Herdenkingsceremonie Mahatma Gandhi in Suriname

11
Herdenkingsceremonie Mahatma Gandhi in Suriname

De Indiase ambassadeur in Suriname, Satendar Kumar, afgelopen maandag aan het woord tijdens een herdenkingsceremonie ter ere van de 148ste geboortedag van Mahatma Gandhi bij het gelijknamige standbeeld aan de Heiligenweg. Ambassadeur Kumar en anderen hebben om de hals van het standbeeld mala’s (bloemslingers) gehangen en bloemen gelegd aan zijn voeten.


11 REACTIES

 1. Op 16 juni 2007 heeft de VN de geboortedag van Mahatma Gandhi uitgeroepen tot internationale dag van geweldloosheid.

  Het is dus zonder meer terecht dat 2 oktober, de geboortedag van Gandhi, elk jaar wordt herdacht.

  Op 30 januari 1948 is hij op 78-jarige leeftijd door een fanatieke hindu doodgeschoten. Op die dag horen wij Mahatma Gandhi ook te herdenken.


  Maak melding

 2. Prachtig geweldloosheid.
  Jammerdat de ka Hindoestanen zich nog steeds Indiër zijn voelen,dan een geboren Surinaamse.
  Hindoestanen de grootste randbediellen van dit aardbol.

  Tjee


  Maak melding

 3. @Mie Ka Mofo,

  Een Ka persoon als jou kan alleen maar Ka uitkraaien.
  Wees blij dat die hindoestanen in Suriname zijn anders had je letterlijk en figuurlijk Ka gegeten. Een Ka persoon als jou is een ziekte voor Suriname. Wat die Ka zit al in je Ka hersens en waarschijnlijk verspreid deze ook in je Ka lichaam.
  Die Ka wat jij de hindoestanen wenst, zit gewoon in je Ka bloed.

  Met je Ka reactie.
  Groetjes met je Ka en ik hoop dat je in je eigen Ka verstikt.


  Maak melding

 4. Mie Mofo
  Overal waar ik kom word ik met de harde werkelijkheid geconfronteerd.
  Als je een groepje zwarten ziet, zijn de helft daarvan crimineel. Bij Hindoestanen zitten zonder twijfel artsen en advocaten of geslaagde zakenmensen. Kijk maar naar Zuid Afrika. Toen het nog in handen van de blanken was, behoorde het tot een van de rijkste gebieden. Kijk wat regeren door die KA zwarten gebracht heeft.


  Maak melding

 5. Men hoeft dit echt niet ver te zoeken maar dicht bij huis. Er heerst volgens mij een vloek op de Zwarten (Creolen). Wie doen zich voor als voorvechters, Wie zijn de stomste vakbondsleiders? Het aanbidden van witte god-en is deze fataal geweest! Afgoderij of Bijgeloof zit sterk in de hersenen van de zwarten gegrift. En tot de dag van vandaag (in deze verlichte tijd) houdt men zich nog steeds bezig met die aangeleerde poppenkast. Daarom kunnen de zwarten niet anders denken dan blijven rotzooien of bezig zijn met zogenaamde boze geesten. LUISTER NO UN STOP NANGA DEM DON DENKI en werkt jezelf vooruit op een oprechte wijze. Los laten die slaven mentaliteit wat men aan onze voorouders hebben geleerd.


  Maak melding

 6. Het borstbeeld van een racist wordt verwijderd en vervangen door een heldin in Su wordt verwijderd, maar het beeld van Ghandi die een racist was niet.

  Raar volk die Surinamers.


  Maak melding

 7. Het borstbeeld van een racist wordt verwijderd en vervangen door een heldin in Su, maar het beeld van Ghandi die een racist was niet.

  Raar volk die Surinamers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.