Handtekeningenactie voor legaliseren marihuana in Suriname

29

PARAMARIBO, 14 okt – Het legaliseren van marihuanagebruik. Dit is het doel van een handtekeningenactie die dezer dagen is opgezet. De petitie tot het legaliseren, zal aan de autoriteiten worden aangeboden. Dax Santino Fong Hing, zal enthousiast gebruiker en initiatiefnemer, stelt wel een voorwaarde.

Die voorwaarde is dat veertigduizend handtekeningen onder de petitie komen. Dat is niet eenvoudig en een ware uitdaging. Maar het heet de moeite waard te zijn. Marihuana of cannabis is best wel een nuttig goedje. “Ik gebruik minder alcohol en rook ook al een tijdje minder sigaretten in combinatie met marihuana. Ik voel me veel beter en gezonder”, zegt Fong Hing tegenover de Ware Tijd.

Dat moet toch de moeite waard zijn. Ook Suriname zal groot voordeel kunnen halen. Economisch zou marihuana veel kunnen opleveren. Volgens Fong Hing is er zowel medisch als ‘recreatief’ veel mee te doen. Momenteel doet de teelt van industriële hennep, een familie van cannabis, al heel wat stof opwaaien. Voorstanders pleiten voor verandering van de wetgeving, zodanig dat deze soort onderscheiden wordt van cannabis.


29 REACTIES

 1. Niks legaliseren. Sterker nog, suriname moet de doodstraf in ere herstellen en de vonnissen ook uitvoeren. Een kleine Duterte schoonmaak zou het land goed doen.


  Maak melding

 2. China staat al in de startblokken om enkele marihuana plantages te financieren !!
  Monie de-foe-mekie zeggen de paarse poepvliegen van “baas” !!!!


  Maak melding

 3. Ik ben voor legalisatie maar dan wereld wijd, alleen harddrugs niet ! In Nederland wordt het roken van wiet gedoogd erger nog, de Nederlandse overheid gaat ermee
  experimenteren. Tabak is ook schadelijk voor de gezondheid, maar er wordt wereldwijd gebruikt en legaal !
  Toen het verboden was om te roken in openbare gelegenheden waren alle Horec’as bijna leeg.
  De uitbaters moesten een speciale rookruimte creeren waar de rokers terecht kunnen om hun verslaving bot te vieren.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. Alleen in ontwikkelde landen met ontwikkelde mensen kan legalisatie van cannabis werken. Niet in een onderontwikkelde land als Suriname met achterlijke leiders en onderontwikkelde mensen.


  Maak melding

 5. Ze kunnen liever de coca bladeren importeren en dat verwerken tot cocaïne.Van planten in Sur.is het tot nu toe alleen bij plannen en praten gebleven.En met het kauwen op coca bladeren verdrijft men de vermoeidheid.En dat zijn de Suri’s al voor zij met het werk beginnen.


  Maak melding

 6. Hé mensen verlaag je niet door het publiceren van die soort verhalen, schaamte loos, op deze manier de teugels laten vieren en de jeugd naar de te helpen.
  En dat je minder van gaat roken??? En dat je minder gaat drinken????? Alleen de fantasie over treft de waarheid, een ding is zeker dit beslist niet doen in Suriname, met de huidig mentaliteit


  Maak melding

 7. Dan hoop ik dat de rook uit hun reet uitkomen als de loco en snel de pijp uitgaan!!
  Fong Hing is zelf een Junk, dus neks no fout!!!
  Bouta taki!! A NO MI met zijn waffel!!


  Maak melding

 8. In narco land Surboutbabwe zullen het gros der oerdomme debiele idiote paarse imbecielen, de misdadig vervloekte ndpers weed gaan telen en roken. Heri kondre e go kong paars ddb duivels verslaaft. Ndp en leider zijn een vloek gebleken voor aanhanger en tegenhanger. Ndpers zijn de oerdomme mensen van de gehele wereld. Zelf mieren zijn van nature slimmer. Alle ndpers zijn nog niet slimmer dan slecht een mier.


  Maak melding

 9. Van marihuanagebruik is nog nooit iemand gestorven. Echter velen hebben zelfmoord gepleegd na een aanslag van de Hollandse belastingdienst. Wie moet de wet dan als eerste opruimen?


  Maak melding

 10. Zelf gebruik ik, naast twee kopjes koffie per dag, geen andere drugs, maar als ik als volwassen persoon andere drugs zou willen gebruiken en anderen daarbij geen overlast bezorg, gaat het verder niemand iets aan. Als alcohol en tabak legaal gekocht kunnen worden, moet dat ook mogelijk zijn voor andere drugs en met name vooral voor marihuana.


  Maak melding

 11. Hadden het over suriname toch, slimmert
  Als waar is dat je zegt, dat vele Nederlanders zelfmoord plegen verdienen ze niet te veel, want 50% krijgt nooit een aan slag


  Maak melding

 12. Slechte zaak, Is Suriname niet al groen genoeg? Staks vertellen ze ook nog dat je dat ook als groenten kan eten, omdat het gezond schijnt te zijn voor je lichaam. Wat een toestand wordt het, iedereen high


  Maak melding

 13. Krekel, alcohol en tabak zijn gelegaliseerde melkkoeien, ik denk dat marihuana, wanneer het gelegaliseerd wordt, nog steeds een winstgevende melkkoe is en blijft. Bovendien is marihuana al Lang gelegaliseerd in Portugal, in enkele Amerikaanse Staten en als ik me niet vergis, ook in Nederland. In ieder geval doet men in veel landen niet meer zo stom krampachtig over een sticky als in Suriname, waar men nog steeds doet also marihuana gebruikers nog grotere misdadigers zijn dan een massamoordenaar.


