T-shirt Dierenbescherming Suriname i.v.m. Dierendag

3
T-shirt Dierenbescherming Suriname i.v.m. Dierendag

Stichting Dierenbescherming Suriname (DBS) en Readytex N.V. lanceren op zondag 8 oktober, in verband met Werelddierendag op 4 oktober, een bijzonder nieuw ontwerp van het DBS T-shirt. Het is het 11e T-shirt gecreëerd binnen de partnerschap tussen DBS en Readytex, en inmiddels het tweede met een ‘original design’ ontworpen door een aan Readytex Art Gallery verbonden beeldend kunstenaar.

Na het Moederdag-DBS T-shirt met een origineel ontwerp van kunstenaar Rinaldo Klas, kreeg nu beeldend kunstenaar Sri Irodikromo de gelegenheid een ontwerp te creëren voor het nieuwe T-shirt. Ter gelegenheid van Werelddierendag 2017 bedacht zij een ontwerp waarin zij verschillende dieren verwerkte. Een kunstwerk dat qua thema heel anders is dan wat wij van Sri gewend zijn, maar qua uitvoering toch ook heel herkenbaar ‘Sri’. De sierlijk krulstaartjes in evenwicht gehouden door de krullende vormen aan de onderkant van de compositie verklappen het handschrift van deze getalenteerde kunstenaar. Het 11e T-shirt van de DBS met origineel kunstontwerp van Sri Irodikromo is er dus een dat niet mag ontbreken in de collectie van elke dieren- én kunstliefhebber.

Zoals u vast wel zult begrijpen, wordt het voor de DBS financieel steeds moeilijker de zorg van de dieren in het asiel te dragen. Zonder de steun van de gemeenschap kan de stichting het niet verder redden. Goede voeding, medische zorg en een gezonde leefomgeving kosten veel geld en de opbrengsten van de fundraisingsactiviteiten, alsook die van 8 oktober aanstaande, zijn voor de Stichting een belangrijke bron van inkomsten. We maken er op zondag 8 oktober dan ook weer een gezellige dierendag van en hopen met uw hulp, de fundraisingspot flink te kunnen aanvullen. Naast de gebruikelijke uitgebreide boekenmarkt en het bijzonder ‘original design by Sri’ T-shirt, bent u er ook terecht voor heerlijke lekkernijen en tal van andere leuke spulletjes. Uiteraard kunt u op deze dag ook uw nieuwe huisdier in het asiel uitzoeken en adopteren. De DBS en alle huidige en toekomstige viervoetige inwoners van het dierenasiel rekenen op uw steun!

Wij vieren Werelddierendag op zondag 8 oktober in het dierenasiel tegenover de Paramaribo Zoo van 9:00 tot 14:00 uur. Vanaf maandag 9 oktober zijn de T-shirts tevens te verkrijgen bij Readytex aan de Maagdenstraat 44-48.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stichting Dierenbescherming Suriname op het telefoonnummer 08827127 of via e-mail adres dierenbescherming@sr.net


3 REACTIES

 1. Heb liever de paarse baas naast mij en gooit hem in de hongerige dierentuin aan de cultuurtuinlaan!!

  Surinamers wel blijjjjjjjjj!!!!! for ever!!!

  Vele beesten houden van beesten op te vreten, zoa;s de Surinaamse Hyena die de leeuw wel lust!! Brunsie pe yu de??


  Maak melding

 2. Dierendag? Leuk initiatief.Ik heb mijn bedenkingen hierover. Ik zie Veel dierenleed hier in Suriname. Honden worden de hele dag aan hun lot overgelaten. De hele dag aan de ketting in de velle zon.
  Halskettingen die niet geschikt zijn voor honden die diepe wonden veroorzaken in de hals van de honden. Honden die beperkt worden in hun bewegingsvrijheid. Geen eten en drinken krijgen, erg mishandeld worden door hun zogenaamde baas.De dierenarts wordt nooit bezocht. Komt de hond te overlijden wordt die langs de kant van de weg of in een sloot gedumpt. Erger dan beesten en harteloos gedrag. De goede honden en katten eigenaar hIervan uitgesloten. Autobestuurders,bromfietsers die bewust dIeren dood rijden.Deze gasten hebben totaal geen gevoel in hun donder.
  Respectloos voor het leven en dierenleed.
  Dieren mishandeling moet gemeld worden bij de politie. Deze gasten mogen geen dieren hebben. Hoe zit het met de dieren ambulance? Die is vroegtijdig gestorven. Een hond of kat horen speciale voeding te hebben. Wat krijgen de meesten botjes om.te eten met het gevaar dat dit in hun keel blijft steken en de dieren Door een hel gaan om het vast zittend botje weg te krijgen. Er wordt hier geen aktie op genomen. Er is heel heel veel dierenleed in Suriname. Het wordt tijd voor de media in Suriname om elke dag de bevolking bewust te maken hoe zij dierenleed kunnen voorkomen
  Hiermee red je elke dag een dier zijn leven. Soms hoor je ondenkbare kreten die hond of kat is van mij maar die.moet voor zichzelf zorgen. Dieren hebben maar niet mee weten om te gaan. Begin er niet aan.
  Honden en katten zijn precies kleine kinderen. Afhankelijk en je krijgt veel liefde van ze terug. Wanneer staan de honden trainers op in dit land om op tv de mensen te leren om op een goede manier met hun honden en katten om te gaan?


  Maak melding

 3. Laten wij bij het begin beginnen en dan gaan we terug in de stenen tijdperk. toen de mens begon te denken en handelen. want de wereld was kaal en woest geen niks hadden de oermens en zijn begonnen met het geloof op een zeer primitieve wijze. Begonnen te jagen op dieren en gebruikten deze om offers te brengen aan hun goden.

  In deze verlichte tijd brengt de gelovigen nog steeds offers. Niks tegen maar doet het met respect en fatsoen. Het gebed dat vooraf gaat mag geen vrijbrief zijn om dat beest te mishandelen en op de koop toe gaan verdelen voor de armen dat niet verbonden zijn aan een of ander geloofsovertuiging. Dit is erger dan het verhaal van Kain en Abel. Laten we ophouden met die stommiteit van offers brengen aan goden.

  De moderne tijd laat geen ruimte meer voor deze barbaarse handelingen. Een dier moet men met respect behandelen en niet blijvend terroriseren. Dieren hebben geen verstand maar van Instinkt voorzien. Wij mensen hebben verstand om verschillen te kunnen maken. Dat dieren onderling op vreten is een waarschuwing aan de mens met verstand om niet hetzelfde te doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.