Tyrone Spong terug in de boksring voor 1e titelgevecht

7
Tyrone Spong terug in de boksring voor titelgevecht

Tyrone Spong staat op zaterdag 7 oktober na ruim een half jaar weer in de boksring. Deze keer neemt hij het onder de vlag van Suriname, in een titelgevecht in Mexico, op tegen de Mexicaan Sergio ‘La Tota’ Ramirez. Het zal zijn tiende bokspartij worden maar het is het eerste titelgevecht voor Spong. Er zal gevochten worden voor de WBC Latin American Title of the World.[UPDATE 8/10: Spong heeft vannacht de WBC Latin American Title of the World gewonnen]

Hij verdedigt tijdens deze belangrijke wedstrijd dan de Surinaamse vlag voor de WBA Latijns Amerikaanse Bokstitel in de zwaargewichtklasse. Tyrone Spong meer bekend als ‘The King of the Ring’ heeft eerder al negen bokswedstrijden achter de rug die hij won middels KO. De in Suriname geboren voormalig MMA vechter geeft aan langdurig en intensief te hebben getraind voor deze wedstrijd. Aangezien het een wedstrijd is die op papier 10 rondes duurt, heeft hij zich ook daar goed op voorbereid.

In feite stond dit gevecht twee weken geleden op programma in Miami, Amerika. Maar vanwege orkaan Irma die over Florida raasde, ging de wedstrijd niet door en is het gepland voor zaterdag 7 oktober in het Domo Unidad Deportiva del F.U.T.V., in Merida Mexico. Spong geeft aan in deze wedstrijd alles te geven om Suriname, zichzelf en zijn fans trots te maken. Als boodschap geeft Spong aan de jeugd mee; “als je gelooft in jezelf en je hard werkt is alles mogelijk”.


7 REACTIES

 1. Die kleine keskesi van delano zou een goede tegenstander zijn tegen spong, whoehahaoeii

  Hey andre, zeg eens dubai?

  andre: du..bammm!! zo n tand door zn lelijke en ruikende lip.


  Maak melding

 2. Deze kerel moet in de ring staan tegen over de grootste boef van Suriname en zijn bek helemaal verbouwen, waardoor hij kruipend naar het ziekenhuis gaat en niet meer terug keert!!


  Maak melding

 3. Tyrone Spong, ook een goede voorbeeld voor het Suriname/Surinamers, sport, mentaliteit, enz.

  Als je met iets bezig bent moet je in jezelf geloven en trots zijn dat je Surinamer bent.

  Ik wens hem succes toe.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. Op zich is het bekend dat vechtsport een bescheiden groep takroe mensen aan trekt.
  Helaas hebben die de grootste mond.

  Maar de echte sporter zal Spong eren om het respect wat hij nu wil toevoegen aan de sport. Niet iedereen eindigt aan het eind van zijn of haar loopbaan in een ton volgestort met beton of zuur.

  Ik gun het hem dat hij net als Remy Bonjasky en Arnold van der Leijden ook naar buiten toe willen stralen dat veerkracht, doorzettingsvermogen en stabiliteit een grote steun zijn en voor menig bokser een voorwaarde voor het slagen in de sport en na de sport.

  Het zijn goede leiders en voorbeelden voor de Surinaamse jeugd die de focus scherp houden.


  Maak melding

 5. #felicia, schatje
  wat een verwensingen! jij moet wel de slechtste persoon met de grootste smond zijn, die op deze aardKloot rondhuppelt.
  Ga je goed. Libba!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.