  Maak melding

 14. Als de Surinamers lekker hebben gerookt en verslaafd zijn geraakt en geen geld genoeg hebben om in hun marihuana onderhoud te voorzien..zal zelfs jullie dieven ijzer je geen (gedeeltelijke) bescherming bieden.Laat je huis dan gewoon open staan….wat een leven ha ha ha…


  Maak melding

 15. De realiteit is dat niet iedereen opgewassen is tegen dit soort praktijken.
  De mensen die dit roken en geestelijk zwak zijn zullen wanen gaan ontwikkelen, stemmen horen en opdrachten krijgen om anderen te vermoorden of zichzelf van kant maken
  Ze zullen waandenkbeelden krijgen dat ze kunnen vliegen en van Bosje Brug afspringen. Er zijn wereldwijd van die zweverige gevallen bekend. Een marihuana gast die jaren geleden midden in de nacht op straat ging liggen en is doodgereden door een auto hier in Suriname. Hij was 16 jaar oud. Bezint eer gij begint. Laten wij niet naar andere landen kijken wat legalisatie betreft. De meeste zijn welvaartslanden waar de medische voorzieningen goed zijn geregeld en opvang.
  Nederland heeft de verslaafden ook teruggestuurd naar Suriname en wat zien wij hier gebeuren? Overlast voor de hele gemeenschap. Mooi straat beeld.De inwoners, toeristen worden lastig gevallen en beroofd.Inbraken aan de orde van de dag. Verslaafden worden zelfs Door familie verstoten. Dus geen legalisering. High worden betekent dat je de realiteit van het leven verlies. High zijn betekent geestverruimende middelen gebruiken die je hersenen domineren en kapot maken op korte of langere termijn. Het steeds een euforisch gevoel willen hebben die niet deugd.Onze jeugd die de toekomst hebben tot verslaafden maken. Zij die hiervoor zijn zou ik zeggen begin eerst je eigen familie te vernietigen en ervaar hoe dit is. Stoppen met doemdenken. Ben je levensmoe maak er een eind aan of zoek professionele hulp voor jezelf.


  Maak melding

 16. wat een gezeur over legalisatie,, die handel is lang en breed,, heel lang gelegaliseerd sinds 1980..

  op dit moment zijn op alle hoeken – straten van die zwarte jongens die ” legaal ” drugs verkopen in het hele land..

  de taxi die rond rijden, leveren niks anders dan drugs in het hele land..

  tegenwoordig heb je ook bromfiets taxi die leveren op bestelling, waar je maar wild en wanneer..

  kleine jongens / meisjes roken legaal de hele dag in het land..

  iedereen weet het, de politie kan je precies vertellen wie de handelaren zijn, waar ze wonen, hoe ze er uit zien, dat weet ook de lijder v/h land , hij zwemt erin, kijk maar naar zijn familie, kinderen enz.. alle nabestaanden leden n d p..


  Maak melding

 17. Westerse leiders verdiennen het meest met cocaïne heb gehoord ook met softdrug.
  Ze pakken de kleine mensen om de prijs hoog te houden.
  DIT IS GEEN GRAP.


  Maak melding

 18. De reacties hier zijn erg duidelijk en waarschijnlijk afkomstig van oudere generatie, echter
  kan de legalizering van Canabis voor veel meer goeds zorgen dan die goud zoukerij van jullie oudere generaties die liever lui dan moe waren om hun hersenen te gebruiken en alleen gingen voor het geld .

  Legalizering van Canabis kan zorgen voor een grote groei aan tourisme en zal Suriname geen wind eieren leggen , ook kunnen wij Wiet Olie produceren en zieke mensen helpen , we kunnnen tevens Hennep kweken en kleding fabrieken opzetten met de beste kwaliteit kleding , Made in Suriname . Rokers of Thee drinkers worden niet meer als criminelen weggezet als je weet dat Advocaten Doktoren , Piloten en allerlei soort mensen genieten van Gods geschapen plant.

  Het zijn de alcohol drinkers die het meeste uit hun nek lullen als het op Canabis aankomt , maar geloof me . je kind kan liever een joint roken af en toe dan verslaafd zijn aan die Djogos en Black cat rum waar we zo trots op zijn ..

  Denk ma Suriname . legalizering van Canabis is het beste wat President Bouterse ooit heeft voorgesteld
  en ja Ik zeg legalizeren , laat mensen genieten van Gods plantje , laat ze het planten en verkopen , zonder sancties , weet je wat voor mooie Wiet we kunnen kweken in Suriname . met de technieken die nu voor handen zijn . Suriname zal hierdoor ook een minder ouderwets land zijn en erg gewaardeerd worden in de hele wereld , Ik zeg Goud sector sluiten , en Wiet kweken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.