dinsdag, november 28, 2023
HomeNieuws uit Suriname‘Regering houdt Surinamers misleidende begroting voor’

‘Regering houdt Surinamers misleidende begroting voor’

-

PARAMARIBO, 7 okt – Of de regering denkt nu reeds dat de uitgaven van 2017 niet het begroot niveau zullen halen, en dus minder uitgevoerd zal worden, of de regering is bezig een bewuste misleiding te maskeren, namelijk dat het goedgekeurd begrotingstekort over het lopend jaar boven internationale normen van meer dan tien procent ligt. Dit stelt ex-parlementslid Henk Ramnandanlal van de oppositionele Progressieve Arbeiders’ & Landbouwers’ Unie, PALU. Aan de begroting en de begeleidende financiële nota valt het moeilijk af te lezen.

Beide documenten zijn behoorlijk verwarrend opgesteld. Misschien is dit ook opzettelijk zo gedaan. “De financiële cijfers worden onvoldoende verantwoord en/of onderbouwd en de cijfers geven de indruk bewust misleidend te zijn gepresenteerd om ze mooier te doen lijken”, stelt Ramnandanlal in een partijcommuniqué. Te verwachten valt dat cijfers over uitgaven en begrotingstekorten verwarring zullen veroorzaken.

Deze verwarring zal binnenkort al te merken zijn als de begrotingsbehandeling in het parlement van start gaat. “Het is te betreuren dat de regering te weinig moeite heeft gedaan om juist in deze crisis met een duidelijke begroting te komen, waardoor de bevolking erop kan rekenen, dat datgene dat is begroot, daadwerkelijk zal worden uitgevoerd”, aldus Ramnandanlal.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

28 REACTIES
 1. Oerdomme ndp idiote aanhangers geloven alles wat de liegende ndp roverheid olv van hun afgod ddb ze voorhouden. Kortom een ziek paardom volk net als hun misleider die hen paars schijterig en pissig doet lijden. Ndper’s verdienen ddb de misdaadvloek van het gehele land. Zo ziek als deze man is zo ziek zijn de ndpers en delen van het land. Wo ka.
  Neks no fout krijsen de verdwaas paars verdoemde ndpers. Ondertussen lachen ddb en gehele roverheid het volk uit en blijven ze roven, stelen en bedriegen. Wat een kloot volk zijn al die ndpers, aanhangers van de grootste misdadiger.


  Maak melding

 2. Natuurlijk zal de oppositie met een tsunami aan kritiek proberen de begroting onderuit te halen. Reeds nu zijn ze reeds bezig een storm in een glas water te veroorzaken. Men zet in met orkaankracht. Deze tamtam zal een geisoleerde storm blijken te zijn. Ik wacht de begrotingsdebatten met alle plezier af.


  Maak melding

 3. Benzine is voor dit jaar 3 of 4 keren verhoogd. Je houdt het bijna niet bij meer.
  Waarvoor hebben we een Staatsolie raffinaderij??
  Gaat het niet goed met het bedrijf? Desondanks beweren ze zoveel winsten te hebben gemaakt. Zijn die winsten dan gemaakt over de ruggen vd automobilisten, die met moeite tanken.
  Prijsstijging vanwege die orkanen. Ohh! Dan moet Staatsolie geen Auto Rally sponsoren van het jaar. Ze kunnen beter ervoor zorgen, dat benzine betaalbaar blijft en dat andere produkten en diensten niet stijgen daardoor in het land.


  Maak melding

 4. Wat verwacht je van een mmordenaar?.Toch geen heldendaden toch surinamers?!
  Bouta naait de surinamer onderste boven en de surinamers merken het niet eens op.


  Maak melding

 5. Personen die alle bullshit blindelings geloven hebben zeker geen verstand en zijn de slachtoffer van hun eigen achterlijkheid of stommiteit. Dan mag je zeker verder gaan met je polonaise mentaliteit en zorgt dat je geen last bent van anderen die hun verstand willen gebruiken en ook niet een sta in de weg zijn. Niets is zo eenvoudig om een ander te beschuldigen van vies en vuil. Als men niet met bewijzen over brug kan komen dan blijft je liever weg met jou klokje van zeven verhalen. Laat mij duidelijk zijn ik hang geen enkele politieke partij uit of dat ik van een politieke leider houdt. Zo een idioot ben ik weer niet, als ik mijn burgerplicht moet vervullen dan doe ik dit op een programma en niet op een specifieke leider of politieke partij. Wie wilt stelen of roven is hun zaak daarvoor is er een PG en politiekorps. Frauderen of Corruptie plegen komt overal in de wereld voor. Let op de sportwereld waar sportbeoefenaars worden (matchfixing) omgekocht. Maar blijft steeds maar over de Surinamers lullen. Dit is geenszins mijn bedoeling om de slechte dingen goed te praten. Ik ben geen vakbondsleiders!


