zondag, april 21, 2024
HomeFotoKranslegging bij monument i.v.m. Dag der Marrons

Kranslegging bij monument i.v.m. Dag der Marrons

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling in Suriname legde vanmorgen een krans bij het vrijheidsmonument op het Plein van 10 Oktober 1760 in verband met de Dag van de Marrons. De dag werd geopend met een plengoffer door drie kapiteins in Nyun Combe, gevolgd door de traditionele kranslegging en toespraken op het plein.

In de middag wordt er een prodo waka gelopen van Nyun Combe naar het Palmentuin. De hele dag door vinden er culturele manifestaties plaats in de Palmentuin, waarna de agenda in de avond wordt gevuld met muziek en dans.

Bij de herdenking van de Dag van de Marrons heeft minister opgeroepen tot dialoog in het zoeken naar eenheid en saamhorigheid in Suriname op weg naar Duurzame Ontwikkeling van het Binnenland, zoals het thema van dit jaar luidt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Geen vragen, het is mijn persconferentie of anders gezegd, mag de USA niet in om op familiebezoek bij zijn broer te gaan, deelt weer zo zielig mee dat politiek wordt bedreven met de Marrondag.
  Zie dat een misdadige en criminele politiek partij met paarse kakkerlakken dat is opgericht om een moordenaar, crimineel uit de gevangenis in Suriname, in Nederland en de in USA te houden ( gewijzigde amnestiewet 2012, dat niet van toepassing is voor een rechtszaak is dat bij de rechtbank/krijgsraad is, een misdadiger, crimineel, 11 jaar voor drugsveroordeelde in Nederland, DEA wil hem voor de rechtbank in USA voor drugshandel of poging ertoe, enz naar de USA, die niet over goed gedrag beschikt en volgens de grondwet van de republiek Suriname en functie eisen niet een publieke functie mag uitoefenen. zie heel goed wie de mensen zijn in dna/politiek die hem ondersteunen.

  De man van geen vragen stellen, was ook aanwezig bij deze kranslegging bij het vrijheidsmonument op het Plein van 10 Oktober 1760 in verband met de Dag van de Marrons, met zijn opmerking dat er geen politiek met de dag bedreven mag worden

  De dief roept, “houdt de dief!”

  Deze man probeert het volk dom te houden of de intelligentie van het Surinaamse Volk te onderschatten. Volk van Suriname, Surinamers laat deze man, die Suriname 3 x skeer heeft gemaakt, devaluatie srd, zich zelf en gezin, familie, advisuers gezegend heeft, uw arm gemaakt heeft et cetera, uw geen zand in de ogen strooien. Wie niet met de politiek wil bemoeien, moet wel weten, dat de politiek wel met u bemoeit. Niets kan in een democratische rechtsstaat zonder politiek.

  Wie Houdt Wie Voor De Gek?

  Sari (His)tory

  Surinaams Volk, Wees Waakzaam en kijkt u uit naar de wolf/wolven in schaapkleding.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 2. VHP helpt afhankelijkheid Surinaamse marrons doorbreken.??
  Gaan de Marrons straks dan ook de emigratiedag vieren??
  gratis roti die dag???

  WAAR is Chan???


  Maak melding
 3. Stuur al die creolen en de marrons terug naar Afrika.
  Suriname veilig met alleen javanan,hindustanen,chinezen.
  Kijk al die uitschot in de stad centrum,de creolen .Ze kunnen niks anders dan stelen en roven.Suriname zal dan pas beter worden.Weg met deze tuig.


  Maak melding
 4. Stop uw racistisch geleuter !

  Misdaad in Sranan komt bij alle bevolkingsgroepen voor !

  WERK AAN EENHEID EN AAN UITSLUITEN VAN BOEVEN EN MISDADIGERS IN HET BESTUUR VAN HET LAND !

  MISDAADBESTRIJDING MOET PRIORITEIT NR 1 WORDEN !

  PS : RACISME HEEFT NERGENS TER WERELD IETS POSITIEFS VOORTGEBRACHT !


  Maak melding
 5. Beste oplossing was om voor 1975 het land te verdelen.
  Geef de marrons Marowijne en Brokopondo en geef de Aziaten Saramacca, Nickeri, en Commewijne.

  Binnen korte tijd zie aan de Aziatische kant een 2e Dubai en bij de marrons een 2e Haïti. Ook binnen 10 jaar zijn de marrons omgekomen van de honger !!!!!


  Maak melding
 6. Die ene dikke mevrouw die zei ‘marron geboefte’.
  Zij is gezien op t marronfeest, waar zij zonder schaamte bere en fladder naar binnenwerkte. Olie en vet zaten op ‘haar’mondhoeken.

  Niet eerlijk als je hun marron geboefte noemt, maar wel hun eten naar binnen schrokt. A no kan yere


  Maak melding
 7. Kan deze hele prietpraat niet volgen. Ik wil Suriname en Suriname wil ik met een knipoog naar de rest van de wereld.
  Wil ik hindustanen zien, ga ik naar india. noem het maar bekrompen. Wil ik Javanen zien, ga ik wel naar Indonesia. Wil ik africa zien, ga ik wel naar africa.
  In mijn geliefd land Suriname moeten deze generlei dingens mijn niet door de strot worden gemaakt.
  Men predikt vrede, maar ik proef intimidatie en misplaatse arrogantie. Men wil mij bijna dwingen om al deze uitheemse culturen in Suriname, te vervloeken.
  Als je gast wil zijn in Suriname, dan gedraag je als gast. En kom mijn mooi land niet belasten.
  Ik ben dankbaar dat wij in Suriname veel hebben meegekregen van al deze culturen, maar eens houd het een keer op. Suriname is geen voetveeg. Waan je jouw in Suriname, in India, Africa, Indonesia of wat dan ook, dan ben je eerlijk gezegd, het spoor bijster.
  Ik wil al deze lui dus uit de grond van mijn hart verzoeken, voel jij jouw niet opgenomen in de Surinaamse schoot, dankje dankje, consulteer het land van herkomst. Want Suriname en haar wonderschone natuur dat boeit mij. Wat er allemaal uit is voortgekomen. Al het ander fra fra, mag mij gestolen worden, en laat mij bitter koud. Geloof mij, ik meen het. Suriname is een door God Gezegend Land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES