zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEntertainment'Veel waardering voor Surinaamse muziek in het buitenland'

‘Veel waardering voor Surinaamse muziek in het buitenland’

-

Does Travel - naar Suriname

Er is veel waardering voor Surinaamse muziek in het buitenland. Dit zegt bandleider tevens zanger Michael Deira van Aptijt. De populaire kasekogroep ziet dit als een grote uitdaging om meer te gaan werken aan de kwaliteit van de muziek. Om dat te kunnen realiseren is er volgens Deira ook hulp nodig van de media, het bedrijfsleven en ook de overheid. “Het is een collectief gebeuren, niet elke artiest voor zich”, meent hij.

Aan het laatste tevens veertiende studioalbum van Aptijt ‘Sapatiya’ heeft de groep veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de muziek. “We zijn dit keer ook veel langer in de studio bezig geweest met het produceren van de nummers, omdat we het nu anders wilden laten klinken.”

De CD die slechts 5 songs telt is een combinatie van nieuwe ritmes, kamalama’s en het bekende Aptijtsound (opzwepende ritme). Aptijt timmert al 22 jaar aan de weg in de Surinaamse muziekindustrie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. @ ludwig foe pontbuiten.
  Ik hoop dat divali dit jaar echt wat met je doet bhaai. Ga je geloof meer beleiden, steeds op alles shit spuiten. Grow up bhaai.


  Maak melding
 2. @Soldier,

  @Ludwig heeft toch gelijk?
  Als Suriname een multi-etnische samenleving is met ongeveer even grote bevolkingsgroepen, hoe komt het dan dat de muziek van de Djoeka’s DE Surinaamse muziek is? Welke criteria hanteert men om te bepalen wat DE Surinaamse muziek is?
  Overigens hoop ik dat Diwali ook wat positiefs met jou doet, dwz dat je wat trotser mag zijn op je Hindoe cultuur en Filosofie, in geval je een Hindoe bent. En ben je geen Hindoe, verdiep je dan iets beter in de Hindoe Filosofie. Begin met de Bhagvad Gita, the eyeopener…


  Maak melding
 3. Het zou goed zijn wanneer ze een liedje zouden maken en zingen hoe kom ik vooruit in suriname, zonder te bedelen en te stelen. Educatie en geen rommel zingen waar een ieder met zijn kont op loopt te schudden en draaien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES