het niet over zich heen gaan.

Een politiek veteraan als de voorzitter van Suriname’s grootste partij van afstammelingen van Indonesische migranten, laat zich niet voor één gat vangen. Dat parlementslid Sapoen heeft besloten van zijn Hervormings- & Vernieuwingsbeweging of HVB een politieke partij te maken, wordt slechts voor kennis aangenomen. De ‘hervorming en vernieuwing’ die binnen PL werd beoogd, wordt dus verlaten.

Sapoen acht zich sterk genoeg om de politieke strijd aan te gaan. Somohardjo maalt er niet om. “Meneer Sapoen geniet een riant salaris dankzij de PL. Nu wil hij proberen dezelfde partij, waar hij het allemaal aan te danken heeft, kapot te maken. HVB is een pion van de NDP. Van hen zal gevraagd worden om in aanloop naar de verkiezingen, op te gaan in de NDP”, zegt de PL-leider tegenover de Times of Suriname.


24 REACTIES

 1. De verraders Sapoen en Chitan van PL moet de kiezer als een verraders beschouwen.

  Ze zijn met de zetels van de PL naar de moordenaar en NDP overgelopen voor hun enige eigen belang. Verraad moet daarom zwaar bestraft worden en Sapoen en Chitan negeren. Ze zijn onbetrouwbaar en hebben voor degenen die voor de PL gestemd hebben verraden en niets voor hen gedaan.

  Waarom zou je achter verrades blijven aanlopen. Zie de heel grote armoede waarin u, kids, gezin, familie in leeft.

  ddb en gang NDP hebben telkens als ze aan de macht zijn Surinamers in armoede laten leven. ddb en gang, overlopers zijn alleen met hun enige eigen belang bezig.

  Suriname is 3 x skeer geweest onder ddb en gang

  Sranansma Oe Wiki No!

  Time4Change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Somo is de vader van overlopers. Als zijn partij echt zo sterk is als hij beweert, waarom stappen dan zoveel mensen uit zijn gelederen. De reden is dat alles wat uit zijn mond komt leugen en bedrog is. Met iemand als Somo kun j gewoon niet samenwerken. Maar we zijn benieuwd.


  Maak melding

 3. Wie vnl vertrouwen in politici wiens bittere vruchten de gehele aanhang en samenleving hebben bedrogen zijn oerdomme stommelingen. Hoogmoed komt altijd voor de val. Deze judas is nog erger dan ddb, net zoals de heler nog erger is dan de dief. Slecht en verdorven zijn dit soort politici gebleken vanwege hun vele leugens en onrecht aan de domme aanhangers en samenleving. Dankzij oerdomme aanhangers van deze politici is het land onrein geworden en vol misdaad en onrecht. Vreselijke gebeurtenissen staat allen te wachten die dit soort politici blijven aanbidden en vereren. Ndpers zijn slechte mensen en politieke hoeren en verraders idem dito. Wie hun ogen en oren paars koppig blijven dichthouden krijgen het loon der paars verdoemden als voer en dat zijn leugen en onrecht.


  Maak melding

 4. Niet bang zijn voor de ndp poppen Sapoen en Jitan die bij de PL zitten voor de show maar intussen de belangen van de ndp dienen en dat weet een ieder,
  Vecht terug Somo!!


  Maak melding

 5. Bapak Somo bedoelt dat Sapoen en zijn aanhangers , zijn javaanse redie moesoes. Deze javanen worden kaboelas jawas genoemd. Dus er zijn nu twee of drie groepen javanen. nl wong jowos of stadsjavanen , kaboelas jawas of javaanse redie moesoes en bosjavanen of …………
  De eerste leeft van nasie goreng , de tweede leeft van alleen voedselpakketten en de derde leeft van doorkijksoep=djagan benning= peprewatra. Dus men moet de javanen niet over een hoop gooien. aub de groep te benoemen voor de duidelijkheid.


  Maak melding

 6. De strategie van Somo (de Javanen) is altijd op gericht om 2-partijen te hebben, zodat een van ze altijd in de Regering zit om de Javaanse belangen te behartigen, ongeacht tot welke groep de Javaanse persoon hoort, als het maar een Javaan is! Dit hebben we ook gezien tijdens Iding en Willy Soemita.
  De volgende “gooi” is regeermacht of presidentschap.Intern gaan ze ervan uit dat ze nu op alle ministeries zitten in alle belangrijke functies en dus gewoon een Regering kunnen vormen en de ministeries kunnen beheren !!
  Zelfs de NDP, VHP en ABOP zullen na de verkiezing van 2020 naar hun pijpen moeten dansen !!! NPS en andere “todo prasoro partijen” zijn al uitgeschakeld !!
  Huis Van Bewaring ( HVB) partij is maar een dekmantel !!
  De ouderen kennen zeker nog “dossier SOEMITA” in de 80-tiger jaren !!!
  Een aanrader voor jongeren om dit te lezen !!


  Maak melding

 7. Oom Ludwig foe Pontbuiten, jij hebt lef om het te hebben over “leugen en onrecht” als pertinente leugenaar hier op de site. Jij past perfect in het profiel van Somo, een echte awariedomrie.


