ADEK personeel deels uitbetaald: situatie genormaliseerd

4
ADEK personeel deels uitbetaald: situatie genormaliseerd

PARAMARIBO, 5 okt – Een groot deel van de werknemers aangesloten bij de Werknemers Federatie Universiteit (WFU) van de Anton de Kom universiteit Suriname is uitbetaald. Hugo Blanker, voorzitter van de bond, zegt dat door bemiddeling van Onderwijsminister Robert Peneux erger is voorkomen. Op de bond werd door Peneux het beroep gedaan de zaak te normaliseren aangezien een groot deel van de salarissen al gestort zijn.

Blanker geeft aan dat het tijd wordt dat het bestuur van de Anton de Kom universiteit Suriname samen met de ministers van Onderwijs, Robert Peneux en Financiën, Gillmore Hoefdraad, alsook de bond om de tafel gaan zitten, om ervoor te zorgen dat het niet op tijd uitbetalen van salarissen tot het verleden gaat behoren. Aan de WFU moet de garantie worden gegeven dat uiterlijk de 25ste van de maand, de salarissen uitbetaald zullen worden. Gebeurd dat niet dan gaat men onmiddellijk over tot actie.

Volgens de WFU-bondsvoorzitter is de situatie enigszins genormaliseerd. De werknemers krijgen nu de kans om hun achterstallige bankzaken in orde te maken. De bond zal voor degenen die nog niet hebben ontvangen en in geld problemen verkeren, bemiddelen dat ze toch nog over financiën kunnen beschikken om hun zaken in orde te maken.


4 REACTIES

 1. De Surinaamse overheid heeft 34 miljoen US dollar aan royalty’s ontvangen van Newmont. Daar maakte het goudbedrijf woensdag melding van.

  Als het van sommige beleidsmakers afhangt wordt de kas nu al ‘geplunderd’, in afwachting van een voorspelling die nog in de grond ligt. Wie niet volhoudt de tering naar de nering te zetten loopt een groot risico dat als de droom geen werkelijkheid wordt, hij met de gebakken peren .

  Zo goed als zeker gaat een deel in de zakken van ddb en corrupte rovers. Het oerdom ezelachtig dom debiel idioot paars volk krijgt geen ene ka.


  Maak melding

 2. “Op de bond werd door Peneux het beroep gedaan de zaak te normaliseren aangezien een groot deel van de salarissen al gestort zijn”.

  De zaak te normaliseren. Wat betekent dit?
  Wie is in gebreke gebleven.
  Het ministerie van
  Financiën?
  Onderwijs?
  Het bestuur van de universiteit?
  XXX?

  Financiën, lijkt mij niet
  Het bestuur van de Universiteit? Lijkt mij niet. Mocht dit wel zo zijn dan is het schandalig en verdienen zij een draai om de oren
  Blijft voor mij over Onderwijs.
  Als dit departement in gebreke is gebleven dan vind ik de bedekte pluim die Peneux heeft gekregen overbodig.

  “Hugo Blanker, voorzitter van de bond, zegt dat door bemiddeling van Onderwijsminister Robert Peneux erger is voorkomen”.

  .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.