Kees Rade tijdelijk zaakgelastigde in Suriname

16
Kees Rade tijdelijk zaakgelastigde in Suriname

Nederland heeft sinds kort een nieuwe vertegenwoordiger in Suriname. Het gaat om de 63-jarige mr. drs. Kees Rade die aangesteld is als tijdelijk zaakgelastigde a.i. in Paramaribo. Rade heeft de opdracht gekregen om te proberen verbetering te brengen in de relatie tussen Nederland en Suriname. Dat meldt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Kees Rade is niet onbekend met Suriname. Van 1993 – 1997 was hij hoofd van het bureau Suriname van de directie Ontwikkelingssamenwerking Latijns-Amerika resp. de directie Westelijk Halfrond. Daarna heeft hij diverse diplomatieke posten bekleedt waaronder plaatsvervangend Chef de Poste in Nairobi, tijdelijk zaakgelastigde en daarna ambassadeur in Managua en ambassadeur in Brasilía van 2009 – 2013.

De vorige Nederlands ambassadeur in Suriname Ernst Noorman, is ook eerst ruim een jaar zaakgelastigde in het land geweest. In juli nam Noorman afscheid van Suriname. Zijn opvolger zou Anne van Leeuwen zijn, maar die was ineens niet meer welkom in Suriname.


16 REACTIES

 1. Wat wil Den Haag met Suriname? De Nederlandse regering is heel erg vaag hierover. Misschien hebben ze niet eens beleid hieromtrent.
  Die mevrouwtje van Defensie is afgetreden omdat het Nederlandse leger een eigen ongehoorzame eigenwijze bestuurscultuur heeft. Blijkbaar maken ambtenaren de dienst uit.


  Maak melding

 2. Iemand moet tocht toezicht houden op de dozen van Jos Steeman Shipping. Nederland moet helemaal niet met deze criminele regering gaan praten. Laat ze in hun eigen sop gaar koken.


  Maak melding

 3. @ Siert,

  De reden die jij geeft over het aftreden van mevrouwtje van Defensie, heeft daar totaal niks mee te maken, de ware reden is, dat de politiek in Nederland al die jaren verzaakt heeft, om de juiste personen op die post te plaatsen, neem Voorhoeve maar als voorbeeld, met dat hoofdpijndossier Srebrenicia, deze minister was totaal ongeschikt, netals Hennis, die nu minister af is, ze kennen de cultuur in de Defensie niet, en worden door de politiek op die post gezet, omdat die post toevallig nog over is, en deze ministers worden gewoon opgedrongen door de politiek, en Defensie moet zich erbij neerleggen, ook al lusten ze die minister niet, wat bleek uit een enquete bij de officiersvereniging.
  Deze ministers hebben al die jaren alleen maar bezuinigd, maar missies naar Afghanistan en Mali, moesten wel doorgaan, en vaak ook nog met verouderd materieel, en dat heeft deze dame nu de kop gekost, tenslotte was zij de eindverantwoordelijke.


  Maak melding

 4. @@ Siert! jij vergeet heel veel! 1 er van is, Nedl liegt en bedriegt!! Maar als zij gepakt zijn, zijn zij hun baan KWIJT en vooral als het gaat om een moordenaar< dan kunnen zij jou levend begraven!! zo zijn de Blanke HOLLANDERS!! waar jij over hebt, is dat zij 1 fout heeft begaan, dank zij haar adviseurs!! Met alle respect en eervol heeft zij haar eigen ontslag genomen!! wat doet die papa Hyena baasje van jou?? wees eerlijk en als jij tegen ov er je zich zelf gaat liegen of in de maling gaat nemen, komt mama Maria jou wel halen of misschien wel de Duivelse DiDiBri en of de Bakru!! Je krijgt dan wel de ergste en als het zover is, denk aan WIEP-DING wier altijd rechtvaardig was, is en zal zijn!! Het enige wat jou baasje voor heeft, is ook nada, noti !!!

  Ga een boom planten, straks heb jij het hout om je eigen kist van 6 planken te timmeren!! MOOI HE??? dat na tori fu Wiep-Ding!!

  Dit alles dank zij BOUTA!! de paarse strontvliegen!!


  Maak melding

 5. @Wiep-Ding,

  Go lerie lesie, ok. Zij heulde met de ambtenaren en die hebben haar een koekje gegeven. Billenkoek.

  Btw wiep-ding, wiep ie egie mars!


  Maak melding

 6. Bezuiniging draagt de naam, maar in werkelijkheid is het een stukje waanbeleid/hebberigheid. Steeds hoor je dat de economie is met zoveel procent gestegen. Maar de veiligheid van de militairen, wie praat over veiligheid van militairen? eenmaal op oorlogspad betekend afscheid nemen. Dus het geval van de militairen is soep met balletjes. Van de burgers is wel vreselijk De economie groeit ten koste van de weerloze burgers. Als dit zo doorgaat dan ben ik bang dat er bandeloosheid de boventoon gaat voeren! De politie deelt alleen maar bekeuringen en naar vermisten zoeken verder zijn zij voor geen enkele betekenis voor jou persoonlijke problemen!


  Maak melding

 7. De zinsnede ” Rade moet proberen verbetering te brengen in de relatie tussen Nederland en Suriname”, zegt heel veel. In feite komt het erop neer dat de Nederlandse regering de relatie met de regering Bouterse wil verbeteren. Een duidelijk teken aan de wand. De invloed van de relnichten op het beleid van de Nederlandse regering t.a.v. de regering Bouterse is tanende.


  Maak melding

 8. Meneer DDB, moet Surinaamse staatszaken NIET mengen met zijn PRIVE-Nederlands-Strafvonnis van Elf jaar CELSTRAF !

  Gewoon dat gaan uitzitten en Sranan en haar bevolking en haar economie met rust laten !

  STOP het PINAREN van het VOLK, als gevolg van dom Paars consumptief UITGAVENBELEID en PAARS DRUKKEN van Ongedekte MILJARDEN aan SRD-bankbiljetten !!

  Niet Nederland heeft Surinamers gemoord op 6 december 1982, niet Nederland heeft dorpelingen van Moiwana doorzeefd met kogels, niet Nederland heeft voor MILJARDEN aan ongedekte SRD-Bankbiljetten gedrukt, niet Nederland heeft voor de Surinaamse DEVALUATIES gezorgd, niet Nederland heeft begroting 2018 ingediend met ‘Bgi-Olo’s (deel van dekking in de begroting geschiedt met in de toekomst nog te sluiten lening, een listige Paarse NEP-dekking !)

  STOP DE PAARSE VLOEK !!!

  FRI SRANAN !!!!!


  Maak melding

 9. Nederland heeft Suriname op een laag pitje dus maken ze geen probleem er van.Zo lang Bouterse de president is van Suriname komt het nooit meer goed.Zijn verleden heeft Suriname als land schande gegeven dus vinden die Hollanders het niet erg.Het arme volk wordt belazerd in Suriname liegen en bedriegen is de gewoonste zaak maar dat komt als je een dom kop als president kiest.Die man heeft geen verstand van zaken en daarom gaat het zo slecht in het land.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

 10. hij moet gearresteerd worden en uitgelvert..

  pas dan komt suri in een gezond vaarwater wat ontwikkeling betreft..

  maar zolang deze moordenaar in het land is,, zal het ploeteren blijven ellende..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.