  Maak melding

 8. @ Moksie – Metie

  Dat men nooit te oud is om te leren is bij deze duidelijk !
  Maar hoe kom je aan deze onzin, zeker uit je duim gezogen ? Stads/ bos Javaan wat een lul koek allemaal.
  Doorkijk soep, je bedoelt gekookte groente met ui en suiker.
  Dat is geen soep; en als je het zo ziet, dan ben je zeker een
  bos Javaan. ( Heldere soep zou beter in het oor klinken. )
  Een stads Javaan is een stedeling, en de zg bos javaan is een dorpeling of te wel een dessa bewoner !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 9. Ba Sko

  Oom Ludwig foe Pontbuiten, jij hebt lef om het te hebben over “leugen en onrecht” als pertinente leugenaar hier op de site. Jij past perfect in het profiel van Somo, een echte awariedomrie.

  De waarheid is hard maar waar, dombo


  Maak melding

 10. Donkere soep, heldere soep of geen soep, een dombo als Somo is niet betrouwbaar en dient de politieke arena te verlaten om trassi met mango te gaan kauwen en zijn wandaden te overdenken.


  Maak melding

 11. Marcel,
  je hebt deze vraag gisteren ook al gesteld. Nu lijkt het niet meer precies dezelfde vraag. Bedoel je dat je op het internet niet meer de tv uitzending kan zien?
  dus niet meer bij
  apintie.sr/tv met de bijbehorende www kan?

  Ik adviseerde je een andere browser te gebruiken
  er zijn er genoeg.


  Maak melding

 12. @Oom Ludwig
  Zo Somo is erger dan bouta?
  Wel heb je ooit…..

  Ddb is een monster in mensengedaante. Sinds 1982 is zijn ware aard naar buiten gekomen en dit weten vele paars oerdomme aanhangers die op hem op hebben gestemd, willens en wetens bewust van zijn ware aard. En ze hebben gekregen voorvoor ze hebben hestemd, leugen en onrecht. En sindsdien is er geen verandering gekomen, zoals meiye krijste in 2010, hij is bekeerd en ook zijn zoon. Ooit predikte ddb in de gemeente van meiye. Niet over bekering en liefde, maar zoals een ieder dat weet. judas Soma is nog erger want naast zijn eigen arglistigheid heeft hij nu ook de hebi vol van misdadigheden van zijn ex baas, net als Lonnie. Als deze twee overlopers ooit de macht in handen krijgen verwordt het vele malen erger dan nu. Wo ka moro blijft een feit onder ddb en gangstas.


  Maak melding

 13. Dada JZwartmans; U kunt beter aan de stadsjavaan Somo vragen ; wie de drie groepen javanen zijn.Één javaan bestaat niet meer. Er zijn nu drie groepen javanen van suriname en voor meer duidelijkheid en uitleg verwijs ik U naar de stadsjavaan Somo. Hij kan meer vertellen hierover. Nogmaals hier zijn de drie groepen Javanen van Suriname; 1; kaboelas jawas. 2; bosjavanen en 3; stadsjavanen waartoe Somo behoort. Dus er is geen één groep javanen. Ps; Je noemt de nakomelingen toch ook geen afrika sranamang. De nakomelingen van slaven uit afrika heten tegenwoordig; Creolen, avro surinamers en maron. Dus de javanen worden nu ook verdeeld in meer groepen. Nogmaals de stadsjavaan Somo weet meer van…………….


  Maak melding

 14. Een politiek veteraan als de voorzitter van Suriname’s grootste partij van afstammelingen van Indonesische migranten, laat zich niet voor één gat vangen.

  Hij is zeker voor 1 gat te vangen 15 jaar geleden. Dat van het vrouwelijk want deze Javaan wist toen van geen ophouden om jonge Javaanse meisjes in de kamer te lokken tegen geweldige beloftes welke hij af en toe waar maakt

  Dus dit is een leugen dat hij niet voor 1 gat te vangen is


  Maak melding

 15. Dada JZwarmans; En de hindustanen zijn ook verdeeld in groepen, nl bramanen, kshatryas, vaishyas, sudras en onaanraken. chinezen zijn in etnische groepen verdels in suriname. Ook de chinezen worden verdeeld in groepen. nl; Han -, haka -, kanton -, hongkong-, taiwan- en indonesia chinezen. Dus de stads javaan Somo heeft daar gelijk in gelijk in dat je de verschillende groepen van javanen niet op één hoop moet gooien.


  Maak melding

 16. Mijn God, het is didibrie bouta tot nu toe gelukt om al de partijen kapot te slaan behalve de vhp die volgt nog!
  Is bouta een mens of een duivel?????
  Deze man is zodanig vervloekt en hy doet aan verdwel en heerspolitiek!
  Net maduro wil bouta dit mooi land vernietigen en ook steeds met fraude de verkiezing steeds winnen en zetels dus mensen kopen met miljoen us dollar toch sakapoen en chitan!
  Me bar joe!


  Maak melding

 17. Dada Jzwartmans: weet u dat de naam Sakapoen die door boeroe Herald bovenaan is genoemd een kaboelas Jawasse naam is. Als U dat nog niet weet; dan maar bij deze.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.