Afscheid politie attaché van Nederland in Suriname

15
Afscheid politie attaché van Nederland in Suriname

Zes jaren lang heeft hij in Paramaribo gediend als politie attaché van Nederland in Suriname, hoofdinspecteur van politie dhr. Harry van Alphen. Maandag nam hij afscheid van het Korps Politie Suriname(KPS). Van Alphen heeft zich als politie attaché in zijn periode actief ingezet om de politie samenwerking tussen Suriname en Nederland meer vorm en inhoud te helpen geven.

“Harry heeft zich actief ingezet voor capaciteitsversterking van het Korps Politie Suriname en leverde een onmisbare bijdrage aan de ontwikkeling van het rechtshulpverkeer” aldus waarnemend korpschef commissaris Antonio Chin(r). Van Alphen was politie attaché voor landengroep Suriname, woonachtig in Paramaribo, tevens kantoorhoudend in Brazilië. Zijn opvolger is dhr. Dennis van den Berg.

De politie attaché is een liaison-officer van de Nederlandse Nationale Politie. Hij heeft tot taak de contacten met de Surinaamse politiediensten te onderhouden en de uitwisseling van informatie tussen de Surinaamse politie en de Nederlandse politie te bevorderen. Daarnaast adviseert hij Nederlandse overheden op dit terrein. De politie attaché kan worden benaderd door de Nederlandse justitiële autoriteiten, politiekorpsen en andere opsporingsdiensten.(FOTO: KPS)


15 REACTIES

 1. Bouta wil toch niks te maken hebben met NL?
  Wat doet dan een Nederlandse agent dan daar ?
  En NL is ook gek om een attaché daar te vestigen,de
  Surinaamse overheid ( Bouta ) wil niks te maken hebben dus, ik zou dit als niet gepast beschouwen !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. broer, waar geld is, is rozen geur en manenschijn. alles vergeten en vergeven.
  Slavernij?? waar heb je het over? Heb hollandse bloed van die en die kontrije. Houd toch over op met je slavenhouderbloed. Ga voor die witte boi, die mooie gemanierde fatsoenlijke met manen achterover slaande ideale schoonschoon.
  Shit die Ike Turners. IK BEN WIT.


  Maak melding

 3. Onafhankelijk en een grote mond dat hebben ze daar.
  Maar het is toch weer het moederland die Suriname helpt.
  Het is enige land dat Suriname uit deze malaise kan helpen.


  Maak melding

 4. @ Jacko,

  Naast Bouta zijn er nog duizenden andere criminelen, die soms ook een vluchtweg naar Nederland trachten te vinden. Do I have to say more? Internationale verdragen gaan boven laterale afspraken.


  Maak melding

 5. @Haco
  Echt ,een politie attache heeft geen enkel draagvlak
  de moordenaar is nog steeds de lijder.Liever biedt Nederland ons humanitaire hulp
  Wat heb je aan een land waarvan driekwart van de inwoners patienten zijn zonder hulp?


  Maak melding

 6. @Haco
  Naar Cuba voor een behandeling kunnen we niet gaan.Cuba kent maar 1 surinaams patient..de doodzieke dictator en moordenaar bouta.Moeder natuur zal met hem afrekenen.De surinaamse rechtsgang biedt geen enkel hoop.De patienten moeten geen slachtoffer worden .Daarom Haco echt ik hoop dat Nederland op medisch gebied ons hulp zal bieden.Ik weet dat jij hetzelfde wenst.Jij bent ook een rechtgeaarde surinamer en dat waardeer ik ten zeerste.


  Maak melding

 7. ray@
  er zijn net 4 oog cirurchen terug uit suriname hebben daar belangen loos oog operatie verricht +/-40 personen.
  het bestaat nog naaste liefde , opositie waar zijn jullie, stroop de mouwen op en geef tegen gas suriname is van de bewoners en niet van de regering.
  500.000 mensen kom op zeg,leg het land plat maar wel vredig,
  laat zien dat het ook rustig kan


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.