  Maak melding

 6. Volgende jaar 0,5% economische groei iedereen gaat vooruit,maakt geen zorgen gewoon alles komt terug.er zijn wat mensen die weinig te besteden hebben die mensen moeten geduld hebben…er is een gezegde wat je niet hebt moet je ook niet verwachten…wat je hebt zuinig mee omgang.een vertaling van bhagwat Greta..hindoe heilige schrift..


  Maak melding

 7. Touwtjie,
  daar heeft deze onbenul geen notie van. Hij kakelt veel maar legt nooit een ei, Altijd vermoedens, aannames en paars geleuter in de ruimte. Rijp voor Parnassia, deze geindoctrineerde randdebiel en dorpsidioot.


  Maak melding

 8. @ RobG

  “Natuurlijk zal de oppositie met een tsunami aan kritiek proberen de begroting onderuit te halen.”

  Henk Ramnanlandal is geen echte oppositie beste RobG.
  Ook bij de laatste begroting waar Palu medeverantwoordelijk voor was had hij in februari 2015 duidelijke kritiek op het fantasie gehalte van de begroting.

  Niet alleen de oppositie heeft commentaar beste RobG ook de Vereniging van Economisten Suriname heeft al aangegeven dat de Begroting broddelwerk is en nergens op slaat.

  Zelfs Misiekaba geeft kritiek als u goed luistert. Hij kijkt uit naar betere tijden zegt genoeg.

  Iedereen die kan rekenen weet dat het pure fantasie is. Dit jaar wordt de realisatie van beleid verder gehalveerd waardoor het land nog een beetje overeind blijft.


  Maak melding

 9. @ Mari

  De winsten van Staatsolie zijn dromen aangezien het geld er aan rente weer uitloopt. Alleen het aandeel in Newmont Suriname kost de komende jaren $ 20.000.000 aan rente terwijl er geen inkomsten tegen overstaan.

  De subsidie aan EBS wordt verrekend door vanuit het gedroomde dividend de niet betaalde EBS rekeningen te verrekenen (uitspraak van Boefdraad in de DNA).

  Indien de orkanen van invloed zijn op de olie prijs dan is dat niet met bijna 10% maar net als in Nederland een paar procent maar dan wel heen en weer en niet alleen maar omhoog.


  Maak melding

 10. De Puinhopen Van 7 Jaar Desie Bouterse.

  Beste Democraten

  Bouterse NDP Gaat Er Van Uit: Het Surinams Volk Is Arm En Onderontwikkeld.. Ze Moeten Bedrogen Worden.


  Maak melding

 11. Straks komt ook de BTW verhoging.
  In de begroting is geschat die ongeveer 1000 SRD per hoofd gaat opbrengen. Reken maar uit wat dit je gezin gaat kosten!!


  Maak melding

 12. Het volk wordt belazerd in Suriname want ze hebben geen verstand van zaken.De regering heeft ervoor gezorgd dat 1.3 miljard USD gestolen is uit Staatskas en hoe kan het plotseling zo zijn dat wij ervoor goed staan? Het volk wordt zoet gehouden met leugens en praatjes.Zo lang de domkop Bouterse president is van het land komen wij nooit meer vooruit.Dat schrijf ik uit eigen ervaring.De kamer leden worden gebruikt door die rover Bouterse.Ze hebben ook geen andere keuze anders worden ze opgepakt en doodgeschoten als in het verleden en Surinamers zijn bang voor wapens.


  Maak melding

 13. Jojo, het is makkelijk om vanaf de zijlijn commentaar te leveren op de begroting. Het is zeker geen makkelijke opgave voor de regering in een tijd van recessie waarbij de inkomsten voor het land tegenvallen terwijl er ook uitgaven verricht dienen te worden. Ik kan pas oordelen wanneer de begrotingsbehandelingen plaatsvinden. De mensen die commentaar leveren weten niet de ‘in en ‘outs’.


  Maak melding

 14. Aay mi Gran Gado……Waar is de focky 1,5 miljard dollar, die zoek is volgens de Paarse Boeven.Zeker bij de Hede Mangs als Bouta en de Handlangers.Die spelen Chinesie nu,dat er niets aan de hand is. Inderdaad wordt het volk van Suri dom gehouden door deze Paarse Bende.Een stelletje Poepzakken en Bangerikken bij het Suri Volk.Niemand durft een gil te geven bij een geblaf van de Pres.Alles is ja en Amen wat Bouta zegt.Het volk wordt door de Paarse Bende belazerd maar niemand geeft een kik.Nou behalve het Volk die Oppositie zitten als Bankvullers in de DNA met een Dikke
  Salaris elke maand. Het is een naperij van Zimbabwe . Daarom is Suri nu Suribabwe. CHE MI GADO!!!!!!


