Suriname op grootste Caraïbische jeugdliteratuur festival in Nederland

1
Suriname op grootste Caraïbische jeugdliteratuur festival in Nederland

Begin vorige week vond in de Openbare Bibliotheek Amsterdam, de OBA voor het eerst de Caraïbische Letterendag ‘OBA Junior’ plaats. Maar liefst tien jeugdboekenschrijvers uit het Caraïbisch gebied, waaronder Suriname, werden uitgenodigd om hieraan deel te nemen. In totaal deden er 23 kinder- en jeugdboekenschrijvers mee aan dit unieke festival. De nadruk lag op boeken geschreven door Caraïbische schrijvers, die dan ook zelf door de auteurs warden gepresenteerd.

Kinderboeken schrijfster Indra Hu werd uitgenodigd om Suriname te vertegenwoordigen. Met haar verhaal “Kakak, de kakkerlak en mevrouw Oma” deed zij een interactief toneelspel met kinderen en andere bezoekers die meededen met de Literaire Trippel Zone. Dit was een verhalencarrousel van acht schrijvers waarbij bezoekers van de ene naar de andere schrijver konden gaan die met hun activiteiten bezig waren.

Indra Hu vertolkte de rol van mevrouw Oma en Sahiensha Ramdas nam de rol van Kakak, de kakkerlak voor haar rekening. Ze vertelden de bezoekers het verhaal op een vrolijke en dichterlijke manier. Haast alle bezoekers kregen de rol van de kakkerlak en deden kei leuk mee met het toneelspel.

Naast dit Caraïbisch Festival heeft Hu ook presentaties gegeven tijdens de kinderboekenweek Nederland dat op 4 oktober van start ging. Volgens het persbureau BRASA mag Suriname met de deelname van Indra Hu terugkijken op een zeer geslaagde deelname aan dit unieke festival.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.