  Maak melding

 15. RobG

  “Ik kan pas oordelen wanneer de begrotingsbehandelingen plaatsvinden.”

  U doet niet anders dan oordelen zonder de onderbouwingen te kennen.

  Er zijn genoeg ins & outs zichtbaar om voor iedereen duidelijk te maken de begroting slechts fantasie is. Daar hoef je geen begrotingsbehandeling voor af te wachten.


  Maak melding

 16. @RobG; je bent een fantast en levert prachtige bijdragen om de fantasie Dubai van de paarse volksmisleiders in stand te houden. Als het paarse boeven kabinet met een massamoordenaar en drugsveroordeelde crimineel waarvan twee zonen voor dezelfde wandaden achter slot en grendel zitten om kosten van het volk zich rond te vreten, dan is de vraag wanneer meneer de Boefdraad ooit met verifieerbare harde cijfers over de economie, laat staan over de begroting is gekomen. ZE leven in een fantasie wereld en zullen in 2020 op een fantastische manier afgerekend worden. Tussen 2020 en 2025 zullen de meeste van deze criminelen achter slot en grendel belanden en alles wat ze gegraaid hebben terug moeten betalen. Tegen die tijd zal de naam Bouterse al vergeten zijn en als een volksvloek worden aangemerkt. Jij moet een keer leren om niet wollig te doen, maar realistisch te zijn.


  Maak melding

 17. RobG ik heb je dit eerder gevraagd dus nogmaals:

  Je kunt beweren en zeggen wat je wilt.
  1 ding weet ik zeker jij RobG hebt niet eens de ontwerpbegroting ingezien of zelfs de aanhef mogen ruiken en het lezen van dit duizend en 1 nacht verhaal van de regering.
  Ik vraag jou en daag jou uit om mij aan te geven wat jij hebt gelezen over het Directoraat landbouw ( pagina 390) hoeveel de raming van de salarissen per zullen zijn van 2018 t/m 2022, deze raming laat ieder jaar hetzelfde bedrag zien waardoor er gedurende deze jaren nergens rekening wordt gehouden met een loonstijging etc.
  Als econoom weet je toch dat je jaarlijks een inflatiecorrectie laat gelden voor de jaarlijkse begroting.
  Niet deze regering want die begroot per jaar gedurende 5 jaar lang hetzelfde bedrag te weten SRD 50.607.000 ja 5 jaar lang zonder enige ruimte voor uitbreiding van het personeelsbestand en loonontwikkeling

  Dus wat klets je nu over mijn begrotingsinzicht. Dumbo


  Maak melding

 18. Robg@
  Leningen staan die in het linker of het rechter rijtje inkomsten of uitgave, en kun je mij dan uit leggen als je lenigen bij de in kosten zet wat dat voor een verschil is op je begroting. Ik ben geen econoom, maar er gaat ergens iets fout.


  Maak melding

 19. Een NOG AF TE SLUITEN LENING, kan NIET in de categorie INKOMSTEN worden opgenomen !

  Een NOG AF TE SLUITEN LENING, kan NIET in de categorie DEKKINGSMIDDELEN worden opgenomen !

  ALLEEN Paarse idioten doen dit ! Het gaat in tegen alle boekhoudkundige- en begrotingsregels !

  De ingediende Begroting 2018 is PAARSE ONZIN !

  Het begrotingstekort overschrijdt de wettelijke normen !

  PS : Vanwege de ongesteldheid van de president zijn voorlopig de Grondwet, alle wetten en alle Mensenrechten opgeschort !

  De uitvoering van in Europa opgelegde straffen voor harddrugshandel neemt Sranan niet over ! Wij weten niets van enige drug (A NO WI ! ) en het zijn bovendien koloniale vonnissen,iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiijaaaaa tochhhhhh !!!!!


  Maak melding

 20. BOUTA en consorten willen geen buitenlandse inmenging. Laten zij een buitenlands accountensbureau inschakelen om de boekhouding te checken dan komt de aap uit de mouw wat er goed mis is. Al die mooie verhalen en loze kreten zijn wij zat. Stelletje boeven bende. Wij als inwoners willen de waarheid weten. Open kaart spelen is een chronisch handicap.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES